Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית 2017-2019 עד 100 אלף ש״ח.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין כמה רכבים שנת 2017-2019:

leon fr 1.5

honda civic האצ'בק

מאזדה 3 האצ'בק

גולף

חשוב לי שהרכב יהיה שווה את הכסף, לא יהיה יקר להחזקה, (דלק טיפולים וכו) ושיהיה אמין. 

כמו כן, שלא יהיה עגלה ושיהיה אפשר למכור אותו אחרי זה, פחות חשוב לי הגודל אני נוסע לרוב לבד.

מבקש את חוות דעתכם, התקציב שלי הוא עד 100 אבל מוכן לקחת הלוואה של עד 40 אם הרכב שווה את זה (למרות שמעדיף שלא). 

פתוח להצעות גם לרכבי 0 קמ או מהחברה אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם (נערך)

"כל הרכבים" - יש בשוק עוד כמה מאות דגמים ותת דגמים. 

לעצם העניין - קשה מאד להבין את צרכיך. מה שהבנתי הוא שאתה נוסע לבד, אבל לא ציינת באיזה מתווה (עירוני או בין עירוני), כמה תבלה ברכב וכמה ק"מ בשנה וכמובן - כמה אתה מוכן להקצות לאחזקה החודשית. מתוך סגנון הכתיבה והדגמים שציינת אני גם מבין שאתה בחור צעיר.

כל הדגמים שציינת הם דגמים מקבוצה הקרויה אצלנו "משפחתית" - כלומר ייעודם הוא להסעת יותר מנוסע אחד. הם גם מרווחים יחסית, תכונה טובה אם אתה נוסע בעיקר מחוץ לעיר. אם עיקר הנהיגה הצפויה היא עירונית כנראה שעדיף לך רכב יותר קטן מקבוצה הקרויה "סופרמיני" שתהיה יותר נוחה לתמרון ולמציאת חניה בעיר הצפופה. בתור בונוס סיכוי גבוה שיהיה יותר זול לרכישה ואחזקה.

כמה הערות:

1. אתה מחפש רכב משומש, זה קצת בעייתי מבחינת בנק (או "חברת מימון") שכן רכב כזה הוא בטוחה פחות טובה. יהיה יותר קשה לך לקבל הלוואה כנגד שעבוד הרכב, בהשוואה לרכב חדש.

2. "שווה את הכסף" זה עניין מאוד אישי. יש מי שחשוב לו המראה, יש מי שחשובה לו האמינות, יש מי שחשובה לו הנוחות, יש מי שחשוב לו האבזור, יש מי שחשוב לו השופוני - בקיצור "שווה" - בהתאם לדרישות שלך. יותר מזה, צרכים משתנים, אז בבחירת רכב צריך לחשוב מה הצרכים הצפויים לאורך חייו אצלך.

3. מכירה עתידית? כמה זמן בכוונתך להחזיק ברכב? אפשר לבדוק את השוק של 2020 (נניח עד לפני חודשיים, כרגע משבר הקורונה משב הכל), ואולי לנסות להסיק ממנו על השוק של 2021. לנסות לחזות את השוק של, נניח, 2025? - זה רחוק מאד וקשה לנבא את טעם הקהל בעוד 5 שנים.

4. ההצעה הקבועה שלי, במיוחד למי שמחפש רכב חדש או כמעט חדש, הוא לעבור בסוכנויות הרכב (החדש ו"אפס קילומטרים" ולהתרשם מהדגמים המוצעים, מתכונותיהם וממחירם. הבעיה היא שכעת חלק גדול מהעסקים סגורים לרגל משבר הקורונה. יתכן שכדאי לך להמתין קצת עד שהעסקים יפתחו מחדש ותוכל לבצע סקר שוק מסודר.

בסיכום - נסה להגדיר בצורה יותר מדוייקת את הצרכים והתקציב, ואז יהיה אפשר לסייע יותר טוב בבחירת הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת שווי שוק/אמינות, לגבי רכבים של VAG (פולקסוואגן , סקודה סיאט ואאודי) - הייתי הולך דווקא על הדגמים של ה- 2 ליטר ולא 1.5 (או 1.8 בסדרות הקודמות).

הסיבה - תיבת ההילוכים האוטומאטית בדגמים אלה (DSG) היא רטובה, ויש לה מוניטין אמינות יותר טוב מתיבת DSG יבשה. זה כנראה יתבטא אח"כ במחירון טוב יותר במכירה.

חוץ מזה, נסה לחפש רכבי stock . כלומר כאלה שלא החליפו להם צ'יפ שהעלה את ההספק של המנוע וקיצר את חיי הרכיבים. לרוב ברכבי ליסינג לא עושים את זה, אבל למצוא כאלה זה נדיר (אישית נתקלתי בסיאט לאון אחת כזאת ב"הרץ" ,עם מנוע 1.8 ששימשה את הנהגים שלהם).

לגבי סחיבה, אישית לא נתקלתי בהרבה שהתלוננו שמנועי ה 1.5/1.4 (מנועי 1.4 החדשים עם 150 כ"ס) היו עגלות. בוודאי מנועי 1.8/2 ליטר יהיו מעל ומעבר.

לגבי סיוויק - למנועי 1.5/1 ליטר טורבו יש את הבעיה של דלק שנכנס לשמן ומצריך החלפות-שמן תדירות עם שמן מיוחד, מה שמייקר את הטיפולים. רק מסיבה זאת הייתי נמנע. אני מניח שהמחירים שלהן יותר זולים בגלל זה.

מאזדה  3 עם מנוע  2 ליטר עלולה להיות קצת חלשה יחסית ל- 1.5/1.4 של VAG אבל אי אפשר לאמר שמדובר ברכב חלש בכלל. יש לה גם מנוע רגיל (לא טורבו), ואמינות טובה יחסית.

מקווה שעזרתי לך במשהו להחליט

פורסם

כפי שהצעתי למתאר עירוני - סופרמיני.

תתחדש ותהנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...