Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין, למצמד זה לא מזיז כמו לסינכרון. 

ראיתי כבר כאלו שבורים, תוצאה של שילוב להילוך ראשון במהירות שהיא לא זחילה. 

• אהבתי 1
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 25.6.2020 בשעה 17:07, Buki כתב:

צירפתי סרטון, כל הסרטון 2 שניות. החזקה בנקודת חיכוך לדעתי פחות משניה. אפשר לעשות את זה יותר מהר.

עזוב שטויות ככה זה נראה עם קלאץ חדש

• אהבתי 1
פורסם

לפני 16 דקות, danniel כתב:

האמת שבכל המכוניות הקודמות שלי לא נדרשתי לפעולה הזו, אפשר היה להתגלגל ולהאיץ בהילוך שני כמעט ממהירות 0.

ברכב הנוכחי, יש שילוב של מנוע טורבו קטן וגיר עם הילוכים ארוכים מאוד ואז נניח אחרי מעבר של פס האטה בעליה אתה מוצא את עצמך בהילוך שני במהירות 10-15 קמ"ש ואין למנוע יכולת להאיץ, צריך לרדת לראשון. 

לפני 9 דקות, EliC25 כתב:

עזוב שטויות ככה זה נראה עם קלאץ חדש

זה שילב יפה וחלק וככה בדיוק זה אמור להיות, לא להתעקב בנקודת חיכוך. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 שעות, danniel כתב:

אז בעצם מה שאתה אומר זה שכל עוד והרכב מצליח להאיץ מהילוך שני (והוא תמיד מצליח להאיץ מהילוך שאני כשאני ב-10 קמ"ש אך קצת רועד, לא בצורה קיצונית), עדיף להשאר על שני ולצבור מומנטום בקצב איטי בהתחשב באלטרנטיבות האחרות? 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 10 שעות, danniel כתב:

תוצאה של שילוב להילוך ראשון במהירות שהיא לא זחילה. 

יש מכוניות שבאמת קשה לשלב לראשון במהירות 15 קמ"ש אבל יש מכוניות שמאפשרות את זה די בקלות, הידית זזה לראשון ללא מאמץ, בדיוק כמו לכל הילוך אחר. האם גם המקרה זה יש שחיקה גדולה של הסנכרונים ולמה? 

• אהבתי 1

פורסם

לפני 10 שעות, THELAD כתב:

אז בעצם מה שאתה אומר זה שכל עוד והרכב מצליח להאיץ מהילוך שני (והוא תמיד מצליח להאיץ מהילוך שאני כשאני ב-10 קמ"ש אך קצת רועד, לא בצורה קיצונית), עדיף להשאר על שני ולצבור מומנטום בקצב איטי בהתחשב באלטרנטיבות האחרות? 

קשה לי להגיד כי אני לא מכיר טכנית את הדגם.

אולי יש סנכרון מחוזק להילוך כמו שיש להילוכים 2-3  בדרך כלל וזה לא ממש ישפיע לאורך זמן אולי באמת כדי למשוך עם הילוך 2 ולא להוריחד לראשון. צריך לנסוע בכזה רכב כדי להרגיש מה כדאי. 

בכל מקרה הטריק של גז כיניים או דאבל קלאץ' ממזער את העומס על הסינכרון. 

לפני 2 שעות, Buki כתב:

יש מכוניות שבאמת קשה לשלב לראשון במהירות 15 קמ"ש אבל יש מכוניות שמאפשרות את זה די בקלות, הידית זזה לראשון ללא מאמץ, בדיוק כמו לכל הילוך אחר. האם גם המקרה זה יש שחיקה גדולה של הסנכרונים ולמה? 

בכל מקרה יש שחיקה אבל כמו שכתבתי,  אולי מבנה התיבה מאפשר זאת והבלאי יהיה זניח. 

• אהבתי 1
פורסם

אין ממש מה להוסיף על מה שכבר אמרו (אבל אני אעשה את זה בכל זאת כי זה האינטרנט ואתם לא יכולים לעצור אותי) - בהורדות הילוכים אני דואג לרוב לתת מכת גז כאשר הקלאץ' לחוץ כדי להביא/לקרב את המנוע לסל"ד שבו הוא יהיה בהילוך ה"חדש" או במהירות נמוכה נותן למהירות לרדת כדי לא לחטוף את בלימת המנוע. שילוב של הילוך בתחילת נסיעה צריך להתבצע כאילו יש בלון מים גדול מתחת לדוושת הגז והקלאץ' (אחד, מתחת לשתיהן. זה יכול להיות גם כדור ים, משאבת רגל, חוט שמחבר בין שתיהן להגה או כל דבר אחר שהדמיון שלך זורם עליו) ואז כשאתה לוחץ על דוושה אחת, הדוושה השניה עולה באותו קצב. לחצת על הקלאץ'? תעזוב את הגז באותו קצב, ולהיפך - אתה עוזב את הקלאץ'? תלחץ על הגז באותו קצב. 

בנקודת החיכוך אין מה להישאר יותר מדי זמן. מורי נהיגה משתמשים בטריק הזה פשוט כדי ללמד אותך איפה היא נמצאת ואיך היא מרגישה, כדי שתדע לעתיד. בגלל זה כל הסרטונים שראית שמים על זה דגש - זה כדי לעזור לאנשים בשלבים מאוד מוקדמים של לימוד נהיגה. אם זה נשאר אצל מישהו אחר כך כהרגל לא אומר שזה טוב.

תזכור שבגדול, לקלאץ' שלך יש שלושה מצבים - דוושה לחוצה (קלאץ' מנותק), דוושה משוחררת (קלאץ' מחובר) ובאמצע. הקלאץ' נשחק רק במצב אחד - כשהוא "באמצע". לכן אתה רוצה לבלות במצב הזה כמה שפחות זמן. זה שהרכב שלך עבר 97 אלף ק"מ לא אומר כלום. ראיתי קלאצ'ים שמתו אחרי 20 אלף ק"מ וכאלה שהחזיקו 400 אלף. הכל תלוי בנהג. 

מעבר לכל זה - ללמד נהיגה על גבי הפורום זה קשה ויכול להוביל להרבה מאוד אי הבנות - אם אתה רוצה באמת להבין איך זה עובד ומה לעשות, תעשה הדרכת נהיגה מתקדמת בסיסית או איך שלא קוראים לזה (לא ספורטיבי, ולא במסלול). זה ייתן לך המון ידע והבנה, ותוכל לתרגל תוך כדי.

בתאריך 25.6.2020 בשעה 02:24, THELAD כתב:

וגורמת למי שאיתי ברכב להסתכל עליי במבט מזלזל.

תשאל אותם מה דעתם על ללכת ברגל ושיסתמו ת'פאקינג פה שלהם 😂

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

אני דווקא חושב שהפתרון של ללחוץ קלאץ ולתת קצת גז תוך כדי הרמה שלו והשארת ההילוך בשני הוא די סביר. סה"כ לא רואה פה בלאי גדול יותר מאשר הורדת הילוכים בלי תיאום סלד (ובבלימה זה תמיד מה שקורה, למעט מי שמשתמש ב h&t), ופחות בלאי מאשר התחלה בשני לדוגמא (דבר שעושים מדי פעם).

זאת בהנחה ולא מגזימים עם הגז ומשחחרים את הקלאץ מהר.

לא בטוח שלהלחם בהילוך הראשון שיכנס ומיד לאחר מכן לחזור לשני זה פחות בלאי.

וסתם כאנקדוטה - נתקלתי בהרבה רכבים ידניים שהמעבר בין ראשון לשני ולהיפך אצלם די גרוע, כנראה מבלאי.

ובמהלך החיפושים אחרי הרכב הנוכחי ראיתי לא מעט 206 ו 106 עם מגוון קילומטרים. בכולם ההורדה משני לראשון הייתה קשה, למעט באחד שבו היא היתה חלקה וללא מאמץ.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

איך יש פה יותר בלאי מאשר בהורדת הילוך רגילה בזמן בלימה, או התחלת נסיעה בעליה שדורשת קצת יותר גז מהרגיל כשמרימים קלאץ?

הוא תוך כדי נסיעה סה"כ, לא עוצר.

פורסם

השתמשתי בעבר בשיטה הזו (אם לא סוחב בשני ללחוץ קלאץ', לעלות סל"ד ולבצע סוג של זינוק, רק בהילוך שני כשהרכב כבר בתנועה איטית) אבל הספקתי.

שכנעת את עצמי שכל עוד הרכב בתנועה, הקלאץ' צריך להיות מחובר כל הזמן למעט במצב של החלפת הילוך. 

מעדיף במצבים הנ"ל להוריד לראשון, זה מרגיש לי יותר נכון. 

פורסם

ברמה הפיזיקלית, נוצרת גם כן תנועה יחסית בין הקלאץ' לבין גלגל התנופה כאשר מורידים להילוך ראשון תוך העלאת סל"ד עם דוושת הדלק (הרי גם הנהג הכי טוב בעולם לא יצליח לעלות את הסל"ד כדי להתאים באופן מושלם בין מהירות המנוע למהירות הגלגלים, ודאי שלא אני), ועדיין לא השתכנעתי שהפעולה הזאת מפחיתה את הבלאי של הקלאץ' יחסית "לרכיבה על הקלאץ'" בהילוך שני למשך 1-2 שניות עד הגעה למהירות המינימלית המתאימה. 

כמו כן, קראתי בהמון מקורות שנוצר בלאי מואץ לקלאץ' אך ורק כאשר הוא מגיע לטמפ' מסויימת, דבר שלא קורה בהחזקתו בנק' חיכוך במשך 2-3 שניות בזינוק או בהורדת הילוך עם מעט "רכיבה עליו".

לכן אשמח אם תגבו את דעותיכם תוך שימוש בהסברים מדעים מניחים את הדעת, עם כל הערכה שיש לי לכל מי שענה, לא נתתם תוקף מדעי כלשהו לדעותיכם. 

אני מעלה את השאלה הזאת נטו מתוך סקרנות מדעית, פחות קריטי לי העניין שאולי אצטרך להחליף קלאץ' כל 8 שנים במקום כל 10 שנים. 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

לדעתי זה די משעשע שב2020 התאמת סל"ד בהורדת הילוך לא נמצאת ברכבים עממיים עדיין.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

השתמשתי בעבר בשיטה הזו (אם לא סוחב בשני ללחוץ קלאץ', לעלות סל"ד ולבצע סוג של זינוק, רק בהילוך שני כשהרכב כבר בתנועה איטית) אבל הספקתי.

שכנעת את עצמי שכל עוד הרכב בתנועה, הקלאץ' צריך להיות מחובר כל הזמן למעט במצב של החלפת הילוך. 

מעדיף במצבים הנ"ל להוריד לראשון, זה מרגיש לי יותר נכון. 

מצד שני, נסעת לא מעט קמ עם השיטה הקודמת ולא ראית השפעה על אורך החיים של הקלאץ, לא כך?

לדעתי להגיד שזה אסור באופן גורף זאת הגזמה פראית. 

פורסם

בחישוב זריז בהנחה שאני זוכר טוב, נסעתי כ 960 אלף ק"מ במכוניות ידניות, רובן היו אצלי הרבה זמן. בכל התקופה הזו הייתה החלפת קלאץ' אחת עקב שחיקה ברכב חלש במיוחד וללא שעון סל"ד, שמצד אחד דרש הרבה החלקה של הקלאץ' בכל זינוק ומצד שני אי אפשר היה לדעת את הסל"ד. ההחלפה הייתה ב 270 ומשהו אלף ק"מ. 

היו עוד כמה החלפות בגלל תקלות שונות שלא קשורות לשחיקה, הן לא רלוונטיות. 

אז באמת לא יודע מה שוחק את הקלאץ' יותר. אם לא מגזימים עם החזקה בנקודת חיכוך תוך העלת סל"ד  אפשר להגיע לתוצאות יפות...

• אהבתי 1

• תוכן חדש...