Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כבעלים של אלפא ג׳ולייטה (אומנם רק 1.4 אבל עם תוכנה ) שמתכנן להתחיל ללמוד, עברה במוח המחשבה האם כסטודנט כדי להמשיך להחזיק ברכב או ״לשנמך״.

אומנם לאחר כשנתיים וחצי שאני וג׳ולי בקשר די מחייב(בעיקר מחייב את חשבון הבנק) אומנם לא היו הפתעות חריגות (טפו טפו טפו) 

מהצד השני העלות השוטפת לא נמוכה במיוחד ולזה צריך להוסיף את גיל הרכב (השנה חוגגת בת מצווה).

אך הצורה שהרכב הזה מעלה לי חיוך כל פעם מחדש כשאני אפילו טיפה לוחץ על דוושת הגז.

כשאני חושב על שינמוך אני מנסה לחשוב מי האופציות שהכי קורצות לי אבל מהצד השני לא תהיה להיכנס למיטה חולה 

האופציות שעלו לי:

סיטרואן קקטוס ידנית 82 כוחות סוס - משהו ברכב הזה מעלה לי חיוך כל פעם מחדש, אומנם הוא טיפה גבוה בשבילי אבל כנראה יהיה נוח ומרווח יחסית

עם צריכת דלק טובה, אך שאלת האמינות מפריעה לי להבנתי הדגם ללא הטורבו אמין יותר בגזרת רצועת הטיימינג המתפוררת אבל לא חף מתקלות האם כך המצב?

פיג׳ו 208 ידנית 82 כוחות סוס - אותו עניין לגבי האמינות אך רכב נמוך יותר עם היגוי יותר מעניין מאשר הקקטוס 

רנו קליאו 0.9 - אני מאוד אוהב את העיצוב אך הבנתי שהאמינות לא מושלמת (לפי מה שקראתי כאן) ולזה צריך להוסיף מזגן לא ממש עובד

קיה ריו 1.2 ידנית - כשאני מנסה ללכת עם המוח ולא עם הלב אני מגיע לריו, נראה הרכב הכי הגיוני אך ללא חדוות נהיגה.

אני יודע שאצטרך להתרגל מחדש לרכבים די חלשים אך כנראה שזאת ירידה לצורך עליה, אשמח לכל מידע/דעה/מחשבה/הצעה בנושא.

.Being second is to be the first of the ones who lose

(21.03.1960-1.5.1994) Ayrton Senna

פורסם

אני הייתי נשאר עם האלפא, המחסור כוח מאוד יורגש.

אם האלפא לא מבלה במוסכים הייתי נשאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין ספק שנושא הכוח קצת מטריד אותי

העניין הוא שגם בלי לבלות הרבה במוסכים האלפא די יקרה בין אם זה ביטוח, דלק או סתם בלאי כל זה מלווה בידיעה שכל רגע המצמדים או המולטי אייר יחזירו את נשמתם (כל אחד מהם יכול להגיע להוצאה של כ10,000₪).

פורסם

אם כך הריו אופציה טובה מבחינת עלות אחזקה.

אך הייתי מעדיף את הקליאו בגלל מנוע חזק יותר ומושבים נוחים יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כבעלים של קקטוס (אומנם לפי מה שקראתי 110 כוחות סוס) אתה מרוצה ממנה?

פורסם

אצלי זה הטורבו, חזקה משמעותית מה 1.2 אטמוספרית.

אני מרוצה, היא נוחה,חסכונית וזריזה.

אבל יש פה סיכון בקניית יד 2 בגלל הרצועה, אי אפשר לדעת האם נגרם נזק ויש צריכת שמן. אלא אם אתה קונה ממישהו שאתה סומך/מכיר שלא מסתיר ממך.

כך שאם אתה חושש מאמינות באלפא, לא חושב שקקטוס טורבו זה הרכב בשבילך.

פורסם (נערך)

יש כרגע קקטוס טורבו מפורסמת בפורום שנראית מלוקקת (לא מכיר את המוכר).

עריכה: אבל במחיר כפול מהתקציב

לי יש את האטמוספירית והרכב אחלה, לנסיעות מנהלתיות כמובן.

ברור שאין מה להשוות מבחינת כח לטורבו אבל הרכב די זריז גם ככה, ידני ולא שוקל הרבה.

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם

תודה רבה 

כמה זמן היא בבעלותך והאם היה משהו חריג?

אני יודע שמבחינת כוח כנראה שלא אמצא משהו קרוב (אין הרבה רכבים עם כ200 כוחות סוס ב30+ אלף שקל כמו הג'ולייטה) 

אצטרך להתרגל לירידה בכוח, כיום אני רגיל להרגשה הזאת של טיפה להידבק לכיסא כל פעם שאני לוחץ ולהיות כמעט תמיד ראשון ברמזור, אומנם זה נשמע מצחיק אבל הרעש והתחושה פשוט ממכרים.

לפני הג'ולייטה הייתי נוהג על סיטרואן c1 ידנית ומאוד אהבתי אותה כך שאני מאמין שהקקטוס לא תהיה שונה בהרבה 

פורסם
בתאריך 8.3.2023 בשעה 20:32, NoKa כתב:

שלום לכולם!

כבעלים של אלפא ג׳ולייטה (אומנם רק 1.4 אבל עם תוכנה ) שמתכנן להתחיל ללמוד, עברה במוח המחשבה האם כסטודנט כדי להמשיך להחזיק ברכב או ״לשנמך״.

אומנם לאחר כשנתיים וחצי שאני וג׳ולי בקשר די מחייב(בעיקר מחייב את חשבון הבנק) אומנם לא היו הפתעות חריגות (טפו טפו טפו) 

מהצד השני העלות השוטפת לא נמוכה במיוחד ולזה צריך להוסיף את גיל הרכב (השנה חוגגת בת מצווה).

אך הצורה שהרכב הזה מעלה לי חיוך כל פעם מחדש כשאני אפילו טיפה לוחץ על דוושת הגז.

כשאני חושב על שינמוך אני מנסה לחשוב מי האופציות שהכי קורצות לי אבל מהצד השני לא תהיה להיכנס למיטה חולה 

האופציות שעלו לי:

סיטרואן קקטוס ידנית 82 כוחות סוס - משהו ברכב הזה מעלה לי חיוך כל פעם מחדש, אומנם הוא טיפה גבוה בשבילי אבל כנראה יהיה נוח ומרווח יחסית

עם צריכת דלק טובה, אך שאלת האמינות מפריעה לי להבנתי הדגם ללא הטורבו אמין יותר בגזרת רצועת הטיימינג המתפוררת אבל לא חף מתקלות האם כך המצב?

פיג׳ו 208 ידנית 82 כוחות סוס - אותו עניין לגבי האמינות אך רכב נמוך יותר עם היגוי יותר מעניין מאשר הקקטוס 

רנו קליאו 0.9 - אני מאוד אוהב את העיצוב אך הבנתי שהאמינות לא מושלמת (לפי מה שקראתי כאן) ולזה צריך להוסיף מזגן לא ממש עובד

קיה ריו 1.2 ידנית - כשאני מנסה ללכת עם המוח ולא עם הלב אני מגיע לריו, נראה הרכב הכי הגיוני אך ללא חדוות נהיגה.

אני יודע שאצטרך להתרגל מחדש לרכבים די חלשים אך כנראה שזאת ירידה לצורך עליה, אשמח לכל מידע/דעה/מחשבה/הצעה בנושא.

אם אתה כבר בכיוון של קקטוס לך על הדיזל, אל תתקרב לבנזין.

היא לא חפה ממחלות אבל לפחות הם פתירות בהשקעה של קצת כסף ולא משביתות את הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

האם אתה מדבר על המיכל אוריאה או שיש עוד משהו שאני לא מכיר? 

פורסם

מזרק אוריאה דולף.

בית תרמוסטט.

ריקול לטיימינג.

אטם מכסה שסתומים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תבדוק מה חשוב לך ברכב בתור סטודנט, כמה תיסע בשנה, בעיר, מחוץ לעיר, פקקים ועוד ועוד. בתור סטודנט צריך רכב אמין שלא ייתקע, לא מבלה במוסכים ולא מפתיע בתקלות יקרות. חווית נהיגה זה משהו שישתנה לרעה כנראה אם תחליף, אבל השאלה אם יהיה לך זמן לזה. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם אתה מחפש להחליף רכב כמו גולייטה עקב רתון להתקדם לרכב עם אחזקה זולה, תלך על רכה אמין ולא איפשהו באמצע. אחרת עדיף להישאר עם האלפא.

פורסם
לפני 6 שעות, redroze כתב:

מזרק אוריאה דולף.

בית תרמוסטט.

ריקול לטיימינג.

אטם מכסה שסתומים.

נשמע שגם הדיזל לא חפה מבעיות ...

לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

תבדוק מה חשוב לך ברכב בתור סטודנט, כמה תיסע בשנה, בעיר, מחוץ לעיר, פקקים ועוד ועוד. בתור סטודנט צריך רכב אמין שלא ייתקע, לא מבלה במוסכים ולא מפתיע בתקלות יקרות. חווית נהיגה זה משהו שישתנה לרעה כנראה אם תחליף, אבל השאלה אם יהיה לך זמן לזה. 

מרב הנסיעות שלי יהיו עירוניות, אני מתכנן ללמוד בטכניון עברתי שנמצא במרחק של כ5 דקות נסיעה אבל 5 דקות של עליות די רציניות.

אני מאמין שלא יהיה לי זמן באמת לטיולי נהיגה והנאה מנהיגה כמו בעבר ולכן המחשבה להחליף לרכב חסכוני יותר עלתה לי והפכה לרצינית יותר.

מחיפושים על הריו מצאתי שגם לה יש מחלה מוכרת של מסנן קטליטי שהולך 

מישהו יודע כמה חמור המצב? 

פורסם (נערך)

במקומך הייתי נשאר עם האלפא, better the devil you know than the devil you don’t…

אולי זה קצת קלישאה אבל לדעתי כמעט כל רכב משומש בקצה הנמוך יחסית של התקציב זה סוג של הימור, מאוד קשה לצפות מה מצבו בדיוק ודי בקלות אתה יכול למצוא את עצמך עושה יישור קוו של אלפי שקלים גם לרכבים האמינים ביותר. 

סתם לדוגמה, קקטוס שכזאת עשויה להזדקק לטיימינג (בערך 3k), קלאץ׳ (כנראה עוד סכום דומה) וצמיגים שיעלו לך מעל אלפיה. מפה לשם אתה מגיע להוצאה גבוהה על בלאי תקין של רכב שפשוט מתפתח עם הגיל. 

לעומת זאת ככל הנראה הרכב שלך שנמצא בבעלותך כבר מעל שנתיים כנראה נמצא במצב בו אתה יודע מה המצב של חלק גדול מהמכלולים, יתכן ויהיו הוצאות גדולות אבל אתה יודע לצפות אותן בצורה מעט טובה יותר. 

במקומך אם אתה צופה החלפת מצמדים לצורך העניין הייתי מנסה לראות אם ניתן להזמין אותם מראש מחול וככה לחסוך לא מעט כסף בבוא היום. 

עריכה אחרונה על ידי shakedi
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• תוכן חדש...