Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי קצת יותר ממה שאני מתכונן להשתמש בעתיד הקרוב, כך שאם יש מי בירושלים שרוצה, יכול להשיג אצלי. במחיר של העלות-4ש"ח לליטר.אם אקנה כמות גדולה יותר המחיר יהיה אפילו בסביבות ה-3ש"ח לליטר, אבל לא יודע אם זה יצא לפועל...

קיצור- מי שרוצה, שישלח לי הודעה פרטית.

וכן מי שיודע על מקום בירושלים,(נראה לי שאין) כי את זה הבאתי מחיפה!

(אני יודע, יש מקום בת"א שמוכר בפחים של 18L.)

פורסם

מוהלים את הדלק במתאנול בריכוז של כ-5% על מנת להעלות את האוקטן.

המתאנול משמש גם כממס מצויין וסופח אליו את כל הטינופת במיכל הדלק... לכן יש לבדוק תקינות מסנן דלק לאחר כ-100-200 ק"מ של נסיעה עם דלק מהול במתאנול.

אני החלפתי פעמיים פילטר דלק לאחר מהילה של כ-3% בתדלוק הראשון ו-5% בתדלוק השני ואילך...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

עשרות שנים המתאנול נבדק בתור תוסף לדלק בין היתר כמעלה אוקטן, יש כמה בפורום שמוסיפים אותו באופן קבוע בריכוז של כ-3%, ובינתיים נשמעים מרוצים.

אני משתמש בו גם להרבה מטרות אחרות, והיום אני מקוה לעשות בו ניסוי בצירוף ניסוי עם בנזין לבן, ואולי עם התוצאות אני אוכל לעזור לעצמי ולאחרים שמשתמשים בבנזין לבן למטרות מסויימות. ניסוי אחר שלי יוכל אולי לאשר שימוש בו למטרות שכולם יכולים להנות ממנו, לא קשור למכוניות. אם מעניין אותך תשאל.

**תודה אליק על הגיבוי..**

פורסם

תוכל להריץ חיפוש בפורום לגבי השימושים הרגילים שלו. אני משתמש בו גם בדלק, אבל לא יכול לדווח עדיין על שינוי, אני עדיין נהג חדש בחומר, תדלוק ראשון. אגב, מישהו יודע אם צריך לחכות תקופה מסויימת בשביל כוון נכון ומעודכן של התזמון?

פורסם
מוהלים את הדלק במתאנול בריכוז של כ-5% על מנת להעלות את האוקטן.

אם זה באמת כ"כ פשוט, למה תחנות הדלק לא משתמשות במתאנול?

פורסם
אם זה באמת כ"כ פשוט, למה תחנות הדלק לא משתמשות במתאנול?
יש מחקרים שחוששים לדברים ממנו, כמו קורוזיה, וייתכן שהם סך הכל משתמשים בחומרים זולים יותר להעלות אוקטן,יש בפורום קישורים להרבה מאמרים בנושא.
פורסם
למה לקנות מתאנול "יקר" להעלאת האוקטן, כשאפשר לקנות נפטא זול להורדת האוקטן?

:wink:

סתם לידע כללי, נפט עולה יותר יקר ממתאנול. אולי כי הוא גם דרך חברות הדלק. אני יכול לקנות בנזין לבן שזה החומר הנקי, בסביבות ה-3ש"ח לליטר אם אני אקנה בכמות(- 200L+). השאלה היא רק כמה זה דומה לבנזין שאנו מתדלקים, ואשמח להשלים את החסר בידע אם יש פה מישהו שמתמצא.
פורסם
כמה עולה החלפה של פילטר דלק וכמה זמן היא אורכת?
היום החלפתי פילטר דלק ולקח לי כחמש דקות. הפילטר עולה כעשר שקל. רק מה, ייתכן שיש פילטרים שמתקלקלים במתאנול, אני עכשיו בתהליך ניסוי, החלקים של הפילטר הישן יישבו זמן במתאנול 100%, הוא מתוצרת בושי או משהו כזה, שזה היצרן של רוב הפילטרים התחליפיים בירושלים, ואראה אם זה ניזוק.
פורסם
אני מקוה לעשות בו ניסוי בצירוף ניסוי עם בנזין לבן, ואולי עם התוצאות אני אוכל לעזור לעצמי ולאחרים שמשתמשים בבנזין לבן למטרות מסויימות. ניסוי אחר שלי יוכל אולי לאשר שימוש בו למטרות שכולם יכולים להנות ממנו, לא קשור למכוניות. אם מעניין אותך תשאל.
בחנויות אופטיקה מנקים את המשקפיים בדרך הקלה ביותר שהיא עדיין טובה, נייר טישו עם אלכוהול אתילי. המתנול הוא סוג אחר של אלכוהול- אלכוהול מתילי. בינתיים נראה לי שהם זהים בתכונותיהם לעניין זה, ולכן מי שיש לו מתאנול בפורום ומשתמשים במשקפיים בביתו, שיידע. קצת מזה בבקבוקון, וחיים אחרת.

לגבי עירבוב עם בנזין, כשעירבתי עם בנזין לבן זה הגיב מוזר- המתנול שקע, והבנזין נהיה נראה כעין תוסס לבן, צף למעלה.. ניסיתי לערב עם בנזין שמשתמשים ברכב, וזה כן התערבב, אבל עדיין רואים שיש משהו נפרד בפנים. יש מישהו שמבין בכימיה בפורום? הרי אם הוא לא מתערבב טוב, אולי זה גם אומר שכל הזמן יגיע למנוע הרכב קצת אחר! לא? לגבי הבנזין לבן מצאתי דרך אחרת להשתמש בהם יחד לצרכי, ואני אעביר את השיטה לאילו שצריכים את זה.

פורסם
לא יכול לדווח עדיין על שינוי, אני עדיין נהג חדש בחומר, תדלוק ראשון.
כעת זה כבר די נראה שיש שיפור מורגש. הבעיה שכבר צריך לתת גז כדי לוודא שהמנוע פועל :wink:...

יש לסייג דברי, שגם לפני זה המנוע היה בסדר.

ייתכן שיש פילטרים שמתקלקלים במתאנול, אני עכשיו בתהליך ניסוי, החלקים של הפילטר הישן יישבו זמן במתאנול 100%, הוא מתוצרת בושי או משהו כזה, שזה היצרן של רוב הפילטרים התחליפיים בירושלים, ואראה אם זה ניזוק.
תוצאות ניסוי-נראה שאין כל נזק לפילטרים האילה.
  • תוכן חדש...