Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשום את הדגמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
סיאט איביזהReference ידני 5 דל' 1.4 (85 כ"ס)
קילומטראז'
149,000
סוג מנוע
בנזין
תיבת הילוכים
ידנית
21,000 ₪
2012
שנה
1
יד
1,390
סמ״ק
כחכמחמכןמעכחמ כמ חכגמחממכחפורד פיאסטהAmbiente ידני 1.2 (82 כ''ס)
קילומטראז'
145,000
סוג מנוע
בנזין
תיבת הילוכים
ידנית
20,000 ₪ 

2014
שנה
1
יד
1,242
סמ״ק

אלו הנתונים.

פורסם

שניהם טובות, האיביזה תהיה זריזה יותר, מצד שני לפיאסטה סלון איכותי יותר  עם 7 כריות אוויר.

בסופו של דבר זאת העדפה אישית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

שניהם טובות, האיביזה תהיה זריזה יותר, מצד שני לפיאסטה סלון איכותי יותר  עם 7 כריות אוויר.

בסופו של דבר זאת העדפה אישית.

אמינות, גיר, וכו, יש משהו מיוחד?

פורסם

שניהם די דומות.

מציע לחפש חוות דעת פה בפורום מאנשים שמחזיקים רכבים כאלו, מרוצים.

חבר החזיק פאביה 1.4, מאוד מרוצה היה.

פורסם

טוב.

בתור אחד ששני הרכבים הללו היו ברשותו, איביזה 2014 עם מנוע 1.4 ופיאסטה, אני יכול להסכים עם קודמי שהם די אמינות.

מצד שני, אף רכב אינו חסין לחלוטין מתקלות. 

מבחינת נסיעה, האיביזה עדיפה משמעותית. המושב תומך יותר, הרבה יותר זריזה, בעלת הילוך קצר יותר, ואצלי התגלתה כחסכונית יותר בדלק. גם המזגן שלה חזק יותר מזה שבפיאסטה.

הסלון וריפודי הדלתות, מזדקנים בפיאסטה הרבה יותר מהר. גם הרכב די עגלתי. מול האיביזה.

התנהגות הכביש בפיאסטה טובה. רק חבל שהמנוע חלש מדי שם..

נוחות הנסיעה בכביש טיפה משובש בעיר, באיביזה, מאכזבת . מרגישים היטב את תחלואי מע"צ. הפיאסטה יותר נוחה.

מיכל האיבוי של סיאט, נוטה להיסדק, ויש לבדוק את זה בקנייה. גם הטיפולים שלה, במיוחד החלפת רצועות הטיימינג,(יש שניים כאלה), יותר יקרים. יש לבדוק גם את תקינותם של כל מנעולי הדלתות. במיוחד של תא המטען. עסק לא זול לתיקון. גם את מועד החלפת משאבת המים, שם.

בפיאסטה שהייתה לי, ההגה התקלף עם פחות מ 6000 ק"ם, והיה ריח חריף של דלק, מחוץ לרכב, בימים חמים מאוד, עם מזגן עובד.

ההמלצה שלי, ללכת על באיביזה, ללכת על אקזמפלר שמור,  לאחר שבדקת שכל מה שרשמתי בוצע, או שאין צורך בתיקון.

פורסם

שני הדגמים היו בבעלותי.

ב2013 היה לי איביזה כזאת חדשה, אחרי 8 שנים היה לי גם אחת משומשת שנמכרה לאחד מחברי הפורום כאן.

עם 130 אלף קילומטר, בילתה אצלנו במשפחה במצטבר כשנתיים ו 30K נמכרה עם 145,000 ק"מ.

יכול להעיד שהאיביזה מזדקנת טוב, רכב שטופל לפי הספר ובחלפים מקוריים מפגין אמינות טובה, צריכת דלק של 14.5 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת, בידוד רעשים איום ונורא לטעמי, מלבד זה אין לי מילה רעה להגיד, סחיבה טובה ביחס למנוע, זה לא טיל בליסטי אבל נוסע.

הגיר עובד מצוין וסך הכל אחלה של רכב.

הפיאסטה, את הפיאסטה קניתי אחרי האיביזה , תמיד רציתי פיאסטה ובתור אחד שהחזיק כמעט את כל המיני הידניות עלה בי הרצון לשים את היד על אחת

היה לי אחת 2015 מנוע 1.2 עם 190 אלף קילומטר שנקנתה מיד 1 עם היסטוריית טיפולים ברמת הבורג, מבחור פדנט.

חייב להגיד שמבחינת איכות חומרים הייתי סופר מופתע לטובה, הכל במקום, אין קרקושים, הגיר קליקי ברמות והרכב פשוט כיפי לנהיגה, לי הרגיש כמו קרטינג על הכביש.

המנוע עצל מאוד לעומת האיביזה ובכל תאוצה שתשים אותן אחת מול השניה האיביזה תהיה מהירה יותר, אבל אם היית נותן לי רכב לצאת להשתעשע איתו חד משמעית הייתי הולך עם הפיאסטה.

בפיאסטה השתמשתי סך הכל חודש ושבועיים, נקנה כרכב גישור , בילינו יחד 2500 קילומטר, ללא בעיות מצד שני זה לא אומדן.

כדיילי, הייתי מעדיף את הסיאט, רק בגלל שהמושבים היו לי נוחים יותר.

אם יש הבדלים במחיר הייתי קונה את מה שזול יותר כי שניהם יבצעו את העבודה במסירות.

עוד נקודה חשובה הבגאז באיביזה גדול ומכיל הרבה יותר, בתור אחד שמתנייד עם עגלת תינוק, בפיאסטה זה היה פשוט קטסטרופה, האיביזה בולעת אותה בקלות.

• תוכן חדש...