Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורם!

ברצוני לעשות טיפול 5K לרכב מסוג פיאט פונטו דור ראשון.

הייתי רוצה לדעת מה להחליף בטיפול 5K.

אני יודע שאני צריך להחליף שמן. ואני רוצה לעשות החלפת מי קירור לפני הקיץ לנוזל קירור יעודי פרפאלו.

כמה ליטר נוזל קירור אני צריך לקנות אני מודע לקח שאני צריך למהול אותו ביחס של 50%50 למים מזוקקים.

כמה ליטר נוזל קירור בכלל יש לי ברדיאטור?

סוג השמן הוא 10W40 חצי סינטטי - תוכלו בבקשה להמליץ לי על חברת שמנים טובה.

כמה ליטר לקנות?

האם כדאי גם להחליף דברים נוספים בטיפול זה פילטרים,נוזלים נוספים, פלאגים וכו'?

חושב לציין שלפני 5K בוצע טיפול גדול ברכב. בוצע טיפול 10K יסודי, בנסוף לכך הוחלפו רפידות ברקסים +צלחות,רדיאטור קירור, צינוריות שמן לבלמים ועוד.

כל מידע שהחסרתי יתקבל בברכה.

תודה מראש L.A

פורסם

אני משתמש בשמן חצי סינטטי לאונו שלי של חברת AC DELCO ואני ממש מרוצה המחיר 75 שקל לבקבוק 4 ליטר וזו בדיוק הכמות הנדרשת.

בנוגע למים אני לא יודע בדיוק מה הכמות כך שאני לא רוצה להטעות אותך:wink:

עכשיו אתה אומר שעשו טיפול מקיף לרכב לפני 5K אז ברוב המכלולים טיפלו אבל קח בחשבון שפילטרים למיניהם זו לא הוצאה כספית גבוהה כך שבהחלט הייתי מבצע החלפת הפילטרים.

בנוגע לפלאגים זה כבר שיקול דעת שלך הם אמורים להחזיק מעמד לעוד 5K לפחות אך אני הייתי מחליף גם אותם:-)

יניב

[SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]

פורסם

לדעתי בפונטו המרווחים הם טיפול קטן כל 7500 ק"מ.

טיפול גדול כל 15000 ק"מ.

אם אתה רוצה להחמיר:מספיקה החלפת שמן כל 5000 ק"מ ללא פילטר אלא אם כן עברו שישה חודשים

כלל האצבע(לכל רכב) :לשמירה על מיכלולי המנוע והרכב הוא: טיפול אחת ל 10000 ק"מ או 6 חודשים

מה שמגיע קודם(גורם הזמן מכריע ברוב המיקרים-אצלי למשל זה בערך חופף-אני עושה 20000 בשנה).

אז יש להחליף שמן+פילטר כיוון שעלותו נמוכה יחסית(להוצאות הדלק למשל).

לא חובה להחליף פלגים אם מצב המנוע תקין-פלגים מחליפים בערך פעם ב20000 או אם הפלגים בעלי יותר מראש אחד או ממתכת עמידה פעם ב30000 או אף יותר.

יש לבדוק את מצב הפלגים ולהחליף רק במידת הצורך(גם אני הייתי מחליף אחת לשישה חודשים או 10000 ק"מ פלגים, אך נוכחתי לדעת שהם מחזיקים יותר זמן ולכן זו פעולה מיותרת וביזבוז כסף-אגב בפלגים גורם הזמן לא תופס).

פילטר אויר אני מחליף אחת לשישה חודשים או 10000 ק"מ גם כיוון שעלותו נמוכה והוא משפיע ישירות על ביצועי המנוע.-אך ניתן להחליפו אחת ל 15000 או שנה(אצלי לפי היינס).

כעיקרון יצרני הרכב ממליצים היום על טיפולים גדולים אחת ל-30000 וטיפולים קטנים אחת ל-15000

אך עקב תנאי הנסיעה והנהיגה בארץ ועל מנת לשמור על המכונית, נהוג לקצר את הטיפולים לחצי מהקילומטרז המומלץ ע"י היצרן וכן לתחום אותם בזמן(שנע בין חצי שנה לשנה).

אם אתה משתמש בשמן חצי סינטטי אתה בשקט יכול למתוח את הטיפול לחצי שנה או 10000 ק"מ אבל אז תחליף גם פילטר.

החלפת שמן חצי סינטטי אחת ל-5000 ק"מ כאשר המירווח בין ההחלפות פחות מחצי שנה זו זריקת כסף וביזבוז מיותר.

ניצן

פורסם

להלן מס' נתוני יצרן לפיאט פונטו דגם SX75 ודגם HSD:

שמן 10W40 חצי סינטטי בלבד. תכולת השמן בכל המע' המנוע 3.85ל' בקארטר 3.3ל'.

מי קירור פרפאלו ריכוז של 50/50 בלבד 4.6ל'

נוזל לניקוי חלונות 2.5ל'

סתם לידע כללי ולמי שרוצה לדעת ולא העיז לשאול :wink:

ניצן הרכב שלי עבר בחצי שנה 5K כך שאני חושב שהחלפת שמן+פילטר, מים והחלפת פילטר אוויר תלוי במצבו.

יש עוד הצעות טיפים חושבים?

בברכה L.A

פורסם

צבע הנוזל של הפארפלו הוא ירוק, לא יודע מי אמר לך או איפה ראית שזה כחול.

במוסך המרכזי עובדים אך ורק עם הנוזל הזה ופעם החלפתי שם רדיאטור לפיאט הקודמת שלי שהיא כמו שלך - 75 שנת 95, והם שמו שם נוזל ירוק.

גם כשהרכב בא מקורי מפיאט הוא בא עם נוזל ירוק.

בנוגע לשמן, מומלץ LM 10W40 + MOS2 המהול כבר יחד עם השמן.

פורסם

בנוגע לשמן, מומלץ LM 10W40 + MOS2 המהול כבר יחד עם השמן.

מה זה מה זה?

לא הבנתי מילה!

זה הכל בא במיכל? אחד או שאחד מהם תוסף?

בברכה L.A

פורסם

סליחה שאני מקפיץ (נעלם כפתור העריכה):

אז איזה שמן מומלץ לי?

Liqui Moly

Valvoline

Mobil 1

STP

royal purple

בנוגע לשמן, מומלץ

LM 10W40 + MOS2 המהול כבר יחד עם השמן

זה שמן חצי סינטטי?

פורסם
סליחה שאני מקפיץ (נעלם כפתור העריכה):

אז איזה שמן מומלץ לי?

Liqui Moly

Valvoline

Mobil 1

STP

royal purple

זה שמן חצי סינטטי?

כן השמן הוא Liqui Moly בצמיגות 40W10 חצי סינטטי מתוסף בתוסף בשם MOS2

התוסף בא יחד עם השמן וניתן לקנות אותו גם בנפרד.

עשה פה חיפוש על MOS2 דובר על השילוב שלו עם השמן רבות פה בעיקר ע"י הדוקטור לשמנים ניצן :)

פורסם
לדעתי בפונטו המרווחים הם טיפול קטן כל 7500 ק"מ.

טיפול גדול כל 15000 ק"מ.

20.000 לפי הספר

------ CLUBBER IN SEARCH OF THE PERFECT SOUND -------

• תוכן חדש...