Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, NoKa כתב:

נשמע שגם הדיזל לא חפה מבעיות ...

לא רשמתי בשום מקום שהיא חפה מבעיות.

כל תקלה כזו זה אלפייה בערך לסדר, כאשר הטיימינג בכלל בלי עלות כי הוא על חשבון החברה.

לדעתי זה עדיף מאשר החלפת מנוע שתעלה לך חמישייה וצפונה, ותשאיר אותך כמה ימים בלי רכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 3 שעות, redroze כתב:

כל תקלה כזו זה אלפייה בערך לסדר

קצת מדייק:

מזרק אוריאה במוסך מורשה - 1500 שקל נכון ללפני כמה שנים.

את המזרק עצמו אפשר לקנות באינטרנט ב 100 יורו בערך. 

בית טרמוסטט רק החלק 925 שקל, קניתי לפני כמה שבועות. יש שם די הרבה עבודה, מעריך באיזור 600-700 שקל עבודה.

אטם בית הקאמשאפט + טיימניג (תמיד עדיף לעשות יחד כי בכל מקרה נדרש פירוק טיימניג) - 3800 שקל נכון ללפני כמה שנים.

בריקול טיימניג משאבת מים לא כלולה, אם תרצה להחליף זה בתשלום באיזור 1000 שקל. 

אציין שכל התקלות האלו הופיעו אצלי אחרי 150-200 אלף ק"מ, כך שאם קונים רכב עם ק"מ נמוך נגיד באיזור 100 אלף, אפשר לקוות לתקופה של שקט חוץ ממיכל אוריאה שלא נדיר שמחליפים גם בק"מ נמוך. 

לפני 14 שעות, NoKa כתב:

מחיפושים על הריו מצאתי שגם לה יש מחלה מוכרת של מסנן קטליטי שהולך

יש תופעה יחסית נדירה של ממיר קטליטי שמתפורר, האבקה הקרמית נשאבת למנוע והורסת אותו. זה לא משהו נפוץ בכלל. 

מכרתי לפני כמה ימים ריו ידנית 2014 יד ראשונה עם 150 אלף ק"מ, לא הייתה את הבעיה הזו או בעיות אחרות. 

אבל אין מה להשוות ברמת איכות נסיכה, הסחיבה, החיסכון והתחושה הכללית בין קקטוס דיזל לריו 1.2...ההבדל ענק. 

פורסם
לפני 8 שעות, shakedi כתב:

במקומך הייתי נשאר עם האלפא, better the devil you know than the devil you don’t…

אולי זה קצת קלישאה אבל לדעתי כמעט כל רכב משומש בקצה הנמוך יחסית של התקציב זה סוג של הימור, מאוד קשה לצפות מה מצבו בדיוק ודי בקלות אתה יכול למצוא את עצמך עושה יישור קוו של אלפי שקלים גם לרכבים האמינים ביותר. 

סתם לדוגמה, קקטוס שכזאת עשויה להזדקק לטיימינג (בערך 3k), קלאץ׳ (כנראה עוד סכום דומה) וצמיגים שיעלו לך מעל אלפיה. מפה לשם אתה מגיע להוצאה גבוהה על בלאי תקין של רכב שפשוט מתפתח עם הגיל. 

לעומת זאת ככל הנראה הרכב שלך שנמצא בבעלותך כבר מעל שנתיים כנראה נמצא במצב בו אתה יודע מה המצב של חלק גדול מהמכלולים, יתכן ויהיו הוצאות גדולות אבל אתה יודע לצפות אותן בצורה מעט טובה יותר. 

במקומך אם אתה צופה החלפת מצמדים לצורך העניין הייתי מנסה לראות אם ניתן להזמין אותם מראש מחול וככה לחסוך לא מעט כסף בבוא היום. 

תראה את האלפא אני מכיר הבעיה שלג׳ולייטה יש את המחלות שלה 

למשל תושבות מנוע ומשולשים החלפתי כשקניתי את הרכב ותושבת לדעתי אני צריך שוב להחליף (ראי ימין רועד וזה סימן לתושבת בדרך כלל)

טיפולים כל 10,000 קילומטר ופחות כדי לנסות להשאיר את המולטיאייר חי 

חוץ מזה כל מיני חלקי פלסטיק שנשברים כמו ידיות שזאת עוד מחלה באלפא.

שלא נדבר על עלות של חלקים כמו צמיגים (בגלל גודל הג׳נטים) או הבלמים (גם גדולים יחסית) 

לשמחתי אני אוהב לעשות דברים לבד כמו טיפולים ותיקונים אבל בזמן האחרון אני פחות זמין ובטח בזמן הלימודים יהיה לי פחות פנאי וכוח לזה

ולכן המחשבה על להחליף באיזשהו מקום אני רוצה רכב שאני מניע ולא עסוק במה צריך לתקן (גם אם זה משהו קטן כמו ידית)

לפני שעתיים, Buki כתב:

קצת מדייק:

מזרק אוריאה במוסך מורשה - 1500 שקל נכון ללפני כמה שנים.

את המזרק עצמו אפשר לקנות באינטרנט ב 100 יורו בערך. 

בית טרמוסטט רק החלק 925 שקל, קניתי לפני כמה שבועות. יש שם די הרבה עבודה, מעריך באיזור 600-700 שקל עבודה.

אטם בית הקאמשאפט + טיימניג (תמיד עדיף לעשות יחד כי בכל מקרה נדרש פירוק טיימניג) - 3800 שקל נכון ללפני כמה שנים.

בריקול טיימניג משאבת מים לא כלולה, אם תרצה להחליף זה בתשלום באיזור 1000 שקל. 

אציין שכל התקלות האלו הופיעו אצלי אחרי 150-200 אלף ק"מ, כך שאם קונים רכב עם ק"מ נמוך נגיד באיזור 100 אלף, אפשר לקוות לתקופה של שקט חוץ ממיכל אוריאה שלא נדיר שמחליפים גם בק"מ נמוך. 

יש תופעה יחסית נדירה של ממיר קטליטי שמתפורר, האבקה הקרמית נשאבת למנוע והורסת אותו. זה לא משהו נפוץ בכלל. 

מכרתי לפני כמה ימים ריו ידנית 2014 יד ראשונה עם 150 אלף ק"מ, לא הייתה את הבעיה הזו או בעיות אחרות. 

אבל אין מה להשוות ברמת איכות נסיכה, הסחיבה, החיסכון והתחושה הכללית בין קקטוס דיזל לריו 1.2...ההבדל ענק. 

תודה רבה על הפירוט!

לצערי אני לא רואה הרבה קקטוס/208 דיזל עם נסועה נמוכה אך אמשיך לעקוב, סך הכל נראה חוץ מהטיימינג תקלות זולות יחסית.

כל כמה זמן מומלץ להחליף את הרצועה?

יצא לך להחליף מיכל אוריאה? אם כן כמה הוא עולה ראיתי בנוסף שאפשר ברמת העיקרון לבטל.

אני יודע שההבדלים ביניהם זה שמים וארץ אבל לנסועה המתוכננת שלי (לאוניברסיטה כ2 קילומטר ביום ולהורים פעם בכמה ימים כ50 קילומטר ואולי עוד טיפה מסביב) 

אולי עדיף רכב של טיפול שמן ופילטר ללא פחדים מיותרים גם אם הוא קצת חלש יותר.

נהגתי על פיקנטו 1.25 ידנית של חבר, היא אומנם לא סופר חזקה אך לא הרגשתי שהיא גם ממש חלשה.

האם בריו זה מרגיש אחרת? 

.Being second is to be the first of the ones who lose

(21.03.1960-1.5.1994) Ayrton Senna

פורסם
לפני 28 דקות, NoKa כתב:

האם בריו זה מרגיש אחרת? 

תוכל לקורא פה כמה דברים שאני חושב על ריו ידנית, זו לא אותה אחת שמכרתי אבל זהה חוץ ממיקום ההגה 😁

https://carsforum.co.il/topic/682927-סקירה-קיה-ריו-12-ידנית-2012-2016/

פורסם
לפני כשעה, NoKa כתב:

לצערי אני לא רואה הרבה קקטוס/208 דיזל עם נסועה נמוכה אך אמשיך לעקוב, סך הכל נראה חוץ מהטיימינג תקלות זולות יחסית.

כל כמה זמן מומלץ להחליף את הרצועה?

יצא לך להחליף מיכל אוריאה? אם כן כמה הוא עולה ראיתי בנוסף שאפשר ברמת העיקרון לבטל

זה מכיוון שלא נמכרו הרבה כאלה ומי שקנה, קנה כדי לנסוע. הפער ברכישה מהסוכנות בין הבנזין לדיזל היה כ-20 אלף ש"ח. כיום הפער קטן לפחות מ-10 אלף ש"ח ולכן כדאי לעשות את המאמץ.

200 אלף ק"מ לרכב דיזל זה באפילו לא אמצע הדרך.

לא נראה לי שיש בעלי קקטוס שעשו טיימינג על חשבונם. כשנתיים שלוש לאחר שהדגם נמכר פורסם ריקול דו שלבי שבו מחליפים טיימינג ע"ח החברה ואז חוזרים שוב אחרי 60-80 אלף ק"מ לעשות שוב החלפת טיימינג ע"ח החברה. לא שמעתי על מנועים שהתפגרו כתוצאה מהכשל הזה.

לעומת זאת בבנזין היצרן הכחיש את התקלה וגרר רגליים עד שהכיר בכשל. מנועים התפגרו אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ. גם כיום רכבים לאחר הריקול מדווחים לעיתים על צריכת שמן מוגברת.

משאבת אוריאה זה עסק קצת יקר, כ-3 אלף ש"ח אם אתה מייבא את החלק מחו"ל. רוב הרכבים כבר עברו את התיקון, לרוב ע"ח האחריות. עלות ביטול האוריאה כ-1500 ש"ח.

לפני 3 שעות, Buki כתב:

קקטוסולר נמכרה בין השנים 2016-2017, קשה לי להאמין שהוא ימצא רכבים בגיל הזה עם 100 אלף ק"מ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
בתאריך 10.3.2023 בשעה 08:11, stx כתב:

לי יש את האטמוספירית והרכב אחלה, לנסיעות מנהלתיות כמובן.

בתאריך 10.3.2023 בשעה 13:24, NoKa כתב:

תודה רבה 

כמה זמן היא בבעלותך והאם היה משהו חריג?

היא אצלי שנתיים, נרכשה עם 78K ק"מ ועכשיו עם 110K~.

רכב שני בבית, עושה בעיקר בית-עבודה בינעירוני.

במשמרת שלי היה ממיר קטליטי ונגד מהירויות, וכמובן טיימינג יזום ישר עם הקנייה.

אצל הבעלים הקודמת למיטב זכרוני היה משהו עם המזגן - מאייד או מדחס - שטופל עוד באחריות.

מן הסתם, זה בנוסף לבלאי טבעי כמו מצתים, משולשים וכו'...

לפני כחודש בערך נדלקה נורת check engine שחלפה מעצמה יום למחרת, והרכב היה שבועיים אחרי טיפול.

קפצתי שוב ל"גבע" ומסתבר שזו הייתה תקלת תקשורת- זה מסוג הדברים המעצבנים שלא פגשתי ביפניות/קוריאניות, אבל זו בעיה שסורק תקלות היה פותר.

גם הממיר והנגד, שלפחות הואילו בטובם להופיע בו זמנית עם אותה נורת מנוע, הלחיצו אותי בהתחלה כי אוטמטית אתה מניח שהלך מנוע - שוב, סורק תקלות היה חוסך ממני את זה.

אחד השיקולים כשקניתי אותו היה לבדוק את הסטיגמה על צרפתיות והמסקנה שלי היא שהן לא הגיעו מהאוויר אבל מצד שני השד בכלל לא נורא.

אם אתה מגיע מוכן, זה לגמרי אפשרי לגדר את הסיכון ולהנות מאחלה רכב. בוא נגיד שעכשיו כשאני מסתכל על להחליף את הרכב השני, אני מסתכל בעיקר על ה-c5 איירקרוס. 

ועם כל זאת, במקרה שלך, לא נראה לי שהייתי הולך לכיוון הזה וכנראה שלא הייתי בכלל מחליף רכב.

צמיגים, בלמים ומשולשים אתה תצטרך להחליף בכל רכב וזה פעם בשנתיים-שלוש - אם הנסועה הנמוכה שהולכת להיות לך, גם זה בקושי.

לא מכיר את העלויות של האלפא אבל גם אם זה פי 2 מרכב כמו הקקטוס, זה אלפי שקלים בודדים פרוסים על שלוש שנים.

נשמע שלעשות לרכב שלך יישור קו, ואולי לחסוך ולשים בצד כסף למקרה שיילך המולטיאייר, זו הדרך העדיפה מול לקנות חתול בשק ב30K.

אז או זה או מזדה 2.

אה כן, לגבי הקקטוס דיזל, גם אני חיפשתי אחד בזמנו ואין כמעט היצע.

בנוסף, כל מה שיוצא למכירה הוא עם 200K ק"מ פלוס מינוס - במקרה כזה, עדיף כבר לחפש את הרכב שהוחלפו בו החלקים הבעייתיים גם במחיר קילומטראז' יותר גבוה.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
בתאריך 11.3.2023 בשעה 18:45, Buki כתב:

תוכל לקורא פה כמה דברים שאני חושב על ריו ידנית, זו לא אותה אחת שמכרתי אבל זהה חוץ ממיקום ההגה 😁

https://carsforum.co.il/topic/682927-סקירה-קיה-ריו-12-ידנית-2012-2016/

האמת שכבר קראתי את דעתך כשעשיתי חיפוש בפורום.

סך הכל היא נראת כאופציה די נחמדה לרכב של תדלוק - טיפול - תדלוק.

בתאריך 11.3.2023 בשעה 19:29, redroze כתב:

זה מכיוון שלא נמכרו הרבה כאלה ומי שקנה, קנה כדי לנסוע. הפער ברכישה מהסוכנות בין הבנזין לדיזל היה כ-20 אלף ש"ח. כיום הפער קטן לפחות מ-10 אלף ש"ח ולכן כדאי לעשות את המאמץ.

200 אלף ק"מ לרכב דיזל זה באפילו לא אמצע הדרך.

לא נראה לי שיש בעלי קקטוס שעשו טיימינג על חשבונם. כשנתיים שלוש לאחר שהדגם נמכר פורסם ריקול דו שלבי שבו מחליפים טיימינג ע"ח החברה ואז חוזרים שוב אחרי 60-80 אלף ק"מ לעשות שוב החלפת טיימינג ע"ח החברה. לא שמעתי על מנועים שהתפגרו כתוצאה מהכשל הזה.

לעומת זאת בבנזין היצרן הכחיש את התקלה וגרר רגליים עד שהכיר בכשל. מנועים התפגרו אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ. גם כיום רכבים לאחר הריקול מדווחים לעיתים על צריכת שמן מוגברת.

משאבת אוריאה זה עסק קצת יקר, כ-3 אלף ש"ח אם אתה מייבא את החלק מחו"ל. רוב הרכבים כבר עברו את התיקון, לרוב ע"ח האחריות. עלות ביטול האוריאה כ-1500 ש"ח.

קקטוסולר נמכרה בין השנים 2016-2017, קשה לי להאמין שהוא ימצא רכבים בגיל הזה עם 100 אלף ק"מ.

פחות מפחיד אותי ברכב דיזל השפעת הנסועה על המנוע אלא יותר את ההשפעה על שאר מכלולי הרכב, המושבים, גיר ושאר החלקים שעברו הרבה.

אומנם הקקטוסולר נשמעת עדיפה על הבנזין אבל עדיין לא רכב של טיפולים ותדלוקים.

בתאריך 12.3.2023 בשעה 09:12, stx כתב:

היא אצלי שנתיים, נרכשה עם 78K ק"מ ועכשיו עם 110K~.

רכב שני בבית, עושה בעיקר בית-עבודה בינעירוני.

במשמרת שלי היה ממיר קטליטי ונגד מהירויות, וכמובן טיימינג יזום ישר עם הקנייה.

אצל הבעלים הקודמת למיטב זכרוני היה משהו עם המזגן - מאייד או מדחס - שטופל עוד באחריות.

מן הסתם, זה בנוסף לבלאי טבעי כמו מצתים, משולשים וכו'...

לפני כחודש בערך נדלקה נורת check engine שחלפה מעצמה יום למחרת, והרכב היה שבועיים אחרי טיפול.

קפצתי שוב ל"גבע" ומסתבר שזו הייתה תקלת תקשורת- זה מסוג הדברים המעצבנים שלא פגשתי ביפניות/קוריאניות, אבל זו בעיה שסורק תקלות היה פותר.

גם הממיר והנגד, שלפחות הואילו בטובם להופיע בו זמנית עם אותה נורת מנוע, הלחיצו אותי בהתחלה כי אוטמטית אתה מניח שהלך מנוע - שוב, סורק תקלות היה חוסך ממני את זה.

אחד השיקולים כשקניתי אותו היה לבדוק את הסטיגמה על צרפתיות והמסקנה שלי היא שהן לא הגיעו מהאוויר אבל מצד שני השד בכלל לא נורא.

אם אתה מגיע מוכן, זה לגמרי אפשרי לגדר את הסיכון ולהנות מאחלה רכב. בוא נגיד שעכשיו כשאני מסתכל על להחליף את הרכב השני, אני מסתכל בעיקר על ה-c5 איירקרוס. 

ועם כל זאת, במקרה שלך, לא נראה לי שהייתי הולך לכיוון הזה וכנראה שלא הייתי בכלל מחליף רכב.

צמיגים, בלמים ומשולשים אתה תצטרך להחליף בכל רכב וזה פעם בשנתיים-שלוש - אם הנסועה הנמוכה שהולכת להיות לך, גם זה בקושי.

לא מכיר את העלויות של האלפא אבל גם אם זה פי 2 מרכב כמו הקקטוס, זה אלפי שקלים בודדים פרוסים על שלוש שנים.

נשמע שלעשות לרכב שלך יישור קו, ואולי לחסוך ולשים בצד כסף למקרה שיילך המולטיאייר, זו הדרך העדיפה מול לקנות חתול בשק ב30K.

אז או זה או מזדה 2.

אה כן, לגבי הקקטוס דיזל, גם אני חיפשתי אחד בזמנו ואין כמעט היצע.

בנוסף, כל מה שיוצא למכירה הוא עם 200K ק"מ פלוס מינוס - במקרה כזה, עדיף כבר לחפש את הרכב שהוחלפו בו החלקים הבעייתיים גם במחיר קילומטראז' יותר גבוה.

זה נכון שחלקים כמו תושבות, משולשים, ברקסים וצמיגים יש בכל רכב

אבל אני לא חושב שמחירים כפולים או משולשים גם אם פורסים אותם בשנתיים או שלוש זה משהו משתלם כלכלית על רכב יחסית אמין שהחלקים בו זולים יחסית כמו שאני מחפש.

הבעיה באלפא זה שהמחירים אומנם לא נוראיים אבל כשמחברים את צריכת הדלק (1 ל11 לא מעולה אבל לא טוב), צמיגים בחתך נמוך(כ 550 ש״ח צמיג), חלקים יקרים ונדירים יחסית,

ביטוח יקר יחסית (כ4,500 ש״ח) ואת העובדה שיש מחלות מוכרות ויקרות עם גיל די מבוגר של הרכב די מפחיד כשאני חושב ללכת ללמוד ולוקח בחשבון שבשנים הראשונות אני לא אוכל לעבוד יותר מדי.

נשמע שקקטוס טיפה ״מסוכנת״ לי מדי אולי באמת כדאי לי להתמקד ברכבים עם פחות מחלות מוכרות 

פורסם

היי חברים!

במחשבה על אופציות נוספות עלו לי הרכבים 

פורד פוקוס 1.6 ידנית ופורד פיאסטה 

מה דעתכם עליהן? 

אני בנוסף עוקב אחר השוק של הפיג'ו 208 והקקטוס דיזל 

• תוכן חדש...