Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

באיזה גיל ציוד אודיו עובר לסטטוס אספנות?

אני עונה ברצינות על שאלה שהיא לא בהכרח כזו.
אין גיל ספציפי, אלא תקופה שמדברת אליך ועושה לך משהו בלב
זה לא שהסאונד טוב יותר, זאת הרומנטיקה של האור החמים במגברים של שנות השבעים או ה FL הצעקניים של שנות השמונים או המינימליזם של שנות ה 60.
אני נהנה מהציוד כאוסף שמזכיר לי תקופה.
יש לי גם אוסף של וולקמנים וגם אוסף גדול של מצלמות וידאו החל מ 8מ"מ, הי-8, 8 דיגיטל, DV, DVD... ורובן תקינות לחלוטין. אחת אפילו מהסדרה של מצלמות ה x-ray (לאחר מודיפיקציה) של סוני.
זה לא סטטוס אספנות, זו אספנות!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 13 דקות, סולל הדרך כתב:

מצלמות ה x-ray (לאחר מודיפיקציה) של סוני

מה זה זה? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

https://www.digitalcameraworld.com/cameras/camcorders/this-sony-camera-got-pulled-because-it-had-superman-x-ray-vision-that-could-see-through-clothes

זה סיפור על 400 אלף מצלמות שהגיעו לשוק ב 1998 עם יכולת צילום לילה משופרת, חיישן ש"רואה" גם בתחום ה IR אבל בצילום יום "שכחו" להוסיף פילטר ל IR והתאפשרה שליטה ידנית על הצמצם, כך שבעצם ניתנה יכולת של צילום IR שאיפשר "תמונת IR" על כל המשתמע מכך (בעיקר לראות מתחת לבדים דקים).
בשלב השני ביטלו את מצב הצמצם האוטומטי ויש דגמים (כמו שלי) ששינוי פשוט עוקף את המיקרו סוויטש ומחזיר אותו לפעולה גם ביום.
אז כן... זה עובד אבל לא... לא באמת רואים מה שכולם רצו לראות.
זה מעניין, אפשר לעשות עם זיה כמה ניסויים מאוד חמודים כמו שעשיתי עם הילדים שלי מזמן, לא מעבר. אבל אחלה קוריוז

הינה קצת יותר חומר שכתבתי לפני הרבה שנים
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=302765

• מעניין 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מעניין, תודה רבה על המידע. :mm_yeah:

פורסם

חלק קטן מהאוסףimage.thumb.jpeg.0fadb8465fef590517b1bbccd5d01517.jpeg

image.thumb.jpeg.2035ca7c8d277bae1b8ca578d184761d.jpeg

• אהבתי 5
פורסם (נערך)

מצלמות וידאו ביתיות זה מסוג המוצרים שאפילו נוסטלגיה אין בהן - הישר לפח מכל אספקט של איכות או יכולת שימור.

פילם ישן שמור עוד אפשר לסרוק בעוד 200 שנה, סליל מגנטי עם מידע דיגיטלי וטעויות שמצטברות עם השנים, לעומת זאת... כלום.

אחלה אוסף, מקורי ומיוחד. אצלי יש ווקמן של aiwa שלמרבה ההפתעה פועל מושלם (עם קלטות TDK Metal שהקלטתי מהרדיו)

ואיפה שהוא קבורה לה מצלמת mini-VHS, אני די בטוח שגם היא תעבוד הישר מהנפטלין.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

מצלמות וידאו ביתיות זה מסוג המוצרים שאפילו נוסטלגיה אין בהן - הישר לפח מכל אספקט של איכות או יכולת שימור.

פילם ישן שמור עוד אפשר לסרוק בעוד 200 שנה, סליל מגנטי עם מידע דיגיטלי וטעויות שמצטברות עם השנים, לעומת זאת... כלום.

אחלה אוסף, מקורי ומיוחד. אצלי יש ווקמן של aiwa שלמרבה ההפתעה פועל מושלם (עם קלטות TDK Metal שהקלטתי מהרדיו)

ואיפה שהוא קבורה לה מצלמת mini-VHS, אני די בטוח שגם היא תעבוד הישר מהנפטלין.

יש לי ווקמן Panasonic RQ-SX91, אחד הדגמים האחרונים שיוצרו, ממש פלא הנדסי - גודל של קסטה, שלט חוטי, כפתורי סופט-טאץ', דולבי, הבעיה היחידה היא שלא השתמשתי בו כמה עשורים ומן הסתם צריך להחליף גומיות.

קניתי סט גומיות אבל נראה שזה סיפור רציני להחליף (כדי להחליף בקלות צריך לנתק את הלוח ואחרי זה להלחים חזרה, או שאפשר להחליף בלי ואז זה הרבה יותר קשה ומסובך)

יש פה מישהו שעשה כזה ניתוח לב פתוח ושרד כדי לספר?

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

זה לא שהסאונד טוב יותר, זאת הרומנטיקה של האור החמים במגברים של שנות השבעים

למפות? זה יותר מוקדם. איכשהו מתחבר לי עם hum.

או ה FL הצעקניים של שנות השמונים או המינימליזם של שנות ה 60.

מה זה fl?

אני נהנה מהציוד כאוסף שמזכיר לי תקופה.
יש לי גם אוסף של וולקמנים וגם אוסף גדול של מצלמות וידאו החל מ 8מ"מ, הי-8, 8 דיגיטל, DV, DVD... ורובן תקינות לחלוטין. אחת אפילו מהסדרה של מצלמות ה x-ray (לאחר מודיפיקציה) של סוני.
זה לא סטטוס אספנות, זו אספנות!

היה לי אוסף של סלולריים ואפילו אוסף של כרטיסי sim. באיזה שלב הושלכו לפח.

האוסף היחיד שממנו אני לא נפרד הוא מכוניות ה-matchbox מהילדות, רובו במצב mint, תופס קופסה לא גדולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 דקות, hans כתב:

אצלי יש ווקמן של aiwa שלמרבה ההפתעה פועל מושלם

איך אומרים בני הנאווי, השבח לאייווה.

image.png.8ad04e2e20c11cf85f2240000967eab1.png

פורסם (נערך)

אתה מוכר את הסנסואי? זה ממש ישתלב לי יפה עם הטייפ 77R  שלי. 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 21 דקות, hans כתב:

בעיני הצימוד האלקטרו מכני מרתק
אבל זה מרגש רק אנשים שפעם ידעו לתקן וידאו ישן ולהבין את המכניקה שלו

לפני 8 דקות, sperial כתב:

מה זה fl?

תאורה פלורנסטית - למען הדיוק (VFD - Vacuum Fluorescent Display

פורסם (נערך)

יחד עם האקוויליזר זה יהיה מושלם 😊

image.png.477376dadc0c90808ba467fa796c904a.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 דקות, zaf כתב:

אתה מוכר את הסנסואי? זה ממש ישתלב לי יפה עם הטייפ dubble deck שלי. 😉

נראה לי שרק עם יד קרה אפשר יהיה להוציא משהו מהאוסף שלו :)

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...