Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל לעשות טרקים בחו"ל, אבל לפני שאני אוסף מזוודה וטס לנופים עוצרי נשימה, האם בארץ הקודש והטיולים יש מסלולים שניתן לישון בהם נגיד לילה או שתי לילות, באוהל כמובן, עדיפות למעגליים?

כל מה שהצלחתי למצוא זה מסלולים למשפחות וכלבים או שביל ישראל שניתן כמובן לעשות חלקים ממנו. האם יש בארץ מסלולי טיולים נורמליים שאפשר לעשות ביומיים-שלושה? עדיפות כמובן למעגלי (או לחלופין הלוך-חזור) וכאלה שלא מצריכים לוגיסטיקה של להחביא בקבוקי מים מראש.

תודה!

פורסם

כן, אינספור אפשרויות.

תחפש "טיולים למיטיבי לכת", מהסוג שכתוב 6 או 8 שעות, ופשוט תשרשר שניים או שלושה ברצף. 

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היתרון בארץ זה שחוץ מבמדבר, כל כמה עשרות ק"מ (לכל היותר) יש ישוב.

משמע שלא צריך להסחב עם הרבה מדי מים ואוכל 

רק עם כרטיס אשראי.

עכשיו קיץ אז לא כל כך נעים לטייל 

אבל חכה עוד חודשיים וטיולים באיזור הצפון (גליל/גולן וכו') יכולים להיות מאוד נחמדים

טרקים רציניים בחו"ל לפעמים סוחבים מים ואוכל לכמה ימים. וזה כבד! 

.

פורסם

נקרא  מסורתית, "ים אל ים" ויש לו כמה וריאציות, די משותף להן הטיפוס על הר מירון.

כיוון ש"טרקים" כאלה מאפיינים את מה שהכרתי כ"מסעות גדנ"ע" (המאפיין היה צעידה של 15-20 ק"מ ביום וחניית לילה באהלים), מציע לך לחפש באתרים הייעודיים לטיולי בתי ספר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשיתי את ים אל ים. היה סיוט. אין מקומות למלא מים בדרך. מצריך תיכנון מראש. אני רוצה לקום בבוקר, לקחת את הציוד ולצאת ללינה בשטח בלי להחביא מים ואוכל מראש.

פורסם
לפני כשעה, raiden כתב:

עשיתי את ים אל ים. היה סיוט. אין מקומות למלא מים בדרך. מצריך תיכנון מראש. אני רוצה לקום בבוקר, לקחת את הציוד ולצאת ללינה בשטח בלי להחביא מים ואוכל מראש.

תוכל לפרט?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 22 דקות, Shmulik_Miata כתב:

תוכל לפרט?

זה היה לפני כמה שנים טובות (5-6) אבל ממה שאני זוכר - התחלנו בנהריה, משם מונית בשביל לדלג על החלק המשעמם. לקחנו כ 6 ליטר מים כל אחד (שלוקר של 3 ליטר + שתי בקבוקי 1.5 ליטר). אני לא זוכר אם זה היה חגי תשרי או פסח אבל היה דיי חם. המסלול לזכורני עובר בשמורה שנסגרת יחסית מוקדם. לקראת סוף המסלול ליד הכנרת כבר כמאט ולא נשאר מים. לזכרוני לא היו בדרך נקודות עצירה למילוי מים (פרט למילוי מים מנחלים \ מעיינות, שלא עשינו כי אין לנו פילטר \ כדורים). כל נקודה למילוי מים מצריכה סטיה מהמסלול שמוסיפה כ 3 קילוטר לכל כיוון. יכול להיות שעכשיו הדברים שונים, זה מה שאני זוכר מלפני כ 5-6 שנים.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

כיוון ש"טרקים" כאלה מאפיינים את מה שהכרתי כ"מסעות גדנ"ע" (המאפיין היה צעידה של 15-20 ק"מ ביום וחניית לילה באהלים), מציע לך לחפש באתרים הייעודיים לטיולי בתי ספר.

לטיולי בית ספר יש מעטפת לוגסטית הכוללת תמיד דאגה לאוכל ומים.

כאחד שהיה מטייל מעט בעבר.

עדיף לסטות 3 ק"מ מהדרך כדי למלא מים ואוכל

מאשר לסחוב את המים והאוכל על הגב.

במסלול של יומיים זה עוד סביר.

מעל זה כבר בלתי אפשר (10 ליטר מים על הגב זה קשה מאוד וזה לפני ציוד ואוכל )

תמיד אפשר לתפוס מונית/טרמפ לתחנת דלק קרובה כדי להצטייד.

בימי הקיץ 4 ליטר מים לא מספיקים. (ויש כאלה שממליצים אפילו 3, לא יודע איך)

עדיף 5 ליטר לטיול עצמו (ולדאוג לשתות אותם)

ועוד לפחות ליטר מים לערב.

(לא מומלץ בכלל לעשות טיולים ביולי אוגוסט. פשוט נשרפים, הכוונה לחודשים האחרים)

בחורף אפשר להסתדר עם פחות.

ואם כבר,

פילטר זה לא כזה מורכב לסחוב, יש לי חברים שהיו עושים מבקבוק חצוי ופילטר של בריטה (כמו של הכדים) 

כך שזה לא היה כבד ולא יקר.

אפשר לסנן כמה ליטרים תוך כמה שעות 

הבעיה שעדיף להביא בקבוקים למים מהמעיין חוץ מהבקבוקים הנקיים.

אבל חד משמעית הכי פשוט זה לקפוץ (במונית) לתחנת דלק. אפילו לא חייבים שכולם ילכו, מספיק אחד. 

אפשרות נוספת לתכנן את המסלולים כך שהם עוברים בישובים, לפעמים זה לא המסלולים הקלאסים, אלא חיבור של כל מיני מסלולים

מצריך תכנון יסודי עוד לפני היציאה.

האם ואיפה יש ברז בישוב (בדרך כלל ליד גני שעשועים/מגרשי כדורגל) 

האם יש מכולת ועד איזה שעה היא פתוחה.

אפשרות נוספת היא לנסוע תמיד עם 2 רכבים ולהשאיר אחד בסוף המסלול, לא מתאים לכל המסלולים, במיוחד לא לאלה באיזור הדרום.

כי לא בטוח שהרכב ישאר בסוף היום.

זה בערך מה שאני זוכר

• אהבתי 1

.

פורסם

אכן לטיולי בתי ספר מעטפת לוגיסטית, אבל זה לא מונע ניצול המידע עליהם לבניית מסלול טיול. הצעתי את הצעתי כדי לקבל רעיונות לגבי מסלולים אפשריים. האתר הייעודי שהכרתי בעבר (ואיני זוכר אותו, בדקתי אותו לאחרונה לפני לפחות 8 שנים) נתן מסלולים כולל המלצות ואזהרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תהרגו אותי, אני לא מצליח למצוא מסלולים. אני חורש על Israel Hiking Map ו AllTrails וכל מה שמעל 5-6קילומטר - זה לרוב כבישים סלולים \ חצי סלולים.

אין בארץ מסלולים נורמליים, שלא יהיו בהם רכבים, של בערך 15-20 קילומטר ליום?

פורסם
לפני 13 דקות, שביט כתב:

אפשר למחוק.

כתבתי על שביל ישראל אבל ראיתי שאתה לא בעניין.

בהצלחה 

האמת שאני שוקל פשוט לעשות מקטע הלוך-חזור של שביל ישראל. נראה לי הכי פשוט

פורסם

לא חסר מסלולים מאתגרים בנגב. אבל זו לא העונה, ולרבים מהם תצטרך לארגן הטמנות.

אני חושב ששביל הגולן עונה היטב לצרכיך. תוכל ללכת שני מקטעים ביום אם בא לך, סה"כ ארבעה מקטעים ביומיים, והלוגיסטיקה יחסית קלה. הייתי מחכה עד אוקטובר שייתקרר קצת.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...