Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה חודשיים אני יושב וצופה מתלבט מה לעשות עם הקופות גמל שלי ושל אישתי.
נראה שצניחה ממשיכה וממשיכה.
כאחד שחשב לפדות אותן בקיץ ע"מ למכור ולקנות דירה גדולה יותר. 
נראה שעדיף לי לפדות אותן עכשיו יפה שעה אחת קודם.

מה אתם חושבים על השפעת הקורונה על שוק ההון ועל הקרנות השתלמות והגמל שלנו?

פורסם (נערך)

אני לא יודע לייעץ לך ספציפית על קופות הגמל, ואני לא בטוח שנכון לפדות אותם לצורך דירה, ואני גם לא יודע מה מצבך הכלכלי (חוץ מהקופות האלה), אבל באופן כללי נראה לי שהפאניקה בשווקים לא תרגע בקרוב, עוד יהיו הרבה ירידות והפסדים. הלוואי שנתבדה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

אין לדעת.

ניחוש שלי (ניחוש בלבד): יש עוד לאן לרדת. מצד שני, יש גם מקום לעליות, תלוי איפה ומתי.

באופן כללי, אם אתה צריך כסף בטווח הקצר, אל תשקיע אותו במשהו מאוד וולטילי כמו מניות, ואולי גם אג"ח. אם אתה ממש צריך את הכסף, הייתי מושך אותו עכשיו, בידיעה שאני עלול להפסיד את העליות חזרה אם וכאשר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

עם כל הצער שבדבר כנראה המצב האופטימאלי בשבילי הוא עכשיו כסף מתחת לבלטות.

כאשר השוק יתאושש נחזור להשקיע או נכנס לסטטיסטיקה של משפרי דיור.

את הקרנות השתלמות הזזתי היום ממנייתי לאג"ח ללא מניות.

המצב לא טוב, הכל אדום ונופל כבר תקופה

http://campaigns.ildinsur.co.il/tsu_cal_drploy/

פורסם

לפתוח קופות גמל בשביל לרכוש דירה זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות. 

לא רק שאתה מפסיד 35% מס סופי אתה גם מפסיד ריבית דה-ריבית לאורך 30-40 שנה. 

וואלה כבר עדיף לך לשמור את הכסף בפנסיה ולתת לו להישרף באופן חלקי במשבר ואחר כך לקטוף התאוששות בהמשך הדרך. 

פורסם
לפני 21 דקות, ChemGuy85 כתב:

לפתוח קופות גמל בשביל לרכוש דירה זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות. 

לא רק שאתה מפסיד 35% מס סופי אתה גם מפסיד ריבית דה-ריבית לאורך 30-40 שנה. 

וואלה כבר עדיף לך לשמור את הכסף בפנסיה ולתת לו להישרף באופן חלקי במשבר ואחר כך לקטוף התאוששות בהמשך הדרך. 

אני מדבר על קופת גמל להשקעה באלטשולר

פורסם

לא יועץ ולא מהין גדול בתחום, אבל אם אתם לא צריכים את הכסף בטווח הקרוב פשוט תשאירו אותו כמו שהוא.
ההיסטוריה מראה שהשוק תמיד חוזר לעצמו

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

שוק האג"ח הקונצרני הוא הכל חוץ מסולידי ביומיים האחרונים ומתחיל להיראות כמו מה שהיה ב- 2008, לעבור ממניות לאג"ח קונצרני ממש לא יעזור פה.

פורסם (נערך)

אני באותו סיפור כמוך.

אחרי עליה של 10% בשנה החולפת (שזה המון!) אני מאוד מתלבט אם להשאיר את הכסף שם או לא, ובגלל תקופה ארוכה של הוצאות גדולות יוצא שזה נשאר החסכון היחיד אצלי.

מה גם שלרוב משיכה מקופת גמל להשקעה לוקחת זמן, לפעמים גם חודש חודשיים. ועם השוק של היום, זה עוד יכול ליפול על יום ממש גרוע.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

זה לא משנה, ברגע שאתה נותן פקודת משיכה, אתה תקבל את הכסף לפי מועד מתן הפקודה.

אני זוכר שהייתי מושקע בקרן נאמנות שב-2019 עלתה מאוד יפה, וביומיים האחרונים היא פשוט מחקה את העליות שלה. הזוי.

מזל שאני לא שם, אני מרחם על אנשים שהפסידו שהשקיעו לטובת הון עצמי והפסידו כמויות נכבדות של כסף.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
זה לא משנה, ברגע שאתה נותן פקודת משיכה, אתה תקבל את הכסף לפי מועד מתן הפקודה.

אני זוכר שהייתי מושקע בקרן נאמנות שב-2019 עלתה מאוד יפה, וביומיים האחרונים היא פשוט מחקה את העליות שלה. הזוי.

מזל שאני לא שם, אני מרחם על אנשים שהפסידו שהשקיעו לטובת הון עצמי והפסידו כמויות נכבדות של כסף.

לפחות בקופת הגמל להשקעה שאני נמצא בה (אלטשולר), המשיכה מתבצעת לפי יום קבלת הכסף ולא לפי יום הפקודה, שזה הפרש של לפחות 3 ימים.

• תוכן חדש...