Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

אני לפני רכישה של רכב למשפחה צעירה (כיסא תינוק אחד). התכנסתי לסביבת תקציב של 60 אלף שקל. 

מצאתי גולף 2016 נחמדה (עלתה לכביש באוקטובר, 60 אלף ק"מ, יד 2 מפרטי שעד 2019 הרכב היה אצלו בליסינג וקנה אותו). אין תקלות ומכון הבדיקה טוען שהגיר במצב טוב בלי התקלות הקלאסיות. 

מבין הג'יפונים שקוסמים לנו בגודל אבל כנראה מיותרים בגלל צריכת הדלק ראיתי שאופל מוקה, אולי שברולט טראקס וסוזוקי קרוס-אובר יוכלו להתאים לתקציב.

יש לי על הפרק כמה מוקות מליסינג ומפרטי, שנתוני 2016 ו2017. ק"מ בין 40-85 אלף במצב טוב. יעלו כ-63-65 אלף אבל אחרי טיפול וטסט לעומת הגולף שצריכה טיפול 60 אלף, מצבר ובקרוב צמיגים חדשים.

מחשבות?

פורסם

לי היתה גולף 2014, לדעתי מכונית מעולה. די נוחה, איכותית ומרגישה סולידית.  מרגישה טוב על הכביש, אהבתי את פעולת ה dsg ומנוע 1.2 tsi הרגיש חזק מספיק, גם המזגן טוב וצריכת הדלק סבירה ותהיה כנראה טובה מהמוקה. 

מבחינת אמינות היתה החלפה של משאבת מים, מעבר לזה הרכב היה אמין. 

שים לב של dsg אחריות מורחבת על מוח גיר ומצמדים.  תוכל לברר מה תוקפה בפניה לצ'מפיון מוטורס עם מספר הרכב, נדמה לי שיש גם אתר בו ניתן לבדוק עם רכב ספציפי כלול בהסדר. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

הרכבים שהצגת יכולים להיות סך הכל אופציות דיי טובות. 

חשוב לשים לב לעניין האחריות של הגיר בגולף. 

לגבי שברולט טראקס ואופל מוקה- מדובר במכוניות כמעט זהות והקרוסאובר מכונית טובה אם כי מכוערת ומשעממת אפילו יותר מהטראקס/ מוקה. 

אם קרוסאובר זה לא בראש מעיינך הרי שתוכל למצוא משפחתיות מאובזרות יותר במחירים זהים ואולי זולים יותר. 

דבר נוסף- כל המכוניות שמנית כאן הן בתצורת מרכב 5 דל'. חשוב לשים לב לנפח תא המטען. אני לא יודע כיצד תיכנס עגלה ברכבים הללו ואם זה ישאיר מקום נוסף לעוד ציוד/ קניות/ ציוד לרכב וכדומה. 

אני לא יודע מהיכן אתם ואם יש הגבלה בממדים של הרכב הדרוש אך אם אין שווה אולי לבדוק גם משפחתית סדאן. 

במקרה כזה ממליץ על מאזדה 3 2.0. 

אם חשוב לך אבזור גבוה תוכל לחפש ספיריט 2014-2015 ואם סאן רוף זה לא הכי קריטי הייתי מחפש ספורט/ קומפורט 2.0 משנת 2016 ואולי גם 2017 יוצאת ליסינג עם נתונים טובים. 

בהצלחה. 

שלומי.

פורסם

לגבי המוקה והטראקס, מדובר למעשה באותה מכונית עם שינויים קלים אך אותו מנוע ואותו גיר. ישנם בעיות עם מנועי האקוטק 1.4 ליטר טורבו 140 כ"ס של GM באותה סדרה המורכבים גם על אופל אסטרה J והשברולט קרוז. מדובר במנוע עם עם בעיות במערכות קירור, נטייה להיסדקות ושבירה של טלטלים ובוכנות ונרשמו גם תלונות אם כי בכמות נמוכה יותר של החלפת טורבו מוקדמת במנועים האלו כבר בקילומטראז דו ספרתי. 

אני חייב לציין שישנם הרבה כלים כאלו שנוסעים על הכביש כבר מספר שנים ללא בעיות והגיעו לקילומטראז גבוה לעומת אחרים שנתקלתי בהם שפתחו מנוע כבר פעמיים כך שאני מניח שמדובר באופן שבוהרכבים ננהגו וטופלו.

פורסם

לפני מספר שנים שברולט ואופל יצאו בהוראת תיקון ביחס למנועי 1.4 טורבו במסגרתה בוצע עדכון תוכנה והוחלף תקן השמן המשמש את המנועים הללו. אני לא בטוח מה האפקטיביות של הצעד למנוע שנסע מספר שנים טרם העדכון ואולי התחיל לצבור נזק, אך מהלך כזה יכול בהחלט למנוע את המשך תופעת הפגיעה בבוכנות ברכבים צעירים יותר.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני לא ממליץ על טראקס ומוקה.

למרות המראה החיצוני המטעה מדובר בשני רכבים קטנים וצפופים. נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים לא מוצלחים בטראקס, טיפה יותר טובים באופל אבל לא משהו שהופך אותה למכונית טובה. איכות החומרים לא מתעלה, וכך גם רמת האמינות בגרסאות 1.4 טורבו. משפחתית קומפקטית תהיה עדיפה בהכל למעט מראה ג'יפוני שאין לה.

אני מכיר מקרוב טראקס שסבל מבעיות חוזרות במזגן (פעמיים הוחלף מדחס או מפוח), טורבו הוחלף בקילומטראז' מוקדם וקצת לפני שהרכב הושבת בתאונה גם הגיר התחיל לזייף וזה ברכב עם קצת יותר מ-100 אלף ק"מ.

פורסם

האם יש סיבה שבחרת דווקא רכבי הא'בק קצרים? יש רכבים משפחתיים מרווחים יותר...

בנוסף לא סיפרת כלום על הצרכים וטוואי הנסיעות שלך ברכב?

פורסם

דגמי האצ'בק משפחתיים לרוב מרווחים בדיוק כמו גרסאות הסדאן. ההבדל הוא בגודל תא המטען שבליטרים לרוב גדול יותר בדגמי הסדאן, אך הרבה פחות נוח לשימוש ולא מאפשר הובלת חפצים גדולים בקיפול המושבים בנוחות כמו ברכבי האצ'בק, סטיישן או SUV.

פורסם

"לרוב" כן אבל במקרה הנ"ל אני חושב שלא.

בתקציבו של פות"ש גולף ומוקה יהיו יחסית צפופות בספסל האחורי ובתא המטען האלטרנטיבות (אוקטביה, או יונדאי משפחתית או סטיישן כלשהיא) יהיו הרבה יותר מרווחות ומתאימות יותר למשפחה.

פורסם

גולף בכלל לא צפופה בספסל האחורי, מוקה זה כבר סיפור אחר, ועדיין לזוג עם ילד אחד סופר מיני יכולה להספיק, לחסוך בעלויות אחזקה ולהיות נוחה יותר לחניה אם גרים באיזורים מאתגרים.

זה שיש ילדים לא אומר שחייב בהכרח לקנות את הרכב הכי גדול שהתקציב מאפשר. לכל רוכש יש דרישות נוספות ואפשר לחשוב על רכבים שיהיו מאוזנים יותר במענה על הדרישות.

פורסם

מיקי אתה קצת מערבב גולף זה לא סופרמיני ולא יחסוך בעלויות ואני שאלתי את הבחור אם יש סיבה ספציפית שהם בדקו האצ'בקים? כדי שהוא יענה אם יש לו בעיית חניה וכו... בדיוק בשביל להבין מה הצרכים שלו האם לא עדיף לו רכב גדול יותר.

פורסם

אם זה לא היה ברור - גולף היא משפחתית קומפקטית שמציעה מספיק מרווח למשפחה קטנה/צעירה.

הכוונה הייתה שגם מכונית סופר מיני יכולה להספיק למשפחה קטנה - איביזה, פולו, i20, ריו, ג'אז - כולן מציעות מרווח הולם שיספק משפחה עם ילד אחד.

פורסם

אני ב60 אלף מחפש קיה ספורטאז 2015 מנוע 1.6 עם נתונים טובים לאחלה רכב שהוא 19 סמ יותר ארוך

מהגולף 2015. 20 סמ יותר שהשברולט טראקס.... חוץ מזה , אני לא רואה שהבחור מבקש העזרה מגיב

להודעות. 

• תוכן חדש...