Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להגיש בקשת ערעור על דוח חניה וגרירה בתל אביב ואודה מאוד לעזרתכם בניסוח אפשרי כדי להגיע לאחוזי הצלחה גבוהים. 

המקרה שלי הוא: 

חניתי את הרכב בחלק של המדרכה שלא צבועה בתמונה (חשוב לציין שאורך המדרכה הלא צבועה הוא אורך שמתאים למכונית סטנדרטית ואף אחד מהגלגלים שלי לא היה קרוב לתחילת הסימון הצהוב אדום). ניתן לראות כי לפני החנייה מצוין כי מדובר בחניית מוניות, אולם הסימון לתחילת תחנת המוניות  על המדרכה מתחיל רק לאחר כשני מטרים(אין ספק כי הסימון על המדרכה שייך לתחנה היות ואין שם תחנת אוטובוס).לא ניתן להתעלם מהעובדה כי המצב יוצר מצג מטעה, לכן כאשר ראיתי שהרכב שלי איננו כלל לא חשבתי תחילה על גרירה. אודה לכם לעזרה בנושא. 

נ''ב 

בדו''ח ובסיבת הגרירה נרשם לי שחניתי את הרכב בתחום תחנת מוניות. 

WhatsApp Image 2022-04-24 at 17.28.59 (2).jpeg

WhatsApp Image 2022-04-24 at 17.28.59 (1).jpeg

WhatsApp Image 2022-04-24 at 17.28.59.jpeg

WhatsApp Image 2022-04-24 at 17.28.57.jpeg

פורסם

מבחינת החוק מה שקובע זה התמרור ולא הצבע.

לדעתי אם יש סיכוי אולי לזכות בעירור זה נראה שיש לתחנת מוניות מפרץ שנכנס יותר פנימה מהקו שעליו עומד השלט, אז אולי אפשר להגיע בגישה שהבנת שהשלט הולך על המפרץ ולא על הרחוב שקרוב יותר לכביש אני לא מומחה אבל לא הייתי נותן לעירור הזה סיכויים גדולים.

פורסם (נערך)

אם המוניות לא היו אמורות לחנות לאורך הכביש אלא רק במפרץ, למה טרחו לשים תמרור. תמיד שתמצא חנייה לכאורה פנוייה בדוק בשבע עיניים איך זה קורה. ב-רובם של מהמקרים תמצא סיבה טובה לחפש חנייה אחרת ובעיקר לגיטימית.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

חנית בתחום תחנת מוניות, אך התמרור מטעה ומכשיל.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

תוקף התמרור הוא ממקום הצבתו. סיכויי הערעור קלושים. מה שאולי תשיג יהיה דחיית תשלום הקנס,עד הטדעת הדחיה.

אם אתה מערער עקוב באופן סדיר אחר מצב הערעור, כי כאשר (ואני בכלל לא כאתב "אם") יידחה יהיה לך זמן קצר לשלם לפני שיושת כפל קנס.

עריכה: ה-507 הוא מדגם ישן ולא מעודכן, ותמרור ההסבר אינו תקני (הלבן הקטן שאמור להיות 439), אבל אני מסופק אם זה יעזור לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מדובר בשני תמרורים רשמיים שאמורה להיות בינם חפיפה לצורך הדגשה. חוסר ההתאמה הוא טיעון רלוונטי, בעיקר כשהתחנה עצמה נמצאת בתוך מפרץ, הגיוני שאדם סביר יחשוב שהתמרור הוצב בטעות כמה מטרים לפני המיקום הדרוש. אבל לא בטוח ששופט יחשוב כך.

תתחיל בלשלוח מכתב ערעור לעיריה, אולי יתמזל מזלך.

במקביל בקש את פרוטוקול ועד התמרורים לגבי שני התמרורים (השלט וסימון הצבע), אולי יש תיעוד לטעות במקום ההצבה, וזה יכול להיות רלוונטי להמשך, אם תחליט להלחם.

גם הגרירה לא ברורה. למיטב ידעתי אמורים לגרור רק כאשר יש הפרעה מהותית לתנועה, או מחנית נכה. כך שגם אם זה כן נחשב חלק מתחנת המוניות, זה מקום שמיועד לעמידת רכב, אז לא  ניתן להפרעה חמורה לתנועה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

חנית בתוך סיבוב\עיקול ?

צלם תמונה יותר רחבה\רחוקה, אולי זה יוכל להסביר חלק מהתהיות.

(להערכתי הזהירה והבלתי מקצועית בעליל, 1. התמרור לא במקום. 2. הסימון הוא רחוק יותר כי מדובר [אולי] בסיבוב\עיקול ואי אפשר לחנות בתוך סיבוב\עיקול\צומת אלא רק 12 מ' ממנה - אם אני זוכר נכון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הגבלת 12 מ' היא מצומת וממעבר חציה, לא מעיקול. אחר לא היתה חניה בעיר כמו חיפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התמרורים לא מוצבים באופן תיקני.

תמרורים הלבן, שמסייג ומבהיר, אמור להיות מותקן מתחת לתמרור של תחנת המוניות, לא לצידו.

התמרורים אינם תיקניים.

התמרור של תחנת מוניות אמור להיות 507, ותצורתו שונה.

התמרור הלבן אמור להיות 439, ותצורתו שונה.

ישנם העמודים, שאני מבין שחנית לצידם. לא יודע אם זה יכול להיתפס כמעקה בטיחות להולכי רגל (תקנה 72 סעיף קטן א(13)).

אם לא, ואם אין צומת, מעבר חציה, פסי רכבת, נראה שיש מקום לבקש ביטול.

פורסם

עמודי חסימה אינם מעקה בטיחות, אלה שני מתקנים שונים עם מטרות שונות.

אכן, תמרור 507 שונה וזו נקודה נוספת שיכולה לעזור. העניין של תמרור 439 פחות רלוונטי, הוא ממילא סייג עבור נהגי המוניות, למי מהם מותר או אסור לחנות במקום.

לגבי יתר הסעיפים שאולי הוא עבר, הוא לא קיבל דו״ח על סעיף של חניה בצומת, או מעבר חציה, או פסי רכבת, או בחנית נכה, חניה ליד ברז כיבוי, חניה בניגוד לכוון או כל סעיף אחר. הוא קיבל דו״ח על סעיף מסויים ובו צריך להתמקד (ואם בעיריה יחליטו להסב אותו לסעיף אחר, מה שמעולם לא שמעתי שקרה, אז יהיה טעם להתעסק בעבירות אחרות שאולי החניה הזו מהווה).

פורסם

גם לגבי עיצוב ה-507 - מדובר בעיצוב שבלוח תמרורים קודם - אמנם ישן מאוד, אבל משמעותו ברורה, ואני לא באוח שהבדלי העיצוב יועיו, אם יוברר כי הוצב כחוק בעבר הרחוק. בדומה לתמרורי425 שמרביתם נותרו בעיצוב הישן.

פורסם

אם זה אכן העיצוב הישן הוא אמור לתפוס. כשמחליפים עיצוב של תמרור לא רוצים ליצור מצב שהרשויות צריכות לרוץ ולהחליף את כולם, הישן עדיין תקף, אולי מוגבל בזמן...

פורסם

זה העיצוב של תמרור ב-58, לוח התמרורים משנת 2002

Screenshot_20220425-170120_Drive~2.jpg

• תוכן חדש...