Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר גם לטגן בפיירקס עצמו.

אני שם את האורז והשמן.

מכניס ל3 דקות עוצמה גבוהה ורק אחרי זה מוסיף את המים והמלח.

כמו שאמרת. 

יוצא אחיד וטעים.

• מעניין 1

.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ceyal כתב:

שני הגרושים שלי לגבי שטיפת האורז.

שמעתי וקראתי כמה מקורות שאומרים ששטיפה של האורז מוציאה ממנו את כל המינרלים והערך התזונתי ומשאירה פחמימה ריקה בלבד.

בוא נפשט לך את זה - אין מי יודע מה ערך תזונתי או מינרלים גם באורז לא שטוף.

אורז זאת פחמימה, אנרגיה נטו, אותו תפקיד כמו חיטה, תירס, תפו״א וכיו״ב.

היפנים שוטפים אורז כמה מאות שנים טובות, ונהנים עד היום מאריכות ימים בגלל שהם פשוט

אוכלים פחות.

אה, וגם חומרי הגלם שלהם מאוד מגוונים, אז בכלל, לא חסר כלום.

בנוגע למתכונים למיניהם והמלצות - שימו לב שיש הבדל של שמים וארץ בין אורז בסגנון פרסי (ומערבי, שנגזר מהפרסי)

לבין הסגנון האסיאתי. גם בסוגי האורז כמובן, אבל בעיקר בפילוסופיה. באורז אסיאתי, וסליחה על ההכללה הגסה,

לא אמור להיות שמן או מלח או תבלינים. כלום.

תנסו פעם.

יש לאורז טעם ייחודי משל עצמו, עדין, נייטרלי, שמתאים כמצע לכל השאר (רוטב/חלבונים).

אותי גידלו על טהרת וריאציות שונות של אורז פרסי, עברתי בעצמי בהדרגה לאורז אסיאתי (ולבישול בהשראה אסיאתית)

והיום אני כבר בקושי מסוגל לגעת באורז מטוגן. אורז אחד-אחד זה אולי ״הגביע הקדוש״ של כל מיני תרבויות,

אבל זה קונספט זר ומוזר בערך ל-2 מיליארד אנשים :)

(ואל תזכירו חלילה סושי מערבי, עם האורז הלא נכון, החומץ והסוכר הלבן בעעעעע)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שני דברים חשובים :

א.לא להטביע את האורז בשנן - שמים מעט שמן בסיר,מחממים אותו היטב עד שמתחילים לשמוע מעט פיצוי רתיחה.

ב. בינתיים שוטפים את האורז היטב, מוסיפים את האורז לשמן,מוסיפים מלח/אבקת מרק (לבחירתך) ובסוף,מוסיפים את המים,מגביהים את האש ומביאים לרתיחה-על כל כוס אורז בערך 1.5 מים.

לאחר רתיחה קלה של 3 -2 דקות לערך,מנמיכים את הגז ומבשלים על אש נמוכה 20-25 דקות .

לאחר 12-13 דקות,בודקים האם יש להוסיף מים נוספים (רוב הסיכויים שתדרש חצי כוס נוספת).

לא לבשל מעבר ל 25 דקות ולא להוסיף במהלך הבישול יותר מידי מים- זה יצור חביסה  (תרגום פשוט דייסה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 6 שעות, hans כתב:

אבל זה קונספט זר ומוזר בערך ל-2 מיליארד אנשים :)

אני שייך ל 5.5 מיליארד האחרים.

מעדיף את האורז שלי אחד אחד ורצוי מתובל כמו שצריך (למשל עם בצל וחזה עוף ומתובל עם תירס וחוואיג' למרק או עם עוף, כבד ובהרט שישב כל הלילה על אש קטנה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, חולגי כתב:

ויוצקים אח"כ מעט שמן על כל שטח הפנים הגלוי של האורז.

האם "שטח הפנים" זה רק הארובות, או גם המשטח העליון?

לפני כשעה, Night Driver כתב:

וחוואיג' למרק

האם החוואיג' שייך לתיבול האורז או לעוף/כבד?

אודה להרחבת פירוט המתכון.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

המקור זה עם אורז אבל אישית מעדיף עם כרוב אז אתן עם כרוב.

שטוף כוס אורז, תחתוך כרוב לקוביות, ופתח קופסת שימורים קטנה או אם אתה אוהב הפתעות אז סנפרוסט גרגרי תיררס ותחתוך חזה עוף לקוביות.

ערבב את האורז עם התירס, טגן את חזה העוף, הוסף את הכרוב וטגן שיתרכך, תוסיף את האורז עם התירס וטגן קצת, תוסיף 1.5 כוס מים רותחים עם כפית חוואיג' וכפית וחצי מלח, אחרי רתיחב להנמיך את האש ולבשל רבע שעה -20 דקות.

בתיאבון.

• אהבתי 1

פורסם

תתחתן עם עירקית, וזהו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

סנפרוסט גרגרי תיררס

שכחת לסנן שאריות נחשים ועכברים

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, Night Driver כתב:

טגן את חזה העוף, הוסף את הכרוב וטגן שיתרכך

את הכרוב מוסיפים למחבת עם קוביות העוף, או בשלב נפרד? זמני טיגון שונים, לא?

פורסם

אני מתחיל עם חזה העוף ומהר מאוד מוסיף את הכרוב. בגלל הבישול אחר כך זה לא קריטי שיתבשלו עד הסוף.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

שכחת לסנן שאריות נחשים ועכברים

מי שאוהב סגנון אסיאתי לא מסנן.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 26 דקות, discoTD5 כתב:

תתחתן עם עירקית, וזהו. 

מאוחר מידי. פעם שלישית גלידה, לא עירקית.

בדירה החדשה וידאתי שיש שכנה עירקית. בשביל המתכונים. 😛

פורסם
לפני 3 שעות, pasat04 כתב:

את הכרוב מוסיפים למחבת עם קוביות העוף, או בשלב נפרד? זמני טיגון שונים, לא

לא מכיר את המתכון הנ"ל, אבל סביר מאוד שאתה צודק והכרוב דורש יותר זמן.

חזה עוף צריך טיגון קצר אחרת הוא מתייבש והופך לסיבי

-

פורסם

יש לי סיר בישול אורז שהבאתי מתאילנד לפני איזה 25 שנה. מותג פנסוניק. עובד כמו פנתר בעיקר אצל הילדים אבל יוצא דביק בסגנון אסיאתי 

אני מעדיף להכין בסגנון פרסי: הרתחה / חליטה מקדימה של האורז, שמן בסיר, פרוסות תפוחי אדמה, אורז חלוט שטוף ומסונן מעל הפרוסות, מטגן ככה קצת בשביל התהדיג, כשיש ריח של אורז מטוגן קצת שרוף שם 1.5 כוס מים רותחים עם תבלינים על כל כוס אורז מההתחלה. אש הכי קטנה שאפשר עד שיש ריח טוב של אורז מבושל.

עובד כמו שעון דוקסה בכל פעם, יוצא אחד אחד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אמא שלי העבירה לי פעם איזה סיר חשמלי להכנת אורז שקיבלה חינם מאיזו חברת כרטיסי אשראי. חתיכת משהו שנראה כמו פח/אלומיניום דק, שנח על גוף חימום, עד שבטמפ׳ מסויימת זה מתנתק. פקקטה סיני דמיקולו.

עובד כמו קסם שנים. האורז עשוי מושלם מכל הכיוונים. כנראה זה מעביר חום טוב וגם יודע להפסיק לחמם בזמן, לא יודע איך.

מוסר השכל - אין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...