Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, 

 

ברשותי הרכב הנפלא והסגיד אשר מופיע בחתימתי. (גיר ידני כמובן) הוא ברשותי 8 חודשים, לפני כן מאז שהוצאתי רישיון נהגתי על רכב רובוטי.

 

ניתן לומר שאני כבר שולט בהעברת ההילוכים בגיר הידני ואני נוסע ברכב בצורה כמעט חלקה לגמרי, אך ישנם מקרים נדירים בהם אני נאלץ להוריד את המהירות לאיזור ה-10 קמ"ש ולאחר מכן להמשיך בנסיעה ללא עצירה, אם אני יורד מתחת ל-10 קמ"ש ללא עצירה, אז אני מוריד להילוך ראשון צובר מומנטום ואז מעביר להילוך שני ללא בעיה. 

 

הבעיה נוצרת כאשר אני מוריד את המהירות לאיזור ה-10 קמ"ש ולאחר מכן נדרש להאיץ כדי לשמור על קצב התקדמות סביר, במידה ואני מעביר להילוך שני ומנסה להאיץ ממנו בסיטואציה הזאת, המנוע מתחיל לרעוד (אך עם זאת לעולם לא נכבה), אם אני מוריד להילוך ראשון ומנסה להאיץ, המנוע לא רועד אבל אני מקבל בלימת מנוע מאד חזקה שמורידה את המהירות וגורמת למי שאיתי ברכב להסתכל עליי במבט מזלזל.

 

הפתרון שמצאתי לבעיה הוא להעביר לשני בסיטואציה הנ"ל, ולהחזיק את הקלאץ' בנקודת החיכוך כמה שניות תוך העלאת הסלד עם דוושת הדלק עד אשר המהירות מגיעה לרמת המהירות המינמלית שמתאימה להילוך השני שהיא בערך 14-15 קמ"ש, כך אני נמנע מלהוריד להילוך ראשון ולקבל בלימת מנוע חזקה. כמובן שאם אני נאלץ להוריד להילוך ראשון ללא עצירה מלאה, גם אז אני חייב להחזיק את הקלאץ' בנק' החיכוך כמה שניות ולהוסיף גז במקביל. (מה שנקרא בסלנג "לרכב על הקלאץ'")

 

 

השאלה היא כמובן איזו טכניקה עדיפה וגורמת לבלאי פחות מואץ לקלאץ' ולשאר מכלולי הרכב?

 

 

 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה שורף את המצמד!

שתי אפשרויות:

1. תאט מעט יותר, תשלב לראשון ותאיץ.

2. תשאר בהילוך שני אך תאיץ במתינות, כך לא תרגיש את הקרטועים.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

 

פורסם

זו בעיה של המנועים המודרניים בנפח קטן בשילוב גיר עם יחסים ארוכים לטובת חיסכון בדלק.

 

הפתרון הוא להוריד לראשון תוך כדי שאתה מבצע התאמת סל"ד זאת אומרת נותן יותר גז בעת הרמת הקלאץ', כך שיהיה שילוב חלק. 

לדוגמה ב 10 קמ"ש בראשון סל"ד המנוע 2000. אתה אמור לשחרר את המצמד תוך כדי שאתה מעלה את הסל"ד ל 2000. אם תעשה את זה מדוייק, הרכב לא יבלם ולא תהיה שחיקה מיותרת של המצמד. 

 

 

 

 

  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

 

 

פורסם

מחזק את בוקי, זו פרקטיקה טובה ונכונה להתאים סל״ד בכל הורדת הילוך, בהילוכים הנמוכים זה חשוב כפליים. זה דורש קצת נסיון והיכרות עם הרכב, אבל ברגע שמודעים לכך אז מתרגלים מהר.

  • אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

שתי שאלות: 

1. לתת גז כדי לעלות סל"ד כשהקלאץ' לחוץ לגמרי וכשאני מתחיל לשחרר לעזוב את הגז או שבכל התהליך הירידה להילוך ראשון אני צריך לתת מעט גז במקביל, ומדוע התהליך שכולל מתן גז במקביל להעברה לראשון פחות שוחק את הקלאץ' ממתן גז במקביל למעבר להילוך שני? כי ראיתי המון מורי נהיגה בריטיים ביוטיוב שמסבירים שאין שום בעיה לתת קצת גז במקביל למעבר להילוך שני ושאם התהליך לא מתמשך מעבר לכמה שניות זה לא גורם בלאי מואץ יותר לקלאץ'. 

 

2. כדי להתחיל לנוע מעמידה ברכב הזה חייבים לתת קצת גז במקביל לשחרור הקלאץ' והחזקתו בנק' חיכוך כמה שניות אם רוצים להתקדם בקצב סביר. מדוע  תקין לעשות את זה רק עם הילוך ראשון? 

 

 

בוקי, לגבי האצה בעדינות משני, גם כשאני מאיץ בעדינות ללא שימוש בקלאץ' כשהרכב נמצא במהירות 10 קמ"ש , הרכב מתחיל לרעוד עד שהוא מפתח מהירות של 13-14 קמ"ש. השאלה האם הפרקטיקה הזאת עדיפה מבחינת בלאי על פני האפשרויות האחרות. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

1.לתת גז במקביל לשיחרור המצמד. לא כשמצמד לחוץ.  אין שחיקה (מיתורת, שחיקה רגילה יש בכל מקרה) זה כי אחרי שהעלת את הסל"ד ועשית את זה מדוייק, גלגל תנופה והפלטה של הקלאץ' מסתובבים באותה מהירות.

 

2. בכל רכב חוץ ממכוניות עם מנוע גדול בנפח גדול צריך לתת גז בזינוק, אבל לא להחזיק את הקלאץ' בנקודה, יותר מרבע שניה.  זה בא עם מיומנות.

 

3. לא להפעיל את המנוע במצב שהוא רועד, אלא להוריד הילוך .

  • אהבתי 2

 

 

פורסם (נערך)

תודה רבה, בוקי! 

 

לגבי 1, עדיין לא הצלחתי להבין. אם אני נותן מעט גז לצורך העלאת הסל"ד ובמקביל משחרר את הקלאץ' ולא עוזב את הגז בכל התהליך, כשהקלאץ' עדיין לא התחבר לגמרי יש בין הקלאץ' לבין גלגל התנופה תנועה יחסית עד שהם מתחברים לגמרי ולאחר מכן הם מסתובבים באותו סל"ד. במה זה שונה מהעלאת סל"ד בהעברה להילוך שני במקביל לשחרור הקלאץ'? 

 

לגבי 2, כל מורי הנהיגה הבריטיים ביוטיוב שלמדתי מסרטונים שלהם מלמדים שבזינוק מעמידה סדר הפעולות הוא: לתת גז, להרים את הקלאץ' עד נק' החיכוך, להחזיק בנק' החיכוך כמה שניות ואז לשחרר בעדינות. אם אני לא מחזיק את הקלאץ' בנק' החיכוך כמה שניות הרכב קופץ קדימה בצורה לא נשלטת והנסיעה הרבה פחות חלקה.  איך אפשר לזנק בלי להחזיק את הקלאץ' בנק' חיכוך כמה שניות ועדיין לקבל נסיעה חלקה? כולם ללא יוצא מן הכלל הדגישו שהפעולה הזאת כל עוד והיא נעשית למספר מצומצם של שניות לא יוצרת בלאי מואץ. 

 

 

 

 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

כשאתה מחזיק את הקלאצ' בנקודת השילוב עם גז פתוח אתה גורם להרבה חיכוך מיותר, מה שגורם לבלאי מואץ

 

Sent from my GM1913 using Tapatalk

 

 

 

 

  • אהבתי 2
פורסם

כן, את זה אני מבין, גם כשאני מניע את הרכב ונוסע בו אני גורם לבלאי מיותר, בהשוואה לזה שהייתי יכול לנסוע באוטובוס לדוגמא. 

 

השאלה היא איך ניתן להמנע משימוש בנק' החיכוך של הקלאץ' ועדיין לקבל נסיעה חלקה? כי באמת כל המקורות מחו"ל מציינים שחובה להשתמש בנק' החיכוך של הקלאץ' במצבים מסויימים ושהקלאץ' מתוכנן לשאת בעומס הזה. 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אני רשמתי שהבלאי מואץ. מה שמיותר זה להחזיק את הקלאצ' בנקודת השילוב ליותר משבריר שניה. אולי תצרף את המקורות שאתה מדבר עליהם?

Sent from my GM1913 using Tapatalk

פורסם
לפני 34 דקות, THELAD כתב:

לגבי 1, עדיין לא הצלחתי להבין. אם אני נותן מעט גז לצורך העלאת הסל"ד ובמקביל משחרר את הקלאץ' ולא עוזב את הגז בכל התהליך, כשהקלאץ' עדיין לא התחבר לגמרי יש בין הקלאץ' לבין גלגל התנופה תנועה יחסית עד שהם מתחברים לגמרי ולאחר מכן הם מסתובבים באותו סל"ד. במה זה שונה מהעלאת סל"ד בהעברה להילוך שני במקביל לשחרור הקלאץ'? 

 

 

בזניוק צד המנוע מסמובב, צד הגלגלים עומד. תרצה או לא תרצה, יש הפרש מהירויות בקלאץ' והוא נשחק. 

 

בהחלפת הילוך כשהרכב בתנועה, אם אתה מתאם את הסל"ד נכון, אתה יכול להגיע למצב שצד המנוע וצד הגלגלים מסתובבים באותה מהירות ואז שחיקת הקלאץ' בחיבור מינימלית. 

 

 

פורסם

מה שבוקי ציין זה נכון.

אופציה נוספת זה לקנות רכב דיזל ואז תוכל לזנק גם בהילוך שני ;) .

בכל אופן, אני אישית מעדיף להוריד קצת יותר את המהירות כשאני בסביבות ה10 קמ"ש, כדי לשלב בצורה חלקה יותר לראשון. לעיתים אני גם עושה את התאמת הסל"ד כפי שציינו קודמיי.

בנוסף לתגובה האחרונה של בוקי - אם אתה בירידה אפשר לשחרר ברקס וכשהרכב מתחיל לזוז, יהיה מספיק להרים את הקלאץ בלי לתת גז והשילוב יהיה חלק.

פורסם
לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

בנוסף לתגובה האחרונה של בוקי - אם אתה בירידה אפשר לשחרר ברקס וכשהרכב מתחיל לזוז, יהיה מספיק להרים את הקלאץ בלי לתת גז והשילוב יהיה חלק.

 

 

אפשרי גם בהילוך שני אם השיפוע מספיק גדול.

 

 

Thelad, אתה מדבר על להחזיק כמה שניות בנקודה, זה לא הגיוני. אחרי כמה שניות אתה אמור כבר לסיים את ההילוך הראשון ולהיות לקראת החלפה לשני. כל הזינוק מרגע הרמת הדוושה עד לרגע שהיא למעלה והרכב בתנועה לא אמור לקחת יותר מחצי שניה- שניה.

 

ברגע שהגעת לנקודת שילוב המצמד, אל תעצור תמשיך להרים את הרגל בהדרגה תוך כדי שאתה מוסיף עוד מעט גז. 

  • אהבתי 1

 

 

פורסם (נערך)

בוקי, בבקשה, הנה מורה לנהיגה בריטי שמסביר שצריך להחזיק את הקלאץ' 5 שניות בנק' החיכוך כדי לקבל התחלה חלקה: 

 

 

כאן יש עוד בריטים נחמדים שמסבירים שצריך להחזיק את הקלאץ' בנק' החיכוך עד שהרכב מגיע למהירות הליכה ולאחר מכן לשחרר לגמרי בעדינות. (דקה 1:57)

 

 

להחזיק את הקלאץ' רבע שניה בנק' חיכוך זה פשוט לא מספיק, המנוע יכבה או שהרכב יתחיל לקפץ כמו קנגרו. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

 

.It's all about Music & Numbers

:idea:

×
×
  • תוכן חדש...