Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הזמנתי במאי פיג׳יו 2008 עם גג פנורמי והאוטו היה אמור להגיע ביולי ולפני מספר ימים עודכנתי שהאוטו לא יגיע ביולי, אלא אולי בסוף אוגוסט קח  שאני יורד מהאוטו והחלופה הייתה אמורה להיות סקודה קאמיק מנוע 1.0 סטייל כי רק בתצורה הזאת האוטו קיים במלאי.

אך היום נכנסתי לאלבר וראיתי שפג׳יו 3008 דגם אקטיב 0 ק״מ קרוב מאוד למחיר של בשניהם האחרים והמחשבה ללכת על זה.

למשהו יש המלצה לתת?! מבולבל מאוד.

פורסם (נערך)

הקאמיק מקביל ל2008.

פיג'ו 3008 ממוצב כקטגוריה אחת מעל.

השאלה מה הצרכים שלך מהרכב והאם ה3008 מתאים לצרכים שלך.

המנוע דיזל חסכוני יותר, מנגד, ברמת גימור אקטיב (גם ב2008 וגם ב3008) אין לך:
בקרת שיוט אדפטיבית
בלימה אוטונומית ברוורס
זיהוי רכב בשטח מת
תיקון סטייה מנתיב אקטיבי

ב2008 אקטיב אין לך גם:
קיילס

משענת יד מרכזית.
ועוד כמה דברים ששכחתי.

כל הנ"ל קיימים גם בקאמיק אמבישן (הבסיסית).

כמה מבקשים על ה3008 אקטיב 0 ק"מ?
ועל הקאמיק? שים לב שבימים אלו יש מבצע חבר שנותן 7000 ש"ח הנחה, תוכל לנסות לבקש הנחה קרובה במידה ואין לך קרוב בקבע.

גילוי נאות- יש לנו קאמיק 1.5 סטייל. בזמנו התלבטתי רבות בינו לבין ולבסוף לאחר נסיעות מבחן בחרתי בקאמיק בלב שלם.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

תשווה תפוחים לתפוחים (שני רכבים מהיבואן או שני רכבי אפס ק"מ) ולא תפוחים לתפוזים (רכב מהיבואן לעומת רכב אפס ק"מ).

במכירה של רכב אפס ק"מ כמשומש אתה צריך להפחית 13 אחוז ולכן ירידת הערך אחרת לעומת רכב מהיבואן.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 17 דקות, ya_pl כתב:

הקאמיק מקביל ל2008.

פיג'ו 3008 ממוצב כקטגוריה אחת מעל.

השאלה מה הצרכים שלך מהרכב והאם ה3008 מתאים לצרכים שלך.

המנוע דיזל חסכוני יותר, מנגד, ברמת גימור אקטיב (גם ב2008 וגם ב3008) אין לך:
בקרת שיוט אדפטיבית
בלימה אוטונומית ברוורס
זיהוי רכב בשטח מת
תיקון סטייה מנתיב אקטיבי

ב2008 אקטיב אין לך גם:
קיילס

משענת יד מרכזית.
ועוד כמה דברים ששכחתי.

כל הנ"ל קיימים גם בקאמיק אמבישן (הבסיסית).

כמה מבקשים על ה3008 אקטיב 0 ק"מ?
ועל הקאמיק? שים לב שבימים אלו יש מבצע חבר שנותן 7000 ש"ח הנחה, תוכל לנסות לבקש הנחה קרובה במידה ואין לך קרוב בקבע.

גילוי נאות- יש לנו קאמיק 1.5 סטייל. בזמנו התלבטתי רבות בינו לבין ולבסוף לאחר נסיעות מבחן בחרתי בקאמיק בלב שלם.

3008 הרבה מעבר לצרכים שלי ,בגדול אנחנו זוג נשוי ללא ילדים בהמשך יהיו.. ומחפשים רכב שהיה מספיק גדול ובטוח. אשתי עושה המון נסיעות בערך 100 ק״מ +- בגלל העבודה בעוד שנה זה ישתנה לבערך 50 ק״מ ביום בגלל החלפת עבודות. 

בעקבות זאת חיפשתי ג׳יפון בגודל סביר ולא כל כך התייחסתי לגדולים, התלבטתי המון בין הקאמיק והפיג׳יו 2008 (את האקטיב לא אהבנו בכלל) ובסוף הוחלט הפג׳יו, לא בלב שלם.  מה שקרה בסוף שהמשלוח יתעכב בלפחות חודשיים ואף אחד לא עדכן אותי, קצת אכזב אותי השירות כי אם היו מעדכנים בזמן אולי הייתי מוצא קאמיק 1.5. נכון לעכשיו סקודה קאמיק 1.5 מגיע רק ב27 לאוגוסט לישראל, מה שאומר שהאוטו אצלי בסוף ספטמבר, מה שפחות מתאים לי גם בגלל שהשנה תתחלף אחרי חודשיים ומרגיש לי שאאבד שנה על הרכב וגם בגלל שמצאתי קונה לרכב שלי.

ה3008 יוצאת בערך 144000 כולל אגרה הקאמיק (אין לי חבר) יוצאת 135 כולל אגרה והפג׳יו פרימיום יצאה לי 138. 

התלבטות קשה...

הפיג׳יו 2008 לא קיימת בליסינג וכך גם הקאמיק סטייל אז אין כל כך דרך להשוות.

לפני 23 דקות, green כתב:

תשווה תפוחים לתפוחים (שני רכבים מהיבואן או שני רכבי אפס ק"מ) ולא תפוחים לתפוזים (רכב מהיבואן לעומת רכב אפס ק"מ).

במכירה של רכב אפס ק"מ כמשומש אתה צריך להפחית 13 אחוז ולכן ירידת הערך אחרת לעומת רכב מהיבואן.

הפיג׳יו 2008 והקאמיק סטייל לא קיימות ב0 ק״מ אז אין לי כל כך דרך להשוות.

פחות מעניין אותי ההפחתה אני קונה רכב לתקופה של לפחות 5 שנים.

פורסם

הייתי בוחר ב 3008 ללא ספק. 

מה שכן, בדוק אצל היבואן עד כמה יהיו מוכנים לבוא לקראתך (פיצוי על העיכוב) בהנחה על ה 3008. יתכן שהפער מול האפס קילומטר יהיה קטן מכדי להצדיק רכישה מליסינג 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הפיז'ו 3008 אקטיב היא מדגם הבנזין או הדיזל?

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, Daniel Bs כתב:

פחות מעניין אותי ההפחתה אני קונה רכב לתקופה של לפחות 5 שנים.

כדאי לדעת אם זה מענין אותך אתה צריך להבין את העלויות האמיתיות ברכישת רכב אפס ק"מ. המחיר הנמוך בו הרכב נמכר מפתה אבל לא אומר כלום אם לא תעשה חישוב מוערך של העלויות וזה תקף גם לתקופת אחזקה של 5 שנים.

מחיר המחירון של פיז'ו 3008 אקטיב דיזל הוא 160 אלף ₪ (ללא אגרת רישוי).

מוכרים לך אותו במחיר של 142 אלף (ללא אגרת רישוי). 

כלומר הנחה של 18 אלף ₪.

הפיז'ו הזאת צפויה לרדת כחמישים אחוז מהמחירון בחמש שנים, דהיינו ירידת מחיר של 80 אלף ₪ וכפועל יוצא מכך מחיר המחירון שלה יהיה כ- 80 אלף ₪.

ממחיר זה תצטרך לבצע הפחתה של 13 אחוז שזה שווה כ- 10 אלף ₪, דהיינו מחיר המחירון המשוקלל יהיה כ- 70 אלף ₪.

אתה קנית במחיר של 142 אלף ₪ ולכן ההפסד שלך יהיה 72 אלף ₪.

דהיינו הרווחת רק כ- 8 אלף ₪ יחסית לרכישה ישירות מהיבואן ולא 18 אלף ₪ (ואם להיות מדוייק אז הרווחת גם את הריבית על הלוואה בסך של כ- 18 אלף ₪ אילו היית קונה מהיבואן. מדובר בסכום קטן נוסף סביב 1,000 - 1,500 ₪ נניח).

אם לצורך הדוגמה תוכל לקבל הנחה של 9 אלף ₪ או קצת יותר מכך, דהיינו מחיר של 151 אלף ללא אגרת רישוי ₪, ברכישת רכב כזה ישירות מהיבואן תהיה במצב דומה מבחינת עלויות כוללות. זאת למרות מחיר רכישה גבוה יותר ב- 18 אלף ₪.

הנחה בסדר גודל של 5 אלף ₪ ברכישה ישירות מהיבואן היא הנחה מקובלת בפיז'ו לצורך הענין.

אני באופן אישי הייתי מעדיף בדוגמה הנ"ל הנחה של 5 אלף ₪ ברכישה ישירות מהיבואן לעומת הנחה אמיתית של 9 אלף ₪ ברכישה מאפס ק"מ ולספוג את ההפרש בסך של 4 אלף ₪.

(בפועל ייתכן שבמכירה לאחר 5 שנים שלא יהיה גם את ההפרש הזה של ה- 4 אלף ₪, כי הרכב שלי יהיה יד ראשונה פרטי ויהיה קל לקבל עליו מחיר מחירון בעוד שבאפשרות השניה הרכב יהיה יד שניה, כאשר היד הראשונה היא כאמור ליסינג אפס ק"מ. אבל ייתכן גם מצב הפוך שדווקא רכב האפס ק"מ הזול יותר ב- 10 אלף ₪ יזכה לביקוש גדול יותר או לפחות לביקוש ספיציפי מפלח לקוחות מסוים שמחפש מחיר רכישה זול יותר).

הסקודה קאמיק והפיז'ו 2008 שציינת יפסידו לך בחמש שנים סביב 66 עד 68 אלף ₪, בהנחה של ירידת ערך דומה של 50 אחוז בתקופה הנ"ל.

פורסם

אם יש רכב שאתה רוצה חכה לו. בשביל המתנה של חודשיים תחזיק 5 שנים רכב שפחות מתאים לך?

תמכור את שלך. קח משהו זמני בשכירות לחודשיים ותקנה את הרכב שאתה באמת רוצה.

אתה גם יכול לעשות משא ומתן חדש על המחיר עם פיזו לנניח לבטל את ההזמנה או שיתנו עוד הנחה תמורת הרכב שתשכור.

ספציפית ל3008 - האם נהגת על דיזל כזו? אשתי למשל פסלה את הדיזל 5 דקות לתוך תחילת נסיעת המבחן. המחיר לא היה פונקציה.

פורסם
לפני 30 דקות, GTאי כתב:

אם יש רכב שאתה רוצה חכה לו. בשביל המתנה של חודשיים תחזיק 5 שנים רכב שפחות מתאים לך?

תמכור את שלך. קח משהו זמני בשכירות לחודשיים ותקנה את הרכב שאתה באמת רוצה.

אתה גם יכול לעשות משא ומתן חדש על המחיר עם פיזו לנניח לבטל את ההזמנה או שיתנו עוד הנחה תמורת הרכב שתשכור.

ספציפית ל3008 - האם נהגת על דיזל כזו? אשתי למשל פסלה את הדיזל 5 דקות לתוך תחילת נסיעת המבחן. המחיר לא היה פונקציה.

לא נהגתי כי היא לא הייתה אופציה.

מה אשתך לא אהבה בדיזל?

פורסם

היציאה מהמקום הרבה יותר עצלה ולוקח זמן לתפוס מהירות + הרעש שונה ממנוע בנזין.

שורה תחתונה זה מרגיש שונה. זה לא כמו ההבדל בין מנוע 1.6 למנוע 2 ליטר.

פורסם
לפני 1 שעה, GTאי כתב:

אתה גם יכול לעשות משא ומתן חדש על המחיר עם פיזו לנניח לבטל את ההזמנה או שיתנו עוד הנחה תמורת הרכב שתשכור

נסה לבקש רכב חליפי (או רכב הדגמה) כלשהו למשך הזמן שההזמנה מתעכבת. 

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני כשעה, רק מיאטה כתב:

מעניין. לא הודיעו לי כלום על העיכוב.

כמה יוצא מהיבואן  3008 דיזל ?

לא יודע כמה אצל היבואן.

ב0 ק״מ 144000.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, רק מיאטה כתב:

כמה יוצא מהיבואן  3008 דיזל ?

לפני 7 שעות, Daniel Bs כתב:

לא יודע כמה אצל היבואן.

ב0 ק״מ 144000.

לפני 14 שעות, green כתב:

מחיר המחירון של פיז'ו 3008 אקטיב דיזל הוא 160 אלף ₪ (ללא אגרת רישוי).

עניתי כמה עולה מהיבואן, כנראה אף אחד לא קרא כי יצאה הודעה ארוכה או מסובכת מדי 😅

אבל זה שפותח השרשור לא יודע כמה עולה הרכב מהיבואן זאת בדיוק הבעיה. יש חוסר הבנה בסיסי של של כדאיות עיסקת רכישת רכב אפס ק"מ ו/או של רכישת רכב בכלל.

אבל טוב שפותח השרשור מתעניין ושואל. אני מציע לקרוא את ההודעה שלי למעלה שוב כדי להבין את עלויות העיסקה.

אנסה לסכם בקצרה:

פיז'ו 3008 אקטיב דיזל אחזקה לחמש שנים:

רכישה מהיבואן: עלות צפויה של 77 אלף ₪ (לאחר שקלול של הנחה ממחיר הרכישה של כ- 5 אלף ₪ ומנגד תוספת ריבית בהלוואה של כ- 2,000 ₪).

רכישה מאפס ק"מ: ירידת ערך צפויה של כ- 72 אלף ₪ (לאחר שקלול הפחתת מחיר במכירה של רכב ליסינג).

פיז'ו 2008 וסקודה קאמיק בדגמים שצויינו, רכישה מהיבואן: ירידת ערך צפויה של כ- 66 - 68 אלף ₪

(בהנחה כי ירידת הערך של כל הרכבים הנ"ל תהיה זהה באחוזים, ייתכן כי בפועל ה- 3008 תשמור מחיר טוב יותר. כמו כן יכולים להיות הבדלים בעלויות ביטוח, טסט וטיפולים).

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...