Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,
בשרשור הקודם שאלתי על HU טוב לצד קומפוננטים קדמיים.

המלצתם לי על  הפיוניר 4250bt  וקומפוננטים שונים שמהם בחרתי בinfinity ref 6530cx ששודכו למגבר ישן של רוקפורד(punch a160- 2 ערוצים שביום טוב מוציאים 60 RMS).
עם האוכל הגיע התיאבון ואני רוצה להוסיף רמקולים וצליל קצת יותר נעים מבחינת הבאס.
מתלבט בין 6X9 לקומפוננטים מאחורה.
אני נוטה ל6X9 ומוכן לקבל את העובדה שלא אקבל באס כמו מסאב.
רמקולים מומלצים שילכו יפה עם הקומפוננטים מקדימה? חשבתי על הINFINITY REF 9633ix.
המלצות או הערות\הארות יתקבלו בברכה.

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, EEEBBR כתב:

מתלבט בין 6X9 לקומפוננטים מאחורה.
אני נוטה ל6X9 ומוכן לקבל את העובדה שלא אקבל באס כמו מסאב.

אם אתה הולך לעבוד ללא סאב אז רמקולים 6X9 יהיו יתרון משמעותי 

ה -REF 9633ix סט רמקולים טוב מאוד מסידרת הרפרנס ,זה סט מומלץ שיעבוד היטב עם הציוד שלך.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

ממשיך את השרשור במקום לפתוח חדש.
התלבטות איך להתקין את ה6X9 בניסאן טראנו.
מכל מה שקראתי בפורום לא מומלץ לעשות תיבות קטנות לסוג הרמקול הזה כי הוא עובד כSPL ולכן מצריך נפח משמעותי יותר.
בטראנו אין מגש אחורי או "בגאז'" סטנדרטי.
בהתחלה תכננתי להתקין את הרמקולים באיזור המסומן באדום בתמונה שצירפתי(לא תמונה ספציפית שלי- תמונה להמחשה) אבל אז הבנתי שלא אוכל ליצור שם תיבה כמו בדלתות לדוגמא+ ההתקנה כנראה לא תהיה אסתטית(בתמונה פורקו הפלסטיקים שעוטפים את כל האיזור וחיתוך המרכב שם פחות נוח(והדממת הפלסטיק היא כנראה פרויקט שבמקרה הטוב יתן תוצאת "בסדר" ובמקרה הרע ישמע מזעזע) מעבר לזה שאני תוהה על שמירת חוזק האיזור.

בדלת האחורית של הטראנו יש נפח יחסית קטן(ביחס לדלת הקדמית) וגודל הרמקול שם הוא 4X6.
אין לי בעיה לחתוך את הדלת למידה הרצויה/להכין הגבהה אבל אני תוהה אם זה יתן תוצאה טובה(כמובן לאחר איטום והדממה עם sound deadener).
אם לא, איזה עוד אופציות טובות אפשר ליצר בהתחשב שאני רוצה לשמור כמה שיותר מקום בחלל האחורי(במקור יש שם מושבים 6+7 שפורקו ומותקנים לצורך הטסטים) ולכן גם מעדיף 6X9 במקום סאב.

שאלה נוספת היא האם יש גודל אופטימלי לתיבה של 6X9 או BIGGER IS BETTER?
מציין שיש את הידע, הכלים והציוד לחתוך, ליצור תושבות\הגבהות\תיבות, לאטום ולהשתיק.
רק מחפש רעיון מוצלח

טראנו אחורה בלי פלסטיקים.jpg

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
פורסם
לפני שעה, Sqwaden כתב:

לא מומלץ תיבה ל 6x9, הרמקולים האלה צריכים הרבה אוויר כדי להוציא סאב טוב והתיבה חונקת אותם.

כמו שרשמתי. 

השאלה היא מה כן? 

פורסם

מכיוון שהרכב כן משמש מדי פעם להעמסה של דברים שתופסים את רוב המקום כמו גם טיולים עם הרבה ציוד אני מעדיף שלא יהיה מדף סטטי שיחצה את האחורה לשניים.
האם האפקט של המדף ביצירת חלל הוא העניין הקריטי או שלדוגמא אם אעשה 2 מדפים מתקפלים עם מנגנון קיפול לכיוון חלונות הצד האחוריים(כלומר מכל צד המדף יצא בערך כ30 ס"מ וינעל על מנגנון) יתן לי את אותו אפקט?

• תוכן חדש...