Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם!

יש לי רכב ליסינג מהעבודה (רכב חברה) מאחת מחברות הליסינג הגדולות.

לקחתי אופל גרנדלנדר, תוך פחות משנה וחצי הלך המנוע, אבל זאת כבר לא בעיה של אף אחד..

לקחו את הרכב, אבחנו שהמנוע חייב החלפה.

כבר חודש וחצי שאני מחכה לרכב, כל פעם מסיבה אחרת - מחכים למנוע שיגיע מחו"ל, מחכים לביצוע העבודה, מחכים לרישום המנוע..

כל שלב הוא קריטי ונחוץ, ללא ספק.

אבל האם חודש וחצי (והיד עוד נטויה, לפחות לעוד שבוע) זה משך זמן סביר?? נשמע לי שפשוט מורחים את הזמן ואותי.

בפעם האחרונה הרכב היה אצלם במשך חודש להחלפת פגוש קדמי שנדפק בתאונה, מרגיש כאילו מדובר במשהו קבוע אצלם.

תודה לכולם

פורסם

את המנוע בסופו של דבר יחליפו, תהיה בטוח שרכב שתופס מקום במוסך זו בעיה אמיתית שרוצים להתפטר ממנה מהר ככל שניתן.  השאלה המענינת היא מה קרה למנוע ומה גרם לכך שצריך להחליף אותו, יעניין בטח רבים בעלי רכב עם מנוע זהה.

פורסם
לפני 25 דקות, ד ו ד כתב:

את המנוע בסופו של דבר יחליפו, תהיה בטוח שרכב שתופס מקום במוסך זו בעיה אמיתית שרוצים להתפטר ממנה מהר ככל שניתן.  השאלה המענינת היא מה קרה למנוע ומה גרם לכך שצריך להחליף אותו, יעניין בטח רבים בעלי רכב עם מנוע זהה.

גם אם הוא יהיה שם עוד חודש הוא יוחלף בסוף.

אבל מאוד יכול להיות שהכי מהר שלהם לא מספיק מהיר (כי יש מלא רכבים שמחכים לטיפול, כי אין מספיק עובדים, כי העובדים עצלנים או לא מוכשרים מספיק, או מכל סיבה אחרת) ולכן התיקון מתעכב מעבר לזמן הסטנדרטי.

לגבי התקלה עצמה - אין לי פרטים נוספים, נדלקה נורה של תקלה במנוע, התקשרתי ובאו לאסוף אותו. הנתון הבא שקיבלתי הוא שהמנוע דורש החלפה. זה לא רכב פרטי, אז לא ממש התעניינתי בפרטים של מה קרה בדיוק ומה ראו ומה האופציות האחרות.

פורסם

כנראה שזה מנוע 1.2  טורבו והרצועה התפוררה(אם זה רכב ליסינג אז יכול להיות שלא טיפלו בשמן המתאים) בכל מקרה נשמע באמת ארוך אבל אתה לא מקבל רכב חלופי בזמן הזה?

פורסם
לפני 3 דקות, AutoCad כתב:

כנראה שזה מנוע 1.2  טורבו והרצועה התפוררה(אם זה רכב ליסינג אז יכול להיות שלא טיפלו בשמן המתאים) בכל מקרה נשמע באמת ארוך אבל אתה לא מקבל רכב חלופי בזמן הזה?

תודה על התשובה!

אכן 1.2 טורבו

אם הרצועה התפוררה לא מחליפים פשוט רצועה? למה להחליף מנוע?

אגב כל הטיפולים נעשים במוסך מורשה, לא חושב שהשתמשו בשמנים לא מתאימים.. לכל היותר שמנים לא באיכות הכי גבוהה, אבל עדיין - תוך שנה וחצי שמן באיכות סבירה לא יהרוס מנוע.

ואכן אני מקבל רכב חלופי בקטגוריה של הרכב שלי, אבל זה רכב פח.. שעבר מיליון ידיים, שלא בחרתי בו.. בקיצור - לא הרכב שלי חח

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, tza כתב:

פיורטק בן שנה וחצי כלומר רצועה דור אחרון, מטופל במורשה והולך. @yulianx תוסיף לסטטיסטיקה..😉

וואלה, לא ידעתי שנכנסתי לסטטיסטיקה

עניין מוכר? מנוע משותף גם לפיג'ו בשנים האחרונות

אגב, סתם מתוך התעניינות מכנית - למה שהרצועה תהרוס את המנוע? לא מחליפים רצועה פשוט? היא לא נקודת הכשל הראשונה מבין השתיים?

עריכה אחרונה על ידי ms1989
פורסם

יכול להיות שזאת רצועה ויכול להיות שההשערה שלכם לא נכונה והמנוע הלך מסיבה אחרת. אנחנו לא באמת יודעים ויש מיליון אפשרויות לכשל במנוע.

פות"ש לא יודע את הסיבה להחלפת המנוע, ציין רק נורה של תקלת מנוע וממה שנתקלתי במכוניות עם בעיית הרצועה נדלקת נורה של לחץ שמן.

ב-2 רכבי 3008 עם בעיה ברצועה מהדור החדש ששמעתי נדלקה נורת לחץ שמן ולא היה נדרש החלפת מנוע ביצעו ניקוי של הפירורים שסתמו, שמו רצועה, מסנן שמן ושמן חדש ושלחו את הרכב לכביש בלי בעיות נלוות.

פורסם
לפני 1 דקה, TZR84 כתב:

יכול להיות שזאת רצועה ויכול להיות שההשערה שלכם לא נכונה והמנוע הלך מסיבה אחרת. אנחנו לא באמת יודעים ויש מיליון אפשרויות לכשל במנוע.

פות"ש לא יודע את הסיבה להחלפת המנוע, ציין רק נורה של תקלת מנוע וממה שנתקלתי במכוניות עם בעיית הרצועה נדלקת נורה של לחץ שמן.

ב-2 רכבי 3008 עם בעיה ברצועה מהדור החדש ששמעתי נדלקה נורת לחץ שמן ולא היה נדרש החלפת מנוע ביצעו ניקוי של הפירורים שסתמו, שמו רצועה, מסנן שמן ושמן חדש ושלחו את הרכב לכביש בלי בעיות נלוות.

גם בשרשור שצירפו מדובר על קילומטראז'ים של מאה אלף פלוס.

האופל שלי לא הגיעה ל40.

כך או כך נחמד לשמוע על סיבות אפשריות, השאלה הייתה בעיקר לגבי משך זמן הטיפול בסוף.. חודש וחצי להחלפת מנוע? גם אם הוא מיובא

פורסם (נערך)

לי אישית זה נשמע הרבה, אם המנוע כבר הגיע למוסך מדובר על יום או יומיים עבודה גג להחלפת מנוע. גם הרישום של המנוע לא לוקח הרבה זמן.

השאלה מה העומס במוסך, יכול להיות שמורחים את הזמן כי זה באמת ליסינג ויש רכב חלופי ולמוסך חשוב יותר רכבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 41 דקות, tza כתב:

פיורטק בן שנה וחצי כלומר רצועה דור אחרון, מטופל במורשה והולך. @yulianx תוסיף לסטטיסטיקה..😉

כמו @TZR84 ציין, אי אפשר לדעת שזאת הרצועה שב40 אלף הספיקה להתפורר בכזאת רמה שהייתה הרעבת שמן ארוכה.

גם דור ראשון לא התפורר אחרי שנה ו 40 אלף.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חבר, בוודאי שמורחים אותך.

כי ליצרנים היום יש בעיית חלפים ובודאי שהיבואן בארץ מעדיף לריב עם היצרן על קבלת עוד מכוניות מאשר לקבל חלקי חילוף.

יש פה עבירה על תקנות משרד התחבורה וליבואן אמור להיות מלאי חלפים בארץ.

שלח מכתב לקצין הרכב בחברתך ופרט שם את העניינים.

אם ברכב החלופי יש בעיות - פרט אותן בדגש על.בעיות בטיחות.

דרוש רכב חליפי במצב זהה, הן קמ, הן סוג ודגם,

דרוש עדכון ושקיפות מלאים וגם זכותך לדעת מה היתה הבעיה. זה אתה והמשפחה שלך שנוסעים על הרכב הזה. דרוש בדיקת קצין בטיחות ואישור חתום לפני שאתה בכלל מקבל את הרכב.

אם זה לא עוזר או לא משביע את רצונך - הכתובת של היא קצין הרכב ומקור שכר בו זמנית. דרוש לבטל את ההסכם הקיים לאחר אי קיום חוזה ודרוש חוזה חדש. גם פה יש זמני אספקה ארוכים ולא תמיד יש מכוניות.

• תוכן חדש...