Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן מה נשמע?

אני עוד מעט משתחרר מהצבא וחשבתי להתחיל לשטוף לאנשים את המכוניות שלהם אצלם בבית(כמובן רק איפה שיש גישה לחשמל ולמים) ואני אבוא עם הציוד שלי.

שטיפה רק מבחוץ,אבל כמובן עם מטלית מיקרופייבר,שיטת 2 הדלאים ולעשות הכל כדי לא לפגוע בצבע של הרכב עצמו.

השאלות שלי הם:

1-אני צריך לפתוח תיק אצל ביטוח לאומי/מס הכנסה?

2-אי אפשר פשוט לקחת מזומן מאנשים?

3-כמה יעלה לי ביטוח הרכבים שאני שוטף(אם לדוגמא אני לוקח 60 שקל,כמה מתוכם אני אשלם לביטוח)?

4-האם יש לזה שוק?

5-לדעתכם זה אחלה דבר לעשות אחרי שאני משתחרר מהצבא?

תודה רבה ואשמח לעזרה.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, FuriousLift כתב:

1-אני צריך לפתוח תיק אצל ביטוח לאומי/מס הכנסה? לפי החוק, כן. אתה חייב.

2-אי אפשר פשוט לקחת מזומן מאנשים? לפי החוק אתה מחוייב לדווח על הכנסותיך ולא לקחת תשלום בשחור.

5-לדעתכם זה אחלה דבר לעשות אחרי שאני משתחרר מהצבא? לדעתי, בתור חייל משוחרר, חפש לך מקור הכנסה אחר. הסכום הקבוע שתצטרך לשלם לבירוקרטיה עלול להוציא לך את הרוח מהמפרשים. בתור חייל משוחרר שמחפש לעשות קצת יותר כסף ממה שהוא היה רגיל עד עכשיו- חפש לך עבודה שכירה עם הכנסה גבוהה יותר ובטוחה יותר.

סורי אם אני נשמע מבאס. 

בהצלחה באזרחות. תזכור, שהדרגה שיותר גבוהה מהרמטכ"ל- היא אזרח 😄

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם כל בעל עסק היה מכין תוכנית עיסקית מסודרת היו הרבה פחות פשיטות רגל.

עצת הזהב היא לגשת לאחד מהאירגונים שיעזור לכם לבדוק אם העסק בכלל כלכלי ובאיזה תנאים.
לפי השאלות פער הידע שלכם עצום.

לפני 30 שנה בחנתי בצורה מסודרת את נושא מכון השטיפה.
להפתעתי רוב העסקים האלו לא ממש מרוויחים.

https://www.google.com/amp/www.sbc.co.il/%25D7%259E%25D7%2598%25D7%2599/amp/

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, FuriousLift כתב:

אהלן מה נשמע?

אני עוד מעט משתחרר מהצבא וחשבתי להתחיל לשטוף לאנשים את המכוניות שלהם אצלם בבית(כמובן רק איפה שיש גישה לחשמל ולמים) ואני אבוא עם הציוד שלי.

שטיפה רק מבחוץ,אבל כמובן עם מטלית מיקרופייבר,שיטת 2 הדלאים ולעשות הכל כדי לא לפגוע בצבע של הרכב עצמו.

השאלות שלי הם:

1-אני צריך לפתוח תיק אצל ביטוח לאומי/מס הכנסה?

2-אי אפשר פשוט לקחת מזומן מאנשים?

3-כמה יעלה לי ביטוח הרכבים שאני שוטף(אם לדוגמא אני לוקח 60 שקל,כמה מתוכם אני אשלם לביטוח)?

4-האם יש לזה שוק?

5-לדעתכם זה אחלה דבר לעשות אחרי שאני משתחרר מהצבא?

תודה רבה ואשמח לעזרה.

יש לזה שוק.

אבל לא יודע עד כמה זה יהיה לך ריווחי.

קודם כל לרוב האנשים אין גישה לחשמל ומים. מצמצם לך משמעותית את הנפח עבודה.

דבר שני אתה תצטרך לתמחור הזה הרבה יותר מ-60. 

כי שטיפה לוקחת מינימום חצי שעה שאתה צריך לארגן ציוד וכו'. ויש את הנסיעה הלוך וחזור. בקיצור אתה מבזבז מעל שעה על כל לקוח. 60 ש"ח לשעה/שטיפה זה מאוד נמוך.

לדעתי כמו שאמרו תמצא ביזנס אחר. 

רווח בתחום הזה יש בעיקר מכל מיני טיפולים שהם מעבר לשטיפה - כלומר דייטלינג לסוגיו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה אוהב את התחום תנסה להתחיל בעסק של דיטיילינג באזור המגורים שלך, לאט לאט תבין אם זה שווה או לא

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מס הכנסה לא צריך להפחיד אותך כי גם ככה רמת המיסוי שלך גבוהה מאוד בתור חייל משוחרר.

אין לך סיכוי למשהו כזה באזור שלי כשיש שטיפה בכפר ב20 שקל שכוללת הכל.

• מבאס 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

60 שח לשטיפה זה כלכלי רק אם תסגור עם ציי רכב שטיפה אצלהם בחניון ואז יש לך יום מלא באותו המקום. ככה 20 דקות נסיעה בממוצע ועוד חצי שעת עבודה אתה לא תוציא אפילו שכר מינימום.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוא מדבר על חיצוני בלבד.

אני הייתי משלם 60 שקל לרכב שיבוא 3 פעמים בחודש לשטוף 3 רכבים חיצונית אצלי בחתר כי הרכבים עם הלוגו שלי הם גם הפרצוף שלי בחוץ.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לציי רכב שוטפים ב15-25 ש"ח לרכב ,ב60 שקל אף אחד לא ירק לכיוון שלו,אין בזה כסף,בטח גם לא לבן אדם אחד ,צריך כמה עובדים.
יש לי במגרש בממוצע 60 כלי רכב,שוטפים לי פעמיים בשבוע אני משלם 20 שקל פר רכב,באים 2 אנשים שוטפים את המגרש לוקח להם יום שלם.
לפרטיים אם לא תיקח 100 שקל לרכב זה לא כלכלי,וגם לאחר מכן אתה תעבוד על אחוזי רווח מאוד נמוכים ,זה לא עסק שהולך טוב בארץ לדעתי.

• רעיון טוב! 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 3 שעות, ArikC כתב:

לציי רכב שוטפים ב15-25 ש"ח לרכב ,ב60 שקל אף אחד לא ירק לכיוון שלו,אין בזה כסף,בטח גם לא לבן אדם אחד ,צריך כמה עובדים.
יש לי במגרש בממוצע 60 כלי רכב,שוטפים לי פעמיים בשבוע אני משלם 20 שקל פר רכב,באים 2 אנשים שוטפים את המגרש לוקח להם יום שלם.
לפרטיים אם לא תיקח 100 שקל לרכב זה לא כלכלי,וגם לאחר מכן אתה תעבוד על אחוזי רווח מאוד נמוכים ,זה לא עסק שהולך טוב בארץ לדעתי.

אני מדבר על מקומות עם 5- 10 רכבים. שם לא מקבלים את המחירים שלך וזה תחליף לשטיפומט.

• אהבתי 1

פורסם

סתם שטיפה לא תהיה כלכלית.

אם אתה רוצה איזשהו סיכוי להצליח, לדעתי אתה צריך להתחיל לעבוד במקום שעושה דיטיילינג ולצבור ניסיון, רק אחר כך להפוך להיות עצמאי.

וגם אז, לא רק שטיפה, אלא טיפול דיטיילינג מלא וזה אומר שאתה צריך רכב שיהיה בו את כל הציוד, כולל מיכל מים וגנרטור.

אם תגבה 60-100 שקל אתה לא תהיה רווחי, ולכן אתה צריך להציע טיפול מלא במחיר מתאים, כזה שישתלם לך להגיע לבית הלקוח.

קל לשכוח שזמן זה כסף, במיוחד שאת הזמן הזה אתה מבלה ברכב עם עלויות אחזקה.

סביר להניח שתצטרך רכב גדול, משהו שגובל ברישיון למשאית, וביטוח לא הייה זול מכיוון שאתה נהג צעיר (ואולי אפילו חדש).

אם אתה רוצה לעשות את זה כי התחום מעניין אותך- תתחיל בתור שכיר ומשם תתקדם לעסק משלך.

אם אתה רוצה לעשות את זה בשביל לעשות קצת כסף מהצד- עדיף שתוותר לפני שאתה נכנס להוצאות, המודל העסקי שלך לא רווחי.

• אהבתי 1

They are trying to ban me...

פורסם

נעשה את זה פשוט יחסית. 

אני מניח שזה רק אתה תעבוד.

-כמה מכוניות אתה יכול לשטוף ביום?

-כמה זמן לוקח לך לעשות רכב אחד, כמה זמן הנסיעות ממקום למקום?

-כמה אתה יכול לגבות עבור השירות(=כמה אנשים יסכימו לשלם)?

-כמה יעלה לך הנסיעות, הפרסום, השיווק, החומרים?

-כמה זמן יעבור עד שהלקוח הראשון שלך יגיע אליך? והשני?

כשתענה על השאלות האלו, תתחיל לראות את התשובה בעצמך.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמה תעלה השכירות , המיסים לעיריה ( כולל מס שלטים), והחומרים ומים?
כמה ימים העסק סגור בשנה בגלל מזג אוויר?
מי הלקוחות הפוטנציאליים באזור?
מה היתרון היחסי שלך?
מי התחרות וכמה היא גובה?
מה יקרה לעסק ולשכרך אם תחלה?
מה נקודת האיזון בכדי להתחיל להרוויח?
כמה עולה לנהל תיק עוסק מורשה וכמה ישאר לך אחרי ההוצאות ותשלום מיסים?

יקירי, לפתוח עסק זה לא עניין פשוט.
אם אתה לא רוצה להתחיל את דרכך באזרחות עם חובות תלך להתיעץ עם גוף שינחה אותך ויעזור לך להכין תוכנית עיסקית שבה תבין בצורה רצינית מה הפוטנציאל להרוויח.

רבים כמוך קופצים למים בלי להבין את המכלול ואז מסתבכים כלכלית ולעיתים גוררים אחריהם משפחה וחברים לתוך חובות.

אתה בראשית דרכך- תתחיל ברגל ימין

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...