Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היגיון בריא אומר, ששני צמיגים זהים (אחורי וקדמי) יספקו את האחיזה האופטימילית, משום שהם ייוצרו כדי לגבות האחד את משנהו. אבל שמעתי לאחרונה רוכבים אשר טוענים, כי לשימוש בשני צמיגים שונים יש יתרונות.

מה אתם אומרים?

פורסם

דעה אישית:

כדי לדעת איזה צמיגים לשים, ואיך לנצל אותם בצורה מיטבית אתה צריך מספר דברים.

1. הכרות מעמיקה עם הצמיגים האלה.

2. הכרות מעולה עם האופנוע.

3. הכרות של סגנון הרכיבה שלך ואפשרות ניתוחו.

ככה תוכל לדעת איזה סט צמיגים יתאים לך לרכיבה שלך בצורה מסויימת.

נניח, אחורי ספורטיבי יותר לכיוון טורינג לקילומטרז מירבי עם אחיזה טוב, או מספיק להשלכת הזנב בפניות בשביל הכיף, וקדמי סופר ספורטיבי בשביל בלימות קשות לתוך הפניה או סתם פניות.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
דעה אישית:

כדי לדעת איזה צמיגים לשים, ואיך לנצל אותם בצורה מיטבית אתה צריך מספר דברים.

1. הכרות מעמיקה עם הצמיגים האלה.

2. הכרות מעולה עם האופנוע.

3. הכרות של סגנון הרכיבה שלך ואפשרות ניתוחו.

ככה תוכל לדעת איזה סט צמיגים יתאים לך לרכיבה שלך בצורה מסויימת.

נניח, אחורי ספורטיבי יותר לכיוון טורינג לקילומטרז מירבי עם אחיזה טוב, או מספיק להשלכת הזנב בפניות בשביל הכיף, וקדמי סופר ספורטיבי בשביל בלימות קשות לתוך הפניה או סתם פניות.

תשובה מאירת עיניים. תודה.

כמובן משתמע מדברייך כי לטובת פניות אפשר ורצוי להתקין צמיג קדמי ספורטיבי יותר מאשר האחורי.

אבל מה קורה כאשר החתך של הצמיגים שונה (אני מתכוון לקימור של הצמיג)? האם זה פוגע בצורה כלשהי בהתנהגות? במסרים שמעביר לך האופנוע? או במידת הביטחון שהוא משרה על הרוכב?

פורסם

לכן אמרתי כי עליך להכיר היטב את הצמיגים ואת אופי הרכיבה שלך.

אם אתה אוהב לפנות חזק אבל לזרוק את הזנב בכניסה לפניה אז תוכל לדוגמא ללכת על 014 קידמי עם 020 אחורי (ברידג'סטון).

קח בחשבון שיצרני הצמיגים לוקחים בחשבון כבר את שיקול הפניות בצמיגים ולכן הקדמי אינו בדיוק מאותו תרכובת כמו האחורי, וגם בנוי בצורה מעט שונה.

הסט מכוון לתת לך התנהגות אופטימלית לדברי היצרן בהתאם לסוג הצמיג.

כמובן שיש צמיגים שונים לגמרי.

אני מצאתי לדוגמא כי BT010 (ברידג'סטון) קידמי, משולב עם D208 אחורי מספק לי תחושה של היגוי יציב מקדמי (חלק יאמרו כבד, אבל שלא רכבו על SM במהירות לא חוקית בעליל בפרויד) בשילוב עם זריזות הישבן של האופנוע שסיפק לי אושר גדול בפניות.

פעמים אחרות השתמשתי בקידמי 010, או 208 (תלוי בפניות) תוך כדי שימוש בצמיג ספורט טורינג אחורי, D204, שהחל בשל בעיות תקציב, והמשיך בגלל שנהנתי כל כך לזרוק את האופנוע לתוך הפניה.

היה גם מצלר טורנס שזה בכלל צמיג שמתאים לVX800 ובכלל דאג לזרוק את אחורי האופנוע לקיבנימט אבל סיפק חיוכים של שעות.

שילוב עם צמיג ספורטיבי יותר מקדימה.

אפשר אני מניח גם לשים צמיג פחות ספורטיבי מקדימה על מנת לאפשר החלקה של הקדמי גם כן.

זאת אופציה ששמורה לרוכבים טובים ממני בהרבה ואני לא אנסה אותה על בסיס שמועה שנשמעה אמנם יותר מפעם אחת.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...