Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באחד העיתונים הכלכליים שעקב המצב חברות הביטוח לא ששות לתת הלוואות כנגד הפנסיה וקרן ההשתלמות. כמובן שכדאי לבדוק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 8 שעות, halperin96 כתב:

כי אם הוא מוצא עכשו עבודה שנמצאת בקצה השני של העיר,להגיע עם רכב ייקח לו 15 דקות ולעשות את הסיבוב הזה בתחב"צ שעה וחצי אם בכלל.

העבודה שלי נמצאת 13 ק"מ מהבית,להגיע בתחבורה ציבורית בלתי אפשרי ביום רגיל ומונית עלתה לי 60-65 שקל לכיוון.

עבודה של כמה שעות שבועיות לא תכסה חו עלות אחזקת רכב. ממה שרני מבין לא מדובר בבעל מקצוע נדרש אלא בעובד כללי שירויח בסביבות המינימום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוציאו אותי לחל"ת, האם אני יכול למשוך את הפיצויים?

חל"ת לא מסיים את יחסי העבודה בינך לבין המעביד, ולכן לא ניתן למשוך פיצויים בהוצאה לחל"ת. במאמר מוסגר נציין גם שהפיצויים הם חלק מהפנסיה ומשיכתם תוביל להקטנה משמעותית של הקצבה החודשית הצפויה לכם בגיל פרישה. לכן, גם אם פוטרתם כדאי לנהוג בזהירות ולמשוך את כספי הפיצויים רק אם המצב מחייב."

https://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3806582,00.html

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

כנראה שהדבר העיקרי יהיה למצוא משרה שניה ושלישית - גם לבחור וגם לזוגתו (אם הדבר אפשרי).

לחזור לגור אצל ההורים וכך לצמצם הוצאות הדירה השכורה (בהנחה שאין דירה בבעלותו, לפי התאור זה סביר מאד).

האם קיימת אפשרות לסיוע של המשפחה? כתוספת, לא כתחליף למאמץ להגדיל הכנסות ולצמצם הוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים יש פה המן שאלות והצעות וזה דבר יפה.

אבל אין לי את המידע לתת לכם 

הצעתי לו את שנאמר פה

תודה לעוזרים.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

כ"כ - הייתי מייעץ לשלוח אותו לייעוץ פיננסי.

ההתנהלות (הפיננסית) שלו נראית לי (עד כמה ששמעת / אתה מכיר ממנו ומהתנהלותו) שאינה "מתאימה" להכנסות שלו.

זו לפחות ההתרשמות שלי.

כלומר - נראה לי שהוא צריך עזרה (גם בלעדי המצב אליו נקלענו).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי אין לך מושג כמה כאלו נמצאים במעגל הקרוב אליי.

עוד דוגמא,

בעל מ זדה 3, שנת 2006, רכב יפה, לא ראה מוסך, בעל הרכב בחובות,גרוש, ועדיין רוצה להחליף את הרכב כי נימאס לו ממנו.

תהרוג אותי, לא מבין את האנשים האלו.

וואלה הסובארו אימפרזה שנת 2000 שירתה אותי שנתיים ואת אבא שלי 7-8 שנים, הוחלפה כי הייתי צריך רכב 6 מקומות. מעולם לא אמרתי נימאס לי מהרכב. משרת אותי? לא נתקע? מזגן עובד? חימום עובד{הרבה יותר חשוב לי ממזגן}? תענוג! מה עוד צריך?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eladns כתב:

חולגי אין לך מושג כמה כאלו נמצאים במעגל הקרוב אליי.

עוד דוגמא,

בעל מ זדה 3, שנת 2006, רכב יפה, לא ראה מוסך, בעל הרכב בחובות,גרוש, ועדיין רוצה להחליף את הרכב כי נימאס לו ממנו.

תהרוג אותי, לא מבין את האנשים האלו.

וואלה הסובארו אימפרזה שנת 2000 שירתה אותי שנתיים ואת אבא שלי 7-8 שנים, הוחלפה כי הייתי צריך רכב 6 מקומות. מעולם לא אמרתי נימאס לי מהרכב. משרת אותי? לא נתקע? מזגן עובד? חימום עובד{הרבה יותר חשוב לי ממזגן}? תענוג! מה עוד צריך?

אנשים לא חיים בבועה,ורואים מה הולך סביבם.

זו אחת הסיבות העיקריות להחלפה של רכב.

רואה את כל השכנים עם רכבים חדשים,כבישים מפוצצים ברכבים חדשים וחושב לעצמו "אין סיכוי שכל אלה במצב יותר טוב משלי-אם הם יכולים גם אני יכול".

99%מהאנשים מחליפים רכב כי בא להם,ולא כי הרכב עושה בעיות-גם אלה שיבואו עם תיאוריות כלכליות,מחליפים מתוך צורך אמוציונלי בדיוק כמו אלה שמחליפים כל שנתיים(אגב,גם הם מוצאים צידוקים כלכליים).

מאיפה אתה מוצא אותם?-אני נמצא במעגל קמצנים/יתר מחושבים.

אני לא רואה איך אפשר לעזור לבן אדם כזה,הוא מודע למצב ולכמות הדרעק שרובץ עליו.

אם הוא בוחר לבזבז עוד על שטויות כי נמאס לו...

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

צידוק תורן אצל מי שמחליף כל שנתיים- שלוש לרכב חדש :
"אם לא אחליף עכשיו, אצטרך להוסיף יותר כסף בשביל רכב חדש בעוד X שנים".

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התירוץ שלי: הרכב בן 12, בשנה האחרונה נתקעתי פעמיים ונזקקתי לגרירה. 

א ב ל - בעבר היו לי כמה תקופות שבהן המצב הכלכלי לא היה שפיר (בעיקר עקב הרחבת המשפחה. אבל לא עד כדי אבדן שליטה). אז מכרתי רכב כמעט חדש וקניתי גרוטאה, או שבכלל ויתרתי על רכב אחד והסתדרתי עם תחב"צ. גם כיום, כאשר המצב הכלכלי טוב אני לוקח לעבודה תרמוס קפה וסנדביצ'ים מהבית ולא מבזבז את כספי בקפטריה. יש לו שינמושים יותר חשובים, ואני גם מביט לעתיד.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל,יש אנשים שנולדו קמצנים/מחושבים מטבעם כמונו.

אני לא לוקח איתי כסף לא ללימודים ולא לעבודה,ככה מחייב אותי להביא את כל מה שאני צריך מהבית.

עושה סקר שוק עם אנשים איפה הכי משתלם לתדלק,קונה את האוכל הכי בריא שאפשר במסגרת התקציב ובאופן כללי לא יוצא למסעדות ובתי קפה.

לא יכול להגיד שאני מרגיש רע עם החיים שלי.

אני לא אתחיל לצאת כל יום ולאכול בחוץ ובעבודה,וזה שרגיל לחיות בחוץ ולקנות רכב חדש לא יהפוך לאדם מחושב.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמעט מסכים אתך. אנשים צריכים להתאים עצמן למצב. אני לא רואה עצמי כקמצן, א םכי כנראה שבמצבים מסויימים ההגדרה הז תתאים לי. אבל בהחלט כמחושב, עם נטיה חזקה למה שנראה לי כצרכנות נבונה. זה לא מבטיח שלא אפקשש, ובודאי שאני לא אותר על פינוק כזה או אחר, אבל לפני שאני מפנק את עצמי אני חושב 8  פעמים. הדוגא האמרונה - סחבתי יותר מחצי שנה עם טלפון נייד שהתפקוד שלו כבר הפך למטרד, עד שקניתי חדש. מצד שני, כאשר קניתי מכשיר לא התקמצנתי וקניתי מכשיר ברמת ביניים גבוהה (אני יכול להרשות לעצמי גם מכשיר דגל, אבל אני לא רואה את הצורך בו. אילו ראיתי את הצורך הייתי רוכש כזה).

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, halperin96 כתב:

ספריאל,יש אנשים שנולדו קמצנים/מחושבים מטבעם כמונו.

אני לא לוקח איתי כסף לא ללימודים ולא לעבודה,ככה מחייב אותי להביא את כל מה שאני צריך מהבית.

עושה סקר שוק עם אנשים איפה הכי משתלם לתדלק,קונה את האוכל הכי בריא שאפשר במסגרת התקציב ובאופן כללי לא יוצא למסעדות ובתי קפה.

לא יכול להגיד שאני מרגיש רע עם החיים שלי.

אני לא אתחיל לצאת כל יום ולאכול בחוץ ובעבודה,וזה שרגיל לחיות בחוץ ולקנות רכב חדש לא יהפוך לאדם מחושב.

התנהלות כלכלית היא בעיקר פסיכולוגית. אף אחד לא נולד קמצן או בזבזן אנחנו הופכים להיות כאלה בעקבות חוויות ואירועים שאנחנו עוברים מגיל 0. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תוכן חדש...