Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור מתג דוד חכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מומחים,

בדירה הקודמת שלי התקנתי מתג דוד חכם, החיבור סטנדרטי עם 4 חוטים, 2 כחולים ו2 חומים. בדירה הנוכחית המתג הקיים מחובר רק עם 2 חוטים, כחול וחום.. רעיונות מה קורה פה?

מצ"ב תמונה של החיבור הנוכחי.

20210911_100248.jpg

פורסם

לא ממש רואים מה קורה שם בפנים (אולי יש 2+2), תוציא את המתג החוצה ותבדוק שנית.

אין דבר כזה מתג לדוד עם חוט אחד חום וחוט אחד כחול.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 41 דקות, Nemesis כתב:

אולי מתג לא תקני בלי ניתוק כפול

אני רואה בפנים 4 חוטים, פותח השירשור טוען ל 2.

שיפרק את המתג ויצלם לנו. 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי  המפסק של הדוד מקבל שני חוטים , אבל הם נועדו ע"מ לסגור מעגל פיקוד חשמלי של ממסר (מגען).

כאשר הממסר עובד, הוא סוגר מעגל כח עם שני מגעים: אחד עבור הפאזה והשני עבור האפס 

פורסם (נערך)

הי,

@איציק נ. תודה על המענה, בוודאות מחוברים 2 חוטים, אחד חום ואחד כחול, (מה שאתה מזהה כעוד חוטים הם זוג חוטים שחורים דקים אשר מחוברים מהצד התחתון של המתג לצד העליון של המתג, לא מובן לי מה תפקידם) למען ההגינות אפרק הערב ואעלה צילום.

@avnerak כלומר החיבור דה-פאקטו לדוד נמצא בלוח החשמל ולא ישירות אל המתג? מרגיש לי שזה המצב אצלי גם (הדירה שכורה, לא שלי). ואם אכן כך אזי מתאים פשוט מתג חכם פשוט של on-off אכן?

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

א. ייתכן וזה לא מחובר (אין חיווט בכלל בצינור השני, וממה שמגיע בצינור הראשון רואים פאזה אפס והארקה).

ב. ייתכן שזה בעצם מפסק של תנור אמבטיה שלא חיברו אותו (עדיין) לשום תנור (?)

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, electric כתב:

יכול להיות שיש בבית חשמל חכם וההפעלה של הדוד בפועל על ידי מגען בלוח? גרתי פעם בדירה כזו

זה כנראה בדיוק זה.. שאלתי עכשיו את בעל הדירה ואת הדייר הקודם. ישנו לוח חכם בכניסה לדירה, להפעלת 2 נורות + חימום תת רצפתי + עוד לחצן שלא עושה כלום.. כנראה הלחצן הזה מדליק את הבוילר? סדר הפעולות הוא בעצם הדלקת המתג שעל יד האמבטיה ואז הפעלה וכיבוי הבוילר בעצם מתבצע מהלוח החכם? המתג בעצם יכול להישאר על מצב ON תמיד?

פורסם

לא בטוח שהבנתי אותך עד הסוף.

המתג שלא עושה כלום זה בדרך כלל הכנה לחיבור נוסף או מתג שניתן לתכנות (מתג סצנה/תרחיש) ואף אחד לא טרח לתכנת אותו.

מה קורה כשאתה מדליק היום את הדוד? אתה שומע את האוטומט מהלוח חשמל? (בהנחה שקרוב) ויותר חשוב, המתג הנוכחי של הדוד הוא קפיצי?

פורסם
בתאריך 12.9.2021 בשעה 09:19, omricn כתב:

@avnerak כלומר החיבור דה-פאקטו לדוד נמצא בלוח החשמל ולא ישירות אל המתג? מרגיש לי שזה המצב אצלי גם (הדירה שכורה, לא שלי). ואם אכן כך אזי מתאים פשוט מתג חכם פשוט של on-off אכן?

אצלי הממסר מורכב בארון חשמל, ומהחצי אוטומט החשמל עובר דרך הממסר עשירות לדוד (פאזה ואפס)

• תוכן חדש...