Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב ראשון 10k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאני קורא בין השיטין הוא שאתה בחור צעיר, נלהב אבל הפרוטה אינה מצויה בכיסך - והרכב אינו צורך חיוני

אם אכן זה המצב ההמלצה שלי - המתן, למד לנהוג על הרכב של אבא ואמא, וחסוך לעתיד, כאשר סביר שסדרי העדיפות שלך ישתנו, אבל כאשר תזקק לרכב יהיה לך סכום שיאפשר רכישת כלי יותר אמין. הרי לא תרצה להוציא את כל חסכונותיך שחסכת בעמל רב על רכב וכעבור שבוע או חודש לגלות שאתה צריך לשלם למוסך עוד כמה אלפי שקלים תמורת תיקון שבלעדיו הרכב לא יהיה שמיש, וכאשר תזקק לכסף הוא לא יהיה בידך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 28.1.2022 בשעה 21:42, sperial כתב:

מה שאני קורא בין השיטין הוא שאתה בחור צעיר, נלהב אבל הפרוטה אינה מצויה בכיסך - והרכב אינו צורך חיוני

אם אכן זה המצב ההמלצה שלי - המתן, למד לנהוג על הרכב של אבא ואמא, וחסוך לעתיד, כאשר סביר שסדרי העדיפות שלך ישתנו, אבל כאשר תזקק לרכב יהיה לך סכום שיאפשר רכישת כלי יותר אמין. הרי לא תרצה להוציא את כל חסכונותיך שחסכת בעמל רב על רכב וכעבור שבוע או חודש לגלות שאתה צריך לשלם למוסך עוד כמה אלפי שקלים תמורת תיקון שבלעדיו הרכב לא יהיה שמיש, וכאשר תזקק לכסף הוא לא יהיה בידך.

אני אגיד לך מה אני במצב מסובך כי הרכב די חיוני אני צריך אותו לנסיעות לבצפר כי ההסעה יקרה וגם בשביל לחזור בשעות שאני מסיים שאני אוכל ללכת לעבודה כי הבצפר שלי איזה חצי שעה נסיעה ולסתם נסיעות.

עכשיו גם ההורים שלי גרושים ואבא שלי עובד עם הרכב אז הרכב שלו כמעט ולא זמין.

ואני מתכנן לחסוך עוד קצת גם ככה יש לי מלווה לעוד חודשיים, אם אני אטחן עבודה תהיה פרוטה.

כמה תקציב לדעתך בערך אני צריך?

אני רוצה רכב אמין ולא עגלה, ידני או אוטומט לא כזה משנה.

לא צריך משהו בשמיים שפשוט יספיק לי לנסיעות שלי כי בלי רכב בעייתי מאוד 

פורסם (נערך)

לדעתי הייתי הולך על פורד פוקוס דור שני (עד 2012 לדעתי) אוטומט עם המנוע 1.6 האטמוספרי. 

זה רכב מעולה חוץ מהגיר האוטומטי שאת הפעולה שלו יש לבדוק בזהירות לפני הקניה. אבל אם רכב עבר את ה150 אלף קמ והגיר עדיין עובד תקין ולא התפגר, אפשר לקחת את הסיכון ב5 אלף שקל ולשמור עוד 5 בצד.

זה הכי הרבה רכב בהכי מעט כסף שאפשר למצוא בתקציב שלך ועדיין יהיה יחסית אמין. כמובן אם תקנה משהו לא שחוט.

(האמת שיש לחבר שלי רכב כזה אבל הוא רק ימכור אותו בעוד חודשיים באיזור ה-8 אלף שקל. נסעתי עליו תקופה וזה רכב במצב טוב יחסית. תיצור קשר בפרטי אם אתה מעוניין).

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם
בתאריך 4.2.2022 בשעה 11:38, edward כתב:

לדעתי הייתי הולך על פורד פוקוס דור שני (עד 2012 לדעתי) אוטומט עם המנוע 1.6 האטמוספרי. 

זה רכב מעולה חוץ מהגיר האוטומטי שאת הפעולה שלו יש לבדוק בזהירות לפני הקניה. אבל אם רכב עבר את ה150 אלף קמ והגיר עדיין עובד תקין ולא התפגר, אפשר לקחת את הסיכון ב5 אלף שקל ולשמור עוד 5 בצד.

זה הכי הרבה רכב בהכי מעט כסף שאפשר למצוא בתקציב שלך ועדיין יהיה יחסית אמין. כמובן אם תקנה משהו לא שחוט.

(האמת שיש לחבר שלי רכב כזה אבל הוא רק ימכור אותו בעוד חודשיים באיזור ה-8 אלף שקל. נסעתי עליו תקופה וזה רכב במצב טוב יחסית. תיצור קשר בפרטי אם אתה מעוניין).

אין לי מושג איך פונים פה בפרטי אבל יש מצב שזה יעניין אותי כי התכנון גם ככה לקנות רק עוד חודשיים צריך לבדןק את העניין

פורסם

הודר השני אופציה טובה, למי שיש מרוצה, ידידה מהעבודה מזחיקה כבר מספר שנים בכזה רכב עם 230 אלף ק״מ, יותר ליסינג, ולמעט מספר תיקונים לפני שנה מרוצה מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתה לי פוקוס דור שני 2007 עם מנוע 2.0 ליטר 144 כ"ס שמכרתי לפני כשנה וחצי ב 7000 ש"ח. 

הייתה עם בערך 140 אלף ק"מ. 

לא אוטו סופר אמין וגם לא חסכוני (1 ל 7 בעיר) אבל הוא איכותי, מאובזר בפיצ'רים נחמדים כמו סאנרוף, בקרת שיוט וכו', חזק מאוד באופן יחסי לא ברמה של מנועי טורבו מודרניים 1.4 ומעלה אבל עדיין מספיק חזק, כייפי לנהיגה ואני לא חושב שאפשר לבקש יותר ב 7000 ש"ח. 

פורסם

לבן שלי שהיה בסיטואציה דומה, מצאתי דייהטסו סיריון.

הרעיון היה לחפש רכב שיהיה אמין, בעל טסט רחוק וטיפולים מסודרים. פחות שמתי דגש על נושא הק"מ, מספר בעלים וכו'.

קח בחשבון שלא מדובר ברכב שנועד לחרוש את כל הארץ, אלא רכב שנועד כפי שאמרת - לנסיעות קצרות עד בינוניות, תוך הבנה שאתה לא קורע אותו ונוהג בהתאם למצב הרכב.

• תוכן חדש...