Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, Nakamichi כתב:

סליחה אני חייב להתעלק על מה שרשמת. 

פשוט אני כרגע בבניין בלי חנייה תת קרקעית (או חנייה בכלל לצורך העניין) ומכוון לאחד עם.

אז מה הקטע עם להתעצל לשים את האוטו בחניון? זה לא הדבר הכי נוח בעולם? מחנים. שנייה למעלית. ואתה בבית?

שאלת וענית לעצמך :-) -> להתעצל.

אנשים עצלנים שלא רוצים "לבזבז זמן בירידה לחניון" או סתם חלילה להשתמש בהגה והידיים (אתה יודע, זה נורא מאמץ אותם) ומעדיפים לזרוק את האוטו בחניה בחוץ.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 15 דקות, roy007 כתב:

יש כזו והצילום הועבר לעירייה שאמרה שהיא לא מטפלת בזה.

תעביר למבקר העירייה. 

לפני 17 דקות, roy007 כתב:

יש כזו והצילום הועבר לעירייה שאמרה שהיא לא מטפלת בזה.

תעביר למבקר העירייה. 

מה שאני לא מבין - אנשים מעדיפים לשים את הרכב בשמש, להסתכן במכות, גניבות וכו' כדי לחסוך 10 שניות? 

פורסם
לפני 4 דקות, nev כתב:

מה שאני לא מבין - אנשים מעדיפים לשים את הרכב בשמש, להסתכן במכות, גניבות וכו' כדי לחסוך 10 שניות? 

כמו שאמרתי, הוא מעדיף שהרכב שלו ייצלה, העיקר לעשות דווקא

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, אורח לרגע כתב:

יש סיכוי הזוי ולא מחובר למציאות שהוא לא עושה דווקא אלא הוא נכה שכואב לו והוא מעדיף ללכת פחות?

שמע כמו שאמרתי אני לא רופא ולא מזכותי לקבוע מי כן ומי לא.

אבל אותו אדם העביר כמעט דירה שלמה לבדו  עם סחיבות והליכות חוזרות.

כמו כן אם המצב היה באמת כזה למה לא פנה לעירייה בעצמו וביקש שיוקצה לו החניה עם מספר הרכב שלו?

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)

הגעתי לעמוד השני והבנתי כמה כל העניין הזה עם התגי נכה שמחלקים בסיטונאות הוא עוד חארטה ארץ ישראלית.

לבנאדם יש חנייה יותר קרובה והוא חונה באחת יותר רחוקה ? 🤔

לפני שעתיים, roy007 כתב:

כמו כן אם המצב היה באמת כזה למה לא פנה לעירייה בעצמו וביקש שיוקצה לו החניה עם מספר הרכב שלו?

וזה אחרי שיש לו תעודת נכה ?

נשמע מאוד מאוד ביזארי על סף בזבוז של תו נכה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

שאלת וענית לעצמך :-) -> להתעצל.

אנשים עצלנים שלא רוצים "לבזבז זמן בירידה לחניון" או סתם חלילה להשתמש בהגה והידיים (אתה יודע, זה נורא מאמץ אותם) ומעדיפים לזרוק את האוטו בחניה בחוץ.

וואלה אני דוושא הרגשתי שלהחנות בחוץ זה קשה יותר. חפש חניה. תחנה. תלך עד הבניין. למי יש כוח.

לך תבין

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 3 שעות, roy007 כתב:

אוקיי, סבבה.

לא הסברת את זה בצורה כזו.

תשמע, יכול להיות שאני סתם מתפלסף והשורה התחתונה היא שהבנאדם פשוט חרא. יכול להיות.

מצד שני- בוא, אף אחד לא מקבל תג נכה מתנה בגלל שיש לו שפעת. גם אם הנכות שלו  (בהנחה שהתג שלו ולא של אבא/אמא/דוד שלו) נראה על פניו לא מוצדק, אין לנו מושג מה יש לבנאדם.

אל תקנא בו ובתג שלו. שיהיה לו לבריאות ושלא תזדקק לכזה לעולם.

אני לא משלם אגרת רכב שנתית כי יש לי תג נכה, אבל משלם תרופות 4000+ שקל בשנה בגלל מחלה, אז בכיף מוותר על התרופות ומשלם אגרה שנתית, ואם הייתי יכול- חונה הכי רחוק מהכניסה, כי וואלה, אוהב ללכת ברגל (כשיכול). 

רוצה לאמר- לסיכומה של חפירה- אל תשפוט. לך תדע מה יש לו, אולי הוא יכול לחנות במקום אחר אבל יש לו מחלה שהוא צריך לקחת 2 זריקות בשבוע, בא לך להתחלף איתו? עזוב אותך, תן לו לחיות. 

לך ברגל עוד כמה עשרות מטרים כל עוד אתה יכול, תאמין לי, מאחל לך ולכולם שזה יהיה הצרה בחיים.

שנה טובה, גב ישר וחג שמח לכולם.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, אורח לרגע כתב:

אף אחד לא מקבל תג נכה מתנה בגלל שיש לו שפעת

אפשר להוציא תג נכה על שטויות עם עו"ד מספיק טוב וקצת משחקים. מכחר מישהו כזה שעל איזו פציעה זמנית ברגל הצליח להוציא (אותו אחד עבד בסבלות ואיזה שנתיים אחכ קיבל בעבודה כזו פריצת דיסק שעכשיו הוא הרוויח את התג ביושר).

באופן עקרוני אני מסכים  - יש הרבה אנשים עם תג מוצדק לגמרי שלא רואים עליהם, ושיכולים גם לעשות טרק בחו"ל בזמן טוב.

מצד שני, אדם שיש לו חניה פרטית וחונה בחנית נכה מול הבית (ובעצם גורע אותה מנכה שאולי *באמת* יצטרך אותה) ,כשהוא גם יכול ללכת ללא בעיה לפי פות"ש - הוא זבל של בנאדם, ויש סיכוי שגם את התג הזה הוא הוציא במרמה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 3 שעות, אורח לרגע כתב:

אולי הוא יכול לחנות במקום אחר אבל יש לו מחלה שהוא צריך לקחת 2 זריקות בשבוע, בא לך להתחלף איתו?

זאת דמגוגיה זולה. תג נכה אמורים לחלק לאנשים לפי היכולות (או חוסר יכולות) שלהם להתנייד, לא לפי מי מוכן (או לא מוכן) להתחלף איתם במצבם הבריאותי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, Boltik כתב:

זאת דמגוגיה זולה. תג נכה אמורים לחלק לאנשים לפי היכולות (או חוסר יכולות) שלהם להתנייד, לא לפי מי מוכן (או לא מוכן) להתחלף איתם במצבם הבריאותי.

התגובה שלך היא דמגוגיה מהולה בבורות וצרות עין.

אין לך מושג מי האדם, איזה מחלות יש לו, איך הוא ישן (או לא ישן) בלילה, איזה עבודות (או קריירה) הוא הפסיד בחיים שלו בגלל שיש לו מחלה כרונית זו או אחרת, איזה תרופות הוא לוקח ומה תופעות הלוואי שלהן, כמה כואב לו אחרי שהוא מתיישב על הספה אחרי יום עבודה, כמה כואב לו (בגוף ובנפש) כשהוא לא מסוגל להרים את הילדים שלו. ואין לך שמץ של מושג אם יש אצלו הבדל בתחושה ובכאבים אם הוא הולך 50 מטר או 200.

אין לך שמץ של שמצו של מושג מה האדם הזה עובר ביום יום בכדי שהוא יהיה מסוגל ללכת את ה50 מטר האלה ולהראות כמו בן אדם, כי לא בא לו להראות כמו נכה ומסכן.

גם לי אין מושג. לכן אני לא מאבחן אותו. יכול להיות שהוא נוכל שקנה את התג בשוק השחור ויכול להיות שיש לו סרטן בשתי הרגליים עם גרורות בעמוד השדרה וכל פעם שהוא יוצא מהחניית נכים הפריווילגית והמפוארת שלו זה כי זה עתה הוא חזר מכימותרפיה.

אבל בוא נחרוץ את דינו ממבט חטוף, נצעק ונתקומם. מי זה הזין הזה שיש לו תג נכה והוא הולך בסדר? זה לא בסדר! העולם עקום ולא שיוויוני! גם אנחנו רוצים כזה!

פורסם

מצטער אם פוגע אבל דווקא התגובה שלך דמגוגית לחלוטין. תו נכה הוא לא "פיצוי", "הטבה", "פרס תנחומים", תחליף לטיפול פסיכולוגי או כל דבר בסגנון.

תו נכה ניתן כדי לתת לבעלי בעיית התניידות (מכל הסוגים) אפשרות לתפקוד גבוה יותר בחברה. זה הכל. כל הטיעונים הרגשניים לא קשורים לכאן.

כפי שכבר הזכרתי - חלוקת תו נכה למי שלא זקוק לו פוגעת בסוף בנכים עצמם. משהו כמו 15% מהרכבים בארץ בעלי תו נכה! מישהו באמת חושב שאלו המספרים?

הרכבים האלו חונים בחניות נכה וכשמגיע מישהו שבאמת יש לו בעיית התניידות אין לו איפה לחנות.

ועל הדרך - תו נכה הוא תו נכה. יש לו הגדרות מסויימות המוגדרות בחוק. הוא לא שם את הנכה מעל החוק.

הוא לא סיבה לחסום מדרכות, חניות פרטיות, תחליף לתשלום בכחול לבן\חניון ועוד. יש הרבה בעלי תו נכה שחושבים שמותר להם לעשות הכל.

אני לא כותב את זה עליך כמובן אלא מעלה נקודה כואבת שקיימת.

סיפור קטן לאו דווקא מהתחבורה - יצא לי פעם להכנס לסניף דואר עם תור מוזמן (בתקופה שזה באמת עשה משהו). היו משהו כמו 30 אנשים בתור על כל עמדה.

אנשים המתינו שעה+ . פתאום הגיע מישהו, הציג תו נכה ועקף את כולם. אף אחד כמובן לא דיבר עד שקם נכה אחר שעמד בתור וזרק אותו (פשוטו כמשמעו) לסוף התור.

כולנו שתקנו כי מי יתווכח עם תו נכה? התברר שהנכה שעמד בתור ידע טוב מאוד שרק מי שכתוב לו בתו "פטור מתור" יכול לעקוף ובעל תוןהנכה החצוף השני פשוט הונה את האנשים והשתמש בסימפטיה שלהם כלפי נכים כדי לחסוך לעצמו זמן על חשבון אחרים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, nev כתב:

סיפור קטן לאו דווקא מהתחבורה - יצא לי פעם להכנס לסניף דואר עם תור מוזמן (בתקופה שזה באמת עשה משהו). היו משהו כמו 30 אנשים בתור על כל עמדה.

אנשים המתינו שעה+ . פתאום הגיע מישהו, הציג תו נכה ועקף את כולם. אף אחד כמובן לא דיבר עד שקם נכה אחר שעמד בתור וזרק אותו (פשוטו כמשמעו) לסוף התור.

כולנו שתקנו כי מי יתווכח עם תו נכה? התברר שהנכה שעמד בתור ידע טוב מאוד שרק מי שכתוב לו בתו "פטור מתור" יכול לעקוף ובעל תוןהנכה החצוף השני פשוט הונה את האנשים והשתמש בסימפטיה שלהם כלפי נכים כדי לחסוך לעצמו זמן על חשבון אחרים.

תמיד יהיה מי שינצל את התו בצורה לא הוגנת, אבל זו לא סיבה למנוע אותו ממי שצריך אותו.

הורגלנו, לפני כמה עשרות שנים, להבין ש"נכה" = כסא גלגלים.
זה לא נכון.

נכה יכול להיות גם מבוגר (או כל אדם ! לא בהכרח מבוגר) שסובל מקוצר נשימה קיצוני ולא יכול ללכת יותר מ 20-30 מטר בלי להגיע למצב של קוצר נשימה קיצוני. מבחוץ הוא נראה נורמלי לחלוטין ולא "נכה".

יש הרבה מאוד אנשים עם תו נכה כי עם השנים ההבנה התפתחה והוסקו מסקנות שבגינן גדלה רשימה הזכאים לתו - וכנראה שבצדק. תוסיף לזה את הגידול המשמעותי בכמות המכוניות בארץ, את תוחלת החיים שהתארכה ואיכות החיים שעלתה - והנה לך כמות לא מבוטלת של זכאים לתו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...