Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מזדה 2 סדאן 2012, 78,000 קמ.

רכשתי רכב יד שניה אפילו שבבדיקה היו כמה ריגקטים שדורשים תיקון. (תושבת מנוע, בולמים קידמיים..לא רלוונטי לשאלה שלי) ואחד הריגקטים היה חוסר בנוזל קירור.

בכל מקרה באתי למוסך מורשה מאזדה ליישור קו וטיפול ואמרו לי שצריך להחליף גם רצועת טיימינג (אפילו שבספר טיפולים אני רואה שהחליפו ב2016 חליפי). שאלתי אותו מה לגביי משאבת מים האם צריך להחליף עכשיו ביחד עם הרצועה ואמר שלא צריך אם היא בסדר.

עכשיו..קראתי שאחד הסימנים לבעיות במשאבת מים היא חוסר בניזול קירור,וכפי שציינתי למעלה בבדיקה לפני קניה היה חוסר בנוזל קירור..

אז מה אתם אומרים להתעקש להחליף משאבת מים בכל זאת? כנראה לא הוחלפה לעולם לפי מה שאני רואה בספר טיפולים.

תודה לעונים.

פורסם

לא.. רשום בהצעת מחיר רצועת הנעה או רצועת מנוע זה ברכב אני יסתכל עוד מעט...וגם אני התסכלתי וזה נראה כמו רצועה רגילה..

אתה אומר בכל כל הדגמים האלו זה שרשרת אתה בטוח?

פורסם

כמו שניכתב אין רצועת טיימינג אצלך אלא שרשרת טיימינג והיא לא קשורה למשאבת המיים. מה שמניע את משאבת המיים אצלך היא רצועת אביזרים ולרצועה הזו הם מיתכוונים. בקשר לחוסר בנוזל קירור תבקש שייבצעו בדיקת לחץ למערת הקירור אל תחליף סתם משאבץ מיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה זה חגורת הנעה של המחולל? לא רצועת טיימינג?

או שאתה מתכוון שהם דוחפים לי עבודה סתם כאילו ?

האמת שירדתי לרכב הרגע וראיתי רצועה רגילה גם..

אוקיי אתם צודקים בדגם שלי זה שרשרת

פורסם

כן בצד שמאל וזה כנראה זה כן..גם לפי המחיר במחשבה שניה 200 שח בערך עם עבודה..

ובקשר לנוזל קירור מחר אבקש לבדוק בדיקת לחץ למערכת קירור 

אבל עדיין הרצועת אביזרים כן מחוברת למשאבת מים לפי מה שהבנתי..זאת לא הזדמנות טובה לבדוק אותה ולהחליף גם?

המשאבה ברכב הזה לא הוחלפה מעולם והוא כמעט ב80 אלף קמ ו 8 שנים על הכביש .. מה אתם אומרים?

ועוד שאלה בקשר לרצועת אביזרים זה משנה מקורי או חליפי?

פורסם

החלפתי את הרצועת אביזרים אבל עדיין יש רעש כזה של תנוע סיבובית לא חלקה מהאזור הזה של האלטרנטור והרצועה..

אולי המותחנים של הרצועה כבר פגומים וחורקים בעת סיבוב אולי המשאבת מים עושה את הרעש המסתובב הזה..הרצועה חדשה!!

קפצתי למוסך לפני הסגירה שלהם היום (שישי) ואמר שזה רעש מנוע תקין לרכב הזה..

מה אתם אומרים אולי באמת אני מצפה מרכב 2012 הרבה מדי?

פורסם

ושאלה קצת אחרת על הדרך...ברכב שלי אפשר להחליף רק את התותבים למשולש? יש לי בלאי גומיות לבולגוינטים מעדיף לא להחליף את כל המשולש..

פורסם

שיטה מצוינת לבדיקת רעשי אלטרנטור ע"י הרצתו במהירות גבוהה:
מסירים את רצועת האלטרנטור.
לוקחים חוט חשמל באורך של כמטר ומלפפים אותו על גלגלת (פולי) האלטרנטור.
אוחזים בקצה חוט החשמל ומושכים אותו בבת אחת וחזק (כמו בהנעת פק פק עם חבל)

ואז האלטרנטור מסתובב במהירות גבוהה וניתן לשמוע בקלות אם הוא רועש או שקט.

בברכה - רפי לין

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...