Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מעוניין לקנות מטען רכב, בעל שני חריצים:  האחד לטעינה מהירה והשני לטעינה רגילה. האם בהתאם ליכולות שקע הרכב (המצת) המוצר יוכל לפעול בתפוקה מלאה?

ריכזתי את הנתונים כאן. עיקר השאלה שלי היא מול נתון הוואט שצוין במוצר ואיני מצליח להבין את משמעותו ביחס לנתוני ואלט אמפר של השקע.  

הרכב שלי הוא רכב פיאט פנדה 2011. 

שקע הטעינה שלי בקיבולת 20A 12V.  

המוצר:

https://www.amazon.com/gp/product/B08KYB9YDP/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3IYCU0NE1R6DY&psc=1

• 30W High-Power OnePlus Car Charger Warp: Upgraded OnePlus Warp Charge 30T technology, the Red USB port outputs max 30W(5V/6A) high power when charging latest OnePlus phone models including OnePlus 8/8T/8 Pro/7 Pro/7T/7T Pro/Mclaren Edition/Nord N10 5G. Improve charging speed up to 38% than the previous generation. Standard Blue USB port outputs 12W(5V/2.4A) simultaneously, total power up to 42W.

אלף תודות. 

עריכה אחרונה על ידי Bicycle
פורסם (נערך)

תוכל להשמש ללא בעיה.

הנתונים של המטען נשמעים יותר מידי טובים ו"קצת" רחוקים מהמציאות.

ובכל מקרה שתדע שגם אם תחבר לטלפון מטען של 100 אמפר זה לא אומר שהוא יטען מהר יותר משום שבטלפון יש רכיב שאחראי על הגבלת הטעינה לסוללה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

סה'כ ההספק שמסופק על ידי המטען הזה הוא 42W.  יש איבודים פנימיים אז בוא נגיד שהצריכה היא 50W.  כל שקע מצת יספק זאת בלי בעייה לזכרוני.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Bicycle כתב:

השאלה שלי היא מול נתון הוואט שצוין במוצר ואיני מצליח להבין את משמעותו ביחס לנתוני ואלט אמפר של השקע.

P = I * V

P=power[W] I=current[A]  V=voltage[V

השקע שלך בנוי לספק עד 240 וואט ( 20A * 12V) לכן אין כלל בעיה להשתמש במטען הזה(42W).

עריכה אחרונה על ידי Electron

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Electron כתב:

P = I * V

השקע שלך בנוי לספק עד 240 וואט ( 20A * 12V) לכן אין כלל בעיה להשתמש במטען הזה(42W).

תודה!

הסבר מעולה.

יש לי ידע קבור בזיכרון מהבגרות בפיזיקה, והדלקת לי נורה בראש.

לא יזיק ריענון קצר על חשמל בסיסי. 

לפני 20 שעות, dani666 כתב:

סה'כ ההספק שמסופק על ידי המטען הזה הוא 42W.  יש איבודים פנימיים אז בוא נגיד שהצריכה היא 50W.  כל שקע מצת יספק זאת בלי בעייה לזכרוני.

תודה!

לפני 20 שעות, ba323f כתב:

תוכל להשמש ללא בעיה.

הנתונים של המטען נשמעים יותר מידי טובים ו"קצת" רחוקים מהמציאות.

ובכל מקרה שתדע שגם אם תחבר לטלפון מטען של 100 אמפר זה לא אומר שהוא יטען מהר יותר משום שבטלפון יש רכיב שאחראי על הגבלת הטעינה לסוללה.

תודה! 

לפי הדעות על המוצר 3 ציינו שהטעינה חלשה ועשרה שיבחו את הטעינה, אחד הראה נתוני טעינה:

image.png.22461cdc7e66be5905c4868f986fffb3.png

דעתך?

עריכה אחרונה על ידי Bicycle
פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, Electron כתב:

P = I * V

לא מחשבים את ההספק שמותר לצורך משקע המצית על סמך ערך הפיוז המותקן. ערך הפיוז בדרך כלל גדול פי 1.5-1.7 מהזרם המכסימלי שזורם  במעגל החשמלי.

בל נשכח שקיימים מקרים שקיים ברכב שקע מצית נוסף אשר מחובר מחובר לאותו הפיוז ככה שההספק שניתן לצרוך משקע בודד נמוך יותר מסה"כ ההספק.

* ברוב הרכבים הפרטים בדרך כלל ההספק שניתן לצרוך משקע המצית נע בין 120-140 וואט.

ברכבים מסויימים ייצרן הרכב מתקין שקע ייעודי (POWER) המתאים לצריכת הספק של 180 וואט.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 24.12.2020 בשעה 12:41, מרק10 כתב:

לא מחשבים את ההספק שמותר לצורך משקע המצית על סמך ערך הפיוז המותקן. ערך הפיוז בדרך כלל גדול פי 1.5-1.7 מהזרם המכסימלי שזורם  במעגל החשמלי.

בל נשכח שקיימים מקרים שקיים ברכב שקע מצית נוסף אשר מחובר מחובר לאותו הפיוז ככה שההספק שניתן לצרוך משקע בודד נמוך יותר מסה"כ ההספק. 

אתה טועה ומטעה,  :wink: אסביר:

הפיוז/נתיך הוא החוליה החלשה בשרשרת ותפקידו להגן על המוליכים מזרמי יתר,המוליכים שעוברים מהמצבר לשקע המצית במקרה שלנו, מלהישרף.

ערך הזרם שנקוב על הנתיך זהו הזרם המקסמלי שיכול לעבור בנתיך בתנאים *נורמלים מבלי שהתחמם ויתחיל להיהרס במהירות זה לא הזרם שבוא הנתיך נשרף, (* מדובר ב: תנאי טמפ' מסוים,לחות,ויברציות,הלם תרמי, ועוד ועד שנלקחים בחשבון)

לכל נתיך יש גרף של זמן כתלות בזרם שבוא הנתיך נשרף בדומה לתמונה המצורפת מטה(גרף של פיוז מרכב), לכן לא מדובר רק בפונקציה של זרם בלבד אלה בזמן כתלות בזרם,לכן המשפט מטה לא מדויק.

ערך הפיוז בדרך כלל גדול פי 1.5-1.7 מהזרם המכסימלי שזורם  במעגל החשמלי.

1.thumb.png.0706d6d5c46784619c513fc8eefe02bb.png

מכאן אפשר להעסיק שהחישוב שהתבצע(240 וואט) הוא נכון, מה שאני כן מסכים איתו שלא מומלץ להגיעה לערך המקסמלי של הנתיך אבל אפשר ללא בעיה.

גם אם תיאורטית המטען המדובר היה צורך 240 וואט לא היה קורה כלום לאורך זמן רב מהסיבה הפשוטה שלרוב אנשים משתמשים במטען כשהרכב מונע, וכשהרכב מונע אין לך 12V, יש לך 14+ מהאלטרנטור, כלומר הזרם 

שיעבור בנתיך לא יהיה 20A אלה 17.14A  (עם צרכן כזה יש לקחת בחשבון שאתה מעמיס על האלטרנטור)

P=V*I

וואט 240=14v*17.14A  שווה ל-    וואט240=12V*20A

אם עדין לא השתכנעתם ערכים שצויינו פה 

ברוב הרכבים הפרטים בדרך כלל ההספק שניתן לצרוך משקע המצית נע בין 120-140 וואט.

ברכבים מסויימים ייצרן הרכב מתקין שקע ייעודי (POWER) המתאים לצריכת הספק של 180 וואט.

הם המכפלה של מתח המצבר בערך הנתיח:

וואט 180=15*12

וואט 120=10*12

עריכה אחרונה על ידי Electron

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

בהודעה הקודמת כתבת שטות שעכשיו אתה מנסה לגבות אותה בעזרת מידע וצורת חישוב שכנראה אינך מבין כלל ששלפת מתוך הספרות של Cooper Bussmannn או Littelfuse.

תעבור שוב פעם על ההודעה האחרונה שלך ובדוק איפה אתה טועה ומכסימום תשאל אותי ואני אסביר לך.

לילה טוב,

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 4 דקות, מרק10 כתב:

בהודעה הקודמת כתבת שטות שעכשיו אתה מנסה לגבות אותה בעזרת מידע וצורת חישוב שכנראה אינך מבין כלל ששלפת מתוך הספרות של Cooper Bussmannn או Littelfuse.

תעבור שוב פעם על ההודעה האחרונה שלך ובדוק איפה אתה טועה ומכסימום תשאל אותי ואני אסביר לך.

לילה טוב,

אם בהודעה הקודמת כתבתי שטות ובהודעה הזאת אני מנסה לגבות את ההודעה הקודמת משמע שגם ההודעה הזאת שטות.

יעלה כבודו ויסביר את עצמו, אל תחסוך במילים.

פורסם

אם אתה רוצה מטען מאוד חזק למצית, אני ממליץ על Anker. יש דגם עם 2 יציאות QC ויש דגם עם יציאה אחת QC ויציאה אחת PD.

לא זולים, אבל עובדים באמת מהר. מומלץ לקנות גם כבל תוצרת Anker.

ניתן לקנות את המטענים האלה באמזון עם תשלום על משלוח, או בעליאקספרס עם משלוח חינם אבל איטי (נשלח מסינגפור ולא מסין).

אני משתמש במטעני מצית רק ברכבים זרים, ברכבים שלי עושה התקנה קבועה עם רכיב כזה, שאפשר להזמין בעליאקספרס סין.

Screenshot_20210106-115106.png

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...