Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני אמור לעבור בעוד כמה חודשים לדירה שרכשנו, הדירה תהיה בערך בת 5 שנים כשנקבל אותה.

כרגע לא מתכנן שיפוץ גרנדיוזי (אין טעם גם, המוכר השקיע המון כסף במטבח איכותי וגדול, דלתות איכותיות וכו').

מה כדאי לבצע לפני המעבר?

תכננתי לבצע:

1. ניקוי מזגנים יסודי (להביא איש מקצוע שיבצע ניקיון למזגנים).

2. סתימת חורים בקירות + צביעה טובה.

3. אולי לסלול כבלי רשת מהסלון לחדר העבודה (דרך התעלות בקירות), מכיוון ששנינו עובדים מהבית וצריכים אינטרנט מהיר (כרגע עובדים עם WIFI אבל יש קיר משותף בין חדר העבודה לסלון כך שאין בעיות קליטה, משהו שישתנה במעבר).

4. קידוח של חורים חדשים איפה שצריך (התקנות למיניהן, מתקן קיר לטלוויזיה, אהילים אם נרצה וכו').

5. להביא מנקה שתעשה\יעשה ניקיון יסודי לפני שנכנס לשם וניתן את הפינישים האחרונים שלנו.

(הכול לפי הסדר שרשמתי בכוונה, אין היגיון להביא מנקה לפני שמסתיימים רוב הקידוחים ולפני שמסתיימת הצביעה).

יש עוד משהו שכדאי לבצע בדירה שאני לא מודע לו?

תודה לעוזרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשמלאי שיעשה בדיקה הארקה

(אני נכנסתי לדירה משומשת ואחרי חודשיים גילתי שיש לי הארקה חלשה מאוד. סכנה!)

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)

אני מבין שרכשת דירה.

מזל טוב, תתחדש.

המוטו שלי הוא שמה שלא תבצע בכניסה לדירה לא תבצע ב-20 השנים הקרובות, אם בכלל. לכן, השאלה הראשונה שהייתי שואל, היא: למה אזקק בעשור או שניים הקרובים? האם ההתאמות מצריכות פתיחת קירות ורצפה?

האם יש מספיק נקודות חשמל ותקשורת, והמיקום שלהן נכון? האם יש לך חשמל תלת פאזי, והאם חלוקתו נכונה? ספציפית - האם נקודות החשמל לכיריים (תלת פאזי), תנור אפיה, מדיח, מזגנים וחימום מקלחת מתאימות?

האם התאורה מספקת?

האם הסלון, חדר ההורים, חדרי הילדים והעבודה מצריכים התאמות?

מה טיב האינסטלציה - האם היא מודרנית ועמידה? אם יש חשש לצורך בשדרוג צנרת זה החשוב ביותר. כמובן גם כלים סניטריים.

כעקרון - תבצע עכשיו כל מה שמצריך פתיחת קירות ורצפה. השאר יכול לחכות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העברת כבלי רשת נחמד אבל מיותר בעידן המאש שפותר ל 99% מהמשתמשים את הבעיות
תשקיע במאש איכותי.

ניקיון בתשלום יקר ולא שווה
תביא מנקה ותעבוד איתה יחד עם גרניק ומכשיר קיטור, זה יצא הרבה יותר נקי, איכותי וזול מחברת ניקוי 

מזגנים ניקיון זה חשוב מאוד, מזגנים ישנים להחליף

מפסקים חכמים וכד... כשמתרגלים לבית חכם אי אפשר להיגמל + נוקי לדלת!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מצטרף להמלצה לבית חכם, למצוא מיקום להאבים, השחלת כבל 0 (ומידה ואין, סביר שאין) לכל מתג תאורה לטובת מפסק חכם, מיקום לחיישנים למיניהם ברחבי הבית (תזוזה, נפח, מים, טמפ, לחות וכו')

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תשתיות לאזעקה , אם צםויה דרישה של הביטוח. לי יש אלחוטית, וזה עסק די מעצבן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תתחדש. להיכנס לדירה חדשה זה כיף. המעבר פחות...

זה מצחיק אותי כי פעמיים עברתי דירה וזה קרה מיידי באותו יום שהמוכר עזב :-)

פורסם
לפני 17 דקות, סולל הדרך כתב:

תביא מנקה ותעבוד איתה יחד עם גרניק ומכשיר קיטור, זה יצא הרבה יותר נקי, איכותי וזול מחברת ניקוי 

התכנון זה להביא מנקה. לא חברת ניקיון.

השאלה למה גרניק? צריך לעבוד מאוד בזהירות בלי להרטיב את הקירות שיהיו אחרי צבע.

לפני שעה, om2 כתב:

חשמלאי שיעשה בדיקה הארקה

(אני נכנסתי לדירה משומשת ואחרי חודשיים גילתי שיש לי הארקה חלשה מאוד. סכנה!)

מאמין שזה נבדק (בעל הדירה בעצמו מהנדס חשמל ונראה לי די פדנט) אבל אקח בחשבון, תודה.

לפני שעה, sperial כתב:

המוטו שלי הוא שמה שלא תבצע בכניסה לדירה לא תבצע ב-20 השנים הקרובות, אם בכלל. לכן, השאלה הראשונה שהייתי שואל, היא: למה אזקק בעשור או שניים הקרובים? האם ההתאמות מצריכות פתיחת קירות ורצפה?

בהמשך נתקין גם סורגים (כשיהיו ילדים באופק). בנוסף נתקין מתישהו גם סכך למרפסת. שני הדברים האלו לא מפריעים ולא דורשים פתיחת קירות או רצפה. השאר לא. אז כנראה שלא צריך לפתוח שום דבר בקירות או ברצפה.

לפני 11 דקות, פינדר כתב:

ריסוס מקצועי לנמלים וג׳וקים

צודק. שכחתי מזה.

לפני שעה, sperial כתב:

האם יש מספיק נקודות חשמל ותקשורת, והמיקום שלהן נכון? האם יש לך חשמל תלת פאזי, והאם חלוקתו נכונה? ספציפית - האם נקודות החשמל לכיריים (תלת פאזי), תנור אפיה, מדיח, מזגנים וחימום מקלחת מתאימות?

האם התאורה מספקת?

האם הסלון, חדר ההורים, חדרי הילדים והעבודה מצריכים התאמות?

מה טיב האינסטלציה - האם היא מודרנית ועמידה? אם יש חשש לצורך בשדרוג צנרת זה החשוב ביותר. כמובן גם כלים סניטריים.

חשמל תלת פאזי. איך אני בודק את מה שאמרת מבחינת חלוקה?

הסלון לא מצריך התאמות, חדר הורים גם לא. חדר העבודה ישאר כפי שהוא. חדרי ילדים לא רלוונטיים כרגע כי אף אחד לא יגור בהם.

דירה בת 5, ברור שהאינסטלציה מודרנית. כלים סנטיריים זה דברים שאין בעיה גם להחליף במהלך המגורים בדירה.

לפני 21 דקות, סולל הדרך כתב:

מזגנים ניקיון זה חשוב מאוד, מזגנים ישנים להחליף

מזגנים בני 5. אין שום סיבה להחליף כרגע אם הכול תקין.

לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

לא בדיוק אותה סיטואציה, אבל אולי תקבל רעיונות גם מהשירשור "שלי".

אעבור על זה, תודה.

לפני 9 דקות, bjlb כתב:

קודם כל תתחדש. להיכנס לדירה חדשה זה כיף. המעבר פחות...

זה מצחיק אותי כי פעמיים עברתי דירה וזה קרה מיידי באותו יום שהמוכר עזב :-)

זה בסדר, כבר עברתי דירה פעמיים (שתי דירות בשכירות). לפחות אני יודע שזו העברה לטווח הארוך וזו הדירה שלי, בלי שעוד שנה\שנתיים אצטרך לחפש משהו אחר בשכירות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

זה כל כך נקודתי, דירה בת 5יכולה להיות כמו חדשה, יכולה להיות מוזנחת והרוסה. הבן השני שלי קיבל עכשיו דירה בת 5-6 אחרי שהיתה מושכרת, יהיו בה תיקונים ושינויים שיעלו כמה עשרות אלפי ש״ח, כי התקנת המזגנים פרטצ׳ית (תעלות חיצוניות), צריך לסדר כמה נקודות חשמל, איזה חלון ועוד כמה דברים, ונזקים שגרמה השוכרת. וזה מצטבר לסכום משמעותי.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, dorsht כתב:

התכנון זה להביא מנקה. לא חברת ניקיון.

השאלה למה גרניק? צריך לעבוד מאוד בזהירות בלי להרטיב את הקירות שיהיו אחרי צבע.

צודק,
הגרניק היה מאוד שימושי לבית פרטי, נקיון משטחים חיצוניים, קירות תריסים וכד...
בתוך הבית באמת אין צורך.

במקלחות והשרותים, זה יכול לעזור אבל לא חובה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כולה בניין בן 5...

הייתי באותו מצב לפני כמה שנים (דירה יד שניה בת שנים בודדות ועוד הייתה מושכרת עד אז). מה שאני עשיתי לפני הכניסה ואולי רלוונטי עבורך זה:

- פרקט כולל פירוק פאנלים

- שקע תלת פאזי לכיריים

- מאווררי תקרה בחדרים

- סתימת חורים וצביעה של כל הדירה

- התקנת מקלחון

- התקנת רשתות בכל החלונות

- התקנת טף-סורג

- ניקיון עשינו לבד. זה לא דירה אחרי שיפוץ מסיבי ואין צורך ממשי בחברת ניקיון או כלים כבדים.

- ריסוס מקצועי.

אם אתה קונה ארונות קיר חדשים, רצוי שיגיעו ויותקנו מראש, כי נדרש שטח רצפה גדול להרכבה.

כבלי רשת השחלתי בהמשך בעצמי בהדרגה ולפי הצורך. גם קידוחים לתליית מה שצריך קדחתי כשעלה הצורך (את המתקן לטלוויזיה של הסלון בכלל קדחו ותלו המתקינים של הטלוויזיה שקניתי) - הקצת לכלוך שזה מייצר ממש זניח ומטופל בקלות ע"י הדייסון.  מפסקים חכמים לדוד ולתריס של הסלון גם התקנתי בהמשך, אבל אם תביא חשמלאי תן לו כבר לטפל בזה.

פורסם (נערך)

@sperial הדירה אמורה להימסר לנו כשהיא תקינה וללא נזקים, ככה שכל הדברים האלו לא רלוונטיים. המזגנים מותקנים כמו שצריך ממה שראיתי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם
לפני 53 דקות, dorsht כתב:

בהמשך נתקין גם סורגים (כשיהיו ילדים באופק). בנוסף נתקין מתישהו גם סכך למרפסת. שני הדברים האלו לא מפריעים ולא דורשים פתיחת קירות או רצפה. השאר לא. אז כנראה שלא צריך לפתוח שום דבר בקירות או ברצפה.

יש סורגים קלים (תריסורג או סורג טף) שאתה מתקין לבד ומיועדים רק למניעת צניחת ילדים. הרבה יותר זול והרבה יותר אסטטי.

לגבי צבעי, אצלי צבע צבעי שהשאיר את הבית יותר נקי משקיבל אותו. השארתי לו מפתח והוא היה מגיע, מזיז ומכסה את הראיטים, צובע ומחזיר הכל למקום. צבע דירת 5 חדרים כולל תקרות בשבוע וחצי אבל עבודה מעולה ובמחיר הוגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...