Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול חלפה שנה מאז קיבלנו את היאריס קרוס שלנו.

לפני 11 חודשים כתבתי סיכום של החודש הראשון.   
שנה זה ציון דרך סביר וגם הקילומוטרז' יחסית מכובד , אז החלטתי לכתוב עוד סיכום.

האמת שהרבה לא השתנה מסיכום החודש. כמובן שנסענו הרבה ולכן גם התנסינו ביותר.

בשורה התחתונה אני עדיין מרוצה ואפילו נהנה לנהוג בו (ר"ל! ליהנות מנהיגה בטויוטה??? הלך עליי).

הדבר שהכי מפריע לי ברכב הוא הצפיפות במושב האחורי. יצא לי פעם אחת לשבת מאחורה עם עוד שני מבוגרים בנסיעה ארוכה בפקק והיה ממש  לא נוח. 

כמובן שכאשר אני נוהג זה לא כל כך מטריד.

הדבר השני שמטריד אותי הוא המחסור בתאי אחסון ושקעי USB. הסתדרנו בעניין, אבל הייתי מצפה ליותר.
הדבר השלישי (אבל הפעוט) שמציק לי הוא ריבוי הכפתורים על ההגה. אני יודע שזה די סטנדרטי היום וההגה הזה בדיוק נמצא בהרבה  דגמים של טויוטה, אבל פעם כשהתחילו הכפתורים על ההגה היו שם 2-5 כפתורים - בעיקר לשליטה במערכת השמע - והיה מאוד קל להשתמש בהם. בקרוס יש יותר מדי כפתורים ואני מגלה שאני צריך להסתכל על ההגה יותר מדי לפני שאני מפעיל משהו. לפונקציות השמע אני לא משתמש בכפתורים על ההגה...

מעבר לזה אני מרוצה. הרכב אמין (0 תקלות בשנה הראשונה - לא שציפיתי למישהו אחר) וחסכוני.

צריכת הדלק הממוצעת שלנו היא בערך 22 ק"מ לליטר. כמצופה מהיברידי הוא חסכוני יותר בנסיעות עירוניות - לא מזמן יצא לאשתי לנסוע למעלה מ-400 ק"מ בין עירוניים ביומיים ובתדלוק צריכת הדלק שמדדתי הייתה 20 ק"מ לליטר "בלבד". עדיין נתון מכובד.

התנסיתי כבר בהתראה על בלימת חירום - לפחות פעמיים שאכן הייתי צריך לבלום ולפחות פעם אחת התראת שווא, אבל בסה"כ אני חושב שקיבלתי את ההתראה הזאת לא יותר מ-5 פעמים מאז שקיבלנו את האוטו. התראה על סטייה מנתיב קיבלתי הרבה יותר פעמים, תמיד היא הייתה מוצדקת.

הביצועים בהחלט מספקים מבחינתי והרבה פעמים מצאתי את עצמי נוסע במהירות גבוהה משמעותית ממה שהתכוונתי כי הרכב האיץ יפה ונסע חלק.

הרבה מתלוננים על הרעש אבל מבחינתי לרוב הרכב שקט (במיוחד בנסיעה על חשמל...) מרגישים רעש רב כשהרכב מתאמץ ובמצב POWER (בו אני כמעט לא משתמש).

יצא לי לנסוע בו בכמה דרכי עפר שהייתי חושש לעלות עליהן עם רכב משפחתי "רגיל", אבל בזכות מרווח הגחון הגבוה יחסית הרגשתי יותר בטוח בהן. (לא, זה לא רכב שטח, אבל אחת הסיבות שקנינו אותו היא שאנחנו נוסעים לא מעט על דרכי עפר).

טיפול 15,000 קיבלנו "מתנה" במסגרת קניית הרכב כך שההוצאות העיקריות עד היום היו הדלק, תיקון פאנצ'ר אחד ומדבקה של חתול לחלון האחורי.

מה עוד? לא בטוח... אני מרוצה ומקווה שאמשיך להיות מרוצה.

• אהבתי 7
  • מעניין 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא שמתי לב לרעש מהצמיגים משמעותי יותר יחסית למכוניות אחרות שהיו לי... כן שומעים אותם.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אשתי גם נוסעת ביאריס קרוס הברידית והחוויה די דומה למה שתיארת. אצלנו הצריכה הממוצעת היא כ-23 ק"מ לליטר (הרכב נסע 9000 ק"מ הרוב בינעירוני)

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...