Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מחר מישהו אמור לבוא אלי מנצרת לקריית שמונה (שעה ורבע נסיעה) להסתכל על הרכב ולהתרשם בכללי (פיג'ו 301 2016).

1. רציתי לדעת במידה והקונה יהיה מעוניין להתקדם, מה נהוג/סביר לגבי מרחק נסיעה בשביל מכון בדיקה? מבחינתי שייקח אותנו לאיזה מכון בדיקה שהוא רוצה אבל אני לא יודע מה יש כבר בין קריית שמונה לנצרת. מן הסתם כל העסק הוא טרחה לשני הצדדים.

2. מבחינת התהליך - עדיף לחתום על זכרון דברים לפני שנוסעים לבדיקה לגבי תנאי התשלום על הבדיקה ועל הרכישה לאחר הבדיקה?

3. היה מישהו שלא יבוא לדעתי (אני חושד גם שהוא סוחר), בעיקרון אמר שרצה לחתום על זיכרון דברים, לשלם מקדמה ולקחת את הרכב בלי העברת בעלות, ולאחר מכן לקחת אותו למכון משלו ובמידה והרכב תקין הוא ישלם את ההפרש. זה נשמע לי קצת מפוקפק כי קראתי פה בפורום על כל מיני בעיות מומצאות אצל הקונה והוא מנסה לסחוט מחיר יותר נמוך ככה. יש דרך מקובלת כן לתת לקונה לקחת את הרכב בעצמו בלי העברת בעלות, ולקחת לבדיקה באופן עצמאי והשלים עסקה מרחוק?

עריכה אחרונה על ידי eliavsd
סידור יותר יפה
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, OranKimhi כתב:

לא נותנים אוטו בלי העברת בעלות

תודיע לו בבוקר שלא יגיע סתם

חבל על המאמץ שלו ועל הפסד יום העבודה שלך

תודה על העצה. הבן אדם המדובר (הבחור מנתניה שרשמתי אצלי שהוא אולי סוחר) לא תיאם איתי הגעה עדיין, ואם ירצה בסוף להגיע, אדאג לעדכן אותו שאני לא מוסר רכב ללא העברת בעלות.

פורסם
לפני 32 דקות, eliavsd כתב:

זה נשמע לי קצת מפוקפק כי קראתי פה בפורום על כל מיני בעיות מומצאות אצל הקונה

בחיים אל תיתן רכב לפני העברת בעלות

סיבה עיקרית- אחריות פלילית המספר עדיין על שמך והוא עלול לדפוק דו''ח מצלמה מהירות או רמזור אדום ואז הסתבכת.

סיבה נוספת- סחבת זמן כי האוטו אצלו והוא יכול חודשים לסחוב אותך

(כשהייתי נהג חדש ומכרתי ככה בתמימות לסוחר שלא הציג עצמו ככה, בנס משמיים זה נגמר תוך שבוע, הסאגה של הבעלות ומשם למדתי לקח).

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

תודה לכם על התשובות לגבי שאלה 1. זה הגיוני לי לגמרי ואני שמח שווידאתי את זה פה. מה לגבי 2 או 3?

עריכה: על 2 ו3 יש תשובות, על 1 אני עדיין מחפש תשובה

פורסם

לגבי 2 רצוי מאוד להעלות על הכתב הכל. במיוחד ברכב הזה שסביר להניח שלא יעבור חלק. כדאי להדגיש באיזה מקרה, אם בכלל, אתה תסכים לשלם את עלות הבדיקה. 

לגבי 3 בשום מקרה לא הייתי מסכים לסידור שכזה. נשמע כמו מקור לצרות שגם אם אתה מאוד לחוץ למכור הייתי נמנע מזה לחלוטין. 

פורסם
לפני 11 דקות, Moshe c כתב:

לגבי 2 רצוי מאוד להעלות על הכתב הכל. במיוחד ברכב הזה שסביר להניח שלא יעבור חלק. כדאי להדגיש באיזה מקרה, אם בכלל, אתה תסכים לשלם את עלות הבדיקה. 

לגבי 3 בשום מקרה לא הייתי מסכים לסידור שכזה. נשמע כמו מקור לצרות שגם אם אתה מאוד לחוץ למכור הייתי נמנע מזה לחלוטין. 

כמובן שאשמח למכור את הרכב אבל אני לא לחוץ למכור אותו. אני גם לא מחפש לעשות מהרכב קופה אז אני מעדיף למכור בפחות ושהעסקה תהיה באווירה רגועה ונעימה יותר.

מה לגבי מרחק סביר מהמיקום שלי בשביל בדיקת הרכב?

פורסם
לפני 1 דקה, eliavsd כתב:

כמובן שאשמח למכור את הרכב אבל אני לא לחוץ למכור אותו. אני גם לא מחפש לעשות מהרכב קופה אז אני מעדיף למכור בפחות ושהעסקה תהיה באווירה רגועה ונעימה יותר.

מה לגבי מרחק סביר מהמיקום שלי בשביל בדיקת הרכב?

נשמע שאתה לא סוחר אז מקובל לגשת למכון קרוב יחסית. לא הייתי מוטרד מזה במקומך.

אישית לא הייתי מתרחק מעבר לחצי שעה נסיעה במקרה שהקונה חושש מעל לסביר, הייתי משתדל לתת לו הרגשה טובה גם כך זה מלחיץ. 

בהצלחה. 

פורסם
לפני 1 דקה, Moshe c כתב:

נשמע שאתה לא סוחר אז מקובל לגשת למכון קרוב יחסית. לא הייתי מוטרד מזה במקומך.

אישית לא הייתי מתרחק מעבר לחצי שעה נסיעה במקרה שהקונה חושש מעל לסביר, הייתי משתדל לתת לו הרגשה טובה גם כך זה מלחיץ. 

בהצלחה. 

ממש תודה על כל התשובות :)

סוחר אני לא - פחות הקטע שלי.

• תוכן חדש...