Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הארקה בזמן שיפוץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב

הארקה שלי מחוברת כיום מחתח לכיור מטבח ולצנרת ברזל שיוצאת החוצה .

הבעלים הקודם החליף את הצנרת ל SP משעון המים ועד לחצר בחנייה/מחסן למטה.

בחנייה/מחסן יש חיבור SP  ממד המים לצנרת ברזל שנכנסת הביתה.

בחנייה עשו מעקף וחיברו את הארקה שלי היכן שנגמרת הצנרת ברזל ומתחילה SP לצנרת ברזל של השכן שאינה בשימוש כלל

( הוא החליף הכל מזמן ל SP ) הצנרת נשארה במקום.

שאלתי: האם במידה וכעת אני מחליף את כל הצנרת בבית ל SP אבל מדגיש לא מפרק את הצנרת ברזל היכן שהיא יוצאת החוצה מהמטבח 

היות והיא יצוקה בתוך קיר חיצוני של הבית.

האם הארקה תישאר?

כלומר מעביר צינור חדש והישן נשאר לא בשימוש.

בתמונה הצינור ברזל שלי שמגיע מהבית ומתחבר לSP שמגיע מהשעון שלי.

מאחורה הצינור הישן של השכן שאינו בשימוש.

במידה ולא תישאר הארקה כיצד חשמלאי יעביא מחדש הארקה?

IMG-20230116-WA0002.jpg

עריכה אחרונה על ידי דני 9999
פורסם
לפני 33 דקות, דני 9999 כתב:

במידה ולא תישאר הארקה כיצד חשמלאי יעביא מחדש הארקה?

כנראה יחבר את הארכה בדוד עצמו

ממה שאני מכיר אבל יכול להיות בהחלט שאני טועה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עם כמות החלודה בחיבור לא בטוח בכלל שיש לך הארקה.

במקרה הכי קיצוני החשמלאי ישחיל כבל דרך הצינור המת ויתקע יתד באדמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כעיקרון אם לא תחתוך את צינורות הפלדה ובמידה שכיום יש ארקה תקניה, אז המצב אמור להישמר, אבל, מומלץ אם כבר עושים שיפוץ להעביר מוליך ארקה חדש ישירות ללוח מנקודת הארקה ולא דרך המטבח. החשמלאי יכול להתחבר לצינור אחר להוסיף אלקטרודות או פתרון אחר, אבל חשוב שיבדוק בסוף את ערך ההתנגדות ושקוטר המוליך יהיה בהתאם לגודל חיבור החשמל בדירה. אגב, הצינור שמתחבר לצינור הפלדה בתמונה נראה כמו PEX ולא SP.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם
לפני 4 דקות, innvision כתב:

הצינור שמתחבר לצינור הפלדה בתמונה נראה כמו PEX ולא SP.

אתה צודק.

טעות שלי.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

עם כמות החלודה בחיבור לא בטוח בכלל שיש לך הארקה.

במקרה הכי קיצוני החשמלאי ישחיל כבל דרך הצינור המת ויתקע יתד באדמה.

יש הארקה. נבדק ע"י חשמלאי.

ניתן לסלול כבל הארקה חדשה על גביי צינור ה SP  החדש עד לשעון המים ושם לחבר להארקה?

פורסם (נערך)

עדיף ישירות עד ללוח לדעתי, אבל התיעץ עם החשמלאי שהגיע אליך. שיבדוק גם את קוטר המוליך הקיים (זה שהולך מהמטבח ללוח החשמל ויראה אם הוא מתאים לגודל החיבור בדירה, איך נבדקה הארקה על ידי החשמלאי? חשוב לבדוק את ערך ההתנגדות ולא רק אם "מקפיץ" את הפחת.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

פעם נתנו הארקה באמצעות הצנרת העירונית (מפלדה). היום יש צנרות פלסטיק, וייתכן שבעתיד העירייה תחליף את החיבור שלך לפלסטיק ותנותק מהארקה. 

כמו שרשמו לך, אם אתה בשיפוץ, תבצע הארקה חדשה למבנה, (זה ממש לא מסובך), עם הבדיקות שהחשמלאי צריך לעשות לראות שהערכים תקינים.

אל תסתמך על צנרת ישנה, ועם ארקה לא משחקים.

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...