Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Gavrik כתב:

מצד אחד אתה אומר שמיטו זה אמנם לא רכב בעל התנהגות ספורטיבית אבל יש לו כוח ולכן הוא יתאים לפותח השרשור מצד שני אתה אומר שראפיד/טולדו זה לא רכב ספורטיבי אבל חזק אבל הבחור מחפש רכב ספורטיבי לכן הוא לא יתאים - הדברים כאן קצת מנוגדים.

זה פשוט מאוד. 

מכוניות הן לא או "מתנהגות" או "לא מתנהגות". ולא "חזקות" או "חלשות" יש ספקטרום. 

ביחס למכוניות באמת טובות מבחינת התנהגות, נגיד ציון 9-10, כמו 208GTI או פיאסטה ST, המיטו מבאסת כי היא 6-7. טולדו/ראפיד הן 1-2. 

מבחינת כוח, אם נגדיר את המשפחתית/סופר מיני הכי חזקה שאפשר לקנות בתקציב כ-10, ראפיד תהיה 6 ומיטו היא 8.

מה שמביא אותי לנקודה שמיטו, מבחינת החבילה הכוללת, פחות טובה מהמכוניות הכי טובות בקטגוריה, אבל היא עדיין חבילה טובה יחסית, ומשמעותית יותר מעניינת מראפיד או כל משפחתית חזקה אך סתמית אחרת. 

הפוקוס/208/308, גם הן כולן "נופלות" בניקוד - או בכוח (כולן) או בהתנהגות (308). מכונית ספורטיבית טובה צריכה שילוב של כוח והתנהגות (ועוד דברים כמו תקשורת, אפשרויות שיפור, וכו' אבל לא בזה עסקינן בשרשור הזה) ולא מספיק שיהיה לה רק אחד מהמרכיבים. מכונית חזקה שלא מתנהגת תבאס אותך בתת היגוי בפניה הראשונה, ומכונית חלשה ולא מתנהגת תבאס אותך ביציאה מהפניה הראשונה. ואחרי שחוויתי מכוניות משני הסוגים, אני עדיין לא יודע מה יותר מבאס.

לגבי DS3 (והקופרה, ושאר ה-Rant שהבאתי שם), כתבתי עליה בלי קשר להמלצות שלך. פשוט הייתי כבר בשוונג של חוות דעת על ספורטיביות קטנות.

לפני 24 דקות, aviaviavi כתב:

אני מניח שרוב האנשים ששומעים שלרכב מסוים יש טורבו ומבחינתם הוא אוטומטית "ספורטיבי", ופה בפורום אפילו קופרה 1.8 לא נחשבת לספורטיבית.

לפי דעתי הבחור רוצה רכב שנראה "צעיר" שמאיץ סבבה וגדול מספיק להסיע את החברים, אז רוב ההצעות הסולידיות יתאימו. לא ימי מסלול, תקיפת פניות וחיפוש אחרי הגה מתקשר

אני לא יודע, כשמישהו בא אלינו ומבקש שנמליץ לו על "רכב ספורטיבי" אנחנו ממליצים לו על רכב ספורטיבי לפי ההגדרה של רכב ספורטיבי. אני חושב שלהמליץ על רכב מעפן שנראה טוב ויש לו טורבו "כי זה מה שחלק מהאנשים מתכוונים אליו" זה לחטוא למטרה ולהוריד את הרף שלנו לרמה של "הדיוט/אידיוט מהשורה" שלא מבין מהחיים שלו וסתם זורק מונחים מפוצצים לאוויר. השיטה הזו היא הדרך הבטוחה והמהירה להנציח שטויות שאנחנו שומעים במקומות אחרים כמו "אוטו מטוס" על מאזדה 3 או "אוטו ספורט" על לאון 1.2. 

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היום יש טורבו בכל דבר בערך, זה לא מה שהופך את הרכב לספורטיבי. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מבין שאתה לא מחפש רכב ספורט באמת..לפי התגובות
וטוב שככה כי התקציב שלך הוא לא תקציב
לבחור צעיר שמחפש טיפה הנאה מנהיגה ורכב שסוחב יחסית טוב
בסכום כזה , הייתי ממלית על מאזדה ספיריט מהדור השני.
המנוע סוחב בהחלט ( זה לא מטוס) אבל תהיה רחוק מלעכב את התנועה, ומבחינת הנאה, אני חושב שמבין המשפחתיות כמו סיויק ולאון שהוצעו פה, תקבל הכי הרבה הנאה לשקל

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• מעניין 1
פורסם (נערך)

לא יודע אם באמת אפשר למצוא משהו סביר בסכום הזה אבל אם הוצע מאזדה 3 דור שני, הייתי מציע את הספיריט דור ראשון- קצת יותר כיפית , פחות מעודנת ויותר זולה(לדעתי אם מישהו שוקל כל מאזדה 3 דור שני עדיף לוותר על התענוג וללכת או לראשון או לשלישי בהנחה שהתקציב מאפשר)

חזקה היא לא באמת אבל קצת פחות עגלתית מה 1600 ומבחינת התנהגות היא נחמדה מאוד(לגמרי מעל הממוצע של המשפחתיות שהתחרו בה בזמנו)

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

הרכב הראשון שלי היה ספיריט מהדור הראשון - מדהימה

היום אני עם 6 פרימיום מהדור השני ומתגעגע לספיריט.

באותה מידה אני רוצה רכב חזק יותר ולא יודע מה לבחור.

פורסם

אוקי אז ככה.

התכוונתי לרכב ספורטיבי במראה שנראה טוב וצעיר ונוסע טוב שכיף לנהוג עליו לא חייב להיות עליו טורבו מחפש רכב אמין עד 35 גג 40 פשוט שלא יהיה עגלה כי אז סתם אני יוציא למנוע את הנשמה.

פורסם

א, סימני פיסוק הם חברים שלך. תשתמש בהם.

ב, מה זה "נוסע טוב"? מה זה "שכיף לנהוג עליו"? מה זה "שלא יהיה עגלה"? תשתמש במונחים שאפשר לכמת איכשהו. לא ב"טוב".

בשבילי כל דבר שעושה יותר מ-9 שניות למאה קמ"ש זה עגלה, הסיוויק שציינת עושה את זה ב-11 שניות. היא עגלה או לא?

בשביל מישהו אחר, כיף לנהוג על רכב נוח, אז נמליץ לו על רנו פלואנס. זה מה שאתה מחפש? לא נראה לי.

אם אתה מחפש רכב עם לוק צעיר שנוסע סביר - לך על איביזה 3 דלתות או יונדאי וולוסטר.

פורסם
לפני 1 דקה, Hanan Bellis כתב:

אני ישאל את זה ככה, בסכום שאמרתי איזה רכב הכי נותן תמורה הכי טובה לכסף?

תלוי בצרכים שלך. ממליץ לפרט עליהם קצת יותר, מה חשוב לך יותר ומה פחות ברכב.

פורסם
לפני כשעה, Hanan Bellis כתב:

אני ישאל את זה ככה, בסכום שאמרתי איזה רכב הכי נותן תמורה הכי טובה לכסף?

אם היה רכב אחד שנותן את התמורה הכי טובה לכסף, היו קונים רק אותו, לא?

כמו שכבר אמרו - תציין מה הצרכים שלך (אתה יכול להיכנס ליועץ האוטומטי שלנו ולראות מה השאלות שהוא מציג, זה אולי ייתן לך רעיונות) ונייעץ לך לפי זה. על כל הדברים שאמרת עד עכשיו קשה מאוד לבסס ייעוץ משמעותי.

פורסם

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

תלוי בצרכים שלך. ממליץ לפרט עליהם קצת יותר, מה חשוב לך יותר ומה פחות ברכב.

שיהיה נוח, ביצועים, שיראה טוב, ושיהיה אמין אני יודע להחליף דברים פשוטים שאפשר לעשות ואוהב להתעסק עם הרכב.עדיפות לגג נפתח, אני אוהב.

מבחינת ביצועים אני רוצה פשוט להרכיב את הרכב שישב טוב על הכביש, שיהיה לי כיף לנהוג עליו, פשוט לא רוצה רכב שלא יסחב בעליות .

נגיד אהבתי את המראה של הsonic rs ואת הסיאט לאון שנה 2011 כזה

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

אם אתה מחפש רכב עם לוק צעיר שנוסע סביר - לך על איביזה 3 דלתות או יונדאי וולוסטר.

אני חושב שקיבלת את התשובה שלך כאן 👆

פורסם

אבל למה נוסע סביר ? יצא לי לחפש גם איביזה ויונאי וולוסטר, יצא לי לראות ביד 2 וולוסטר 140 כח שגם בתקציב. היא נוסעת רק "סביר" ?

פורסם

כן. אבל זה מה שאתה מחפש. הן לא עגלות, אבל יש ביניהן לבין מכוניות ספורטיביות פער די גדול. לכן - סביר. 

שתבין, סביר זה אחלה, זה טוב, זה לא מדהים וזה לא ספורטיבי אבל זה יספיק לחלוטין ל-90% מהאנשים 90% מהזמן, בגלל זה קוראים לזה סביר.

אני חושב שיש לנו איזו אי-התאמה בהבנת המינוחים שאנחנו משתמשים בהם. הייתי ממליץ לך להתחיל מנסיעה קצרה על האיביזה או הוולוסטר האלה ולראות אם הן סבבה לך. אם כן, אחלה. אם לא, תחזור לפה ונחשוב על משהו חזק יותר.

• תוכן חדש...