Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני אאלץ לכתת רכבי לרחוב בן יהודה בתל אביב על מנת לרכוש את זה :

https://transistor.co.il/shop/סטריאו/אקולייזר-sansui-rg-7/

image.thumb.png.067ab1b4ccac2aaee57fec7d29edb81e.png

image.thumb.png.b048d032b42406f3a2340d289c5bf6e3.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 דקות, סולל הדרך כתב:

תאורה פלורנסטית - למען הדיוק (VFD - Vacuum Fluorescent Display

התצוגה הכחולה אכן היתה מיוחדת מאוד לפני שאותו יפאני המציא את הלד הכחול (וקיבל על כך פרס נובל). היה לי שעון רדיו של סוני עם תצוגה כזו, משהו בסגנון הזה:

image.thumb.png.979444e4ded5ab5aab6326c2975d2557.png

תמיד נהניתי להסתכל על התצוגה. פחות נהניתי כשהיה מעיר אותי עם החדשות של 6 בבוקר. אין לי מושג איפה נעלם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, zaf כתב:

אז אני אאלץ לכתת רכבי לרחוב בן יהודה בתל אביב על מנת לרכוש את זה :

https://transistor.co.il/shop/סטריאו/אקולייזר-sansui-rg-7/

image.thumb.png.067ab1b4ccac2aaee57fec7d29edb81e.png

image.thumb.png.b048d032b42406f3a2340d289c5bf6e3.png

היו לא מזמן 2 כאלו למחירה במארקטפלייס ממש בזול - סביב 400 שקל
הם מיוחדים אבל לא מתאימים לי ולכן לא רכשתי
מתכנן לבקר בטרנזיסטור לקראת סוף החודש, מעניין להכיר שרוטים כמוני
אם אתה לא לחוץ, פשוט תחפש מידי פעם, בלוחות בדר"כ זה יהיה יותר זול

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

התצוגה הכחולה אכן היתה מיוחדת מאוד לפני שאותו יפאני המציא את הלד הכחול

אז מה זה? 

בשליפה אני יכול לחשוב על נורות "ניאון" (עם תערובת גזים אחרת כמובן) זעירות כמו בטסטרים של פעם או נורת להט עם פילטר.

פורסם

לד עובד על פליטת אור של מוליך למחצה

תצוגה פלורנסטית על גז שבוער בצבע כחול. יש מתח חימום לפסי חימום ואות חשמלי לכל סגמנט בתצוגה. לדעתי עדיין התצוגה הכי מרהיבה שיש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, סולל הדרך כתב:

תצוגה פלורנסטית על גז שבוער בצבע כחול. יש מתח חימום לפסי חימום ואות חשמלי לכל סגמנט בתצוגה. לדעתי עדיין התצוגה הכי מרהיבה שיש.

לטעמי התואר הזה שייך למנורות ניקסי.

אם אזכה בלוטו מתישהו אקנה כזה:

https://millclock.com/zin70-clocks

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Haim_gds כתב:

אז מה זה? 

בשליפה אני יכול לחשוב על נורות "ניאון" (עם תערובת גזים אחרת כמובן) זעירות כמו בטסטרים של פעם או נורת להט עם פילטר.

אני לא חושב ששפופרות הגז שעליהן כתבת קיימות בגודל הזה, בוודאי כ-7 segment ומעלה. ונוריות להט לא היו פרקטיות לפעולה של 24/7 כמו בשעון - הן היו נשרפות.

כשקניתי את המכשיר אי שם באמצע שנות ה-80 לדים אדומים היו די מוכרים, אני אפילו לא בטוח שכבר היו ירוקים. בוודאי שלא צהובים או כחולים או השילוב שנותן לבן.

נוריות הניאון במברגי הטסטר או בחלוניות הבקרה של דודי חשמל היו מפיצות אור כתום חיוור ומרצדות ה-50 הרץ.

@flytomars ניקסי הכרתי בשנות ה-70 במכשירי מדידה במעבדות בטכניון, אני חושב שבמוני תדר. אולי אפילו קודם, כשעבדתי קיץ במעבדת אלקטרוניקה של חבר של ההורים שלי, היום היינו מגדירים אותו כיזם הייטק - המציא מכשיר מדידה לתעשיית המזון שנמכר בכל העולם, כולל במדינות  שלא הכירו בישראל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, סולל הדרך כתב:

יודע איך עובד לד, למדתי את זה בתואר🙂

תצוגה פלורנסטית היא למעשה תצוגת פריקה, כאשר אלקטרונים מועברים דרך תווך גזי הם פוגעים באטומים הפולטים קרינה בתדר יחודי לאטום (כתום לניאון, לבן לקסנון וכו,).

בנורת "ניאון" משתמשים ישירות בקרינה הנפלטת. להבדיל, בנורה פלורנסטית הקרינה הנפלטת פוגעת בציפוי הפנימי של הנורה שממיר את התדר (על סגול בנורות כספית סטנדרטיות) לאור נראה.

אז מה הטכנולוגיה של התאורה הזו?

לפני 13 שעות, flytomars כתב:

https://he.aliexpress.com/item/1005005604352529.html

לוטו? זה לא עד כדי כך יקר....

לפני 13 שעות, sperial כתב:

ניקסי הכרתי בשנות ה-70 במכשירי מדידה במעבדות בטכניון,

זכור לי מהמעבדה בלימודים, באותה תקופה (סוף ה 70) תצוגות לד 7 מקטעים נכנסו חזק והניקסי ניראו לנו מה זה פרימיטיביות🙂

פורסם

אני מדבר על סביבות 1977-8. אם אני זוכר נכון זו מעבדה ב״פיזיקה 3ר״ - מעבדה כיפית עם הרבה צעצועים יקרים מאוד.  כיוון שבשנים האלה הייתי גם חובב רדיו פעיל נהניתי עוד יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 50 דקות, Haim_gds כתב:
לפני 13 שעות, flytomars כתב:

https://he.aliexpress.com/item/1005005604352529.html

לוטו? זה לא עד כדי כך יקר....

מבין שלא נכנסת ללינק... בכל מקרה המחיר של מה ששלחת כולל נורות זה מעל 400 שקל,

יש ברשותי 2 שעונים כאלה עם 6 נורות (לא 4) שעלו בזמנו 600 ובעיצוב הרבה יותר יפה, אבל מה שאני שלחתי בלינק זה משהו אחר לגמרי- נורות הרבה יותר גדולות ומחיר הרבה הרבה יותר גדול.

פורסם
לפני 20 שעות, zaf כתב:

אתה מוכר את הסנסואי? זה ממש ישתלב לי יפה עם הטייפ 77R  שלי. 😉

איקוולייזרים אני רק קונה, לא מוכר. למען האמת, קניתי מערכת מיני סנסוי שלמה למען האיקוולייזר, מגבר, טיונר, טייפ דק דבל קסט ורמקולים. המגבר דורש תיקון.

לפני 20 שעות, hans כתב:

מצלמות וידאו ביתיות זה מסוג המוצרים שאפילו נוסטלגיה אין בהן - הישר לפח מכל אספקט של איכות או יכולת שימור.

אספנות זה עניין של נוסטלגיה. אי אפשר להסביר למה משהו גורם נוסטלגיה למישהו. אליי אישית, מדיה מגנטית לא מדברת במיוחד. אבל אני בהחלט יכול להבין שלאחרים זה נוסטלגי.

• מבאס 1
:turn-l:
פורסם

אתה משרשר את המכשירים? או הם רק נערמים ומרצדים להנאתך?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

ניקסי הכרתי בשנות ה-70 במכשירי מדידה במעבדות בטכניון, אני חושב שבמוני תדר. אולי אפילו קודם, כשעבדתי קיץ במעבדת אלקטרוניקה של חבר של ההורים שלי, היום היינו מגדירים אותו כיזם הייטק - המציא מכשיר מדידה לתעשיית המזון שנמכר בכל העולם, כולל במדינות  שלא הכירו בישראל.

ניקסי הכרתי בצבא בשהתארחתי בהפלגה של סטי"ל שהיום הוא כבר משמש כבית לדגים. היום יש בשוק הרבה נורות סובייטיות.

לפני 3 דקות, zaf כתב:

אתה משרשר את המכשירים? או הם רק נערמים ומרצדים להנאתך?

בסלון יש לי 5. מחוברים במקביל כדי לרצד בצוותא. בחדר שינה עוד אחד. השאר (שלא נאמר כמה) מאוחסנים. מדי פעם עושה רוטציה.

:turn-l:
פורסם

לי היה אוסף תקליטים קלאסיים של 1200~ יחידות. במהלך תקופה לא קצרה בכלל היה לזה אפילו היגיון - חברות התקליטים הגדולות השתינו בקשת על חובבי הקלטות ישנות/היסטוריות והוציאו במשך כמה עשורים "הוצאות מחודשות" בתקליטורים שנשמעו יותר גרוע מוויניל מודפס משנות ה-60. היו לי דוגמאות אמיתיות מהחיים להשוואה, לא הזייה אודיופילית. עם השנים נכנסו לשוק חברות תקליטים קטנות יותר שעשו חסד עם חובבי ההקלטות ההיסטוריות והמצב השתפר, אבל מה ששינה לחלוטין את התמונה מבחינתי זה **אנשים פרטיים** משוגעים לדבר שמאתרים איך שהוא סלילים מגנטים מקוריים מארכיונים שכוחי-אל, מבצעים ניקוי טוב בעצמם ומעלים ככה סתם ליוטיוב או אפילו קבצים שלמים. לא צריך יותר להפוך צדדים כשאיזה יורגן משועמם פדנט-על מגרמניה סידר לך מקור יותר מדויק מהוויניל הכי שמור שיש :-)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, yuvk כתב:

בסלון יש לי 5. מחוברים במקביל כדי לרצד בצוותא.

איך אתה מחבר ?  יציאת line ממגבר לכניסה של ה eq ומשם למוצא ומשרשר הלאה כניסות יציאות עד החזרה למגבר?

• תוכן חדש...