Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא אכן קצת מגזים, אבל המסקנה שעולה מכל הסרטונים הללו היא שאם משלבים מעט גז (סל"ד בין 1.5 ל-2) ומחזיקים את הקלאץ' בנק' החיכוך ל-3-5 שניות לא נגרם בלאי מואץ יותר. 

מצד שני במקורות בארץ כמעט תמיד מתייחסים לנק' החיכוך כאל "האיזור האסור" וממליצים להמנע כמה שיותר משימוש בה. כך נהגתי בהתחלה וגיליתי שהנסיעה שלי ברכב מאד לא חלקה, ברגע שהתחלתי להשתמש יותר בנק' החיכוך לאחר צפייה בסרטונים הנ"ל, הנסיעה נהייתה חלקה כמעט כמו ברכב אוטומטי. הם טוענים שנגרם לקלאץ' בלאי מואץ אך ורק כשמחזיקים אותו בנק' החיכוך ומעלים לסל"ד גבוה, אז הוא מתחיל להתחמם בצורה משמעותית, דבר שלא קורה בסל"ד נמוך בין 1.5 ל-2.  ראוי לציין שקיימת תמימות דעים מוחלטת בעניין הזה בקרב כל המקורות שנחשפתי אליהם מבריטינה. 

מה אנחנו הישראלים יודעים שהבריטים לא יודעים? 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 28 דקות, THELAD כתב:

מה אנחנו הישראלים יודעים שהבריטים לא יודעים?

קשה להסביר במילים. יש את הפעולה שמגיעה עם הניסיון, רגל שמאל עולה למעלה במהלך הדרגתי אבל לא איטי מידי, רגל ימין מוספיה גז. כל הסיפור הזה לוקח פחות משניה. 5 שניות אתה כבר במהירות 40 קמ"ש מעביר לשלישי. כשיודעים לעשות את זה נזינוק חלק בדיוק כמו ברכב אוטומטי. אם הרכב קופץ, אתה עושה משהו לא נכון. 

אני לא יכול להתמודד עם הטענה שבסרטוני הדרכה בריטיים שאומרים להחזיק 5 שניות. אולי זה טוב רק בשלבים הראשוניים כשאתה לומד נהיגה. אחרי שצברת נסיון, לא צריך את זה.

אני לא עושה את זה והרכב אצלי לא קופץ. בכלל. 

פורסם

אני לא מחזיק את הקלאץ' 5 שניות כמובן, 1-3 שניות בד"כ, תלוי כמה מהר אני רוצה להאיץ. כשאני רוצה להאיץ יותר מהר, אני משלב יותר גז ובהתאמה מחזיק את הקלאץ' פחות בנק' החיכוך. 

איזה רכב יש לך? 

פורסם

מכיר את הבעיה מקרוב. באיגניס ספורט זה בדיוק אותו דבר. אני מעדיף להוריד את המהירות למהירות ממש נמוכה כדי שיהיה ניתן לשלב את ההילוך הראשון במקום לאמץ את המצמד.

העלת הסלד כפי שציינו כאשר אתה בסרק, משפרת מעט את השילוב.

פורסם
לפני 31 דקות, Buki כתב:

צירפתי סרטון, כל הסרטון 2 שניות. החזקה בנקודת חיכוך לדעתי פחות משניה. אפשר לעשות את זה יותר מהר.

שכחת לספר לו שללחוץ על הקלאץ אצלך ברכב זה כמו לדחוף נגמש במדבר, עם ידיים מאחורי הגב.

פורסם
לפני 2 שעות, Buki כתב:

צירפתי סרטון, כל הסרטון 2 שניות. החזקה בנקודת חיכוך לדעתי פחות משניה. אפשר לעשות את זה יותר מהר.

תודה על הסרטון, באיזה רכב מדובר כדי שניתן יהיה להשוות, כל רכב מתנהג שונה. אם אני ארים את הקלאץ' בכזאת מהירות ברכב שלי, הרכב יתחיל לקפוץ. 

פורסם
לפני כשעה, THELAD כתב:

באיזה רכב מדובר

ברלינגו דיזל 1.6.

אבל אל תחשוב שבגלל שזה דיזל הוא לא רגיש לשיחרור מהיר של הקלאץ'. 

הוא כן רועד כשלא עושים זינוק נכון, זה מנוע 75 כ"ס על משקל טון וחצי ובסל"ד הרלוונטי לזינוק (1300-1500) הסיוע של הטורבו כמעט ולא קיים ואין לו הרבה מומנט. 

האמת אני לא מכיר שום רכב שצריך להחזיק בו את הקלאץ' בנקודת חיבור יותר זמן ממה שרואים בסרטון. 

אנסה לצלם ברכב בנזין 1.3 60 כ"ס להשוואה.

פורסם

אני חושב שההשוואה הנכונה תהיה לרכב דומה, ולא למנוע דיזל שמספק כנראה הרבה יותר מומנט בסל"ד נמוך. 

כמו כן אני מניח שהקלאץ' ברכב כבר רחוק 10-20k מסוף חייו שכן הרכב גמע 97K ק"מ, ואולי (ותקן אותי אם אני טועה) יש גם לזה השפעה על הזינוק מעמידה ועל משך הזמן שצריך להחזיק אותו בנק' החיכוך כדי לקבל נסיעה חלקה. 

כמו כן, אציין שראיתי לא מעט נהגים ביוטיוב נוסעים על הרכב הזה, הם כולם ללא יוצא מן הכלל מחזיקים את הקלאץ' בנק' החיכוך 2-3 שניות בזינוק מעמידה. 

מעניין מאד עד כמה יש שוני בדעות שמקובלות בישראל בעניין הזה לבין הדעות שמקובלות במערב אירופה. 

פורסם

כמו שכתבו לך, בעיה מוכרת ברכבים לא חזקים או רכבים עם גיר ארוך, תן הרבה גז בשילוב של הראשון כדי להגיע לסל"ד המתאים ל10 קמ"ש האלה, לחילופין תאיץ כבר יותר מתון, אין מה לרכב על הקלאצ' זה סתם שוחק אותו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הורדה להילוך ראשון ב 20 קמ"ש (0:10). גם את זה אפשר לעשות חלק לגמרי. נותן יותר גז בשיחרור קלאץ' ואז הוא משתלב חלק בלי לבלום את הרכב.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...