Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מס' חודשים נסעתי לחול למשך חודש, חניתי כרגיל וכשחזרתי האוטו הניע כרגיל ולאחר יומיים הפסיק להניע, 

הוחלף מצבר לחדש, (בדיעבד מסתבר שאוליי היה אפשר רק להטעין אותו )

שבוע הבא אני צריך להעדר למשך 41 יום ,

מהי הדרך הנכונה ?

לנתק את המצבר? (קודם + או -)

לדאוג למישהו שיעשה סיבוב? (כל כמה זמן ? ובמשך כמה זמן?)

להחנות כרגיל (משמע המצבר הקודם "במקרה "  בדיוק מת ?)

תודה מראש למסייעים.

פורסם

באוטו של פעם ניתוק מצבר יכל להיות פיתרון טוב.

ברכב מודרני (והכוונה לכל רכב כמעט בן 10-15 ואפילו 20 שנה) קשה להמליץ על פיתרון שכזה, כי יש כל מיני מע' אלקטרוניות שעדיין צורכות זרם נמוך בחניה לצורך החזקת ה"זיכרון" שלהן.

שלא לדבר על מערכות נגד גניבה וכו'.

לתת למישהו להניע כל כמה ימים יכול לבוא בחשבון מבחינתך? איזה 10 דקות כל 5 ימים ?

פורסם
לפני 9 דקות, IsraCar כתב:

לתת למישהו להניע כל כמה ימים יכול לבוא בחשבון מבחינתך? איזה 10 דקות כל 5 ימים ?

רק להניע פעם בשבוע ולעמוד בחנייה חצי שעה לא עוזר ואפילו מזיק.

עדיף פעם בשבוע-שבועיים לעשות נסיעה של חצי שעה-שעה בשיוט בכביש מהיר.

פות"ש, אם קורה לך הרבה שאתה צריך להשאיר את הרכב לתקופה ארוכה אתה יכול לקנות מטען ששומר על המצבר, לא רק בוסטר - מנהל טעינה כזה, לא בטוח איך קוראים להם.

פורסם

מה שאומר שיתכן והמצבר הקודם לא באמת מת אלא היה רק זקוק לטעינה?

יהיה קשה לארגן נסיעה של שעה כל שבוע, המקסימום זה רק הנעה עם סיבוב קצר (אי אפשר להטריח מידיי)

ממה שידוע לי הדבר היחיד שמשתבש לי בניתוק מצבר זה המולטימדיה ומחשב יתרת הדלק (כמה קילומטר נשאר לנסוע על הדלק)

אז לדעתכם עדיף לנתק?

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, א.ד.מ. כתב:

ממה שידוע לי הדבר היחיד שמשתבש לי בניתוק מצבר זה המולטימדיה ומחשב יתרת הדלק (כמה קילומטר נשאר לנסוע על הדלק)

אז לדעתכם עדיף לנתק?

בהנחה שאתה יודע שזה המצב (אם אתה לא יודע בוודאות, כדאי לבצע "תרגיל רטוב" כדי לא לגלות הפתעות כשתחזור לרכב), לדעתי בהחלט עדיף. לא בריא לרכב לעמוד סתם בסרק, אם כי מפעמיים-שלוש כאלה לא יקרה שום אסון. אם תנתק את המצבר, גם זה ייחסך ממך, וגם הצורך לסנג'ר מישהו לבצע זאת עבורך. לפני ניתוק המצבר בחניה, דאג לבצע נסיעה בין עירונית של כחצי שעה כדי שהמצבר יהיה טעון במלואו. מומלץ גם לנפח בצמיגים אויר בלחץ טיפה גבוה מהרגיל בכמה psi בודדים. אם ניתן, רצוי גם לכסות את הרכב.

הנ"ל מניסיון של התנהלות במשך מעל שנה בצורה כזו, כששני הרכבים עומדים בכל פעם 3-4 חודשים.

מצבר כדאי לנתק מהמינוס, מבחינה חשמלית אין הבדל, זה עניין של בטיחות בעבודה - אם תקצר בטעות בין המינוס לשלדה או למנוע, לא יקרה כלום.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...