Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

לפני 3 ימים קיבלתי סיאט ארונה חדש. בשלושה ימים שנהגתי איתו עשיתי כ 100 קילומטר ומיכל הדלק התרוקן בחצי כמעט, לפי נתוני הנהיגה ברכב ממוצע הצריכה עומד על 6 קילומטר לליטר למרות שאני יודע שהרכב עושה יותר לליטר. לא מדובר בנהיגה מופרעת, ותחרויות ברמזורים אלא נהיגה נורמטיבית. 

מישהו סיפר לי שבחודש חודשיים הראשונים צריכה הדלק של הרכב גבוה יותר (סוג של הרצה) ולאחר מכן זה מתאזן. 

מישהו נתקל בזה? או שעדיף שאדבר עם החברה על זה ושמדובר בתקלה כלשהי? 

פורסם (נערך)

יש לי ארונה בת חודשיים, הצריכה 11-12 קמ"ל בשימוש מעורב, בתוך חיםה ונסיעות לצפת (כלומר תוואים הרריים). חישוב בעת התדלוק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא בטוח שהמדידה שלך נכונה - מד הדלק אינו בהכרח לינארי.

בדוק קילומטראג' עד תדלוק הבא והקפד למדוד כשהמיכל מלא בתחילה והתדלוק ממלא אותו שוב.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בגדול קיבלתי את הרכב מתודלק מהחברה. עד כמה עשה בערך 100 קילומטר ויש לי קצת יותר מחצי מיכל.

זה פשוט לא נראה לי הגיוני גם אם אני מתעלם מנתוני המדידה של הרכב שהוא שותה כל כך הרבה 

פורסם (נערך)

מציע לך לתדלק עד הסוף ולהתחיל שוב מדידה.

הרכב שלך לא צורך 6 ק"מ לליטר. לא באופי הנהיגה שתארת.

המחוון אינו לינארי. ולא בטוח שהמיכל היה מלא עד הסוף.

יש סיכוי שהצריכה 6 ליטר ל 100 ק"מ...= 16.7 ק"מ לליטר.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עזוב את מחוון הדלק בלוח שעונים, הוא לא אומר כמעט כלום. סע עד לרזרבה, מלא עד לקפיצת המשאבה, אפס את מד הקילומטרים הזמני,  סע שוב עד לרזרבה מלא שוב ועדיף באותה תחנה ואם אפשר באותה משאבה, חלק את הקילומטראז' במד הקילומטרים הזמני במספר הליטרים שמולאו ותקבל תוצאה קרובה למציאות.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מה שאמרו לך נכון אבל אם מחשב הרכב באמת מראה 6 ק"מ לליטר אחרי 100 ק"מ זה בכל זאת נשמע לי קצת חריג עם כל הסייגים שהמחשב לא מדוייק או מד הדלק. מקווה שאכן הכל בסדר כי גם אם המחשב טועה זה בדר"כ לא בפערים ש 6 הופך ל 12, לפחות מהניסיון שלי. 

פורסם

בדוק בספר הרכב אם יש הנחיות על הרצה. 

מהנסיון המועט שלי עם רכבים חדשים לגמרי, היא אכן משתפרת לאחר התדלוק בפעם הראשונה.

פורסם

בנוסף להמלצות על שיטת המדידה הנכונה שהומלצה לך, קח בחשבון שקיבלת את הרכב בתחילתו של גל חום חריג, וגם המזגן בימים כאלה תורם את חלקו בצריכת הדלק.

• רעיון טוב! 1

פורסם

שישה קמ לליטר זה בהחלט מופרז.
אני מניח שבעיה ברכב זה ההסבר הפחות סביר בהשוואה לטעות באופן המדידה.

מציע לך לנהוג קצת ולראות למה זה מתפתח. במקביל תוודא שאתה מודד נכון

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• תוכן חדש...