Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקראת השבת אני במצב רוח נדיב, אז במקום לשלוח אותך לכל רוחות הפורום והאינטרנט (יעני, חפש לבד ותוציא את האצבע מהמקום עליו אנשים יושבים בדרך כלל), אנסה להסביר, כי כבר אבותינו שנו 'אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד'.

המושג פלג חם או קר מתייחס ליכולת האלקטרודה המרכזית שלו להתקרר לראש המנוע. אם קונוס החרסינה המקיף את האלקטרודה המרכזית קצר ומתמזג בגוף המצת בעומק קטן, זהו פלג קר. אם קונוס החרסינה ארוך, הפלג חם.

ולמה אורך הקונוס משנה? מפני שיכולת הבידוד של החרסינה יחסית גבוהה. האלקטרודה המרכזית מבודדת ע"י חרסינה כדי שהניצוץ לא יתקצר. אם החום שנכנס לאלקטרודה צריך לטייל דרך קצרה עד שהוא מגיע לגוף הפלג (קונוס חרסינה קצר), הטמפרטורה של האלקטרודה המרכזית תהיה נמוכה יחסית. אם הדרך ארוכה, הפלג חם יותר. ברור שאחרי שהחום זרם לגוף הפלג הוא מתפנה לראש המנוע, וזה הרי מקורר אוויר או מים.

עכשיו, למה זה חשוב?

יש כמה סיבות. סיבה אחת היא שבמנועים עתירי ביצועים (ניטרו/טורבו וכדומה) משתחרר חום עצום בתא השריפה והמצת המסכן אמור לא להינתך . אז הפיתרון הוא פלג קר, המתקרר בקלות ובנכונות למתכת הראש.

רגע, אז אם זה טוב, למה לא להשתמש תמיד בפלג קר?????

כי טמפרטורת המתכת של האלקטרודה המרכזית משפיעה על המתח הדרוש כדי להקפיץ ניצוץ (מה לעשות, החיים קשים). אם הפלג קר מדי, יש סכנה שהניצוץ יפספס לפעמים, במיוחד בתנאים של מילוי גבוה של הצילינדר בתערובת (כלומר סל"ד נמוך והדבקת דוושת הגז לרצפה), או בסל"ד גבוה (בו אין הרבה זמן למערכת ההצתה לאגור אנרגיה עד לצורך בניצוץ הבא). סיבה קריטית נוספת, במיוחד במנועי 2 פעימות או במנועים הצורכים שמן, היא בסכנה לזיהום הפלג. פלג קר נוטה לבנות על עצמו משקעים שלא נשרפו, עד למצב של קצר (פאולינג).

אם התאור הרגשני שניפקת לגבי תוספת הביצועים ברכב של החבר, ובמיוחד שיפור ההאצה והעבודה בסל"ד גבוה אכן מציאותיים, סביר שחוטי ההצתה עייפים (ואז הצורך במתח הצתה גבוה גורם לדליפה, בפלג חם צריך מתח פחות גבוה ואז החוטים לא דולפים - בריחת ניצוץ היא, בדומה להרבה אחרות, תופעה לא לינארית), או שהרכב צורך שמן ונגרם זיהום למצתים הקרים, או שיש ליקוי במערכת האוגרת אנרגיה לקראת בניית הניצוץ (ברכב בעל פלטינות - הדואל - משך הזמן בו זורם זרם דרך הראשוני של הקויל משפיע על כך). סביר שבדיקת הרכב על מחשב יעודי תעלה את אחת התקלות שתארתי.

יוסי

יוסי אין מלים!

מכיוון "שאני גם ביישן וגם קפדן " אהבתי ללמוד!

מידע מעניין וחשוב!

ממליץ להפוך לדביק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי אתה באמת בחור תותח מה שנקרא גבר גבר

אבל יש לי עוד שאלה אליך:

למה בקרייזלר נאון אמרו לי שיש פלאג קר? איך זה הגיוני כולה מנוע 2 ליטר ובקושי 130 סוסים

ושפלאג חם של סופה לא יתאים ובסוף לא רק שזה התאים זה עבד יותר טוב מהפלאגים הקודמים

איך יתכן הדבר?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

במנוע הפיצוץ שמניע את הבוכנות אמור להיגרם על ידי הניצוץ שהפלג נותן ברכב משופר טורבו למשל בלחץ גבוהה מחליפים לפלג קר יותר שיתקרר מהר מהחום שנוצר בתא השריפה ולא יצית את התערובת של האויר דלק מהחום שלו אלה על ידי הניצוץ וימנע צילצולים ודטונציות

פורסם

השימוש בפלאג קר נועד למנוע מהפלאג להפןך ל glow plug ולהצית את התערובת לפני הזמן דבר שיזמין צרות.

לצערנו זה לא נגמר רק בזה זה גם נוגע למרווח האלקטרודה ולמבנה של הפלאג עצמו כגון אלקטורדת גוף קטנה או גדולה או מכונסת בפנים או בולטת החוצה.

זה לא רק בחירת פלאג נכון מבחינת דירוג החום זה עולם הרבה יותר מורכב עם הרבה ניסוי וטעיה.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

חברה ההסברים שלכם מעולים אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה שלי

איך זה שאמרו לי שלקייזלר נאון מנוע 2 ליטר 133 כ''ס (עלק) יש פלאג קר

ואנחנו החלפנו לפלאג חם של מנוע 4 ליטר סופה שהוא גם מקבוצת קרייזלר

והיה שיפור קל בתגובת המנוע ובעיקר בעלית הסל''ד מהר וחלק יותר?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

ראשית, בתשובתי אכן נשמטה הסיבה שהזכירו אחרי לגבי זה שפלג חם מדי, עוד לפני שינזק בעצמו עלול להפוך למקור הצתה ספונטני לתערובת (מצת להט), ובכך לשבש את זימון ההצתה ולגרום לצלצולים ולאובדן כוח.

שנית, ברור שהתאמת פלג למנוע כרוכה בניסיונות וגם אז, תנאי התיפעול משפיעים ואם הרכב מופעל בתנאים משתנים, יתכן ויהיו שני סוגים שונים המתאימים כל אחד למצב אחר (פלגים לחימום שונים מפלגים לעבודה במכונית מרוץ).

ולשאלתו של BMW_525_89, אם התחושה אכן נכונה, הדבר קשור לדעתי במתח הנדרש להקפצת ניצוץ בין אלקטרודות הפלג.

קודם כל יכול להיות שהפלגים הישנים כבר עשו את שלהם. אבל אם נניח שהם חדשים, עדיין יכול להיות הבדל במתח הנוצר בחוטי ההצתה כדי להקפיץ ניצוץ. אם הפלג חם והמתח הנדרש להיווצרות הניצוץ נמוך יחסית, הניצוץ יהיה חזק יותר ויצית את התערובת יותר טוב.

אם אתה עובד בסדנה ויש לכם אוסצילוסקופ לבדיקת כלי רכב, בדוק את המתח בחוטי ההצתה - הרכב במנוע 2 פלגים חמים ושני פלגים קרים ונסה לראות הבדלים במתח. הבדיקה הזו לא מדויקת כי ההבדלים וודאי יהיו גדולים יותר בזמן שהמנוע מאיץ את המכונית, אבל אולי בכל זאת תגלה הבדל.

יוסי

• תוכן חדש...