Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אי שם במרץ ניגשתי פיזית לרשות המיסים, והגשתי להם בקשה כתובה לשיחרור כפסי פיצויים בהיעדר טופס 161 (פירטתי את הסיבות בגינן לא קיבלתי ולא יכול לקבל טופס 161). את הבקשה + כל המסמכים הרלונטיים, הגשתי פיזית ועל ההעתק שלהם קיבלתי חותמת עם אישור הגשת הבקשה + תאריך.

אין מענה.

מה החוק אומר לגבי זה? לפני שאני הולך לשם לעשות בלאגן, תוך כמה זמן הם חייבים לספק תשובה לבקשות שהוגשו?

פורסם

לא יעזור לך לעשות בלאגן.

היה לי מקרה שפעם הגשתי דוח תאום מס להחזרים, ורק כעבור חצי שנה הגיבו - וגם בנוסף עשו טעות הקלדה שיצרה חוב .

הלכתי לשם, הצגתי את הנתונים שוב (צריך הרבה סבלנות) ואכן הפקיד שם לב שזאת טעות.

ביקש שאגיש שוב את כל המסמכים מחדש (כן..כן...) רק כעבור כחודש קיבלתי את ההחזרים.

בוא נאמר שאם הייתי עושה בלאגן רק הייתי גורם להם לעוד יותר אפאטיות כלפיי.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

בלאגן במובן שלי זה לבוא ולדרוש מה מגיעה לי. פשוט יהיה קצת מביך לבוא ולדרוש מענה עכשיו, אם מבחינת החוק יש להם עד 10 שנים לתת מענה, לכן חשוב לי להבין מה החוק אומר מבחינת מתן תשובות לבקשות.

פורסם (נערך)
בלאגן במובן שלי זה לבוא ולדרוש מה מגיעה לי.

במס הכנסה אם החשבון שלך ביתרת זכות בקלות הדבר יכול להפוך ליתרת חוב בגלל שפקיד X לא רואה או יודע לבדוק במסך הנכון במחשב את היתרה שלך או בגלל שאין לו הרשאה.

לצערי במס הכנסה עובדים רבים חושבים שאתה עובד בשבילם וככה השירות שלהם לכן אני מציע לגשת שוב פעם לסניף שבו הגשת את המסמכים ובקש בנימה רגועה וברורה לראות את הסטטוס של התביעה.

לא קיבלת תשובה מהפקיד הזוטר בקש לראות את מנהל המחלקה/יחידה שבו אתה מטופל.

מנסיוני גם חצי שנה זה זמן סביר לקבלת תשובה/החזרים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם השאלה היא תוך כמה זמן מס הכנסה מחוייבים לפי חוק לשחרר החזר אז התשובה היא 90 ימים מיום הגשת הדו"ח.

בפועל זה כמעט אף פעם לא קורה. החזרים מעוכבים חצי שנה ואפילו יותר תלוי בפקיד שומה.

בנוגע ליצירת קשר טלפונית/מייל יזומה מצד פקיד שומה אז אין שום חובה חוקית. לעיתים מפקחים חרוצים/שירותיים במיוחד מתקשרים למייצגים (רואי חשבון/יועצי מס) ומודיעים על ליקויים בתיקים של לקוחות שלהם, אבל לרוב זה לא קורה.

בנוגע למסמכים שהגשת לחותמת "התקבל" אין הרבה משמעות. הדו"ח אולי בכלל לא נקלט במערכת מכל מיני סיבות החל מסוג תיק לא מתאים או תיק שלא נפתח בכלל או דו"ח שלא שודר באינטרנט (יש לך חובה לשדר, כן) או דו"ח שאבד במהלך שליחת מסמכים בין פקידי שומה.

כנס לקישור הבא ותכניס מספר ת.ז

https://www.misim.gov.il/gmIshurim/firstPage.aspx

תבדוק אם אתה בכלל מופיע במאגר נתונים שלהם.

אם לא אין לך תיק פתוח והמסמכים שהגשת תקועים באמצע שום מקום.

• תוכן חדש...