Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים נסעתי בכביש שבו ישנן עבודות של נתיבי ישראל. הכבישים הזמניים שם נעשים בצורה מחולטרת, והם חפרו תעלות לאורך הכביש ומילאו אותן בצורה גסה וחפוזה מה שגרם למהמורות בולטות. אני נסעתי במהירות סבירה ולא מהירה משאר הנוסעים בכביש כשלפתע די התרסקתי לתוך אחת המהמורות. התחילו לי רעשים מקדימה מלווה בשיכוך גרוע, שבולט במיוחד בנסיעה על פסי האטה.

אני מתכנן לפנות אליהם לבקשת תשלום על ההוצאות המתוכננות (ואין לי ספק שיהיו).

הם נוטים לשלם במקרים כאלה?

אני לא בטוח בוודאות שיש לי תיעוד (למרות שסביר שיש לי, כי יש לי מצלמת דשבורד - אבל לא בטוח ב-100% אם הפעלתי אותה באותה עת... אני אבדוק זאת), אבל יש המון מצלמות בכביש כך שלא צריכה להיות בעיה לאתר - מצד שני, אני לא יודע מה יראו כל כך - הנזק פנימי ולדעתי יהיה מעט קשה להוכיח בצורה חד משמעית.

אני מעדיף להימנע מתביעה, למרות שאני לא אמנע מכך אם אאלץ להגיע לזה.

פורסם (נערך)

מה אתה בעצם שואל? שאם תשלח מכתב, תיעוד ובקשה לכסות על הנזק שנגרם לך לנתיבי ישראל אז מישהו שם יחשוב לעצמו "הוא צודק, מגיע לו!", אז הסיכוי לזה קלוש עד אפסי. אבל זה הצעד הראשון שצריך לעשות, אחרי זה במידה ומסרבים (קרוב לוודאי) תתבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. תדאג שיהיה לך כל תיעוד אפשרי, צילומים, חשבוניות, תיעוד ששלחת מכתבים\מיילים.

גם אם הנזק פנימי אפשר ע"פי הנסיבות להראות שסביר שזה יגרם מתנאי הכביש במידה והוידאו מספיק טוב.

כל זה במידה ואכן נסעת סביר והם אלא שלא תמררו, או שמו מספיק אמצעי זהירות על מנת למנוע כזה דבר.

עריכה אחרונה על ידי GKME
פורסם

חבר שלי נסע לפני חודש ליד טרקטור שהעמיס אבנים על משאית אחת האבנים נפלה על הכביש הוא עלה עליה נשבר הג'נט ושני הצמיגים נקרעו 

אני לא יודע אם הוא כבר קיבל את הכסף אבל כשהוא פנה לחברה הם אמרו לו שישלמו לו בלי הרבה בעיות

פורסם

בשביל לזכות בתביעה כזו אתה צריך: תיעוד מפורט ביותר של המפגע, כולל עומק החריץ (יש תקן לעומק המותר), דו"ח שמאי על הנזק/חשבונית תיקון הנזק, לשכנע את השופט שקיים קשר בין החריץ לבין הנזק שנגרם. העדר נהגים נוספים שנפגעו במקום הזה יקשה עד מאוד על קבלת סעד כלשהוא. ולהיפך, אם תמצא נהגין נוספים שספגו נזק מכביש זה , מצבך ייטב. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

בשביל לזכות בתביעה

אתה מקדים את המאוחר, למה לרוץ לתביעה, שיתקן את הרכב ויפנה לחברת דרך ערך. אולי ישלמו בלי להתווכח.

וגם אם יגיע לתביעה, אתה חושב שכל נהג שנפגע מבעיה בתשתית מקבל פיצוי רק אם הוא לא היחיד כי אחרת הנחת היסוד היא שהוא משקר?

פות"ש, הנקודה העיקרית לרעתך היא "אני נסעתי במהירות סבירה ולא מהירה משאר הנוסעים", שממנה משתמע שזה היה מעל המהירות המותרת לקטע, כי אף אחד שם לא מאט למהירות המותרת כשהכביש פנוי (נדמה לי שהיא 70 קמ"ש). זה לא אומר שבמהירות המותרת זה לא היה קורה או שהנזק היה קטן יותר, אבל עם יד הלב, נסעת מהר יותר, ולא במעט. ואם הם יטענו זאת, אתה עלול להיות בבעיה.

פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

אתה מקדים את המאוחר, למה לרוץ לתביעה, שיתקן את הרכב ויפנה לחברת דרך ערך. אולי ישלמו בלי להתווכח.

וגם אם יגיע לתביעה, אתה חושב שכל נהג שנפגע מבעיה בתשתית מקבל פיצוי רק אם הוא לא היחיד כי אחרת הנחת היסוד היא שהוא משקר?

פות"ש, הנקודה העיקרית לרעתך היא "אני נסעתי במהירות סבירה ולא מהירה משאר הנוסעים", שממנה משתמע שזה היה מעל המהירות המותרת לקטע, כי אף אחד שם לא מאט למהירות המותרת כשהכביש פנוי (נדמה לי שהיא 70 קמ"ש). זה לא אומר שבמהירות המותרת זה לא היה קורה או שהנזק היה קטן יותר, אבל עם יד הלב, נסעת מהר יותר, ולא במעט. ואם הם יטענו זאת, אתה עלול להיות בבעיה.

הם שמו שם לאחרונה תמרורים של 30 קמ"ש, אבל אני כמעט בטוח שהם לא היו שם בזמן שנסעתי שבוע שעבר.

למרות הבלאגן והעבודות, אף אחד לא נוסע שם פחות מ-50 (וגם זה במקרה קיצוני).

נסעתי במקטע אולי על 50 - 60.

לפני 8 שעות, GKME כתב:

מה אתה בעצם שואל? שאם תשלח מכתב, תיעוד ובקשה לכסות על הנזק שנגרם לך לנתיבי ישראל אז מישהו שם יחשוב לעצמו "הוא צודק, מגיע לו!", אז הסיכוי לזה קלוש עד אפסי. אבל זה הצעד הראשון שצריך לעשות, אחרי זה במידה ומסרבים (קרוב לוודאי) תתבע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. תדאג שיהיה לך כל תיעוד אפשרי, צילומים, חשבוניות, תיעוד ששלחת מכתבים\מיילים.

גם אם הנזק פנימי אפשר ע"פי הנסיבות להראות שסביר שזה יגרם מתנאי הכביש במידה והוידאו מספיק טוב.

כל זה במידה ואכן נסעת סביר והם אלא שלא תמררו, או שמו מספיק אמצעי זהירות על מנת למנוע כזה דבר.

אין לי מניעה מללכת לבית משפט, אבל כפי שתראה למעלה, יתכן שהטענה שלהם תהיה המהירות בה נסעתי.

פורסם
בתאריך 22.12.2021 בשעה 19:07, LaCoco כתב:

אין לי מניעה מללכת לבית משפט, אבל כפי שתראה למעלה, יתכן שהטענה שלהם תהיה המהירות בה נסעתי.

אין להם דרך להוכיח את זה, בנוסף מי אמר שאם היית נוסע על 50 במקום על 60 הנזק היה נמנע?

• תוכן חדש...