Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מהסוף...

נמאס לי לעשות דיאטות בדיוק ביחס הפוך למשקל העולה ועולה...

אציין שפעם עשיתי דיאטה ממושכת של 30 ק"ג. אני יודע כמה זה דרש ממני. ואני יודע שאין לי את הפנאי/כח לזה בתקופה הנוכחית.

שמעתי על הזריקות האלו. ופניתי לרופא המשפחה שלהתפעתי אישר ללא מצמוץ (כנראה שBMI 36 זה באמת כבר לא נמוך)

אציין שברור לי שהזריקות אינם שיקוי קסם. אך אני מעוניין להשתמש בהן כ"בוסט" לשינוי תזונתי. הרבה יותר קל לגרוס חסה שאתה שבע ולא מסטול מרעב :)

אם מישהו ניסה או יודע מה עדיף מבין השתיים או כל מידע נוסף/חוויה אישית או קרובה אשמח לשמוע.

פורסם

חסר ניסיון בשימוש בתרופות אלו, למרות שהרופאה בקופ"ח הציעה להתחיל להשתמש.

בעקרון, זאת אותה תרופה (אגוניסט לקולטן GPL-1). למיטב הבנתי, ההבדל העיקרי הוא במינון החומר הפעיל.

מעבר לנושא של שימוש בתרופה, יש גם צורך לשלב פעילות גופנית.

בקישור הבא, יש הסבר כללי לגבי 2 התרופות הנ"ל (לא הכי עדכני) :

https://www.assia.co.il/treatment/אוזמפיק/#:~:text=מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר,המותג – ויגובי%2C בארצות הברית.

פורסם (נערך)

שתיהן אותה תרופה. ההבדל הוא במחיר, ותדירות השימוש (וכתוצאה מכך גם בתופעות הלוואי). 

אוזמפיק היא זריקה פעם בשבוע. בחודש הראשון מתחילים במינון של 0.25. אחרי 4 שבועות עוברים ל-0.5 ואפשר להמשיך הלאה. 

אוזמפיק ניתנת כ-off lable, כלומר תרופה שלא מאושרת בארץ לשימוש הזה אבל כן במקום אחר. לכן, צריך טופס 29ג מרופא/ת המשפחה שלך בכל פעם שמשנים מינון. מותר לתת אותה למי שיש לו bmi מעל 30 או bmi מעל 27 עם תופעות לוואי/גורם סיכון שך השמנת יתר (למשל יתר לחד דם או הרבה שומנים בדם). 

היתרון של אוזמפיק הוא שזו זריקה פעם בשבוע במקום פעם ביום. החיסרון הוא שזו זריקה פעם בשבוע ולכן אם תפתח תופעות לוואי אין מה לעשות ואתה תסבול מהן כשבוע עד שהתרופה תפסיק להשפיע. 

תופעות הלוואי הנפוצות הן בחילות, כאבי בטן, שינויים ביציאות. לכן מתחילים במינון נמוך (0.25) ואז מעלים. תופעות הלוואי הללו הן תופעות סבילות, כלומר, לרוב אם מצליחים לשרוד את השבוע/שבועיים ראשונים הגוף מתרגל. 

יש אנשים שרואים השפעה טובה כבר במינון הנמוך ולא עולים יותר לעולם. רוב המטופלים נסגרים על 0.5, ללא שום תופעות לוואי. 

יש כאלו שכבר במינון נמוך סובלים ולא רוצים יותר. 

העניין הוא אינדיבידואלי ופשוט תנסה ותראה איך זה עוזר לך.

הדבר הכי חשוב בכל הסיפור הוא שזו לא תרופת קסם: האוזמפיק חייב להגיע ביחד עם שינויים באורח החיים וזה לא אישור לדפוק עכשיו לאפות כל היום. 

בסך הכל תרופה מעולה שמביאה לתופעות חיוביות לא רק בגזרת במשקל אלא גם בגזרת השומנים בדם (זה מאוד מגניב ואני בטוח שבתוך כמה שנים נקבל את התרופה כקו טיפולי מסוים גם לזה). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בס"ד 

אישתי משתמשת באוזמפיק, התוצאות ממש טובות. 

הבעיה היחידה עם התרופה הזו, זה הבלגן לקנות אותה. 

כיוון שהיא הייתה מיועדת במקור לחולי סכרת, לא מעט בתי מרקחת האכילו אותי מרורים, חלקם לא היו מוכנים לתת לי בטענה שאין אישור לנפק אותה, חלקם בקשו שבטופס 29ג, יהיה מלל מסויים חתום ידנית ע"י הרופא. 

למעט זה, מדובר באחלה של דבר. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אני משתמש באוזמפיק מזה כשלושה חודשים.

בחודש הראשון לקחתי מינון של 0.25 מ"ג ולאחר מכן עליתי ל-0.5 מ"ג. עד כה התוצאות טובות וירדתי במשקל כ-8 ק"ג. 

בחודש האחרון התחלתי ללכת מספר קילומטרים בכל יום בגלל שהתחלתי להרגיש קצת יותר קל תנועה.

לא הרגשתי בתופעות לוואי כלשהן בזמן השימוש בתרופה.

מבחינה לוגיסטית, לא נתקלתי בקשיים שהם מעבר לניג'וס, למעט בתחילת ינואר, אז היה מחסור במלאי עקב אי אספקה לבתי המרקחת ע"י ספק התרופה.

• אהבתי 1
פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל מדובר בהוצאה של כ1000 שח בחודש. ללא אפשרות לעצור כי אם מפסיקים, המשקל מתפוצץ למעלה. 

לי זה נשמע כמו התחייבות גדולה מדי. היום אני מתפרנס סבבה, אבל בעוד 5 שנים שהבלון יתפוצץ ותשב עלי גם המשכנתא, כנראה שסם ההרזיה יבוטל ראשון.

פורסם

בס"ד 

לאישתי זה עולה 400 ש"ח( מזרק אחד לחודש) לערך והיא מקבלת החזר מלא מהביטוח. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
לפני 18 שעות, gollu כתב:

תקנו אותי אם אני טועה, אבל מדובר בהוצאה של כ1000 שח בחודש. ללא אפשרות לעצור כי אם מפסיקים, המשקל מתפוצץ למעלה. 

לי זה נשמע כמו התחייבות גדולה מדי. היום אני מתפרנס סבבה, אבל בעוד 5 שנים שהבלון יתפוצץ ותשב עלי גם המשכנתא, כנראה שסם ההרזיה יבוטל ראשון.

העלות תלויה במינון. 0.5 מ"ג עולה 419 ש"ח נכון לחודש שעבר. 1 מ"ג עולה פחות (אם אני זוכר נכון, 357 ש"ח).

פורסם

תודה לכולם. האמת שהרופא המליץ על סקסנדה (כי הוא מכיר אותו יותר)

אבל מקריאה נרחבת ומהתגובות שלכם נראה שאבקש אוזמפיק

בגלל הנוחות. וגם מחירה זול יותר להבנתי

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן לטובת הידע שלכם.

קיבלתי אוזמפיק ביום האחרון שעוד היה ניתן לקבלו להרזיה. כיום יש מחסור נטורף עקב הביקושים הגבוהים וההקצאות מיועדות קודם לסוכרתיים.

לגבי יעילות לאחר כ5 חודשי שימוש עם דיאטה בלבל נמוך מאוד. אני יותר שם לב מה אני מכניס אבל בכללל לא בכיוון של דיאטה אמיתית ירדתי 18 קילו!!!

לי ספציפית כמעט ואין לחלוטין תופעות לוואי.

לגבי המינון חודש אחד 0.25 מ"ג

חודש שני 0.5 מ"ג

ומאז 1 מ"ג.

מה שנחמד שגם תקופה ארוכה מאוד במשך הזמן הזה שהייתי בעומס אטומי והדיאטה לא צתפסה לי פרומיל אחוז במוח. לא עליתי ואף ירדתי... שזה אחת הבעיות בדיאטה קשה מאוד להשאיר אותה גבוה בתעדוף המשימות לאורך זמן וכל היא נשברת...

מה שכן בתקופה הראשונית מאוד כדאי לנצל את ההתלהבות הראשונית ולשלב דיאטה אמיתית ופעילות גופנית.

• אהבתי 5
  • מעניין 2
פורסם

וואו כל הכבוד, אם תשים תמונות נוכל ממש לקנא... כמה אתה עוד רוצה/צריך לרדת?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בא נאמר שהתחתנתי לפני עשור הייתי 64 ק"ג על 1.69 גובה. שהתחלתי את "הדיאטה/זריקות"  לפני 5 חודשים  הייתי 103 ק"ג מעיקים למדיי .

אני מכוון ל70 ק"ג. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

התחלתי סקסנדה לפני כחודשיים.

הם אומרים להתחיל עם 0.6 ולהגיע ל 3 תוך חודש אבל אני לא עליתי מעבר ל 1.2

חי רגיל לחלוטין וכבר 7 קילו פחות.

התחלתי כמעט 103 על 1.82. יום 96 והגובה נשאר אותו הדבר.

עריכה: אפס תופעות לואי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

סתם לידע כללי לגבי אוזמפיק-  1 מ״ג זה לא המינון להרזייה. אלא מינון לטיפול בסכרת.

המינון להרזייה הרבה יותר גבוה (2.4).

כיוון שהמינון הזה לא משווק בארץ, האוזמפיק אינה נמכרת כתרופה להרזייה ולכן יש צורך בטופס 29ג שהוא טופס לשימוש בתרופה שלא על פי ההתוויה הרפואית הרשומה שלה.

פורסם

אומרים שהווגנבי עם המינון הגבוה 2.4 ישווק החל מתחילת שנה. אם כן זו ממש תהיה פריצת דרך משמעותית מאוד בטיפול בהשמנה. 

• תוכן חדש...