Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי סוויפט 2016 - החלפת שמן גיר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י tribel,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מנסה לעזור לידידה מהעבודה,

יש לה את הרכב הנ"ל, גימור GLX (כתוב גם ADAD+ לא יודע מה זה אומר), מנוע 1.2 עם 90 כ"ס, כל הנתונים הם כיוון שאינני יודע איזו תיבת הילוכים יש לה, כתוב אוטומטית, אבל זה מהמודעה של המכירה.

הרכב עם 94,000 קמ והיא מעוניינת לשמור עליו לעוד הרבה זמן,

היא שאלה אם רצוי להחליף שמן גיר, במיוחד כי אין לה היסטוריה של הרכב ואיננה יודעת אם הוחלף אי פעם, לדעתי כן, אלא אם מדובר בתיבה של JATCO, אז הייתי אומר לה להחליף רכב.

היא לא מעוניינת להחליף במוסך היבואן, משער שבגלל העלות,

כיצד אוכל להיות בטוח שאין לה תיבה רציפה (הרכב לא קרוב אליי, אני לא יכול לבדוק)?

האם יש מקום באזור חיפה-חדרה שניתן לסמוך עליו לבצע את ההחלפה (רק מניסיון אישי בבקשה)?

כבר חתמתי...

פורסם

דעה לא פופולרית אומנם, אבל אני עושה מה שכתוב בהוראות היצרן, אני בדעה שמי שכותב את הוראות היצרן מבין בזה יותר טוב ממני. 

בספר רכב של סוויפט דור קודם עם תיבה פלנטרית מופיע:

תנאי שימוש רגילים - החלף שמן גיר אוטומטי כל 165.000 ק"מ בלי התייחסות לשנים.

תנאי שימוש קשים - החלף שמן גיר אוטומטי כל 30.000 ק"מ או כל שנתיים.

זו ההגדרה אצלם לתנאי שימוש קשים:

IMG_20221121_184857.thumb.jpg.f7c63a30032430984908d063584b6e9a.jpg

• אהבתי 1

פורסם

אני דוגל בדעה שלך ולכן המלצתי לה על החלפה וכעת מנסה למצוא לה מקום ראוי,

האם יש הגדרה ספציפית לסוג החלפה, כלומר חלקית או מלאה באמצעות מכונה?

כבר חתמתי...

פורסם

ההחלפה חלקית באמצעות ריקון, זה בערך מחצית מהכמות הכוללת ואף פחות. למיטב זכרוני יש גם פילטר/אוסף חלקיקים. שווה להחליף באותה הזדמנות. 

הייתי קונה את השמן והפילטר המקוריים ולוקח למוסכניק שמוכן לבצע רק את העבודה. 

לא הייתי דוחה את ההחלפה אבל הייתי עושה אותה במסגרת טיפול שגם כך הרכב על הליפט. זה כנראה יחסוך כמה שקלים. 

על הדרך הייתי גם מחליף רצועות, נוזל קירור כחול או ירוק לפי מה שקיים ושמן בלמים. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, yairw כתב:

שלום לכולם,

הרכב עם 94,000 קמ והיא מעוניינת לשמור עליו לעוד הרבה זמן,

היא שאלה אם רצוי להחליף שמן גיר, במיוחד כי אין לה היסטוריה של הרכב ואיננה יודעת אם הוחלף אי פעם, לדעתי כן, אלא אם מדובר בתיבה של JATCO, אז הייתי אומר לה להחליף רכב.

תיבות של jatco גרועות או שאי אפשר להחליף בהן שמן למה הכוונה שלך?

פורסם

פחות קשור לשאלה שלי, אבל אענה,

בתור אחד שמאוד מעריך את תוצרת ניסאן, מהרגע שקרלוס הפך למנכל ועד שברח בתיבה ללבנון, זאת תקופה שחורה בעייני שהתבטאה בירידה גדולה באיכות/אמינות ולכן לא אמליץ על שום דבר מהתקופה הזאת.

האם אתה מכיר מקום אמין לביצוע העבודה?

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

אני לא מטפל במוסכים אבל כל מוסך יוכל לעשות את העבודה היא פשוטה מאוד \ אפשר לבצע אותה בבית בלי בעיה.

מחליפים את השמן פעמיים (זה מרענן כ 90% מהשמן הישן) בזמן שבפעם הראשונה מסירים את האגן ומנקים או מחליפים  את המסנן.

בגירים פלנטריים ישנים יותר של ג'אטקו הם אהבו לשים מסנן רשת רב פעמי שהיה אפשר לנקות והוא היה good to go.

עלות שמנים ל 2 החלפות תעמוד קרוב ל 1,000 שקלים קחו את זה בחשבון.

אטם אגן עולה כמה עשרות שקלים.

נ.ב. זה פורום ציבורי אין חובת מענה והשאלה הייתה חצי רטורית כי אין ממש קשר למנכלות אלא לתקופה.

בתחילת שנות האלפיים היו מייצרים דברים בצורה שהם יחזיקו, היום מייצרים לכל היותר ל 200,000 ק"מ.

כמובן שזו אמירה מכלילה, אבל זה הקו.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
פורסם

דעתי האישית אם לא הוחלף עד היום אז פשוט לא להחליף..   נתקלתי לא מעט אחרי החלפת שמן גיר שלא הוחלף לעלום בצורה סדירה שהתעוררו בעיות שלא היו לפני .

אנשם שמשווצים בזה שיש להם כבלים באוטו ומנפנפים

בזה בצידי הדרך

פורסם
לפני שעתיים, itzikevo כתב:

דעתי האישית אם לא הוחלף עד היום אז פשוט לא להחליף..   נתקלתי לא מעט אחרי החלפת שמן גיר שלא הוחלף לעלום בצורה סדירה שהתעוררו בעיות שלא היו לפני .

זה יכול להיות רלוונטי (גם לא תמיד) אם האוטו עשה 250 אלף ק"מ עם אותו שמן, והשמן שחור ושרוף.

ב 90 אלף ק"מ אין שום בעיה להחליף. 

פורסם (נערך)

`אני הייתי עם 150,000+ וללא היסטוריה, ביצעתי החלפה חלקית, יצא שמן שחור מאוד, כמעט שנתיים מאז ואין שום בעיה.

אבל עדיין מחפש המלצה למקום מומלץ שיכול לבצע את העבודה באזור חיפה - חדרה, מישהו מכיר במקרה?

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם
בתאריך 22.11.2022 בשעה 06:47, tribel כתב:

אני לא מטפל במוסכים אבל כל מוסך יוכל לעשות את העבודה היא פשוטה מאוד \ אפשר לבצע אותה בבית בלי בעיה.

תודה רבה לך, לצערי הגעתי לאותה מסקנה, שוקל לבצע עבורה את העבודה בעצמי, למרות שזאת תהיה הפעם הראשונה שלי.

מהיכן אוכל לקנות את האטם והמסנן עפ"י מספר שילדה?

משער שגם את השמן הייעודי לא אמצא בקלות, ראיתי שאלה האופציות:

image.png.c8aeb47b516625b47e5b1f7e6809b92e.png

כבר חתמתי...

• פיתרון
פורסם

לפעם ראשונה עדיף להיעזר בחבר.

למרות שזו עבודה פשוטה היא יותר מורכבת וארוכה מהחלפת שמן מנוע.

השמן לא חייב להיות מקורי של סוזוקי את המוביל אפשר למצוא אצלו ובעוד מקומות

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-אוטומט-atf-3309-mobil

אין צורך להעמיק למספרי שלדה מסנן ואטם לדגם 2016 אפשר למצוא אצל היבואן אני מניח.

נסה באתר של סביון חלפים אני מזמין דרכם הרבה.

על מכסה האגן יש שני מגנטים בדרך כלל צריך לנקות אותו וגם אותם.

אם אין מדיד שמן תשתדל להכניס בדיוק אותה כמות כמו שיצאה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...