Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.4 זה מנוע אחר. לא אותו מנוע בנפח אלא מנוע אחר. 

ל 1.2 כאמור לא ראיתי המלצות למרווחי החלפה יותר ארוכים מ 60.000. 

פורסם
לפני שעה, tribel כתב:

למיטב ידיעתי לזמן יש השפעה על חומר וזה יכול להתבטא בהולכה או בבידוד.

כנראה שזו הסיבה שלא משהו שכל היצרנים ממליצים.

לזמן יש משמעות מינורית מאוד, החומרים מהם עשויים מצתים עמידים מאוד. 

פורסם
לפני 12 שעות, Max_igo כתב:

למען האמת אני עדיין קצת מבולבל, לא רק בנושא הפלאגים.

1. למה ספר הרכב עבור אותו הרכב במדינה אחרת, מדבר על שגרת טיפולים שונה לחלוטין? (ואני לא מתכוון לסוג השמן, צמיגות, יחס נוזל קירור ומים שיכולים להיות תלוים במזג האוויר), איך יכול להיות שפה מחליפים פלאגים כל 60K בעוד בקנדה ואירופה כל 120K (או אפילו יותר מזה)? מה בנוגע לפילטר הדלק (נמצא בתוך המשאבה ברכב הזה, דורש פירוק של המושב האחורי ובכל טיפול שהתעסקו איתו, היו לי בעיות לאחר מכן - הסיבה העיקרית למה מוסכי יבואן גרמו לי ליאוש), בארץ היבואן עושה את זה כל 60K, בספר הרכב של קנדה רשום שלא מחליפים בכלל.

2. נוזל בלמים\מצמד - לפי מה שרשום בספר הרכב, יש לבצע החלפה כל 30K. במוסך מורשה בפועל אמרו שהם מחליפים כל 60K וגם אז, שואבים קצת מהמיכל ומוסיפים, לא מפרקים גלגלים ומפמפמים את הנוזל החוצה (הסיבה השני למה התייאשתי מהמוסכים של היבואן). האם המוסכים המורשים מקטינים בעצם ראש כי אין להם כח להתעסק בזה?

נתקלתי בדבר דומה בטיפול ברכב הקודם שלי (ספארק 2017) בשברולט שהם לא החליפו בשנה השנייה את הנוזל.

אני חושב שהסיבה שהם לא מבצעים את זה כל כך זה כי הסיבה העיקרית שמחליפים זה שכדי שלא יכנס לחות שתוריד את טמפרטורת הרתיחה של הנוזל (כמובן שרתיחה זה רע מאוד).

מעשית גם אם היא תרד מאוד הרכב שלך בשימוש יום יומי כנראה בחיים לא יגיע לאזור הרתיחה אלא אם כן אתה במסלול מירוצים.

כמובן שאם אפילו המורשה לא עושה תהיה בטוח שכמעט אף אחד לא עושה, ועוד לא יצא לי לראות אנשים שרותח להם הנוזל בארץ (ומניסיון שלי גם יסתכלו עליך במבט הזוי אם תבקש לרוקן את המערכת ולא רק את המיכל).

אבל יש עוד צד לזה וזה הגנה נגד קורוזיה שלאט לאט נעלמת, צמיגות שיכולה לשחק עם הזמן ולהזיק למערכות כמו abs, העניין של what if ושקט נפשי.

דעה אישית שלי (אבל בחירה שלך) זה ששנתיים זה באמת קצת מוגזם במיוחד אם אתה קונה נוזל איכותי יותר מ4/3 הסטנדרטי אלא 5.1 שאתה מחליף כי הנקודת רתיחה פחות מעניינת אותי אלה הקורוזיה והצמיגות והיא תהיה מספיק גבוה לפחות ל4-5 שנים הקרובות.

פורסם
לפני 46 דקות, Max_igo כתב:

זה לא אותו המנוע אמנם, מדובר על 1.4 ולא 1.25, אבל אני לא בטוח שאמור להיות הבדל בנוגע לפלאגים.

הנה הקישור לספר רכב:

https://www.kia.ca/content/ownership/ownersmanual/15rio-en.pdf

החלק לגבי הפלאגים מופיע בחלק 7, דף 15 (עמוד 326 ב PDF)

❑ Replace spark plugs (iridium coated), (Every 150,000 km or 120 months)

ההבדלים בין מנוע כזה ואחר יכול להשפיע רבות על סוג המצת ואורך חייו. 
בנוסף, כמו שאמרתי, החלפת מצתים הוא פועל יוצא של מדינות שונות לפי טיב הדלקים שנמדד.

מה גם שרצוי לא להתייחס למפרט טיפולים של יבשת אחרת, בטח לא מצפון אמריקה, מפרט אירופאי אמור להתאים לנו יותר. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, danniel כתב:

ההבדלים בין מנוע כזה ואחר יכול להשפיע רבות על סוג המצת ואורך חייו. 
בנוסף, כמו שאמרתי, החלפת מצתים הוא פועל יוצא של מדינות שונות לפי טיב הדלקים שנמדד.

מה גם שרצוי לא להתייחס למפרט טיפולים של יבשת אחרת, בטח לא מצפון אמריקה, מפרט אירופאי אמור להתאים לנו יותר. 

ברור לי שזה לא אותו המנוע ואני אכן פועל לפי מה שכתוב בספר טיפולים, עבור אירופה.

השאלות שהיו לי הן יותר בגלל תהיות שעלו במהלך רכישת החלפים לטיפול הבא.

אגב, עיינתי קצת בחשבוניות מהטיפולים הקודמים. בטיפול הראשון שבו החליפו לי פלאגים המק"ט היה 1884310062 (שונה מהפלאגים של טיפול 120K ועכשיו) והמחיר היה 200 ש"ח לסט של 4, כלומר פחות מחצי מהמחיר של טיפול 120K ועכשיו.

ההבדלים בין התיאור והמחיר של המצתים במחירון החלפים של קיה:

1884310062 K מצת,פיקנטו,ריו 1.2 67.2  
1884410060 K מצת,ריו12,פיק1.0F 110.8  
עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם
לפני 8 שעות, Shab00 כתב:

לא יצא לי לראות אנשים שרותח להם הנוזל בארץ

תגיד תודה שלא יצא לך, אבל זה לא אומר שזה לא קורה.

רק לפני שבוע היה פה שירשור של משהו עם קורולה ישנה שהתרתיח נוזל באחת הירידות בגולן.

כשהייתי בגיל שלך (לפני 15 שנה) הייתה לי סוזוקי סוויפט ענתיקה ולא פעם יצא לי להעמיס את הרכב המסכן ב5 אנשים ולרדת לכינרת או לסוע לכרמל.. אחרי פעמיים שלוש שסיימתי ירידה על ארמברקס הבנתי את הרמז וביצעתי החלפת נוזל מלאה ביי-דה-בוק, מאז זה לא חזר

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני באמת לא רואה סיבה למה לא להחליף נוזל בלמים (ומצמד ברכב הזה) by the book.

מדובר על 0.8 ליטר שעולה בערך 50 ש"ח, מה גם שעל העבודה המוסך לוקח כסף תחת השם "טיפול 60" או "טיפול 120" שעולה משמעותית יותר מסתם "טיפול קטן"

רוב האנשים שמים את הרכב והולכים לשתות קפה, לא מעניין אותם מה עושים לרכב, כל עוד הם מקבלים אותו נוסע ומוסכים רבים חוגגים.

מבין שלל הדברים שתפסתי את המוסך עושה זה גם להשתמש בשמן שעליו לא שילמתי, כלומר כזה שאמנם עומד בתקן שצריך אבל משמעותית זול יותר וכנראה פחות איכותי מחברה שאני לא מכיר, למרות שבחשבונית צוין מפורשות שמן אחר שהמוסך עובד איתו.

הטענה שלהם הייתה ש"זה לא משנה".אם זה לא משנה, אז למה נראה לכם ששילמתי עבור שמן X אבל קיבלתי Y?

אבל השיא היה בהחלט אחרי טיפול 120K. בטיפול עצמו הוחלף פילטר דלק. הפילטר יושב בתוך המשאבה, כלומר מרימים מושב אחורי ומחליפים. הבחור שעבד על הרכב שלי הסתבך עם ההחלפה, שעתיים הוא הסתובב מסביב לרכב וניסה להכניס את הפילטר החדש ועל הדרך ליכלך את כל המושב האחורי והריפודים בדלק.

זמן מסוים לאחר הטיפול הרכב נתקע לי כמה מטרים לאחר שיצאתי מהחניה בבית. אני מנסה להניע אבל כלום, יש סטרטר אבל הרכב לא מניע. פתאום אני מריח ריח חזק של דלק, יוצא החוצה ורואה טפטוף מלמטה. הבנתי שכל פעם שאני מנסה להניע יש שפריץ של דלק שמרטיב את המושב האחורי ואז מטפטף החוצה. מה מסתבר? הצינור שמוביל דלק מהמשאבה למנוע מתחבר אליה בקליפס פלסטיק כזה, הקליפס לא היה מחובר והצינור פשוט התנתק. אני לא מאמין בצירופי מקרים ולכן החשד שלי הוא שהבחור במוסך שהסתבך גם לא חיבר את הכל כמו שצריך חזרה למקום.

פורסם
לפני 1 דקה, Max_igo כתב:

אני באמת לא רואה סיבה למה לא להחליף נוזל בלמים (ומצמד ברכב הזה) by the book.

מדובר על 0.8 ליטר שעולה בערך 50 ש"ח, מה גם שעל העבודה המוסך לוקח כסף תחת השם "טיפול 60" או "טיפול 120" שעולה משמעותית יותר מסתם "טיפול קטן"

רוב האנשים שמים את הרכב והולכים לשתות קפה, לא מעניין אותם מה עושים לרכב, כל עוד הם מקבלים אותו נוסע ומוסכים רבים חוגגים.

מבין שלל הדברים שתפסתי את המוסך עושה זה גם להשתמש בשמן שעליו לא שילמתי, כלומר כזה שאמנם עומד בתקן שצריך אבל משמעותית זול יותר וכנראה פחות איכותי מחברה שאני לא מכיר, למרות שבחשבונית צוין מפורשות שמן אחר שהמוסך עובד איתו.

הטענה שלהם הייתה ש"זה לא משנה".אם זה לא משנה, אז למה נראה לכם ששילמתי עבור שמן X אבל קיבלתי Y?

זה לא מסתיים רק ב50 שקל זה הרבה עבודה להוציא את הכל החוצה מכל הצינורות שאפילו להם זה לפחות 10-5 דקות עבודה, כי זה לא רק ב60/120 אלף קילומטר זה גם כל שנתיים לא משנה כמה נסעת.

כמו שאמרתי בסוף אני כן תומך בלהחליף אבל אני יכול להבין למה לא עושים ברגיל (ודרך אגב לא מחייבים על זה אוטומטית אם לא ביקשת)

שהייתה לי ספארק שמו לי במוסך המורשה 0w-20 במקום 5w-20. שהערתי להם (וזה רק באמצע הפעולה) הם התחילו למרוח אותי שזה בסדר והתעקשתי בכל זאת להחליף לתקין כי אני רוצה מה שמצוין בספר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

זה לא מסתיים רק ב50 שקל זה הרבה עבודה להוציא את הכל החוצה מכל הצינורות שאפילו להם זה לפחות 10-5 דקות עבודה, כי זה לא רק ב60/120 אלף קילומטר זה גם כל שנתיים לא משנה כמה נסעת.

אני לא בטוח אם זה נכתב בסרקסטיות או לא 

גם אם זאת שעת עבודה, שיעשו ויחייבו בהתאם.

לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

דרך אגב לא מחייבים על זה אוטומטית אם לא ביקשת)

טיפול "גדול" עולה כמעט פי 2.5 מטיפול קטן.

אני לא רואה איך החלפת פילטר אוויר (משהו שגם אני יכול לעשות בבית בדקה), פלאגים (10 דקות עבודה) ופילטר דלק שאמנם במוסך הסתבכו איתו אבל עברתי מאז על הוראות ההחלפה ונראה שזאת עבודה שגם לא צריכה לקחת יותר מכמה דקות (אני אפילו שוקל לעשות את זה בעצמי הפעם), מייקרים את הטיפול ביותר מ-200 ש"ח, לכן איך שאני רואה את זה החלפת כל הנוזל בלמים כמו שצריך זה משהו שנכלל במחיר של "טיפול גדול\60\120".

בכללי, עם כל הכבוד למוסכים של היבואן בארץ, ההוראות בספר רכב נראות לי הגיונית יותר. אם רשום "נוזל בלמים\מצמד להחליף כל 30,000 ק"מ או שנתיים" אז אני מצפה ממוסך של היבואן שיעשה את זה כמו שצריך ויחליף את כל ה 0.8 ליטר שנכנסים לשם ולא ישאב לי 10 מ"ל מהמיכל ויגיד "החלפתי".

פורסם
לפני שעתיים, Max_igo כתב:

אני לא בטוח אם זה נכתב בציניות או לא, אבל אתייחס לזה כאילו היית רציני. גם אם זאת שעת עבודה, שיעשו ויחייבו בהתאם.

לא הבנתי איפה הבעיה במה שכתבתי? יקחו לך כסף גם על העוד עבודה והעבודה על לרוקן את המערכת תעלה יותר מהנוזל עצמו. תוך כדי טיפול לא בטיפול, זה יעלה יותר כי זה לא משהו שהם מבצעים ברגיל ולא נכלל במחיר של הטיפול הרגיל (מניסיון בשברולט)

משהו שלא קשה לעשות לבד וחבל על הכסף של העבודה עדיף באמת לעשות הרבה חלקים מהטיפול לבד. לפחות תדע שקיבלת מוצר איכותי, שלא בטוח שתקבל גם במוסך מורשה.

פורסם

אין לי בעיה לטפל בדברים ברכב בעצמי ואני גם עושה את זה מדי פעם בדברים שאני מבין בהם.

בלמים והיגוי, מעדיף לתת לאיש מקצוע לעשות את העבודה.

פורסם

זה אמור להיות אחד היתרונות במוסך "רגיל". במוסך של היבואן מרגשים אותך לחדר ההמתנה וזועפים עלייך אם אתה מעז לצאת ולהעיף מבט על הטיפול.

• מבאס 1
פורסם

חד וחלק שלא יתבלבלו הגולשים לרגע מעצות אחיטופל.

החלפת נוזל בלמים יש לבצע במועד שכתב היצרן ולפי הנחיות היצרן.

זה אומר החלפה של כל הנוזל מהמערכת. 

אי ביצוע הפעולה זה תחזוקת שבר פר אקסלנס, עלולה לסכן את הנוסעים ברכב וגם תגרום לבלאי מוקדם וכשל של חלקי המערכת ההידראולית.  

הנושא הזה דוסקס כבר כמה וכמה פעמים מכל אספקט וכוון ואין טעם להכנס לזה יותר. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...