Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמעט 5 שנים עם הפיאסטה החלטתי להשתדרג (ואוהוהו, יש הרבה לאן). היכונו לחפירה וסלחו על הטרחנות.

אופי השימוש

הרכב מיועד כרכב יחיד לזוג (לאישתי אין רשיון) עם אפשרות לילד בעתיד הלא רחוק. נסיעות בעיקר לעבודה ולקניות בתנאים של פקקי גוש דן (לא יודע אם אפשר לקרוא לזחילה באיילון בבוקר "נסיעה בין-עירונית"), ופעם בחודש בערך טיול בסופ"ש, נסיעה בין-עירונית אמיתית :). נסועה ס"ך נמוכה משמעותית מהממוצע. המושבים האחוריים יראו שימוש מאוד נדיר אז לא איכפת לי מצפיפות מאחור, אבל אנחנו מדברים על ילד ראשון ואני רוצה להחזיק את הרכב לטווח ארוך, אז חשוב לי שיהיו מושבים כלשהם ותהיה אליהם גישה סבירה (אז לא רכב 2\3 דלתות).

דרישות

א. מנוע חזק והתנהגות כביש טובה (לפי סדר העדיפויות הזה). למרות שאני זוחל הרבה בפקקים אני כן נהנה ללחוץ קצת כשהמצב מאפשר (בגבול החוק והטעם הטוב), במיוחד בטיולים לצפון\דרום, ונמאס לי מאוד מהמנוע החלש של הפיאסטה. זה לא אומר שאני מחפש רכב ספורט של ממש (למרות שאם היה משהו שעומד בשנתון ובתקציב הייתי זורם, אבל אין), אבל רוצה משהו מעניין יותר מאשר להגיע מנקודה A ל-B.
ב. אמינות. אני לא מבין גדול ברכבים, ולרוב את מכסה המנוע אני פותח רק כדי למלא נוזל וישרים. כן מטפל בזמן ובמוסכים חוקיים עם רשיון עסק, אז אידיאלית הייתי רוצה לראות מוסך רק בטיפול השנתי ולא מעבר.

ג. שנתון 2018 וצפונה, מוכן להתפשר על 2017 גג אם אמצא משהו נדיר.

ד. עדיפות לגיר ידני אבל לא חובה (כמובן לא ריאליסטי בשוק הישראלי לעשות את זה דרישת חובה, לצערי). מעולם לא הפריע או עייף אותי לנהוג בידני אפילו בפקק.

ה. מושבים רכים בצורה סבירה, קרי רכות ממוצעת ומעלה (סיבות רפואיות). לא חייב לרחף על ענן, פשוט שלא יהיה כמו לשבת על סלע.

ו. קומפקטיות. אני חונה ברחוב, אני צריך רכב שאוכל לתמרן לחניות צרות. עדיפות לסופר-מיני, אבל גם משפחתית האצ'בק קטנה זה בסדר (עד סביבות 430 ס"מ אורך).

Nice to have אבל אפשר לוותר

א. חסכון בדלק. כאמור, נסועה נמוכה, אז לא קריטי.

ב. איבזור. אחרי הפיאסטה גם מחשב דרך פשוט ירגיש לי כמו איבזור מטורף אז אין ממש דרישה לאבזור גבוה. המינימום של המינימום שאני חייב זה חיישני חניה\מצלמת רוורס ומולטימדיה עם בלוטות' (נו והגה כוח :D). את הפנטזיות על גג פנוראמי אני אשמור לרכב הבא בעוד כמה שנים.

ג. מרחב פנים. הגודל של הפיאסטה מספיק לי, אין לי צורך להשתדרג בפן הזה.

תקציב

כרגע עומד על סביבות 100K. היו לבטים רבים אם שווה לקרוע את עצמי כלכלית בשביל להעלות אותו לאיזור ה-140K ולחפש רכב חדש מהסוכנות. כרגע הוחלט שלא, אבל אולי זה עוד ישתנה (ואז ייפתח שרשור נפרד).

רכבים שנשקלו

א. פורד פוקוס החדשה. יש מעט מאוד ממנה בינתיים ביד 2 (במיוחד בתקציב), וקצת מטריד אותי המנוע 3 צילינדרים מבחינת אמינות. חוץ מזה נראה מעולה מכל בחינה.

ב. הונדה סיוויק ספורט. ידניות כמעט ולא קיימות, האוטומטיות עם גיר רציף ששמעתי שהוא לא כיף, ויש את בעיית השמן שמתערבב עם אדי דלק. גם קצת ארוך לי. אבל אהבתי את העיצוב.

ג. אופל קורסה החדשה. אותו עניין של מנוע 3 צילינדרים, פלוס זאת פיג'ו בתחפושת. לא ממש בא לי פיג'ו. סטיגמות או לא סטיגמות, פשוט לא בא לי, תגובה רגשית נטו.

ד. פיג'ו 208 GTI.  י3 דלתות, ופיג'ו ללא תחפושת, למרות שתהיה המהירה והספורטיבית שבחבורה בפער (וידנית!)

ה. פיג'ו 308 GT\GTI. עדיין פיג'ו. לא מתחבר למראה. חוץ מזה הן מאוד מותחות את התקציב\שנתון.

ו. אלפא ג'ולייטה. הייתה תקופה שפינטזתי על הרכב הזה, אבל היא רחוק מאחוריי. חושש מהאמינות של המנוע ומהגיר הרובוטי. ידניות לצערי הן חדי קרן בשנתונים הרלוונטיים.

ז. יונדאי קונה. לא מחפש בגדול רכב מוגבה, אבל היא גם ככה לא יקרה והיא ממש חזקה. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מתחבר ליונדאי. קצת כמו פיג'ו. לא יכול לדמיין את עצמי נוהג עם הסמל H הזה על ההגה.

ח. וולוו V40. כרגע הפייבוריטית שלי יחד עם הפוקוס. יפה, מהירה, יוקרתית. החסרון: רכב קצת מיושן (הדגם הושק לפני עשור). גם שמעתי שמבחינת התנהגות כביש היא לא להיט.

ט. סיאט איביזה או ליאון. בכללי לא מת על תוצרת וואג, לא מתחבר לעיצוב, וגם גיר רובוטי ואמינות כללית מוטלת בספק, ושמעתי שהן חזקות אבל לא מהנות לנהיגה.

י. מאזדה 3 ספיריט. אוהב את העיצוב, והאמינות מאוד קורצת. אבל ארוכה לי, אפילו בגרסת האצ'בק, ובעיקר מפריע לי שאין טורבו. לא נהגתי עליה אבל פה בפורום אומרים שהיא מרגישה עצלה בהשוואה למנועי טורבו עם הספק דומה.

זהו. אשמח אם תמליצו לי על רכבים בלי קשר אם הם ברשימה או לא, אני לא פוסל בשלב מוקדם זה אף רכב על הסף, גם אם קצת לכלכתי עליו ברשימה למעלה. עדיין לא עשיתי אף טלפון או נסיעת מבחן, כל המידע רק מקריאה בפורום. יהיה זמן אחר כך לסינון קפדני יותר.

פורסם

הרכבים מקונצרן PSA שציינת כנראה יתאימו מאוד, בעיקר מכיוון שהמנועים מוגדשים וגם מבחינת הנוחות. יכולה להתאים לך קקטוס 2019/20 אם תמצא (נוחות מטורפת בגרסה שלאחר מתיחת הפנים). 

אופציה אחרת היא רנו קליאו שעד לא מזמן שווקה עם המנוע החזק שהיו מוצע רק בקפצ׳ור. היא לא משפחתית אבל גם לא צפופה מדי. 

מכל מה שציינת, הייתי כנראה מתמקד בלמצוא פוקוס טובה. רכב חזק מאוד, מאובזר ומציע תמורה מעולה לכסף. 

בהצלחה. 

• אהבתי 1
פורסם

אני חושב ש-V40 זאת אחלה בחירה.

תמצא לך את הSWEET SPOT בין רמות הגימור והמנועים. 

אני הייתי מכוון על T3 או T4 מאוחרות. ברמת גימור לא בסיסית. יש סיכוי שתקבל גם את הגג הפנורמי הזה שרצית.

• אהבתי 1
פורסם

כבעלים לשעבר של V40 T4 RDESIGN PLUS - זה אחלה רכב, אבל הוא לא ממש ספורטיבי. הגיר שלו עצל, המנוע עם אופי לא ספורטיבי (לא אוהב סל"ד גבוה, 'דיזלי' כזה) ועם סאונד לא כיפי, הבלמים לא עמידים, ההתנהגות 
בכללי לא מעודדת נהיגה ספורטיבית.

אם השאיפות הספורטיביות צנועות (כלומר מחפשים רכב עם מנוע קצת יותר מהמשפחתית הממוצעת, עם מראה ספורטיבי, ויכולת ביצוע בינונית - אז אולי אפשר לשקול).

מבחינת אמינות - מעולה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מחזק מה שכתבו לגבי ה v40. 

גם אני קניתי לא מזמן מאותן סיבות של פותח השרשור. נוסע לבד או שני אנשים , נוהג רגוע אבל מדי פעם אוהב ללחוץ חזק , ה rdesign מגיע עם מושבים מאד נוחים , לא מחפש לתקוף פניות ולקחת אותו לקצה , גיר ומנוע מאד אמינים ובכללי לא ידוע על בעיות מיוחדות בדגמים שאחרי שנת 2016 , ה t4 מנוע שני ליטר עם גיר 6 הילוכים ו 190 כס, t5 נדיר יותר אותו מנוע גיר 8 הילוכים ו 245 כס. 

טוב גם לזחילה בפקקים כי הגירים שלהם פלנטרים ולא רובוטים . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מישהו יודע איך הפוקוס בהשוואה ל-V40 מהבחינה הזאת? אני מבין שהשלדה שלה טובה יותר, אבל נראה שיש להם גיר ומנוע ממש דומים.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שזה בר השוואה. במיוחד לא עם המנועים החזקים של וולוו מול ה 1500 סמק של פורד . תבדוק גם משקל עצמי של שני הרכבים . באופן אישי אני מעדיף את הסלון של וולוו מאשר את זה של הפוקוס . אני חושב שהוא יותר איכותי במיוחד בגרסה של ה rdesign . אמנם לא נהגתי בפוקוס אבל לתחושתי הנהיגה בוולוו נותנת הרגשה של רכב מאד בטוח ויציב . פה ושם יש בלוחות יד2 , אתה יכול להתבייט על אחת כזו ואחת כזו ולהחליט , תבחר כאלו עם נתונים טובים כדי שאם תחליט לקנות כבר יהיה לך קל לבחור את הפורד או הוולוו.

עריכה אחרונה על ידי nepet
  • אהבתי 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני 22 שעות, MostlyWicked כתב:

זהו. אשמח אם תמליצו לי על רכבים בלי קשר אם הם ברשימה או לא, אני לא פוסל בשלב מוקדם זה אף רכב על הסף, גם אם קצת לכלכתי עליו ברשימה למעלה. עדיין לא עשיתי אף טלפון או נסיעת מבחן, כל המידע רק מקריאה בפורום. יהיה זמן אחר כך לסינון קפדני יותר.

לאור הדרישה לאמינות - בשלב ראשון הייתי מוריד 208GTI וכל מיני ספורטיביות אחרות, זה לא בליגה של מי שמחפש להרים מכסה מנוע רק בשביל נוזל וישרים.

הייתי הולך לבדוק את המושב של ה V40 (מהמר שיתאים לך), סיביק (מהמר שפחות יתאים לך), פורד פוקוס ומאזדה 3 ספיריט.
לא מדובר כאן במכוניות מיני או סופר מיני, אז קח זאת בחשבון.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

בין כל רכבי ההאצבק הפחות יקרים הכי אהבתי את המזדה 3. אני חושב שהסלון שלה לא רחוק אם לא  כבר בליגה של רכבים יקרים בהרבה. גם עליו לא נהגתי , נהגתי על 3 דור קודם וזה שלפניו . 

שתיהן היו מהנות אז אני משער שהחדשות עם המנוע 2 ליטר ו 2.5 ליטר יהיו בכלל כיפיות , ומדור לדור הן נראות יותר טוב פנימית וחיצונית לטעמי , ובכלל הרכבים שלהם פשוטים ואמינים . התלבטתי קשות בין המזדה 3 לוולוו  לפני הקניה . 

עריכה אחרונה על ידי nepet

פורסם

אם מעדיפים משהו יותר קטן אני מציע לבדוק גם מאזדה CX-3. כן, זה ג'יפון קטן אבל הוא ממש כייפי, וחזק יחסית, רוב הזמן שווק עם מנוע 2 ליטר חלש במעט מזה של מאזדה 3. הוא אמין וקומפקטי ברמה שהולמת יותר צפיפות עירונית. הוא לא מרווח במיוחד כך שכדאי לבדוק מראש את המושב האחורי ותא המטען.

פורסם
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

לא מדובר כאן במכוניות מיני או סופר מיני, אז קח זאת בחשבון.

איציק

כן, זה ברור לי. בעיקר כי אני ממש לא מחפש מיני.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, MostlyWicked כתב:

מישהו יודע איך הפוקוס בהשוואה ל-V40 מהבחינה הזאת? אני מבין שהשלדה שלה טובה יותר, אבל נראה שיש להם גיר ומנוע ממש דומים.

ממה שאני יודע ה V40 חולקת את אותה שלדה של הפוקוס עוד מהימים בהם פורד הייתה הבעלים של וולוו *יתקנו אותי אם אני טועה**

הגירים של אייסין 6 הילוכים אמורים להיות דומים אבל מנועים שונים, יש לנו במשפחה מישהו עם פורד כזאת אני אישית הייתי חושש מהמנוע בגלל דברים שקרו לאנשים(פה בפורום יש אחד שהוחלף לו פעמים המנוע) אבל בנתיים אפס תקלות יש לבחור כן אגיד שיצא לי להיות ב 2 הרכבים וללא ספק הוולוו מתעלה על הפוקוס 2017 שאני ראיתי מבחינת הרגשת איכות המושב והרגשה של חומרים(לא יצא לי לנסוע ב V40 אבל בידוד בפוקוס נופל בכמה רמות מהבידוד שיש לי ב S60, למרות שזה לא בהכרח מייצג כלפי ה V40)

יחד עם זאת מאמין יהיה הפרש מחירים גבוהה בין הרכבים ואם לא החשש מהמנוע אז בהינתן הפרש מחירים גדול הפוקוס היא אחלה של עסקה יחד עם זאת הייתי בודק יותר על המנוע ומבסס יותר את ההחלטה שלי

המלצה אחרת זה סיאט ליאון, מרגישה טוב ועושה רושם שתענה על הדרישות שלך+- , אישית הייתי מתרחק מ PSA בגלל עניין הרצועה ואעדיף להתמודד עם גיר של VAG מאשר הבור ללא תחתית שיכולה להיות ה PSA עם ה 1.2 טורבו שלהם (ניתן להציץ לראות את שרשורי הענק שאנשים בזמנם האישי פתחו ועשו)

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם

בגלל מה שכתבת , וולוו קונים עם מנוע וולוו ולא מנוע פורד . קצת לפני שנת 2016 המנועים ב v40 וב s60 הם לא מנועי פורד וגם מנועים מסדרת ייצור שבה פתרו בעיות של אכילת שמן .. 

היו פה כמה שרשורים על זה נעזרתי בהם ובעוד אנשים טובים מהפורום לפני  הקניה . אבל גם הסיאט לאון בהחלט עונה על הדרישות אם לא זוחלים בפקק עם הגיר הרובוטי ובכל מקרה לקחת בחשבון בלאי של קלאצ'ים ואת עלות ההחלפה . 

פורסם

כשאני אומר פורד פוקוס אני מתכוון אך ורק לדגם החדש שנמכר כרגע בסוכנות (שנתון 2020 יכול להכנס בדוחק לתקציב). לא לקודם, שעליו אתם מדברים.

• תוכן חדש...