Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני מומלצת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפשת רכב קטן, אמין מאוד, שקט ולא מכוער.  

כיום אני נוהגת על טויוטה אוריס היברידית, ואני  רוצה שהרכב הבא יהיה סביב הגודל הזה (הייתי לוקחת מיני ממש אבל הבנים בונים על הרכב לטיולים עם חברים…).

המלצות?

הכוונה לרכב חדש. 

תודה

פורסם

את מתכוונת לרכב קומפקטי ולא סופר מיני (יאריס למשל). 

לא הגדרת תקציב. 

חושב שג'יפון יהיה קניה טובה. 

מניח שחשוב לך שיהיה חסכוני, אז מציע לגשת ולבדוק: 

יאריס קרוס, chr. 

סוזוקי קרוסאובר. 

קיה אקסיד. 

יונדאי קונה היברידי. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מדברים על חדש אז קיה אקסיד יורד מהרשימה כי הוא כבר לא משווק. גם צריכת הדלק שלו תהיה רחוקה מזו של האוריס.

אם את מרוצה מהאוריס אפשר לבדוק אפשרות לטויוטה קורולה האצ'בק חדשה. רשמית השיווק בארץ הופסק אבל מטפטפות ארצה מכוניות בודדות מדי פעם. היא נאה באופן משמעותי מהקורולה סדאן. טויוטה CHR על אותו רעיון עם תא נוסעים נאה ואיכותי יותר ומרווח דומה אך מושב אחורי חשוך עם חלונות קטנטנים ותג מחיר גבוה.

אפשר לבדוק גם יאריס קרוס. הוא קטן וקומפקטי מהקורולה אבל מרווח הפנים מספק עבור 4 ותנוחת הישיבה נוחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, markb205 כתב:

את מתכוונת לרכב קומפקטי ולא סופר מיני (יאריס למשל). 

לא הגדרת תקציב. 

חושב שג'יפון יהיה קניה טובה. 

מניח שחשוב לך שיהיה חסכוני, אז מציע לגשת ולבדוק: 

יאריס קרוס, chr. 

סוזוקי קרוסאובר. 

קיה אקסיד. 

יונדאי קונה היברידי. 

תודה.

אני לא מבינה ברכבים, אז לא יודעת לומר לגבי הכינוי (קומפקטי/סופר מיני).

חשוב לי מאוד שיהיה נוח לתמרון ולחניה. כשאני נוהגת ברכב גדול בישראל אני מרכישה כמו פיל בחנות חרסינה מרוב הצפיפות ברחובות. 

לכן אני לא רוצה מידות יותר גדולות מהאוריס הנוכחית.

אין לי צורך ב4x4. 

לא הזכרת את הונדה ג׳אז. יש סיבה?

לפני 10 שעות, Mike808 כתב:

מדברים על חדש אז קיה אקסיד יורד מהרשימה כי הוא כבר לא משווק. גם צריכת הדלק שלו תהיה רחוקה מזו של האוריס.

אם את מרוצה מהאוריס אפשר לבדוק אפשרות לטויוטה קורולה האצ'בק חדשה. רשמית השיווק בארץ הופסק אבל מטפטפות ארצה מכוניות בודדות מדי פעם. היא נאה באופן משמעותי מהקורולה סדאן. טויוטה CHR על אותו רעיון עם תא נוסעים נאה ואיכותי יותר ומרווח דומה אך מושב אחורי חשוך עם חלונות קטנטנים ותג מחיר גבוה.

אפשר לבדוק גם יאריס קרוס. הוא קטן וקומפקטי מהקורולה אבל מרווח הפנים מספק עבור 4 ותנוחת הישיבה נוחה.

תודה. הסתכלתי על הקרוס, זו אופציה שבאה בחשבון. היתה קצת רועשת. הchr היה נראה לי פחות מתאים ויותר יקר. 

שואלת גם אותך על הונדה ג׳אז- אם נראה לך מתאים לצרכיי, ואם לא- האם יש לך עוד רעיון, כאמור חשוב שיהיה רכב קטן ולא מגושם. 

פורסם

אף רכב שהוצע כאן איננו  4x4.

הונדה ג'אז אכן מתאימה לצרכים שציינת. 

כדאי לבדוק זמני אספקה. 

לא הומלצה על ידי בשל תמחור הדגם בארץ שהופך אותו ללא אטרקטיבי (גם העיצוב שלו מזעזע לדעתי. אבל זה עניין סובייקטיבי). 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני גם חושב שהתמורה למחיר בג'אז לא מוצלחת.

טויוטה יאריס קרוס יהיה עסקה עדיפה. הוא באמת קצת רועש אבל בנסיעות עירוניות זה פחות בולט. הוא רחוק מאוד מלהיות רכב מושלם. גם במקרה הזה המפרט הישראלי קצת קמצני והמחיר גבוה ועדיין עסקה עדיפה על הג'אז.

מאזדה CX3 עומד בכל הדרישות שהעמדת בהודעה הראשונה. בעיני מדובר ברכב הפנאי הקטן הכי יפה אפילו שמדובר בדגם וותיק, הוא אמין ודיי שקט. מחיר הרכישה שלו עם מנוע 1.5 אטרקטיבי וב-126K מקבלים אותו מאובזר טוב וב-136K כבר מאובזר היטב. לחובתו מרווח פנימי מצומצם וקטן מהאוריס הנוכחית שלך וביצועים קצת פושרים עם מנוע 1.5. הוא גם יהיה פחות חסכוני כמובן. עם מנוע 2 ליטר הוא כבר מוצע ב-146K וזה כבר יקר מדי לטעמי.

יונדאי באיון גם יכול להיות אופציה. התמחור והאבזור טובים, אפשר אפילו להסתפק בגרסת הכניסה. אני לא יודע אם אפשר לבנות על אמינות מושלמת עם גיר רובוטי כפול מצמדים אבל זה גם תלוי במשך הבעלות הצפוי. באולם של יונדא אפשר לבדוק גם את הוניו שיהיה קטן ופשוט יותר אבל גם זול.

האמת שזכרתי שסוזוקי סוויפט הייתה זולה יותר והתכוונתי להציע אותה אבל ב-113K היא כבר לא ממש זולה, אולי בסוכנויות המחיר אטרקטיבי יותר.

פורסם
לפני 19 שעות, Mike808 כתב:

אני גם חושב שהתמורה למחיר בג'אז לא מוצלחת.

טויוטה יאריס קרוס יהיה עסקה עדיפה. הוא באמת קצת רועש אבל בנסיעות עירוניות זה פחות בולט. הוא רחוק מאוד מלהיות רכב מושלם. גם במקרה הזה המפרט הישראלי קצת קמצני והמחיר גבוה ועדיין עסקה עדיפה על הג'אז.

מאזדה CX3 עומד בכל הדרישות שהעמדת בהודעה הראשונה. בעיני מדובר ברכב הפנאי הקטן הכי יפה אפילו שמדובר בדגם וותיק, הוא אמין ודיי שקט. מחיר הרכישה שלו עם מנוע 1.5 אטרקטיבי וב-126K מקבלים אותו מאובזר טוב וב-136K כבר מאובזר היטב. לחובתו מרווח פנימי מצומצם וקטן מהאוריס הנוכחית שלך וביצועים קצת פושרים עם מנוע 1.5. הוא גם יהיה פחות חסכוני כמובן. עם מנוע 2 ליטר הוא כבר מוצע ב-146K וזה כבר יקר מדי לטעמי.

יונדאי באיון גם יכול להיות אופציה. התמחור והאבזור טובים, אפשר אפילו להסתפק בגרסת הכניסה. אני לא יודע אם אפשר לבנות על אמינות מושלמת עם גיר רובוטי כפול מצמדים אבל זה גם תלוי במשך הבעלות הצפוי. באולם של יונדא אפשר לבדוק גם את הוניו שיהיה קטן ופשוט יותר אבל גם זול.

האמת שזכרתי שסוזוקי סוויפט הייתה זולה יותר והתכוונתי להציע אותה אבל ב-113K היא כבר לא ממש זולה, אולי בסוכנויות המחיר אטרקטיבי יותר.

המזדה נראית מדליקה אבל רמת הבטיחות שלה נמוכה יחסית. היונדאי לא חלש מדי עם מנוע אלף? 

פורסם

לדעתי אבזור הבטיחות של המאזדה מרמת אבזור אורבן ומעלה הוא בסדר, המתחרות לא נותנות משמעותית יותר.

ליונדאי יש מנוע 1,000 טורבו בנזין, מבחינת ביצועים הוא בסדר, אולי לא הכי חזק אבל מספיק זריז עם תגובות טובות. מחסור בכוח יורגש כשהרכב עמוס או בעליות ארוכות.

פורסם

אלו ה3 שהייתי מתמקד בהם:

מאזדה cx3

סיאט ארונה

והייתי בודק גם רנו קליאו כי תא המטען שלה גדול יחסית לסופר מיני.

לגבי היאריס. קרוס, הרעשים תוך כדי נסיעה ואיכות. הנסיעה פשוט בלתי נסבלים והיא אם לא יפה לטעמי.

למעשה חוץ ביתרון בצריכת דלק אין לה כלום שמראה עדיפות על השאר

Chr יש לו מושב אחורי נוראי ואם את משתמשת אז לא כדאי

אם את רוצה לעלות קצת לגיפון

תבדקי גם את היונדאי קונה ואת רנו קפצור

פורסם

לא יודע אם להוסיף לך כי בסוף מרוב תגובות את נשארת כאן עם רשימת כל הרכבים שיש בשוק, בערך...

אבל ננסה: נתת כרפרנס את הג'אז, אז מה הקשר קונה או CHR... הג'אז רכב חסכוני ויחסית מרווח גם מאחור, נעים לישיבה אבל בעבר נחשב עם מנוע חלש ומבאס, לא יודע מה התקציב שלך ואיזה מודל, לא שיתפת. 

אם סופר מיני אז לי נדמה שתשובה אחת לשאלה שלך היא בגוף השאלה, כשאפשרות נוספת היא סיטרואן "C3", נוחה, זריזה, קלה לחניה ונאה למראה (הדגם המאובזר כמובן). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אם ה- 1 ליטר חלש לך מדי, את יכולה גם לבדוק יונדאי קונה. יש לו דגמים עם מנוע בנזין, חשמלי, או היברידי.

זה למעשה רכב סופר-מיני מוגבה, ואולי העיצוב שלו ימצא חן בעינייך.

אם תקחי את הבנזין, סיכוי טוב שהבנים יהיו מאד מרוצים, אבל את פחות (מנוע חזק, אבל צריכת דלק גבוהה).

לגבי בטיחות - לדגם הבנזין יש בלימה אוטונומית עד כ- 80 קמ"ש.

ההיברידי יותר מתקדם מהבנזין מבחינת התנהגות ,אמור להיות יותר נוח, וכנראה יותר בטיחותי (אם זה חשוב לך, מציע לברר לגבי בלימה אוטונומית עד איזו מהירות).

אבל המחיר בהתאם.

עריכה: מציע שלא משנה מה תקחי, תעשי נסיעת מבחן לפני כדי לראות אם ואיך את מתחברת לרכב, או שבמבחן יהיה איזה דיל-ברייקר שלא שמת לב אליו באולם התצוגה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי ntd
פורסם

קודם כל תודה לכולם על ההתייחסויות!
התגובות שלכם עוזרות לי לחדד מה שחשוב לי:
עזבו רגע הגדרות סופר מיני/ג'יפון/וכו'. לא מבינה בזה. הרכב צריך להיות לא יותר גדול מהאוריס ההיברידית שלי (2011), ונוח לתימרון וכו'. 
חשוב לי בטיחות גבוהה, וגם ציון טוב מבחינת דרגת זיהום אויר!. הייתי קונה רכב חשמלי או פלאג אין (יש לי עמדת הטענה) אבל הם כולם גדולים, ו/או נורא יקרים, ו/או עם טווח קטן. את הקונה החשמלית לא ניתן להזמין כרגע, לפי האתר.

אמינות היא קריטית. האוריס היתה מצויינת בהיבט הזה. ראיתי שהזכרתם שמות של חברות שבצעירותי היו נחשבות לא אמינות. זה השתנה, או שהויכוח בין חסידי היפניות לחובבי הארופאיות עדיין חי ובועט?
לגבי חוזק המנוע, אין לי שום הבנה בזה, אני רק יודעת שאני רוצה נסיעה שקטה יחסית ושכן יסחוב בעליות בטיולים.
מבחינת עיצוב - זה עניין של טעם, אז תניחו שהכל עובר ואני אסתכל. אני חסידת "את הכי יפה כשנוח לך" וזה מה שמעניין אותי מבחינת איבזור. מערכת שמע טובה זה פלוס גדול.
שאלתם לגבי מחיר: הכוונה לרכב חדש. אני לא רוצה משהו מנקר עיניים. אבל אם מדובר ברכב שירידת הערך שלו קטנה, כלומר שאוכל למכור אותו עוד 3 שנים במחיר טוב (ולהחליף לחשמלית קטנה), אז זה בסדר שהמחיר שאקנה אותו יהיה יקר יחסית למקבילותיו.
סליחה על המגילה, מקווה שזה מבהיר יותר. האם כבר המציאו את הרכב שעונה על כל זה?

פורסם (נערך)

קודם כל הקונה החשמלית גם היא בעלת טווח קטן לטעמי.

הייתי אומר לך ג׳ילי גיאומטרי אבל היא לא עמדה במבחני ריסוק וגם לא ניתן להשיג כרגע..

אם חשוב לך זיהום אוויר אז אלו רק היברידים, פלאג אין או חשמלי. שיהיו יותר ידידותיים לסביבה מאשר מנועי בנזין רגילים.

למרות שאני אישית לא אוהב אותם לכי תבדקי את הטויוטה יאריס קרוס ואת ה-CHR.

כמו כן בימים אלו יוצא הקורולה קרוס, אם הוא לא גדול לך מדי זו גם אופציה טובה

אם הם מתאימים לך הם יעמדו בדרישות שלך.

גם הקונה ההיברידית היא אופציה טובה אבל היא יקרה לטעמי וגם המלאי זמין רק לשנה הבאה.

ואחרון למרות שהוא רכב מכוער לטעמי אבל זה משהו אישי, גם הונדה ג׳אז היברידית תוכלי לבדוק

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • תוכן חדש...