Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אז, שוכב בצד מחשב גימרים בן שנתיים ומסך 46" FHD ללא שימוש. משתעשע ברעיון הקמת סימולטור נהיגה (מושב, הגה, דוושות ומוט הילוכים)

כמובן בצירוף לאחד ממשחקי המחשב.

האם יש שיפור והבנה טובה יותר של נהיגה טכנית בכביש מציאותי?

ז"א, המהירות, אחיזה היגוי וכו' מצליחים לדמות את הדבר האמיתי?

תודה,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לאחרונה נכנסתי מעט לנושא הסימולטורים, ביקרתי אצל חגי פארן מסימרייס, קיבלתי ממנו טעימה והסבר על עולם הסימולטורים, ללא ספק לימוד בסימולטור והתנסות בו משפרת את הנהיגה, אלו לא משחקי מחשב של ילדים ששם בלי שום בעיה אתה נוהג והכל סבבה, זה באמת קשה, להחזיק רכב על מסלול ולהגיע למצע שאתה יכול למדוד זמנים, לוקח זמן של התאמנות בדיוק כמו במציאות.

ככל שהציוד יותר מקצועי ויקר הוא יותר מדמה מציאות ויותר מועיל, כמובן שבסימרייס הציוד מקצועי ביותר ושם זה הכי אפקטיבי אפשר לומר אבל גם פחות מזה זה מצויין.

מרבית נהגי המירוצים ומדריכי הנהיגה בארץ התחילו וחלקם עדיין מתאמנים ולומדים אצל חגי מסימרייס ככה שזה וודאי תורם להם.

בהצלחה, אם יש לך שאלות אענה לך בשמחה מנסיוני הדל לבינתיים

פורסם

יצא לי לנסות סימולטור נהיגה בבית של חבר, הסטאפ אצלו עם משקפי VR, הגה וכסא ייעודי.

במילה אחת - מדהים! אחרי כמה דקות של נהיגה מרגישים ממש שיפור ביכולות.

ממה שהבנתי דורש מחשב גיימינג חזק ביותר והרבה מקום פנוי בבית ולוקח זמן להתרגל לבחילה (למרות שלא הייתה לי במשחק רצוף של כ-20 דקות).

פורסם

מהתרשמות סובייקטיבית שלי, כמו שנאמר כאן ככל שהחומרה יקרה יותר החוויה מתקרבת יותר למציאות. העברות הילוכים די דומות להעברות של של רכב ויכולות להוסיף רבות לתלמידי נהיגה. בלימה פחות מזכיר אם כי מבחינת האינסטינקט זה די עובד על זה. באופן כללי די עוזר לחזור על תרחישים מסויימים כמו רמזור הולך להתחלף וכל מיני. זה לא בא להחליף לימוד נהיגה אלה לשפר (דוגמת ההילוכים). רק אציין כי כבר שנים בח"א מתבצעות טיסות סימולטור ונחסכים מליונים.

פורסם

אוקי, מצוין. טוב לדעת. אם כך, זה הזמן להיות ספציפי יותר. אם יש מישהו שממש מתוך העולם הזה אולי יהיה אפשר לקבל הכוונה קצת יותר ספציפית.

אז הסט אפ שחשבתי עליו הוא כזה:

כאמור, מסך 46" סמסונג

הגה ודוושות לוג'יטק g29

ידית הילוכים לוג'יטק driving force shifter

מושב playseat evoloation

נתוני בסיס של המחשב:

I5

16gb ram

500gb ssd

Gtx960 2b

כנראה שהכרטיס מסך יצריך שדרוג. אבל חוץ מזה? הנותנים יכולים להתאים להקמת סימולטור סביר?

איזה משחקים ממולצים למשימה?

Sent from my PH-1 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני חושש שאתה לא מבין את ההבדל בין סימולטור נהיגה מקצועי לצעצוע ביתי עם מוט הילוכים של לוג'יטק ב300 ש"ח...

אם אתה רוצה קצת פאן כדי לשחק בניד פורד ספיד בבית עם הגה זה יספיק. אם אתה רוצה להגיע לרמה של סימולטור המדמה נהיגה אמיתית זה עניין של עשרות אלפי שקלים.

פורסם

אני עם הצעצוע של LOGITECH, למדתי המון והשתפרתי בעיקר בימי מסלול בגלל שלמדתי אייפקסים ואיך ומתי לפתוח דוושה(אסטו קורסה). נכון שההגה לא מדמה הגה מציאותי אבל בתור התחלה זה מעולה.

Miata ND2

פורסם

אפשר ללמוד המון ולהשתפר גם עם צעצוע של לוג'יטק.

החסרון הגדול של סימולטורים הוא העדר פידבק פיזי למה שקורה שלא מההגה. זה עדיין מאפשר לתרגל המון טכניקות בנהיגה, כמו קווי מרוץ, מינון הדוושות בבלימה, בהאצה, עבודת הגה נכונה יותר ואפילו מבט (אם כי זה פחות עובד בסטאפ של מסך אחד).

המחשב שלך די מספיק לרוב הסימולטורים הרציניים שיש בשוק, גם אם לא ב-best performance שלהם.

אתה יכול לנסות את asseto corsa, ואת rfactor2. המוד ה"משחקי" מול המחשב שלהם הוא פחות טוב והם מתאימים יותר לאימונים לבד, או תחרויות עם אנשים אחרים דרך האינטרנט. יש גם את project cars שאני פחות התחברתי אליו. ויש את iracing, שהוא יקר להחריד (דמי מנוי + המון תוכן בתשלום), אבל מספק את החוויה התחרותית הכי טובה שיש כרגע בתחום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש את המשחק Gran Turismo שאם אני לא טועה הראו באופן ברור שלשחקנים ברמה גבוהה במשחק הזה יש עקרונות נהיגה נכונים שטובים גם למסלול ולא היתה להם בעיה מיוחדת לעשות אדפטציה לדבר האמיתי.

פורסם
דווקא Gran turismo זה משחק. הנהיגה בו מאוד מאוד לא מציאותית, מעבר לקווים בסיסיים בכל מסלול..

זה רחוק מהארקדיות של ניד פור ספיד, יש לא מעט דוגמאות להצלחה של המשחק הזה בהכנה לדבר האמיתי. יש אפילו תוכנית שנקראת GT academy שבה לוקחים שחקנים ברמה גבוהה מהמשחק ומכינים אותם לנהיגת מירוצים, יש מזה תוצאות:

https://www.polygon.com/2015/2/9/8004485/gran-turismo-real-life-race-winners

פורסם

אפשר ללמוד המון מסימולטור נהיגה.

יותר ממה שאני אישית דמיינתי (הייתי משחק לפני שקיבלתי רישיון).

זה לא קרוב למציאות.

אין תחושה ופידבקים כמו במציאות.

ולסימולטורים יש קטע שנהיגה מהירה נראית איטית.

ממליץ על Assetto Corsa. גם LFS שהוא משחק ישן אבל סבבה.

כל השאר חרטא בפיתה.

עומר :-)

פורסם

אתה צודק שנהיגה מהירה נראית איטית, אבל בגלל שהסימולטורים הטובים הם מדמים ממש מציאות, אם לא תגיע במהירות נכונה לפניה, תעוף החוצה, לכן עדיין אפשר להתרגל להרגשת המהירות היחסית של הסימולטור ולהתקדם שם

פורסם
אתה צודק שנהיגה מהירה נראית איטית, אבל בגלל שהסימולטורים הטובים הם מדמים ממש מציאות, אם לא תגיע במהירות נכונה לפניה, תעוף החוצה, לכן עדיין אפשר להתרגל להרגשת המהירות היחסית של הסימולטור ולהתקדם שם

במציאות נהיגה מהירה לא נראית לי איטית.

כשמדובר במשחק מחשב, עם מסך קטן, ובלי תחושות אמיתיות ורק ביסוס על ראייה - זה נראה איטי.

היה מושלם אם היו גורמים לזה להראות מהר יותר

עומר :-)

• תוכן חדש...