Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיכיתי קצת עם העדכונים כדי שאוכל לתת כמה ביחד ולא להקפיץ את השרשור עם כל שטות. 

בחודשים מאז הפוסט האחרון הגיעו אלי עוד ועוד חבילות, על חלקן התלבטתי, את חלקן התקנתי, ואת חלקן פשוט השארתי במגירה כי הבנתי שזה פשוט לא יעבוד. 

קודם כל עדכונים על הדברים שכבר הורכבו, שזו בעצם הייתה הקדמה ארוכה כדי להגיד שהווישרים של RainX, שיש עליהם חומר מיוחד דוחה בלה בלה בלה וואו איזה זבל של דבר! כנראה ה-100~ שקל הכי גרועים שהוצאתי בחיים שלי (אולי חוץ מהצ'ייסר הממש יקר ההוא לבחורה ההיא בפאב לפני הרבה שנים שהסתבר שפשוט חיכתה לחבר שלה שיגיע אבל הורידה את השוט כאילו היא בדיוק התגרשה). לא עברו שלושה חודשים והם התחילו לחרוק ולהשאיר סימנים והסיבה היחידה שעוד לא החלפתי אותם זה כי זין שלי אני מוותר להם בכזאת קלות. הם יעבדו אצלי יופי טופי על כל הכסף שהם עלו לי.

בהתחלה היה טפטוף של כל מיני שטויות, בהן נורות לד חזקות יותר מהמקוריות - לתא המטען, שני סטים, אחד ישמש לאיזור הרגליים במקום התירוץ האדום והעלוב שהיה שם קודם. 

20211225_131845.thumb.jpg.3d5eda71524963b0f389ec59646fa21e.jpg20211225_131939.thumb.jpg.9ea5238208852db7b081061716905634.jpg

*הגלגל הוא של האוטו של אשתי שחטף פנצ'ר. איזה כיף זה סטיישן :D 

הנורות בתא המטען הותקנו, והיוו שיפור מטורף פתאום אשכרה אפשר לראות מה יש שם. 

הנורות ברגליים, מסתבר שהכושלאמא של פורד החליטה לייצר בדיוק את אותו גוף, עם חיבור קצת אחר. אז טפי עליהם.

אחרי שחזרתי הביתה אמרתי לעצמי שאני אשמור את הסט השני כספייר, ואז הבנתי שזאת נורה של תא מטען שתישרף כנראה כשהאוטו יחגוג יומולדת 483, אז פשוט זרקתי אותן הצידה ובכיתי קצת כמו גבר אמיתי שכרגע זרק לפח איזה 12או 13 דולר לפחות, אם לא יותר. 

ואז אמרתי לעצמי "היי, זה גם ככה הולך לפח. בוא נתעלל בהן, נשבור את החיבור, ונראה מה יהיה. 

וואלה עבד.

20211225_152214.thumb.jpg.c67819bfcf9cfda3cd44658f4425ca9d.jpg

מצד שני, עכשיו אני מבין למה הן היו שונות, זה "קצת" חזק מדי וממש מראה כמה האיזור הזה מוזנח (הרכב חונה על פיסת חצץ) אז אני שוקל להעיף אותן ולהחזיר את תאורת ה"דם סמוי בשתן" המקורית.

20211227_181128.thumb.jpg.01f6ad5b6a6001a4a74f8649f6903e10.jpg

ואז the help arrived, וקיבלתי לי רעיון אדיר לפעם הבאה שאני אצטרך לנקות את הג'אנטים. 

הוא גם מגיע פנימה הרבה יותר בקלות ממני, וגם כל החומרים המגעילים האלה לא יפגעו בעור הידיים העדין שלי. כל כך ווין ווין. 

20211225_135118.thumb.jpg.37e86907b0ee075dc9e73bce08cdbb3f.jpg20211225_135110.thumb.jpg.f38d4e10f72d3024db549c1fe90843cb.jpg

זה היה החלק הראשון.

החלק השני התחיל כשהגיע כבל OBD שמתחבר לתוכנה שנקראת בחיבה "עורלה". לא, באמת. השם המקורי שלה זה Forscan. באמת. 

התוכנה הזו היא מעין תוכנת דיאגנוסטיקה צד ג' מקורית. כלומר היא לא מיוצרת ע"י פורד, אבל יש לה פחות או יותר את כל אפשרות שאתם יכולים לחשוב עליה. קצת כמו OBDEleven של ואג. 

הדבר הראשון שתיכננתי היה נעילת דלתות בתחילת נסיעה. פורד אירופה החליטו שזה לא רעיון טוב לאפשר את זה, אז אין שום דרך להפעיל את הפונקציה הזו ע"י משתמש הקצה. 

אחרי זה שיניתי עוד כמה דברים כמו למשל הבהוב בבלימת חירום שהיה מכוון להבהב את פנסי הבלימה והעברתי אותו לפנסי האיתות (כי זה עוד אור, ועוד אור זה עוד טוב :D).

אחר כך תיכננתי שהאוטו יתן צפצוף אחד במקרה של לחיצה כפולה על השלט (ווידוא נעילה) ושני צפצופים במידה והוא לא מצליח להינעל (כי דלת/תא מטען פתוחים). 

אחר כך התחלתי לשנות עוד כל מיני שיט ועשיתי נזק. טוב נו, לא באמת נזק, אבל משהו גרם לו לצפצף פעמיים בכל נעילה וכשהייתי פותח את דלת הנהג מבפנים (בסוף נסיעה) שאר הדלתות לא היו נפתחות והייתי חייב ללחוץ על כפתור הנעילה, ואני עצלן מדי בשביל לעשות את זה אז שרפתי 3 שעות בניסיון להבין איזו הגדרה לשנות ואחרי שלא הצלחתי חזרתי לדיפולט ואיפשרתי רק את שלושת האפשרויות שציינתי כאן (השאר לא באמת השפיעו על כלום). 

20220205_144033.thumb.jpg.0684fae162e6ff160ec1b6a8cb3f12cf.jpg

א-ב-ל, לא לפני שעשיתי (והחזרתי חזרה, כי זה קצת מפגר) את זה:

הדבר השני, למעשה השני-שלישי-רביעי-חמישי אמנם לא תוכננו להיות מותקנים ביחד, אבל מהרגע שהם הגיעו בכל סוף שבוע היה מזג אוויר די מחורבן אז כבר ניצלתי את ההתקנה של שני הדברים הראשונים (או השני והשלישי) כדי להתקין את השניים האחרים.

אז הדבר השני הוא מערכת מולטימדיה שסוף סוף החליפה את הזוועת עולם שדלק התקינו באוטו כשהוא היה חדש. מדובר על מערכת מבוססת אנדרואיד (10, מחכה לקבל מהיצרן עדכון ל-11 אחרי שהם כולם יחזרו מחגיגות השיכרות לכבוד ראש השנה שלהם). עם מסך אנכי בגודל של 10.4 אינץ', מעבד מתומן ליבות, 6 ג'יגות של ראם ואם אני זוכר נכון 128 ג'יגבייטים של אחסון (לא משנה כי אני לא שומר עליה כלום). 

בגדול, הייעוד של המערכת היה להיות פלטפורמה להרצה של אנדרואיד אוטו ותו לא. לא מעניין אותי להוריד את האפליקציה של פורנהאב, או לגלוש בפייסבוקס בזמן פקקים וגם לא הנגן וידאו המאוד מצ'וכלל וכל שאר השיט שהסינים מעמיסים על המערכות האלה כאילו הם מתמחרים אותן לפי כמות השורות במפרט. 

אז הגענו ליוסי אלפיין, שאני מניח שאין מה להרחיב על פועלו של האדם ולמרות שמדובר תכלס בהתקנה הרבה פחות "סקסית" ממה שהוא רגיל לעשות, כהרגלו בקודש הוא לקח את ההתקנה ברצינות תהומית והשקיע כנראה פי שניים מהזמן שהיה צריך/אפשר רק כדי לוודא שהכל יושב כמו שצריך, מוברג כמו שצריך, ועובד כמו שצריך. 

20220128_095844.thumb.jpg.893962107c5c2014e1c571f7fe5b9031.jpg

ואז זה לא עבד כמו שצריך...

20220206_184059.thumb.jpg.b8eb909e556ed5460f971844950c7c00.jpg

ז'תמורת, לא יכולתי לבקש התקנה יותר טובה. הכל יושב מושלם (עד כמה שאפשר, בכל זאת מערכת של 400 דולר בלחץ) הכל עובד, השליטה מההגה, המעבר למצלמת הרוורס, הטאץ', הכל. גם המערכת באמת באמת מרשימה. עולה מיידית, מהירות תגובה מיידית, מוציאה סאונד שאני עם האזניים שלי, שרגישות ועדינות כמו ידיים של איכר, יכול רק להגדיר כ"ממש ממש סבבה". 

אבל למה קניתי מערכת עם מסך 10 וחצי אינץ' כדי לראות את האנדרואיד אוטו על מסך של 5 וחצי אינץ' (ביום טוב עם רוח גבית). 

בזמן שיוסי עובד על החלק השני שלו, מצלמת רוורס אינטגרלית בתוך ידית פתיחת הבגאז' שמחליפה את המצלמה ש-שוב זוועת עולמים שדלק התקינו בארץ בתחתית הפגוש האחורי, שגורמת לכל רוורס להרגיש כאילו אני בפאקינג סצנה מתוך a bug's life, לכל אבן להרגיש כמו הר רשמור ולכווץ את עצמי בכל פעם שאני מתקרב למדרכה שנראית כמו חומת ברלין בימים היפים שלה (למען הסר ספק, לפגוש האחורי יש "מרווח גחון" של איזה מטר וחצי והוא מעולם לא שפשף אף מדרכה, ועדיין), אני התחלתי לעבוד על לגרום לאנדרואיד אוטו להיות מוצג על כל המסך.

"עזוב, לא יקרה, הוא לא תומך בזה" אמר יוסי.

תודה, זה בדיוק העידוד שהייתי צריך. חשבתי לעצמי. 

בינתיים יוסי סיים להתקין את המצלמה (שגם מציגה את התמונה על חצי מסך. אחלה קניה בינתיים). ואני - כמו שהוא אמר - לא הצלחתי.

מה שכן הצלחתי היה להחליף את הסמל הקדמי שהיה מחובר עם סוג של פינים ושייבות שנתפסו עליו בלחץ לאחד אחר ופחות כחול, וגם יושב פחות טוב כי הוא רק מודבק. היה צריך לפרק את הגריל בשביל זה, אבל הוא יוצא פשוט במשיכה וחוזר בלחיצה. אני עוד אצטרך לתת מתחת לסמל קצת דבק פנסים או משהו שיהיה חזק אבל אפשר יהיה לקלף כשהסמל הזה באופן טבעי יתחיל להתקלף כנראה ביום שלישי-רביעי הבא. במגירה יושב עוד סמל תואם למאחורה שעדיין לא הספקתי, אבל זה יקרה ממש בקרוב. 

20220128_113146.thumb.jpg.b52f4a79abaed01834ec29f6ba564e16.jpg

הדבר השני (תכלס שני ושלישי, אבל אחד מהם התקנתי קודם והחרשתי מכם) שהתקנתי היה פנסי איתות חדשים ומושחרים וכיסויי מראות שחורים מבריקים. יש משהו ממש מגניב במראה הזה בלילה כשהמראה נעלמת על רקע החלון, זה נותן לאוטו מראה הרבה יותר חלק ונקי, ואני אוהב את זה ושתקו. אתם ואשתי. אתם לא מבינים כלום.

20220128_100602.thumb.jpg.bab0b539406530d473b1387a682f75ca.jpg

חשבתם שהתייאשתי מהמערכת? הא! על גופתי!

במהלך השעות (תכלס ימים אבל אני מתפדח לספר) אחרי שיצאתי מיוסי, הותקנו על המערכת ועל הטלפון שלי בערך כל אפליקציית אנדרואיד אוטו שידועה לאדם. כאלה שדורשות דונגל, כאלה שיודעות להתחבר אלחוטית, כאלה רשמיות וכאלה שאני די בטוח שאיפשרו לי לשמוע את הפקידים הסיניים צוחקים כי התקנתי את הרוגלה שלהם. 

Headunit Reloaded. תזכרו את השם הזה כי אותי היא הצילה. 

הורדתי את גרסת הדמו שעובדת בערך שעה כדי לוודא תאימות, והייתה היחידה שממש איפשרה לשחק עם הרזולוציה וה-DPI של האפליקציה כדי להתאים למסך. הגרסה המלאה עולה 16 שקל אז סחטתי מגרסת הניסיון את כל השעה בניסיון להגיע לתצוגה נורמלית. היא אמנם הצליחה להציג את האנדרואיד אוטו על כל המסך, אבל הוא היה מעוות להחריד ולא ממש כיפי. זה יותר טוב ממה שהיה, אבל זה יותר טוב באותה מידה שלקבל בעיטה לביצים יותר טוב מלקבל בעיטה לפרצוף. 

1941224279_WhatsAppImage2022-01-29at14_25_29.thumb.jpeg.654be16df32441a2254979734c09761c.jpeg462976668_WhatsAppImage2022-01-29at14_23_31.thumb.jpeg.523a1c4db258647e00fa3d6f9f14fa2a.jpeg

ברשותכם טשטשתי את שמות הרחובות כי אני ממש לא צריך שתבואו להורים שלי הביתה כי מחקתי לכם הודעה. שזה עצוב כשלעצמו, אבל לא ניכנס לזה הפעם.

ואז אמרתי לעצמי "פבל, אתה פאקינג אדם מבוגר, זה כולה מולטימדיה והיא קצת מעוותת. ביג פאקינג דיל. שים ת'16 שקל המסכנים האלה ויאללה. תחיה עם ניווט קצת עקום".

תכלס פשוט נגמר לי הזמן ניסיון ורציתי להמשיך לנסות, אבל זה מה שאמרתי לעצמי כדי שעצמי ירשה לי לבזבז את ה-16 שקל האלה. 

ומה אתם יודעים, זה עבד עליו והוא הסכים לי. 

אז הורדתי והמשכתי לשחק עם הגדרות הרזולוציה וה-DPI ו....

20220206_185135.thumb.jpg.f82a7e688cbbbb6e123b0ee3e4d5d45e.jpg

פאאאאאקקקק ייייסססססס!!!! לא נכנס להגדרות יותר. גם לא תמורת שלום. 

זהו לבינתיים. 

מה בתוכניות? כרגע על הכוונת הגה עם שיפטרים ולוח שעונים עם מסך צבעוני (שיירדו ככל הנראה מקוגה, אם אני אצליח למצוא זמן לאמת שאלה אכן אותם מק"טים) ותוכנת ניהול מנוע שאולי אולי אולי תצליח לגאול את המנוע הנוכחי שכבר מתחיל להראות סימנים של איבוד מים מייסוריו. 

אחרי זה אני עדיין מתלבט אם להיכנס לפרויקט של פגושים וחצאיות של ST-Line ומאוד מאוד מתנהג יפה לאשתי כדי שהיא אולי תרשה לי לשפוך כמויות באמת מגונות של כסף על פנסי קסנון מקוריים של ST/RS (לא, באמת, זה איזה 1000 ומשהו דולר לאחד). 

• אהבתי 6
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע פבל - הפעם באמת חשבתי איך לעזור לך - נכנסתי לאתר happywife.com אבל מתברר שזה דומיין פנוי לרכישה! 

אז אני חושב שכדאי שתרכוש אותו מבעוד מועד כי זה כנראה הולך לכאוב - גוצ'י באג, חופשה על יאכטה עם הפלגה ליוון ועוד כל מיני דברים כנראה יקרו בקרוב אלא אם כן סירוס כימי מקובל עליך. 

תענוג לקרוא! 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

פבל, שאלה ברשותך.

גם אני עם פוקוס 3.5 (שעברה עדכון תוכנה).

מצד אחד, אני מאוד מרוצה מהרכב.

מצד שני, בא לי משהו קצת יותר חזק ומהנה.

אני יודע מסיקורי עבר שנהגת על הג'וליה (2017 אם זה משנה), שהיא כנראה תהיה המחליפה.

תוכל בבקשה להשוות ביניהם בקצרה(או לא, לא אתנגד גם), מבחינת הדברים הבאים:

- התנהגות ושלדה

- תקשורת עם הנהג

- נוחות נסיעה.

אציין שעשיתי נסיעת מבחן על הג'וליה כבר, אבל בשביל לבדוק את ההתנהגות של הרכב הייתי צריך לשים את הסוכן שישב לידי במצב לא נעים לו/ לי/ לשנינו. אז זה לא כל כך התאפשר.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם
בתאריך 7.2.2022 בשעה 08:47, מיץ פטל כתב:

אחרי 4 חודשים ו 8,000 ק"מ...אפשר גם קצת על דברים משעממים כמו נהיגה, צמאון, החיים עם מע"צ וסידור נוסעים ומרכולתם בתא.

מבטיח מבטיח מבטיח שברגע שיהיה לי זמן לשבת ולכתוב משהו קריא אני אעשה את זה. 

פשוט לא מוצא זמן כיום לכלום...

בתאריך 12.3.2022 בשעה 22:29, BiG_BuG2 כתב:

פבל, שאלה ברשותך.

גם אני עם פוקוס 3.5 (שעברה עדכון תוכנה).

מצד אחד, אני מאוד מרוצה מהרכב.

מצד שני, בא לי משהו קצת יותר חזק ומהנה.

אני יודע מסיקורי עבר שנהגת על הג'וליה (2017 אם זה משנה), שהיא כנראה תהיה המחליפה.

תוכל בבקשה להשוות ביניהם בקצרה(או לא, לא אתנגד גם), מבחינת הדברים הבאים:

- התנהגות ושלדה

- תקשורת עם הנהג

- נוחות נסיעה.

אציין שעשיתי נסיעת מבחן על הג'וליה כבר, אבל בשביל לבדוק את ההתנהגות של הרכב הייתי צריך לשים את הסוכן שישב לידי במצב לא נעים לו/ לי/ לשנינו. אז זה לא כל כך התאפשר.

חוץ מאשר פרקטיות, הג'וליה טובה יותר בכל פרמטר אפשרי. הייתי מרחיב, אבל אין באמת יותר מדי על מה, הג'וליה פשוט יותר טובה בהכל (לא שזה מפתיע, כן? אבל זה המצב). השאלה היא אם זה בפער ששווה לך את ההפרש במחיר. אני יכול להגיד שעבורי התשובה היא לא. מצד שני, אני רוצה סטינגר ולא ג'וליה.

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

סטניגר\סטינגריי - טמאטו\טומאטו - למרות שאני מאמין שהתכוונת לסטינגר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סטינגר זו כבר אקזוטיקה, הדגם שהפציע ונעלם ובקושי דרך כאן על אספלט ארצנו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...