Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתעניין בלימודי הנדסאי אדריכלות. אשנח לדעת מאנשים שיודעים ובקיעים בתחום, מה עושה הנדסאי אדריכלות *בפועל*.

כמובן שהמוסדות האקדמיים מציגים את זה כדבר נשחק ויוקרתי, ככה שאשמח לדעת מה זה באמת.

על הנייר הנדסאי אדריכלות יכול לתכנן מבנים של יד 12 מטרים. האם יש באמת הנדסאים מוכרים שעשו פרוייקטים כאלה?

אילו פרוייקטים הנדסאי אדריכלות באמת יכול להרשות לעצמו לקחת?

מה הן העבודות הן כשכיר והן כעצמאי?

תודה לעונים.

פורסם

@razmel יא גרזן, פנק אותו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יכול לעשות הרבה דברים, כשעבודה במשרד אדריכלים היא רק אחד מהם.

(והוא ממש לא "משרטט תכניות" שם. הנדסאי עם נסיון יכול להיות ראש צוות תכנון, ויהיו כפופים לו אדריכלים צעירים. זה קורה בפועל במשרד שלנו).

הוא יכול להיות עצמאי בעל משרד.

זה הרבה יותר רווחי מלהיות שכיר.

יש מספיק עבודה בתחום הרשיון המוגבל של ההנדסאי.

הוא יכול להשתלב בוועדות התכנון, ולהגיע כמעט עד ראש הפרימידה (מהנדס/אדריכל עיר הם כמעט תמיד בעלי רישוי מלא, אבל גם לנהל מחלקת היתרים/פיקוח/מידע זה לא רע.

הוא יכול להשתלב במכוני הבקרה שנפתחו בעקבות תיקון 101 ולעסוק בבקרת תכן/ביצוע.

הוא יכול לעבוד כמנהל פרויקט באתר בניה.

הוא  יכול לעבור קורס נוסף (יועצי נגישות/בטיחות למשל) ולעבוד כיועץ מומחה (בפרויקטים מסד"ג מסויים חובה להעסיק כאלה, והם מרוויחים בנתאם)

הוא יכול להתמחות, למשל בתחום האלומיניום/קירות מסך/בניה מתועשת/נגרות  ולנהל מחלקת תכנון/שופ דרואינגס בחברה מסחרית .

קח בחשבון, שבכל המקרים מתחילים במשכורות מאד צנועות, וההתקדמות תלויה באמביציה ויכולת מירפוק.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש עוד נושא שאשמח לברר אותו איתכם.
האם להנדסאי אדריכלות יש את הסמכות לתכנן בתי מגורים (וילות, קוטג'ים, דופלקסים וכו') איך שבא לו? 

אני שואל לגבי ההגבלה של "מבנה פשוט" שעדיין לא הבנתי עד הסוף מה היא אומרת בפועל בסופו של דבר.

פורסם
לפני 9 דקות, om2 כתב:

יש לו סמכות לתכנן אבל יהיה בכל מקרה יהיה חובה חתימת קונסטרטור

זו הסיבה שהיתה איתי בכיתה (בניין) אחת שהיא הנדסאית אדריכלות.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

גם אדריכל רשוי צריך חתימה של קונסטרוקטור.

"מבנה פשוט" תופס ל99.99999% מהבתים הפרטיים+ בניה מרקמית בישראל.

בעקרון, אסור לך לתכנן קונסטרקציות מרחביות (מסבכים), אבל מתי ראית כאלה בארץ (בטח בבניה פרטית)?

תשמע,

אני רואה שעניין הסמכויות מאד מדאיג אותך.

לידיעתך - תוכל אחרי 2.5 שנים הנדסאים, לנסוע לבודפשט, וללמוד ישירות לתואר שני עם הכרה בכל לימודי ההנדסאים, באחד המוסדות המכובדים בעולם (סה"כ עוד 3.5 שנים).

כלומר 6 שנים סה"כ במקום 5 ואתה אדריכל- בדוק כמו בוגר טכניון, רק עם תואר מאסטר.

הלימודים באנגלית.

...ואחרי עוד שנתיים סטאז' אצל "משרד מאמן" תוכל לקחת גם פרויקטים של 5 קומות... (כמו כל בוגר מהארץ)

אז אם נורא יפריע לך שאתה "רק הנדסאי" - שום דבר לא מאוחר לעולם.

פורסם
לפני 2 דקות, natco כתב:

גם אדריכל רשוי צריך חתימה של קונסטרוקטור.

"מבנה פשוט" תופס ל99.99999% מהבתים הפרטיים+ בניה מרקמית בישראל.

בעקרון, אסור לך לתכנן קונסטרקציות מרחביות (מסבכים), אבל מתי ראית כאלה בארץ (בטח בבניה פרטית)?

תשמע,

אני רואה שעניין הסמכויות מאד מדאיג אותך.

לידיעתך - תוכל אחרי 2.5 שנים הנדסאים, לנסוע לבודפשט, וללמוד ישירות לתואר שני עם הכרה בכל לימודי ההנדסאים, באחד המוסדות המכובדים בעולם (סה"כ עוד 3.5 שנים).

כלומר 6 שנים סה"כ במקום 5 ואתה אדריכל- בדוק כמו בוגר טכניון, רק עם תואר מאסטר.

הלימודים באנגלית.

...ואחרי עוד שנתיים סטאז' אצל "משרד מאמן" תוכל לקחת גם פרויקטים של 5 קומות... (כמו כל בוגר מהארץ)

אז אם נורא יפריע לך שאתה "רק הנדסאי" - שום דבר לא מאוחר לעולם.

זה מעניין, כי אני גם חוקר את עניין בלימודים בחו"ל

אבל צצה לי שאלה שעדיין לא עניתי עליה, אולי אתה תוכל.

אחרי הלימודים בחו"ל, עדיין צריך לעשות התמחות 3 שנים בארץ כדי להיות אדריכל רשום?

פורסם

רשמתי שכן.

ממה שאני מכיר, סטאז' זה שנתיים ולא שלוש, אבל יתכן שדברים השתנו מאז שהתעדכנתי...

פורסם

יש בכלל היצע משרות בזה בארץ? או שזה כלב אוכל כלב?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש עבודה.

לא במשכורות שמצדיקות 8 שנים של השקעה.

(כן-בדקתי, זה 3 שנים סטאז' עכשיו, במשרד מאמן, אחרי 5 שנות לימודים מפרכות)

מי שהולך לאדריכלות כדי "לעשות כסף" - שיבחר מקצוע אחר.

מי שהופך להיות אדריכל, כנראה מאד אוהב את זה.

פורסם

^^

וזה עוד אדריכל פרופר, לא הנדסאי אדריכלות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה שמצחיק, זה שהנדסאי יכול אחרי שנתיים וחצי לעשות בדיוק מה שאדריכל יכול, אחרי 5 שנים (אדריכל רשום).

וגם אחרי הסטאז',  רוב המשרדים יעדיפו הנדסאי מנוסה (גם כראש צוות וגם במשרות פחות בכירות) על אדריכל צעיר אחרי סטאז' וללא נסיון.

והכי גרוע - נניח ושניהם יפתחו משרד עצמאי - ההנדסאי יתחרה עם האדריכל על 90 אחוז מהעבודות.

ואת ה-10 אחוז ש"רק אדריכל יכול לבצע", יש ממילא 4 משרדים גדולים שזוכים ברוב המכרזים.

*פות"ש- למרות האמור לעיל, אני עדיין סבור שזה המקצוע הכי נהדר בעולם.

אם זה בוער בך, לך על זה.

ללימודים המלאים אם אתה יכול, אם לא, אז להנדסאים.

לא תישן בלילה כל השנה הראשונה, המנחים ישחטו אותך בפרזנטציות, אבל זו התקופה הכי יפה שיכולה להיות.

ותכלס- גם העבודה היומיומית היא סבבה...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני שעתיים, natco כתב:

ממה שאני מכיר, סטאז' זה שנתיים ולא שלוש, אבל יתכן שדברים השתנו מאז שהתעדכנתי

זה 3 שנים, אבל אתה יכול להתחיל מהשנה האחרונה של הלימודים.
בשביל זה צריך לעבוד במשרד "מאמן" וצריך להתעסק שם בפרוייקטים מכל מיני סוגים - מגורים, מבני ציבור ובינוי ערים. בפועל ידוע לי שהרבה מחרטטים בזה וכותבים מה שצריך בלי קשר למה שעבדו בפועל. אחרי שסיימת למלא ולהגיש את כל הטפסים של הסטאז' אתה ניגש לבחינה ואם עברת אותה, אתה אדריכל רשוי וכבר לא מוגבל למבנים פשוטים.

בשביל לתכנן בתים פרטיים אתה לא צריך את כל זה. מספיק להיות הנדסאי.
אבל הלימודים באמת מעניינים ולא חסרות אפשרויות קריירה בסיום. אפילו לביבי יש תואר באדריכלות.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...