Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר במונדאו 2012 עם מנוע 2.0 טורבו אקובוסט.

לפני כמה ימים במהלך נסיעה שמתי לב שהאוטו לא סוחב כשנדרשתי להשתלב בתנועה ולהאיץ. 

בדרך כלל המונדאו טסה גם כשאני מלטף את הדוושה ואילו עכשיו זה מרגיש כאילו אני סמי טריילר, לוקח הרבה זמן להגיע ל-100 כשהטורים מתקשים לעבור את ה2000-3000 , למרות שאני מצליח להגיע גם ל120 וטיפה יותר בסופו של דבר (אם הכביש מספיק פתוח).

אין רעידות, המנוע נשמע מצויין ואין שום נורות אזהרה למיניהן.

מפלס השמן תקין (הוחלף לא מזמן + פילטר) כך גם הפילטר אוויר. 

חיפוש ברשת העלה כמה אפשרויות כמו חיישן חמצן או חיישן MAF, סעפת יניקה סדוקה (יש קצת "זיעה" של שמן על הצינור גומי,  שמתחת לסעפת היניקה למרות שהמנוע לא אוכל שמן ולא חסר שמן, אני בודק כל שבוע)

אך כאמור, מעבר לעניין התאוצה האיטית - את שאר הסימפטומים אין לי... הכל מרגיש תקין בסך הכל, למעט התאוצה הלא תקינה בעליל... 

אשמח להצעות ורעיונות - תודה!

פורסם
לפני 44 דקות, ArikM כתב:

ניסית לסרוק תקלות?

היי אריק, תודה.

אין לי סורק תקלות ואין לי ניסיון עם זה.

אתה חושב שיכול להיות מצב שיש תקלה אבל אין נורת התראה בלוח מחוונים?

פורסם

כן, ודאי.

בשלב ראשון, תסרוק תקלות. זה יתן לך אינדיקציה ראשונית לגבי מה קורה ברכב.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני שעתיים, MondeoMan כתב:

היי אריק, תודה.

אין לי סורק תקלות ואין לי ניסיון עם זה.

אתה חושב שיכול להיות מצב שיש תקלה אבל אין נורת התראה בלוח מחוונים?

בס"ד 

היכן כבודו גר? 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 14 דקות, mh53 כתב:

נשמע כמו איבוד גדישה. תנסה לחבר אולי דרך OBD אפליקצית טורק

תודה על התגובה, כפי שכתבתי, אין לי סורק תקלות ואין לי גם קונקטור של OBD אם לזה התכוונת....
בינתיים אני חושב לפרק סעפת יניקה + מצערת ולעשות ניקוי טוב בתקווה שזה יעזור. כמו כן אולי לנקות חיישן MAF... 

פורסם

הייתה לי מונדאו כזאת 2013, כמו שכתבת האוטו סוחב טוב מאוד.

לא הייתי מנסה לתקן לבד, עדיף בדיקה במוסך שמבין ברכב הזה.

דרך אגב אצלי הרכב היה אוכל מלא שמן איך אצלך?

פורסם (נערך)

מוכר מאוד. נשמע כמו טורבו מת.

כשזה קורה אין שום נורה ושום אזהרה ושום כלום, פשוט איבוד כוח משמעותי וזהו.

גש למוסך, מה לפתוח עכשיו סעפת...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, MondeoMan כתב:

כבודו מתגורר באיזור השרון 

בס"ד 

אני גר באלעד וזמין גם ביהוד אם תוכל ותרצה, יש לי OBD בייחד עם אפליקציה ייעודית, אם לא מסתדר לך, אני ינסה לברר אצל חבר, אם הוא נמצא בסביבה שלך. 

בדר"כ ורוב הפעמים שאני מכיר עם המונדיאו, במידה והטורבו עצמו הוא הבעייתי, קיימים סימנים מקדימים כגון שריקה בהאצה( האימפלר נוגע בדפנות), או חור בבצינור ובריחת גדישה. 

תקח חבר שיישב ברכב וילחץ גז תראה אם הטורבו מגיב. 

תפרק את מכסה הפלסטיק שעל המנוע, יש צינור דקיק שרץ מאזור קדמת המנוע, מטפס על המנוע ועובר בין הפלגים לכיוון המגדש, הצינור הזה נוטה להתייבש ולהסדק, ללא צינור זה, הטורבו מת, תעבור עם פנס ותוודא מה מצבו. 

אשמח אם תחזור לעדכן. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני כשעה, airwolf1980 כתב:

הייתה לי מונדאו כזאת 2013, כמו שכתבת האוטו סוחב טוב מאוד.

לא הייתי מנסה לתקן לבד, עדיף בדיקה במוסך שמבין ברכב הזה.

דרך אגב אצלי הרכב היה אוכל מלא שמן איך אצלך?

למען האמת - כמו חדש! אני בודק שמן כל שבוע ולמעשה מאז הטיפול האחרון לפני חצי שנה (וגם זה שלפניו) לא נדרשתי למלא שמן אפילו פעם אחת. 

לפני 35 דקות, hans כתב:

מוכר מאוד. נשמע כמו טורבו מת.

כשזה קורה אין שום נורה ושום אזהרה ושום כלום, פשוט איבוד כוח משמעותי וזהו.

גש למוסך, מה לפתוח עכשיו סעפת...

חשבתי לעשות פרויקט DIY קטן - לא יכול להזיק, נגיש קל לפרק ולנקות (הסעפת ממש בפרונט של המנוע) ואם הצלחתי אז חסכתי לעצמי סכום לא קטן שהייתי מוציא במוסך... 

לפני 4 דקות, rotemb כתב:

בס"ד 

אני גר באלעד וזמין גם ביהוד אם תוכל ותרצה, יש לי OBD בייחד עם אפליקציה ייעודית, אם לא מסתדר לך, אני ינסה לברר אצל חבר, אם הוא נמצא בסביבה שלך. 

בדר"כ ורוב הפעמים שאני מכיר עם המונדיאו, במידה והטורבו עצמו הוא הבעייתי, קיימים סימנים מקדימים כגון שריקה בהאצה( האימפלר נוגע בדפנות), או חור בבצינור ובריחת גדישה. 

תקח חבר שיישב ברכב וילחץ גז תראה אם הטורבו מגיב. 

תפרק את מכסה הפלסטיק שעל המנוע, יש צינור דקיק שרץ מאזור קדמת המנוע, מטפס על המנוע ועובר בין הפלגים לכיוון המגדש, הצינור הזה נוטה להתייבש ולהסדק, ללא צינור זה, הטורבו מת, תעבור עם פנס ותוודא מה מצבו. 

אשמח אם תחזור לעדכן. 

קודם כל תודה איש יקר על הנכונות לעזור! 

אהיה איתך בקשר בפרטי ונתאם. 

לפני חודש או חודשיים באחת הנסיעות שמעתי שריקה כשלחצתי על הגז, מאז השריקה חזרה פעמים מעטות לסירוגין והפסיקה... 

אבדוק לגבי הצינור שציינת ואעדכן. 

תודה לכולם על העזרה והתשובות! 

לפני 16 דקות, רפי לין כתב:

אם תרצה ויתאים לך, אז בהרצליה יש מוסך פרטי (לא מורשה היבואן) שהוא מומחה למכוניות מזדה ופורד.

בברכה  -  רפי לין

תודה רפי, 

אשמח לבדוק, מה שם המוסך?

פורסם
לפני 12 שעות, MondeoMan כתב:

לפני חודש או חודשיים באחת הנסיעות שמעתי שריקה כשלחצתי על הגז, מאז השריקה חזרה פעמים מעטות לסירוגין והפסיקה... 

אם השריקה הפסיקה זה לא סימן טוב, זה אומר שהטורבו כנראה הפסיק להסתובב....

STI 2004

• תוכן חדש...