Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, eranm כתב:

דווקא לא מופיע שם. אם לא ביטלתי את הרישום זה היה אמור להופיע?

בוודאי, אם לא ביטלת את הרישום במשרד הרישוי הרכב עדיין רשום על שמך ושייך לך.

• רעיון טוב! 1

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

בדקת את מספר הרישוי במאגר המספרים?

האם קיבלת הודעה לחידוש רשיון?

מה קורה כאשר אתה מכניס את מספר הרישוי ומסתר ת.ז. שלך לאתר לתשלום אגרה שנתית?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, sperial כתב:

בדקת את מספר הרישוי במאגר המספרים?

האם קיבלת הודעה לחידוש רשיון?

מה קורה כאשר אתה מכניס את מספר הרישוי ומסתר ת.ז. שלך לאתר לתשלום אגרה שנתית?

מצד אחד לא קיים במאגר המספרים, מצד שני נותן לי אפשרות לשלם אגרה שנתית

(לא קיבלתי הודעה לחידוש)

עריכה אחרונה על ידי eranm
פורסם

אין לי ניסיון בכגון אלה, אבל נשמע כמו איזו תקלה שתצריך בירור פנים אל פנים. קבע תור למשרד הרישוי, והיה מוכן נפשית לשלם את החוב. או לשלם לעורך דין.

יש לך איזו דרך ליצור קשר עם הקונה כדי לברר מה עשה ברכב, והאם יש לו מסמכי ביטול הרשיון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אין לי ניסיון בכגון אלה, אבל נשמע כמו איזו תקלה שתצריך בירור פנים אל פנים. קבע תור למשרד הרישוי, והיה מוכן נפשית לשלם את החוב. או לשלם לעורך דין.

יש לך איזו דרך ליצור קשר עם הקונה כדי לברר מה עשה ברכב, והאם יש לו מסמכי ביטול הרשיון?

בודק את זה

אבל טכנית אם הרכב לא מופיע במאגר וגם לא תחת השם שלי באתר הממשלתי זה אומר שבוטל הרישיון ע"י מישהו או שיש איזה מנגנון אוטומטי של משרד הרישוי שעושה את זה?

פורסם (נערך)

רק בעל הרכב עצמו( או מי מטעמו עם ייפוי כוח חתום ממנו ות״ז המקורית של בעל הרכב) יכול לבטל רישום/הורדה מהכביש לצמיתות ורק בהגעה פיזית למשרד הרישוי.

עריכה אחרונה על ידי much
  • אהבתי 1

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם (נערך)

נמחק

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

ל

לפני 11 דקות, tinoki כתב:

או באזור האישי הממשלתי

לדעתי(אולי אני טועה) חוץ מהזמנת תור מראש והגעה פיזית למשרד הרישוי אין עוד דרך חוקית לבטל/להוריד רכב מהכביש לצמיתות.

עריכה אחרונה על ידי much
  • רעיון טוב! 2

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

זה לא נכון. תקנה 289 לתקנות התעבורה קובעת במפורש:

289. (א)  רכב שיצא מכלל שימוש מחמת

שהתיישן, שפורק, שנקבע כרכב באבדן

גמור ... חייב בעל הרכב הרשום ברשיון,

בעל הרכב לפי כל דין, שמאי הרכב, או

מי שהרכב הועבר לו מכוח הסכם

מכירה, ... להודיע על כך לרשות הרישוי

בטופס או באמצעים ממוחשבים

שהורתה עליהם רשות הרישוי, להחזיר

לה את רשיון הרכב ולהסיר מהרכב את

לוחיות הזיהוי.

(ב)  נמסרה לרשות הרישוי הודעה כאמור                    בתקנת משנה (א) - תבטל את רישומו

ורשיונו של הרכב.

אמנם, אגך הרישוי מתעלם מתקנה זו, ודורש ממי שמבקש לבטל את רישום הרכב להתייצב במשרדי האגף, אך זו בניגוד לתקנה ובניגוד לכוונת המחוקק.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין כאן כל ניגוד.

המחוקק נתן שתי אפשרויות: 1. בטופס(הגעה פרונטלית?) 2. ממוחשב.

המחוקק לא קבע ששתי האפשרויות יהיו זמינות, לכן הוא הפריד בינהן במילת הבררה ״או״ ונתן בידי רשות הרישוי את הסמכות להחליט, אם שתיהן או רק אחת מהן.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא מבין כוונתך עד תום...

הרי גם לפי פרשנותך, אגף הרישוי לא מקיים את החלופה השניה.

הבחירה כיצד להודיע על הורדת הרכב איננה של אגף הרישוי, כי אם של בעל הרכב. קרא את ההוראה: "... חייב בעל הרכב ... להודיע ... בטופס או באמצעים ממוחשבים ...".

התקנה מטילה על הרשות לקבוע את האמצעים ממוחשבים לביצוע הפעולה. הא ותו לא.

אגב, להתפלפלות מיותרת ולטובת "רגע של עברית", ניתן לקרוא את התקנה בשונה ממך.

אני קורא זאת כ-"טופס או אמצעי", כלומר - או טופס או בדרך אחרת, ואשר לשאלה איזה טופס או איזה אמצעי אחר - התשובה היא "ממוחשבים". דהיינו - החלופה אינה בין טופס ידני "של פעם" ובין "אמצעי ממוחשב אחר", אלא בין טופס ובין אמצעי אחר; כך או אחרת - שיהיו ממוחשבים.

ואכן, אם נסתכל, הרי שישנו טופס דיגיטלי באתר לשלל פניות.

ואם נמשיך, תקנה זו תוקנה נדמה לי באיזור 2018, כחלק או כהמשך של "המהפכה הדיגיטלית" שהממשלה הכריזה עליה באותה התקופה (אחרי שהבינה שלדרוש מאזרח להתייצב במשרדי הממשלה, להמתין בתור שעות בשביל חתימה של 2 שניות, לא הגיוני יותר במילניום הנוכחי, ובוודאי לא ב-"startup nation").

אבל אלו הרבה מילים. במבחן ה-"תכל'ס", הייתי במצב דומה לזה של פות"ש. פניתי לבטל רישום רכב באמצעים דיגיטליים. לא ביטלו. החוב הגיע למרכז לגביית קנסות, שפנה אלי בדרישה לתשלום. פניתי למבקר המדינה. אחרי שבירר עם אגף הרישוי, חזר אלי המבקר בתשובה שרכב ניתן להוריד רק על ידי הגעה למשרדים. השבתי למבקר שאני שולל טענה זו מכל וכל, וציטטתי את התקנה הנ"ל. לאחר זמן מה שב המבקר בתשובה שהחוב בוטל כולו, קרן וריביות, ושהרכב הוסר מהכביש. סוף סיפור

• רעיון טוב! 1
פורסם

...רק שהנך מתעלם מהסיפא של משפט הבררה - ״שהורתה עליהם רשות הרישוי״.

המחוקק קבע שהרשות תוכל לאפשר לבעל רכב להשתמש באחת משתי האפשרויות אך לא לא ציין ששתיהן חייבות להיות זמינות בו זמנית.

הוא נתן לרשות את ״הכח״ להחליט, האם שתיהן או אחת מהן.

למרות המקרה שלך, עד היום לא שונו סדרי עולם.

המבקר עשה עבודתו נאמנה ונענה לערעורך, ככל הנראה ״כמחווה של רצון טוב״.

אם היה רוצה, צריך המבקר להנחות את הרשות לפעול כך שתהא גם אפשרות ממוחשבת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ממה שהבנתי מהמוקד שלהם, רכב שהרישיון לא חודש שנתיים מורד מהמאגר מספרים ומהאתר הממשלתי תחת הבעלים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, eranm כתב:

ממה שהבנתי מהמוקד שלהם, רכב שהרישיון לא חודש שנתיים מורד מהמאגר מספרים ומהאתר הממשלתי תחת הבעלים

נכון מאוד אבל לא לצמיתות, כאשר רוצים לחדש את רישיונו צריך בעל הרכב לגשת פיזית למשרד הרישוי ולבטל את ״ החסימה״ ולהנפיק רישיון רכב חדש עם תשלום אגרה אצל הפקידה במקום.

עריכה אחרונה על ידי much
  • רעיון טוב! 1

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...