Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חושב שאתם מסכימים ופשוט משתמשים במילים אחרות לתאר את אותו הדבר.

פיזיקה היא פיזיקה, לא משנה אם אתה על טרקטור, עגלה, מטוס, רכב, הנעה קדמית או הנעה אחורית.

העברת משקל זה העברת משקל, קילו זה קילו וטון זה טון, בלימה זו בלימה והאצה זו האצה.

בכל כלי תצטרך לבצע את אותם הדברים, עם שינויים בהתאם לסוג הרכב בו אתה נוהג.

מספיק שבשני רכבים זהים לחלוטין, יהיה הבדל אחד קטן (LSD) וכבר הביצוע יהיה שונה. העקרונות יישארו זהים.

גם בקדמית וגם באחורית אתה צריך להיזהר עם הגז (או יותר נכון, למצוא את הנקודה הנכונה) ביציאה מפנייה כדי לא להיכנס לתת היגוי/היגוי יתר, גם בקדמית וגם באחורית תצטרך לבלום בנקודה מסוימת על מנת להוציא את המיטב מהרכב בו אתה נוהג.

נקודת הבלימה או נקודת פתיחת הגז יכולה להשתנות, אבל זה לא משנה, כי הנקודה איננה רלוונטית כי היא איננה העיקרון, אלא מציאת הנקודה האופטימלית היא העיקרון, וגם בקדמית וגם באחורית אתה רוצה למצוא את הנקודה האופטימלית, וכאמור היא יכולה להשתנות מרכב לרכב.

בקיצור, אתם מדברים על אותו דבר, ומשתמשים במילים אחרות.

-----------------------------------------

ולעניין השרשור עצמו, אני אצטרף לקודמיי ואומר שאם מטרת הקורס היא למידה ולא חוויה, הייתי עושה את הקורס עם הריו.

אם מטרת הקורס היא חוויה, לך על הברז.

בלי קשר לזה, אביאל תותח וגם אני עשיתי איתו הדרכה (על הרכב שלי) ולא רק שנהניתי מכל רגע, הוא הצליח לשפר את הנהיגה שלי בצורה מוחשית, בעיקר כי פתח לי את הראש למשהו שלא חשבתי עליו.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

שוב, אם נהגי F1, שם יש יותר הבדלי ניואנסים בשל כוח ההצמדה, מתאמנים אצל רוב וילסון על אסטרה, כנראה שהבסיס מספיק דומה ומה ששונה זה הניואנסים שממילא כל אחד מתאים לכל אוטו חדש שאותו הוא קונה. לכן זה לא באמת כ"כ שונה, בטח לא ברמה של פות"ש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממש ממש נכון, כשנהגתי על הBRZ פתחתי מצערת בכיף והייתי בטוח שהרכב יעמוד בזה, ולא מדובר במהירות גבוהה, אלא שזה התברר כממש לא נכון והרכב יצא להיגוי יתר,הרגשה שונה לחלוטין מרכב הנעה קדמית, אם הרעיון הוא להשתפר בנהיגה וודאי שזה שיקול מכריע ללמוד על אותו בסיס של רכב שיש לך

פורסם

זאת בדיוק הכוונה לזה שהעיקרון זהה, הביצוע שונה בין רכב לרכב. נתת יותר מדי גז, החלקת. בהנעה קדמית היית מחליק גם כן, פשוט בתת-היגוי. העיקרון של למנן גז בהדרגתיות אגב שחרור ההגה זהה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

תתחיל עם הריה ריו , עם הזמן תגיע גם לזה :

וזה

בהצלחה :beerchug:

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב הבטחתי לעדכן ואם מישהו יעשה חיפוש בעתיד וזה יעזור לו, מה טוב.

לאביאל הגעתי עם הריו כמו שהחלטתי לבסוף, בגדול - המנוע לא חלש, זה הגיר שמסרס אותו וגם אביאל הסכים איתי והיה אפילו מופתע מהעניין

(ביצענו תרגול בלימת חירום ב 30 - 60 - 90 קמ"ש וכשניסינו להגיע ל 120 הסתפקנו ב115 ;) ).

הקורס הוא בהחלט חוויה שאני חושב שהרבה נהגים צריכים לעבור, שמחתי לראות שאת היכולות היותר "טובות" שלי בנהיגה יכלתי לשפר אפילו יותר,

וכמובן הופתעתי לגלות שאני יכול להנות על הכביש אפילו עם הריו. שמתי לב שגם הביטחון העצמי שלי השתפר לא מעט -

אחרי הקורס קפצתי למשפחה באזור, והייתי צריך לרדת את ההר בחושך, מה שבפעמים הקודמות הייתה נסיעה שהייתי מאוד שונא לבצע לבד הפכה להיות די מהנה.

שורה תחתונה, מי שבא להשתפר, בהחלט צריך לבצע את היום הזה בנס הרים עם הרכב האישי גם אם הוא חלש.

פורסם

בדיוק! לא משנה עם איזה רכב אתה מגיע, בטוח שתצא נהג טוב יותר אחרי קורס כזה. לדעתי עדיף רכב כמה שיותר ישן ללא מערכות עזר למינהם. עד לא מזמן השתעשעתי ברעיון של לקנות יאריס טי-ספורט לשם המטרה הזו. על פניו היא פלטפורמה נהדרת ללמוד עלייה והמחיר שלהן הוא בדיחה. אולי עוד ייצא לפועל.

פורסם

תמיד עבר לי בראש לעשות קורס כזה, אתה יכול לתת סדר גודל של זמן ומחיר של קורס(אם אעשה, ככל הנראה אעשה עם הרכב שלי : סיאט לאון 1.4 ידנית)?

• תוכן חדש...