Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי הידוע לי זה לא מדוייק.

מכונת חיתוך כמו שאתה קנית וסכין עובדות על אותו עיקרון. חריצת הגלזורה ושבירה של החלק המחוספס. 

זה לא כמו דיסק שממש חותך את כל העובי של המרצפת. לכן (כמעט) אין משמעות לעובי.

מה שכן הכח שאתה מפעיל במכונה הוא מדוייק וחזק ולכן החריצה חזקה. בסכין קשה מאוד להפעיל את אותו כח בקו מסוים ולכן זה פחות פרקטי.

• תגובות 214
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במכונות המקצועיות של סיגמא למשל, לא סתם אתה משלם הרבה כסף על כלי עבודה.

ראשית - הציר הראשי שעליו נעה הידית חיתוך הוא מלבני ומותקן לאורך (אנכית), כולו ברזל (לא חלול !) והוא בעל כיוון גובה (יש גלגלת בכל צד שמטרתה למקם את גובה הסכין בנקודה טובה ביחס לעובי האריח). זה משפיע לא רק על החיתוך באמצעות הסכין, אלא גם על השלב שבו הידית מפעילה את הלחץ על 2 החתיכות בשביל לגרום לחיתוך לקרות.
לעבודה חד פעמית - הכלים הזולים הם סבירים. למישהו שזה המקצוע שלו וצריך את הכלי לעוד ועוד עבודות - רק כלי מקצועי (כמה אלפים).

בנוגע לעובי קרמיקה - הטווחים נעים בין 6-7 מ"מ לקרמיקה פשוטה וקטנה (30X30) ל 11 מ"מ בקרמיקות גדולות (80X80, 100X100). נדיר למצוא מעל 11 מ"מ (אני חושב שאולי רק פעם אחת נתקלתי באריח יותר עבה מזה - כמדומני 13 מ"מ, אבל אל תתפוס אותי כאן במילה, לא זוכר בוודאות).
בקרמיקה של 15 ממ או יותר - לא נתקלתי אף פעם.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אז אתמול השיש הותקן. עשו ממש עבודה מצויינת.

אמנם אחרי שסיימו עברתי עם סופר 7 בכמה נקודות בודדות שקצת צנחו למטה אבל העבודה מקצועית ויפה.

ועכשיו נשאר לחבר את הברז החדש ולבנות את הסיפון.

בדיקה קלילה עם אינסטלטורים באתר מדרג והמחיר לזה נע בין 550 שקלים ל 700 כמובן בלי הסיפון והברז.

אז נו, נעשה גם את זה?

נעשה...

אצתי רצתי לחנות כלי בנין ואינסטלציה וחזרתי עם זה.

20210119_151252.thumb.jpg.cca05afc1e519aa1675f9aeff73b5b9a.jpg

(המברג לא קשור. "אינסטלציה עושים בכח היד בלבד. אם זה נוזל, תפרק ותרכיב שוב והפעם יותר מדוייק." מילים של בעל החנות שהדהדו בראשי במשך השעות הבאות בהן הרכבתי ופירקתי איזה 300 פעם)

מאחר ויש לי כיור כפול, החלטתי שהפעם אני לא מסתפק במערכת הסטנדרטית עם הסיפון היחיד ותכננתי לעצמי משהו אחר. 

קניתי 2 סיפונים לכיור יחיד.

אחבר ביניהם ומשם הסתעפות לביוב. את כל הפינות אעשה בזוית של 45 מעלות כדי למנוע הצטברות של דרעק בפינות. או ככה לפחות שאפתי.

45 שקלים לסט בקוטר 2 אינטש פלוס צינור ביוב להשלמות ועוד מבחר של סוגרים וגומיות ויאללה לעבודה. 

בשלב הראשון מחברים את המסננת למשפך מהצד השני של הכיור.

20210119_151303.thumb.jpg.964973abd3f64da1fa007de728378115.jpg

חשוב מאוד לשים לב שהגומיה לא בורחת לצדדים בזמן ההידוק כי אחרת יש טפטופים.

20210119_152200.thumb.jpg.4b62e890e5fb9499662681d35337d80c.jpg

20210119_152214.thumb.jpg.bee87e3f77aaf608e7543ffc9d4de0cb.jpg

ככה זה התחיל.20210119_231029.thumb.jpg.0a9b32d4b1dea82b7551594e2ecd7588.jpg

וככה זה נגמר 3 שעות אחרי.20210120_022045.thumb.jpg.e48959f0a4200adb5fd1245a4e7d5061.jpg

הרבה זמן לקח למדוד ולחתוך, לחבר שוב, לפתוח ברז ל5 דקות, לראות נזילה, לפרק, להזיז, לחתוך, להרכיב, לגלות שהפעם מטפטף ממקום אחר, לפרק...

(אגב אחרי הצילום שמתי לב שהשמאלי נמוך מהימני. תוקן)

טיפ אחרון, אם אתם מתכננים משהו שלא קיים בסטנדרט, תחילו תמיד בבניה של הכל מחוץ למערכת, תוודאו שהכל מורכב וסגור ורק אז תחברו. ככה מזהים ישר איפה צריך לתקן וליישר.

גם התקנת הברז התגלתה כסיוט לא קטן אפילו שנעשתה עוד לפני הרכבת הצנרת.

גישה קשה והברגות בגודל של חיידקים גמרו לי על הגב.

תוך כדי העבודה הגיע השליח עם חותך הקרמיקה.

יא אללה איזה מפלצת.

על זה אפתח פוסט נפרד.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא קיבלת איזה כלי להברגה של הברז יחד עם הברז? כי זה נראה בלתי אפשרי להכניס יד בין הכיור לקיר ולהבריג את זה, צריך ידיים של תינוק בשביל זה.

אחלה כיור, נירוסטה זה הכי טוב. לא נסדק, לא נשבר ומתנקה בקלות. 

מה היתרון ב2 סיפונים? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני החלפתי ברז לא מזמן, קיללתי את הרגע שהתחלתי להתעסק עם זה, הגישה פשוט סיוט, אבל אחר כך נהנים מהתוצאה.

במקום כל הסיפונים האלה, תקנה גורס, תאמין לי החיים משתנים ללא היכר כשאתה פשוט דוחף (כמעט) הכל לגורס, היו לי כמה סתימות בעבר, מאז הגורס שקט.

פורסם
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

לא קיבלת איזה כלי להברגה של הברז יחד עם הברז? כי זה נראה בלתי אפשרי להכניס יד בין הכיור לקיר ולהבריג את זה, צריך ידיים של תינוק בשביל זה.

אחלה כיור, נירוסטה זה הכי טוב. לא נסדק, לא נשבר ומתנקה בקלות. 

מה היתרון ב2 סיפונים? 

לא קיבלתי לצערי. בהחלט התקנה קשה.

הבעיה בנירוסטה היא השריטות אבל נו.. מקסימום מתרגלים 

ו 2 סיפונים זה פחות סתימות. כל כיור מקבל את הדלי שלו והסיפונים האלו גדולים וקלים לפירוק אם צריך.

לפני 33 דקות, phpclub כתב:

אני החלפתי ברז לא מזמן, קיללתי את הרגע שהתחלתי להתעסק עם זה, הגישה פשוט סיוט, אבל אחר כך נהנים מהתוצאה.

במקום כל הסיפונים האלה, תקנה גורס, תאמין לי החיים משתנים ללא היכר כשאתה פשוט דוחף (כמעט) הכל לגורס, היו לי כמה סתימות בעבר, מאז הגורס שקט.

שווייה שווייה 

רק עכשיו הגעתי למדיח.

סבלנות😉

לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

במכונות המקצועיות של סיגמא למשל, לא סתם אתה משלם הרבה כסף על כלי עבודה.

ראשית - הציר הראשי שעליו נעה הידית חיתוך הוא מלבני ומותקן לאורך (אנכית), כולו ברזל (לא חלול !) והוא בעל כיוון גובה (יש גלגלת בכל צד שמטרתה למקם את גובה הסכין בנקודה טובה ביחס לעובי האריח). זה משפיע לא רק על החיתוך באמצעות הסכין, אלא גם על השלב שבו הידית מפעילה את הלחץ על 2 החתיכות בשביל לגרום לחיתוך לקרות.
לעבודה חד פעמית - הכלים הזולים הם סבירים. למישהו שזה המקצוע שלו וצריך את הכלי לעוד ועוד עבודות - רק כלי מקצועי (כמה אלפים).

בנוגע לעובי קרמיקה - הטווחים נעים בין 6-7 מ"מ לקרמיקה פשוטה וקטנה (30X30) ל 11 מ"מ בקרמיקות גדולות (80X80, 100X100). נדיר למצוא מעל 11 מ"מ (אני חושב שאולי רק פעם אחת נתקלתי באריח יותר עבה מזה - כמדומני 13 מ"מ, אבל אל תתפוס אותי כאן במילה, לא זוכר בוודאות).
בקרמיקה של 15 ממ או יותר - לא נתקלתי אף פעם.

איציק

אתה בטוח יודע יותר טוב מכולנו.

למרות שכשהייתי בחנות, המוכר הראה לי ריצוף קרמיקה בעובי 2 סמ למקומות כמו קניונים ושדות תעופה.

האריח הספציפי שלי הוא 11 מילימטר.

פורסם

טיפ שקיבלתי מאינסטלטור זקן, אחרי ההתקנה הוא עוטף בנייר טואלט את כל הצנרת מתחת לכיור ונותן למים לזרום. 

ככה רואים מהר מאוד אם יש נזילה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 15 שעות, yd b-4 כתב:

כפי הידוע לי זה לא מדוייק.

מכונת חיתוך כמו שאתה קנית וסכין עובדות על אותו עיקרון. חריצת הגלזורה ושבירה של החלק המחוספס. 

זה לא כמו דיסק שממש חותך את כל העובי של המרצפת. לכן (כמעט) אין משמעות לעובי.

מה שכן הכח שאתה מפעיל במכונה הוא מדוייק וחזק ולכן החריצה חזקה. בסכין קשה מאוד להפעיל את אותו כח בקו מסוים ולכן זה פחות פרקטי.

אותו בעקרון אבל 

א. אין קו מנחה ישר ולריצוף זה קריטי

ב. תראה את גודל הלהב.. בשביל לחרוץ אריך בעובי סנטימטר צריך לעבור 4 פעמים בכל הכח של היד ואחר כך גם למצוא דרך לתת את הלחץ במקום הנכון.

שוב עם מרצפת של 20,30 ס"מ זה אולי עובד אבל לא פרקטי

פורסם
לפני שעתיים, phpclub כתב:

כמה שאני סבלתי מהגורס של השכנים מעלי - כל סתימה - והיו הרבה כאלה - גררה טפטוף מהתקרה באחד מחדרי הילדים. ולא סתם מהתקרה, אלא מנקודת התאורה. מפחיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל כל העניין בגורס זה למנוע סתימות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז מסתבר שמי שגורס הכל סותם. והחכמולוגים האלה גרסו שקיות פלסטיק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הם גרסו שקיות, הטוחן נסתם, המים יצאו מהחיבורים וזרמו לאורך הרצפה שלהם(התקרה שלי) עד שמצאו מקום לפרוץ אלי - בדיוק בנקודת החשמל. כמובן שגם אחרי התיקון לקח חודשים עד שהתקרה התיבשה ויכולנולצבוע אותה, ואז הסיפור חזר.

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

טיפ שקיבלתי מאינסטלטור זקן, אחרי ההתקנה הוא עוטף בנייר טואלט את כל הצנרת מתחת לכיור ונותן למים לזרום. 

ככה רואים מהר מאוד אם יש נזילה. 

ככה בודקים קייסים/מגנים אטומים למים למכשירים אלקטרוניים. נייר טואלט בפנים ולדלי בעומק הרצוי ל24 שעות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כמה שאני סבלתי מהגורס של השכנים מעלי - כל סתימה - והיו הרבה כאלה - גררה טפטוף מהתקרה באחד מחדרי הילדים. ולא סתם מהתקרה, אלא מנקודת התאורה. מפחיד.

מה הקשר ??

זה שהשכנים שלך סתומים וכל החיבורי ניקוז שלהם דפוקים, לא הופך את הטוחן אשפה לאשם או כל דבר אחר שהם טחנו או הכניסו לתוך הביוב. אם לא היה להם טוחן אשפה אז היה להם סיפון סטנדרטי, אז גם על זה היית אומר "כמה שאני סבלתי מהסיפון ששמו השכנים שלי בכיור מטבח !" ?!?!

מספיק עם הפייק-ניוז, עוד מישהו בטעות יכול לחשוב שזה אמיתי.

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...