Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל מזה שלא הייתה לי S-MAX אבל אני הייתי סגור על הרכב (כבר כמה פעמים לצערי-אבל זהו אני כבר חייב 7 מקומות) ומכיר את כל מודעות המכירה בחודשיים האחרונים בעל פה. עם זאת כבר נמאס לי לשמוע סיפורים

מה שמשך אותי בפורד זה שילוב של עיצוב נאה בעיניי (בעיני אשתי פחות) אבזור מנוע ושלוש כסאות אמיתיים בשורה השניה.

"החלטתי לא למכור כי השבוע החלפתי טורבו"

"תקנה ונתקזז על גיר שרק נוזל (תוסיף נוזל כל שבוע לא נורא)"

+ עדכון האימה החודשי של הנס ורותם בשרשור (המדהים כשלעצמו).

מזגן חלש (ואני דרומי 40 מעלות כאן זה נפוץ בקיץ)

ירידת דלק

ירידת ערך צפויה (ניחוש מושכל עקב עלויות תיקון אסטרונומיות שישביתו רכבים)

עדכון של רותם ששיפוץ גיר (יקר בטירוף) לא מחזיק שנתיים ......

והכי חשוב לא מוצא טיטניום שעברה גיר וטורבו במחיר שמתקרב לנורמלי.

מרגיש שכבד עליי וכנראה לא אהיה בעלים של אחת (אלא אם כן תצוץ בדיוק מה שאני חולם עליו בימים הקרובים).

ואז חברה של אשתי קנתה פיקאסו 2015.... בירור קל מצידי העלה שהרכב דיי אמין (פחות יודע לאיזה גירסא דיזל או בנזין השמועות וכמה הן נכונות) 

ובאופן מפתיע חזק כמעט כמו ה SMAX (נתוני תאוצה כמעט זהים לדגם הטרנד) מרווח ואין תלונות על המזגן. אמנם המחיר גבוה משמעותית אבל המודל והאמינות יפצו על כך.

אז מה אני רוצה ממכם-

אני נמשך כמו תמיד לרמות האבזור הגבוהות וכאן יש כמה דברים שמאוד מעניינים אותי חנייה אוטומטית בקרת שיוט אדפטיבית סטיה מנתיב ועוד כמה דברים שאין לי כל מושג לגבם וכמה הם רלוונטים לכל השנתונים (אשמח לסדר בנושא אגב). רק שכאן התוספת היא גבוהה מאוד בשתי התצורות בנזין/דיזל. האם זה שווה תוספת של 10K בערך? 

ולא פחות חושב כמה האמינות של המערכות האלו נשמע כמערכוצ סיטרואניות שעלולות לעלות ביוקר - אשמח למידע.

בנזין/דיזל גם כאן ההפרש לא קטן ובהתחשב בנסועה הנמוכה שלי פחות משנה לי נטו צריכת דלק. חוץ מצריכה יש יתרון מוחץ לאחד מהשתיים?

את השרשור של איציק נ. קראתי נשמע שהוא נלהב בטירוף אשמח לשמוע חוות דעת נוספות וגם את הדברים השליליים שצריך לשקלל 

-מה שממש מפריע לי זה הS&S והמסך מולטימדיה ששלוט בהכל ומרגיז למדי לפי חוות הדעת שקראתי. באופן מצחיק מה שהכי מפריע לי זה שאי אפשר להתקין מערכת אנדרואיד סינית פשוטה- התמכרתי לזה. אם יש פתרון לזה אשמח לדעת.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם

אני אתן לאחרים שמכירים יותר לענות לך (הניסיון שלי עם הסיטרואן מסתכם במספר נסיעות עם כאלה שכורות באירופה בכמה טיולים שונים, וכמשפחה נהנו ממנה).

אבל הכותרת שלך קצת מטעה כי אתה לא מחפש מחליף לS Max אלא אלטרנטיבה. icon_smile.gif.a5c07751e041a45b800f801050cdfb97.gif

Sent from my iPhone using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

לצערי , הפיקאסו בנזין לא נותנת את אותה תחושת כח ושליטה של הפורד. משהו חסר. לא יודע מה. גם ההגה לא טוב כמו בפורד. תנסה.

האם זה אדולן ראוי ? האם התוספת לגימור exclusive יקרה ? זה כבר עניין אישי.

אפשר להתקין מערכת פיראטית בתא כפפות אבל בדגם החדש יש אנדרואיד אוטו.

לגבי הדיזל : לא יצא לי לבחון באירופה את ה smax TDCi אבל יש כפתור פלסטי למזגן !

פורסם

אולי שווה בדיקה גם BMW 220i Gran tour . אולי נותרו בלוחות כמה בודדות. רכב נדיר במחוזותינו בגלל תמחור הזוי.

אוהדי בימר יטענו כמובן שהוא עלבון למותג ולמורשתו אבל הגיע לארץ דגם מאד מאובזר .

לא ניסיתי אותה מעולם אבל אני מאד אוהב את תגובת המנוע 2.0 ליטר שלהם מדגמים אחרים.

פורסם

ה S-Max חזק באופן יוצא דופן, אבל עלויות האחזקה שלו גורמות לשירשור על ה DS5 של @lanosforce להיראות עלוב ;-) :-P 

אם אתה מחפש 7 מקומות, אני מאמין שהפיקאסו היא אופציה ראויה מהסיבה ש:
1. היא חסכונית בדלק משמעותית מ- S-max

2. הגיר יפאני 6 הילוכים פלנטרי ולא ידועות בו מחלות כרוניות, הוא נחשב לאמין מאוד.

3. המזגן מצויין, ולאחד דרומי כמוך זה עניין קריטי (ב S-max כולם מתלוננים שהוא עלוב).

4. בשורה תחתונה - המנוע בדגם מ-2014 מראה עד כה אמינות טובה מאוד.

נכון, זו לא "בהמה מרושעת טורפת אספלט" כמו שאמר @ST12345 באותו שירשור של @hans, אבל הפיקאסו בפירוש גם לא עגלה. היא נוסעת מצויין והמנוע סופר גמיש (מ 1400 סל"ד אתה בכבר בשיא המומנט - יותר טוב מדיזלים מסויימים...).

ההבדלים בתחושות ובביצועים הם לא רק עניין של כוחות סוס (את זה אתה יכול להשיג גם עם צ'יפ בפיקאסו), אלא בעיקר של תיבת ההילוכים (ובוא לא נשכח את המנוע, בכל זאת 2 ליטר טורבו מול 1.6 טורבו - יש הבדלים).
בעוד התיבה הפלנטרית בפיקאסו מאוד אמינה ונוחה בפקקים ותנועה עירונית, התיבות כפולות המצמדים מציגות תחושה, צריכת דלק וביצועים טובים יותר (כבר מהקמ"ש הראשון) אבל אמינות פחות טובה באופן דיי ברור ויש הטוענים שגם בתוך העיר היא מעט פחות נעימה. 

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

ה S-Max חזק באופן יוצא דופן, אבל עלויות האחזקה שלו גורמות לשירשור על ה DS5 של @lanosforce להיראות עלוב ;-) :-P 

לשם שינוי אני מופיע באותו המשפט ביחד עם המילה עלוב - ומרגיש טוב עם זה :-P

איציק אתה התברכת ביכולת לאמר לאדם ללכת ל!@@$ ולקבל על כך תודה! 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

פיקאסו רכב מצוין, עם תכנון פנימי מ-ב-ר-י-ק בכל הקשור למרחב פנימי. המושבים נפרדים כמו שראוי לאוטו משפחתי (בינינו, כמו שראוי לכל אוטו).

בכל הקשור לאמינות ועלויות תחזוקה, כל רכב עדיף על אס מקס, זה מאוד פשוט.

מבחינת מנוע / התנהגות / חבילה - אין שום רכב שדומה לאס מקס, כבר כמה שנים טובות!

חשוב מאוד לציין שהמוניטין של אס מקס הוא לא אוסף שמועות מקרי, יש לי ידידה שנפטרה באנחת רווחה עצומה מהאס מקס טרנד 2012 שלה אחרי שנתיים ו-30,000₪ של תיקונים.

מנועי טורבו מודרניים, דיזל או לא, נהנים ממומנט שמגיע נמוך מאוד, בדיוק כמו באס מקס, כך שבתנאי נהיגה רגילים יש דחף נאה ונוח ואין שום תחושה של עגלתיות. אז מה אם אי אפשר לשייט ב-230 קמש. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק שתדע שאתה ^^ ה-בעיה של אשתי בבית טוב שהיא לא יודעת שיש אפשרות לחסום הודעות משתמשים:) 

שתי שאלות קצרות-

מנוע מה הגירסא הממולצת בנזין או דיזל חוץ מצריכת דלק מבחינת אמינות (עדיין ישנה את הבעיה עם המיכל אוראה?) כח ועידון. (יש אקזמפלר דיזל עם נתונים טובים על הנייר במחיר זהה לבנזין תוהה אם שווה לבדוק את האפשרות)

לגבי הגירסא היקרה יותר (אקסלוסיב) עכשיו שאלה יותר ממוקדת. 2 משתמשים בפורום דיווחו שהמערכות הפסיקו לעבוד חלקית/מלא ואו בעיה בתצוגה. גם כך התוספת על האבזור גבוהה מאוד יחסית (10-15 אלף) השאלה אם יקר לתקן את המערכות האקטיביות במקרה כשל, שאני רואה שכבר קורה. 

• מצחיק 1
פורסם

אם היבואן לא ישתתף זה עלול להיות מאד יקר או לנבור בפירוקיות ובאתרי קבורה בחו"ל. אין תחליפי. שלא לדבר על כיול מערכת מחדש . בספק אם מוסכי היבואן יודעים. רק שתבין : ביקשתי מהיבואן להפעיל / לנטרל אזהרת שטח מת מראה חשמלית צד נהג : אחרי שבועיים של טלפונים : ₪700 . כנראה הגדרה קטנה בלקסיה אבל שיחת WebEx לחו"ל

פורסם

שמח לעדכן שקניתי 2015 אקסלוסיב עדיין מתרגל . אגב ברכב שקניתי הוחלף המסך ע"י החברה לפני שנתיים (ועל חשבונם) בהיסטורייה מצויין שהחלק הוזמן מחו"ל.

בעיה אחת כבר מצאתי התרעת סטיה מנתיב לא עובדת כשאני מנסה להפעיל את האופציה יש סימן קריאה כתום על הלחצן עצמו. אשמח אם מישהו יודע מה זה אומר . כמו כן אני לא מצליח לנגן מוזיקה דרך הUSB נותן לי הודעה מדיה לא קריה (באנגלית כמובן)

פורסם

USB fat formatted

לגבי התראת סטייה : המצלמה למעלה, בשמשה, התבשלה. תזמין מחו"ל .

לגבי מסך שהוחלף : מסך התבשל . זה המסך העליון . לא עמיד יותר מדי בשמש הישראלית

• אהבתי 1
פורסם

מזל טוב . קנה סוכך שמש של משאיות לפחות 80 ס''מ (גם זה קטן לחלון של פיקאסו) . בחוץ ,כסה את הדשבורד וזה ישמור עליו ומה שבתוכו . המצלמה היא של TRW .כתבתי עליה בשרשור נפרד והסוכך לא יכול לכסות אותה לצערנו

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...